به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»، بهروز کمالوندی، سخنگو و معاون راهبردی سازمان انرژی اتمی در همایش «توافقنامه ژنو به کدام سو» که صبح امروز در دانشکده ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد به سخنرانی پرداخت.
کمالوندی با بیان اینکه کشور ما به دلایل مختلف در شرایط ویژهای قراردارد و مدام با تهدید و فرصت روبرو است، گفت: با چالش های روبرو هستیم که عمدتاً از نوع چالش اقتدار است، کشور ما در جهان قدرتمند و تأثیرگذار است و چون مورد علاقه برخی نیست، تلاش می کنند چالش های را ایجاد نمایند، منابع قدرت ما حاصل مؤلفه های ایدئولوژیکی و تأثیرگذاری در قدرت نرم است که یکی قدرت های مادی و منابع است.
وی در ادامه افزود: اگر آرمان و ایده نداشته باشید قدرت های بزرگ با شما کاری ندارند اما اگر قدرت و ایده داشته باشید و دارای تأثیرگذاری باشید حتماً جلوی شما رامی گیرند، کشور ما به لحاظ جغرافیایی ایجاد می کند تا تأثیرگذاری داشته باشد زیرا در جای مهمی واقع شده و ایدئولوژی دارد در این رابطه یکی از مؤلفه های قدرت تکنولوژی است عمده توان ما از آرمان های انقلاب نشأت می گیرد در ابتدای انقلاب 20 هزار دانشجو اما امروز 5 میلیون دانشجو داریم و متوسط سن دانشمندان ما بین 25 تا 30 سال است که نشان می دهد همه سرمایه گذاری ها بعد از انقلاب صورت گرفته است.
کمالوندی درباره دو شاخص غلبه بر بحران ها خاطرنشان کرد: راسخ و مقاوم بودن، همچنین استفاده از ظرفیت های خرد و عقل بسیار مهم است. همانگونه که رهبری می فرمایند باید در سیاست سه اصل عزت، حکمت، مصلحت مورد توجه قرار گیرد، درحال حاضر هر سانتریفیوژ فعلی ما حدود 20 برابر قبل شده است و دشمنان نمیخواهند ما پیشرفت کنیم درباره مسائل کلان کشور به جایی رسیده ایم که ظرفیت های آن از بالقوه به بالفعل دربیاید، باید فضا را باز کنیم تا صادرات داشته باشیم اگر بخواهیم از همه ظرفیت ها استفاده کنیم و در آن جایگاه قرار بگیریم باید حصار و طنابی که دور ما پیچیده اند را کنار بگذاریم و ظرفیت های ما بالفعل شود پس نیاز به تعامل و مذاکره با دنیا داریم، باید حصار و طنابی که دور ما پیچیده شده را کنار زده و ظرفیت های داخلی را بالفعل کنیم.
سخنگو و معاون راهبردی سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه براساس توافق ژنو غنی سازی منحصر به نسل اول شده و چطور گفته می شود که تولید به نسل دو و سه رسیده است.
وی تصریح کرد: این توافق نامه نیست جی پی ای است، و چون برنامه است، هر کجا آنان اقداماتی انجام ندهند ما هم بهانه ای داریم که کارهای را انجام ندهیم.
کمالوندی درباره نکاتی که در پاورقی توافقنامه ژنو بیان شده است، گفت: غنی سازی بالای 5 درصد انجام نمی شود، اینکه غنی سازی بالای 5 درصد انجام نمی شود فقط در طول 6 ماه است یعنی بعد از شش ماه اشکالی ندارد و بعد از این مدت باید مذاکره کرد، در این مدت شش ماه سانتریفیوژ نسل جدید نمی آوریم اگر از همین امروز بخواهیم بیاوریم هشت الی 9 ماه بعد طول میکشد اینها یک سری هستند که باید با هم یکی باشند وقتی در افق شش ماه چنین بنایی را نداریم آنان فکر می کنند چیزی گرفته اند اما نگرفته اند قرار است روند گذشته ادامه پیدا کند.
وی در ادامه افزود: سانتریفیوژ ما نصب بوده است اما به دلیل سیاسی به آن تزریق نمی شده است، اصل را بر اشتباه نگذاریم زمانی که شما متولد نشده بودید ما به دنبال انقلاب بودیم نمیشود آن چه که به دست آورده ایم را یک شبه بدهیم اینها ایراداتی نیست که بتوان وارد کرد.
کمالوندی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه نیاز ما 50 هزار سانتریفیوژ نسل یک است، حال نسل یک ما به چند عدد تقلیل پیدا کرده است؟ آیا این صنعت منحل نشده و نرمش قهرمانانه کجاست، اظهار کرد: باید ببنیم که کاری که انجام می دهیم به صرفه است یا خیر، تولید سانتریفیوژ نه تنها نسل یک، دو و سه به صرفه نیست چه برسد به اینکه بخواهد جایگزین کنیم.
سخنگو و معاون راهبردی سازمان انرژی اتمی اظهار داشت: وقتی نسلی داریم که دو برابر مصرف نسل قبلی است و مصرف برق آن نیز کمتر است شما باید از این طرف به طرف دیگر بچرخید، برنامه سازمان اتمی این است که در بلندمدت به این سمت و سو برویم، نگران نباشید که سانتریفیوژ نسل اول ما جایگزین شود اینکه انجام نمی شد دلایل سیاسی داشت اگر از یک طرف توقف می کنید باید از سمت دیگر جلو بروید.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه چرا ده هزار سانتریفیوژ در دولت قبل گازدهی نشد؟ گفت: سه سال نصب شده بود اما تزریق نمی کردند به لحاظ فنی به نفع ما بود که تزریق نمی کردیم زیرا خبر اینجا نمی ماند و به گوش اسرائیل نیز می رسد مثلاً شما پیکان تولید می کنید، ماشین دیگری نیز تولید می نماید که خط سوخت آن کمتر است عاقلانه است از کدام ماشین استفاده کنید اما اینکه چرا تولید نشده باید از دولت قبل پرسید.
کمالوندی گفت: برنامه اتمی درباره غنی سازی اگر تغییرات اساسی پیدا نکند با روندی که جلو می رفت به جایی نمی رسید، برنامه نیازمند تغییرات اساسی بود که باید در دستور کار سازمان و مسئولان کشور باشد. منطق گذشته، منطق سیاسی بود، منطق اکنون، سیاسی و فنی است که براساس آن باید تغییراتی صورت گیرد اگر غنی سازی گذشته را ادامه دهیم یک نیروگاه را بیشتر پاسخگو نیست.