گروه ورزشی «خبرگزاری دانشجو»؛ وزارت ورزش و جوانان و در رأس آن محمود گودرزی با رویکردی متفاوت در قضیه قراردادهای بازیکنان فوتبال ورود کرد و بر خلاف سایر مسئولین ورزش که در گذشته در عمل جرات به ورود به هزینه های فوتبال نداشتند، گودرزی با جدیت در این قضیه ورود کرد که این نگاه را می شد در همان مصاحبه های نخستش احساس کرد.
نخستین اقدامی گودرزی را شاید بتوان صحبت کردن در مورد مبالغی عنوان کرد که در این فوتبال رد و بدل می شود و شاید ادعای هزینه 1500 میلیارد تومان در فوتبال و رفتن آن تنها در جیب 400 نفر را اوج آن دانست؛ صحبت ها و ارقامی که تا قبل از این هیچ یک از مسئولین شاید حتی جرات به زبان آوردن آن را نداشتند.
وزیر ورزش در جمع روسای هیات های استان لرستان گفت: متأسفانه کل اعتبارات جاری و عمرانی سال گذشته وزارت ورزش و جوانان 400 میلیارد تومان است، این در حالی است که 18 تیم در کشور 1500 میلیارد تومان را بلعیدهاند.
گودرزی یادآور شد: این 18 تیم 400 نفر بیشتر نیستند اما جمعیت 77 میلیونی کشور باید با 400 میلیون تومان در زمینه ورزشی فعالیت کند.
وزیر ورزش و جوانان یادآور شد: در مقابل این بیعدالتیها ایستادهایم که امیدواریم نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مسئولان وزارت ورزش و جوانان را در این زمینه حمایت کنند.
در همین زمان بسیاری که شاید اقدامات وزیر ورزش را به ضرر خود می دیدند وزارت ورزش را ضد فوتبال معرفی کردند. این افراد به دلیل علاقه وی به کشتی و سابقه فعالیتش در این رشته ،گودرزی را متهم به انتقام گیری کشتی از فوتبال کردند.
کمتر زمانی بود که وزیر ورزش در خصوص فوتبال و یا تبیعض ها و بی عدالتی ها در فوتبال صحبت کند و از سوی برخی افراد محکوم نشود. این رفتارهای برخی تا انجا پیش رفت که مصاحبه های تند فوتبالی ها علیه نفر اول ورزش کشور، تهمت های متفاوت و کنایه های فوتبالی ها به وزیر ورزش در راس اخبار قرار داشت.
سکوت وزارت ورزش در مقابل این هجمه ها سبب شد تا بسیاری از افراد فرصت جولان پیدا کنند و حتی در برخی از مواقع بازیکنان فوتبال در باشگاه ها که طرف قرار داد آنها باشگاه ها بودند نه وزارت ورزش، علیه وزیر ورزش مصاحبه می کردند.
این بازیکنان که مدعی بودند حقشان تضییع شده، به هر دری می زدند تا ثابت کنند که مظلومان این ورزش آنها هستند نه وزشکارانی که با حداقل امکانات و در آمد در مناطق دور افتاده ایران تمرین می کنند.
وزارت ورزش که به دنبال کاهش بی عدالتی ها در ورزش بود با ارائه برنامه جدید در فوتبال مسیری را آغاز کرد که احتمالا با مشکلات بسیاری رو به رو خواهد بود و باید در مقابل بسیار از سنگ اندازی ها مقاومت کند.
وزارت ورزش در نخستین اقدام خود قرارداد بازیکنان را منتشر کرد تا مهری باشد بر صحبت های کذب برخی از بازیکنان که مدعی بودند در این مدت از باشگاه خود پول نگرفته اند.
