معاون بررسیهای فنی و صدور پروانه رگولاتوری از راهاندازی رومینگ ملی تا شهریورماه جاری خبر داد و گفت: اجرایی شدن طرح تغییر اپراتور توسط مشترک بدون تغییر شماره تلفن، به دلیل پیچیدگیهای موجود نیاز به فرصت دو ساله دارد.
صادق عباسی شاهکوه در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با بیان اینکه مصوبه برقراری رومینگ ملی (نامبر پرتابیلیتی) مراحل تکمیل نهایی را سپری میکند، گفت: مصوبه برقراری رومینگ ملی پس از تایید نهایی در جلسه 183 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، نهایی و به اپراتورها ابلاغ شد.
معاون بررسیهای فنی و صدور پروانه رگولاتوری با اشاره به وضعیت اجرای این مصوبه اظهار داشت: هماکنون مراحل توافقات نهایی میان سه اپراتور فعال کشور در حال پیگیری است و برخی از مراحل فنی و تجاری آن باقی مانده، ولی بر اساس تصمیمات اتخاذ شده این پروژه باید پیش از اعطای مجوز به همراه اول و ایرانسل اجرایی شود.
وی از اجرای این پروژه تا پیش از شهریورماه 93 خبر داد و یادآور شد: اپراتورها برای استفاده مشترکان از این طرح اجازه دریافت هزینه ندارند و تنها مجاز هستند که در چارچوب تعرفههای مصوب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، هزینه مکالمات را از مشترکان دریافت کنند.
عباسی در مورد زمان اجرایی شدن طرح تغییر اپراتور توسط مشترک بدون تغییر شماره تلفن نیز اظهار داشت: این پروژه به دلیل گستردگی و پیچیدگیهای موجود در این طرح هنوز در مراحل آییننامهای است و تا اجرایی شدن آن حداقل به دو سال فرصت نیاز دارد.
رومینگ ملی خدمتی است که با استفاده از آن، یک اپراتور، خدمات شبکه خود را در اختیار مشترکین اپراتورهای میهمان قرار میدهد و با انعقاد موافقتنامه، از اپراتور میهمان هزینه دریافت میکند. در این حالت هنگامیکه مشترک اپراتور میهمان از محدوده پوششدهی شبکه موضوع پروانه خود خارج میشود، بهصورت خودکار امکان برقراری ارتباط و دریافت خدمات تعریف شده از طریق شبکه اپراتور میزبان را دارد.
توسعه و ارتقای کیفی خدمات تلفن همراه، کاهش قیمت تمام شده ارائه سرویس در شبکه و استفاده بهتر از زیرساختهای موجود در کشور از نتایج اجرای رومینگ ملی است.