به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، جیمز فتزر، استاد دانشگاه مینهسوتا در گفتوگو با پرستیوی گفت: «اکنون میدانیم تمام اطلاعات به دستآمده از طریق جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا به طور مستقیم در اختیار اسرائیل قرار میگیرد.»
این تحلیلگر سیاسی درباره خطر دستگاه شنود سیا برای متحدان آمریکا هشدار داد: «معتقدم تمام متحدان ما باید تبادل اطلاعاتی خود را با آمریکا قطع کنند مگر آنکه بخواهند این اطلاعات به طور مستقیم در اختیار اسرائیل قرار گیرد.»
فتزر همچنین سازمان ملل را به مداخله در این مساله فراخواند: «پیشنهاد میشود سازمان ملل در این باره تحقیقاتی انجام دهد چرا که به نظر میرسد جاسوسی از ارتباطات مقامهای اجرایی عالیرتبه یک کشور نقض حاکمیت آن کشور است.»
البته به گفته وی، حتی اگر سازمان ملل قطعنامهای را علیه جاسوسی تصویب کند باز هم هیچ تضمینی وجود ندارد آمریکا و اسرائیل از اقدامات غیرقانونی جاسوسی خود دست بردارند.
فتزر در این باره گفت: «کار بسیار مناسبی خواهد بود اگر سازمان ملل چنین اقدامی را انجام دهد اما باید اعتراف کنم اسرائیل و آمریکا به طور مرتب قوانین بینالمللی را نقض کردهاند و از مجازات مصون بودهاند. بنابراین حتی اگر سازمان ملل قطعنامهای را علیه این اقدام تصویب کند، هیچ تضمینی وجود ندارد که آنها دیگر اقدامات گسترده جاسوسی خود را بویژه علیه رهبران کشورها ادامه ندهند.»
افشاگری این استاد دانشگاه مینهسوتا در دنباله افشاگریهای ادوارد اسنودن، کارمند سابق سیاست که 2 برنامه جاسوسی فوق محرمانه دولت آمریکا علیه شهروندان آمریکایی و اتباع خارجی را فاش کرد.
رسوایی آژانس امنیت ملی آمریکا زمانی ابعاد گستردهتری یافت که اسنودن اطلاعاتی را درباره فعالیتهای جاسوسی این آژانس علیه کشورهایی که با واشنگتن روابط دوستانه دارند، فاش کرد.
اگرچه آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان واکنشی خفتبار و از سر ضعف در قبال رسوایی شنود مکالماتش توسط آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) داشته و حتی در سفر خود به آمریکا عملا موضوعی به این اهمیت را مسکوت گذاشت اما آسمان همهجا یک رنگ نیست. مثلا دیلما روسف، رئیسجمهور برزیل در اکتبر گذشته به دنبال افشاگری درباره اینکه تلفن همراه وی، شرکت نفتی پتروبراس و شهروندان برزیلی نیز تحت برنامه جاسوسی آمریکا شنود میشدند، سفر خود به واشنگتن را لغو کرد.
منبع: وطن امروز