وزارت ورزش با انتشار این ارقام اگرچه با هجمه ای از انتقادات از سوی فوتبالی ها رو به رو شد اما در مقابل مورد حمایت نمایندگان مجلس و افکار عمومی قرار گرفت. نمایندگان مجلس معتقد بودند که یکی از اهداف انها در تبدیل سازمان تربیت بدنی به وزارت ورزش تبدیل آن به بخش منسجم و البته قابل دسترس برای نمایندگان بوده است.
این نمایندگان معتقد بودند شفاف سازی ها بخشی از خواسته های نمایندگان مجلس از وزارت ورزش است که گودرزی در این مسیر عملکرد قابل قبولی داشته است.
وزارت ورزش ضمن آگاه سازی افکار عمومی از شرایط موجود در فوتبال، به حمایت کامل از تیم ملی فوتبال پرداخت و در نخستین اقدام ضمن پرداخت دستمزد معوقه کی روش، هزینه اعزام تیم ملی به اردوی افریقا و اتریش را نیز پرداخت کرد تا ملی پوشان از نظر مالی در تنگنا نباشند.
گودرزی درباره تیم ملی و حمایت وزارت ورزش و جوانان از این تیم گفت: تیم ملی فوتبال ایران در این زمان برای ورزش ما اولویتی غیرقابل انکار است و به رغم برخی محدودیتهای مالی، همه گونه حمایتی از تیم ملی در دستور کار وزارت است و امیدوارم در جام جهانی برزیل بازیکنان و کادر فنی تیم ملی، شایستگی های فوتبال ایران را همراه با فرهنگ و منش پهلوانی ایرانیان به نمایش بگذارند.
وزیر ورزش همچین دیدگاه وزارت ورزش را در مورد فوتبال حرفه ای و باشگاه استقلال و پرسپولیس اعلام کرد و شفاف سازی در قراردادها را مهم ترین اولویت فصل اینده لیگ برتر عنوان کرد.
گودرزی با اشاره به اهمیت این دو باشگاه برای دولت گفت: اصلاح نابسامانی های گذشته بخصوص در موارد مالی کاری ویژه و با ریسک بالا بود که به لطف خدا و بدون واهمه از تهدید برخی افراد ذی نفع شروع کردیم و خوشبختانه مردم ، نمایندگان مجلس و بسیاری از دلسوزان نظام و کشور از این روند خشنود هستند و مطمئن باشید هدف وزارت ورزش و جوانان و مجموعه دولت اعتلای فوتبال و قرار گرفتن آن در مسیر صحیح است .
وزیر ورزش و جوانان افزود: من این نوید را می دهم با روندی که آغاز شده نه تنها فوتبال حرفه ای ضربه نخواهد خورد، بلکه همه چیز در یک فضای شفاف و اصولی پیش خواهد رفت و سرمایه های ملی به جای اینکه نصیب گروه و یا افراد خاصی شود با حساب و کتاب هزینه خواهد شد که نتیجه آن بهبود اوضاع فوتبال و البته رضایت مردم و هواداران این رشته خواهد بود
البته در این مسیر بسیاری از اشکالات در وزارت ورزش وجود داشته که بعضا مورد انتقاد های شدید نیز قرار گرفته است.
انتشار برخی از فایل های صوتی در نشست های خصوصی و بعضا تکذیب های وزیر پس از گفتگو با رسانه ها را باید از نقاط ضعف وزیر ورزش دانست.
متاسفانه در این روزها وزیر ورزش با تکذیب صحبت هایی که به نقل از وی در رسانه ها پخش می شود سبب دلخوری اصحاب رسانه را فراهم کرده است. این در حالی است که تصاویر این مصاحبه ها نیز موجود است و متهم نمودن خبرنگاران راه حل درستی به نظر نمی رسد.
به هر حال وزارت ورزش با نگاهی حمایتی از تیم ملی و تیم های باشگاهی، مسیری در جهت کاهش حیف و میل های میلیاردی در فوتبال را آغاز کرده است و لزوم حمایت همه جانبه از این برنامه نیز کاملا لازم و ضروری است.