محققان پژوهشگاه صنعت نفت موفق به دستیابی و تجاری سازی تکنولوژی تبدیل گاز به فرآوردههای نفتی شدند ضمن آنکه در تلاش هستند تا میزان سوزاندن گاز در مشعلهای میادین نفتی را به صفر برسانند.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، جمشید زرپوش مجری طرح در حاشیه همایش فناوریهای نفت و گاز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه سه نیروگاه در جزیره خارک راه اندازی شده است، افزود: علاوه بر آن 3 نیروگاه جدید در عسلویه راه اندازی شده است که با بهره برداری کامل از این نیروگاهها ارزش افزوده بسیار بالایی برای کشور به دست خواهد آمد.
وی راه اندازی پالایشگاه نفت سنگین و قیرسازی را از دیگر اقدامات پژوهشگاه صنعت نفت نام برد و اظهار داشت: هزینه این پالایشگاه طی 2 سال تامین خواهد و با راه اندازی این نیروگاه نفت سبک و قیر با کیفیت مطلوب تولید میشود.
زرپوش، از تجاریسازی تکنولوژی تبدیل گاز به فرآوردههای نفتی (GTL) خبر داد و گفت: ما پس از سالها مطالعه موفق به تجاری سازی فناوری GTLشدیم و اخیرا قرارداد 3 هزار بشکه آن را منعقد کردیم. این فعالیت دستاورد اقتصادی است که در آن گاز طبیعی را میتوان به فرآوردههایی با ارزش افزوده بالا تبدیل کرد.
مجری طرح از اجرای مطالعاتی برای جلوگیری از سوزاندن گاز در مشعلهای میادین نفتی خبر داد و یادآور شد: آمادگی همکاری با مراکز تحقیقاتی دنیا را داریم تا میزان گازی که از مشعلهای میادین نفتی سوزانده میشود را به صفر برسانیم.
زرپوش، تبدیل متانول به بنزین را از دیگر زمینههای مطالعاتی این پژوهشگاه نام برد و خاطر نشان کرد: با توجه به ارزان بودن گاز طبیعی در کشور میتوانیم آن را به متانول و سپس به بنزین تبدیل کنیم که ارزش افزوده بسیار بالایی برای کشور خواهد داشت.