به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، فیزیکدانان روسیه کشف کردند که اختلاف دما در ابرها باعث تسریع در بزرگ شدن قطرات باران تا هزاران بار میشود و به همین این دلیل باران به مراتب زودتر از آنچه که رایانه محاسبه میکند میبارد.
یک گروه علمی مشترک از دانشمندان انستیتوی فیزیک – فنی مسکو (ام. ف. ت.ای) و فنلاند به بررسی جمع شدن قطرات باران، روند تجمع و رشد سریع آنها به اندازههای بزرگ پرداختند.
یکی از شرکت کنندگان در این پژوهش گفت: تمام تلاشهای قبلی مدلسازی رایانهای نشان میدهد که رشد قطره باران از یک تا صد میکرومتر، صدها ساعت وقت میبرد، اما در واقع ابرهای بارانی به مراتب سریعتر به بارش میرسند.
برای توضیح این واقعیت فیزیکدانان تصمیم گرفتند به مطالعه «جمع شدگی» نه در شرایط عادی که ابرها دارای یک دما هستند، بلکه تحت شرایطی بپردازند که یک بخش ابرها بیشتر از بخش دیگر گرم میشود.
به گفته این پژوهشگر، افزایش تجمع محلی قطرات «نوزاد» به میزان هزار بار باعث افزایش فرکانس تصادم قطرات به میزان میلیون بار میشود. جریانهای گردابی نیز بر این روند تأثیرگذار است.
به گفته پژوهشگر انستیتوی فیزیک – فنی مسکو، قطرات هنگام تصادم تبدیل به قطرات بزرگتر میشوند. آنها در نتیجه بروز هر تصادمی بزرگتر میشوند. در نتیجه طی چند 10 دقیقه توده عظیم آب جمع میشود و بارش باران شروع میشود.
بدین ترتیب، دانشمندان از مدل تئوریکی برخوردار شدهاند که با واقعیت امر مطابقت دارد.
منبع: ایرنا