به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، دانشگاه صنعتی شریف به عنوان نخبگانیترین دانشگاه کشور در حوزه علوم مهندسی نیز در دایره این تغییرات قرار گرفته است. تشکیل کمیتهای مخفی به ریاست جعفر توفیقی، معاون وزیر علوم که از چهرههای نزدیک به جریان فتنه محسوب میشود، اولین اقدامی بود که از قرار گرفتن ریاست دانشگاه شریف در مقابل تیغ عزل وزارت علوم خبر میداد؛ کمیتهای که البته به گفته رضا روستاآزاد، رئیس دانشگاه صنعتی شریف، بدون هماهنگی و اطلاع فرجیدانا وزیر علوم تشکیل شده بود.
پیش از این نیز برخی نمایندگان مجلس در گفتوگو با «وطن امروز» از نفوذ جریان فتنه با هدایت توفیقی در وزارت علوم خبر داده و اعلام کرده بودند وزارت علوم را عملا توفیقی اداره میکند. حذف بیشتر نیروهای انقلابی و علمی از دانشگاهها و ایجاد زمینه بازگشت برخی چهرههای رادیکال موجی از اعتراض در جامعه دانشگاهی و سیاسی کشور ایجاد کرده است. در همین رابطه بسیاری از نمایندگان مجلس این سوال را مطرح کرده بودند که چطور امکان دارد حتی یک مدیر توانمند هم در بین رؤسای سابق دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور وجود نداشته باشد؟ روستاآزاد با اشاره به تشکیل کمیته مخفی در دانشگاه شریف، از تشکیل کمیته 5 نفره برای تعیین ریاست دانشگاه صنعتی شریف خبر داد و اعلام کرد: این اقدام به خاطر فعالیت این گروه مخفی صورت گرفته و این شورا با خواست خود من تشکیل شده است.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف در اینباره به مهر گفت: بنده بهتر دیدم به جای اینکه یک کمیته مخفی برای تعیین رئیس دانشگاه ایجاد شود یک کمیته به صورت شفاف و علنی تشکیل شده و کار خود را انجام دهد. روستاآزاد درباره اینکه آیا این کمیته مخفی به خواست مسؤولان وزارت علوم ایجاد شده بود، گفت: وزیر علوم درباره تشکیل این کمیته اظهار بیاطلاعی کرده ولی برخی اعلام کردند این کمیته با نظر توفیقی مشاور وزیر علوم ایجاد شده است.
براساس این گزارش، شورای دانشگاه شریف با توجه به تعیین ریاست دانشگاههای کشور به صورت کمیتهای تصمیم گرفت کمیتهای 5 نفره را انتخاب کند تا گزینه ریاست بعدی مشخص شود و 3 نفر را به عنوان گزینههای پیشنهادی به وزیر علوم معرفی کند. این کمیته در حال حاضر مشغول به کار است و قرار شد تا پایان خردادماه گزینههای خود را به وزیر علوم معرفی کند. به گفته رئیس دانشگاه، کمیته 5 نفره در دانشگاه شریف متشکل از غفرانی، رنجبر، سعیدی، سهرابپور و تجریشی از اعضای هیات علمی دانشگاه شریف هستند البته در کنار این 5 نفر 2 نفر نیز به عنوان عضو علیالبدل هستند که مجموعا 7 نفر میشوند.
117 نفر واجد شرایط ریاست
سعید سهرابپور عضو هیاتعلمی دانشگاه صنعتی شریف و از اعضای کمیته 7 نفره تعیین رئیس جدید دانشگاه صنعتی شریف به تشریح جزئیاتی از اقدامات صورت گرفته درباره تعیین رئیس دانشگاه صنعتی شریف پرداخت.
وی با اشاره به آخرین وضعیت این کمیته برای معرفی گزینههای مناسب برای ریاست دانشگاه صنعتی شریف به تسنیم گفت: کمیتهای 7 نفره با حضور اعضای هیاتعلمی این دانشگاه تشکیل شده که اعضای آن آقایان غفرانی از دانشکده انرژی، تجریشی از دانشکده عمران، رنجبر از دانشکده برق، سعیدی از دانشکده انرژی و سعید سهرابپور از دانشکده مکانیک به عنوان اعضای اصلی این کمیته هستند.
وی افزود: خانم دکتر ایرجیزاد و دکتر انواری نیز به عنوان اعضای علیالبدل مسؤولیت معرفی گزینههای مناسب را برای ریاست دانشگاه صنعتی شریف دارند.
سهرابپور با اشاره به شرایط گزینههای احتمالی برای ریاست این دانشگاه، تصریح کرد: داشتن درجه استاد تمامی یا دانشیار (افرادی که استادیار هستند در اولویتند)، 10 سال سابقه کار در دانشگاه صنعتی شریف و سابقه 2 سال حضور در جایگاه معاونت یا ریاست در این دانشگاه از شرایط در نظر گرفته شده است.
عضو کمیته 7 نفره دانشگاه صنعتی شریف خاطرنشان کرد: با در نظر گرفتن این شرایط از بین 450 استاد حاضر در دانشگاه تنها 117 نفر مشخص شدند و در بررسیها تلاش میشود افراد مناسبتر از این جمع مشخص و معرفی شوند.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به شرایط انتخاب از میان 117 استاد مشخص شده، گفت: برخی از افراد تمایلی به پذیرش این سمت نداشتند. برخی فکر میکنند همه اساتید تمایل دارند رئیس دانشگاه شوند در حالی که به قدری این مسؤولیت سنگین و مشکل است که کسی علاقهای به پذیرش این مسؤولیت ندارد و باید از آنها خواهش کرد.
وی گفت: برای بررسی وضعیت استادان با مسؤولان دانشکدهها صحبت میکنیم، اطلاعات کافی و لازم که به دست آورده شد در نهایت 5 یا 6 نفر از این افراد به شورای دانشگاه معرفی میشوند و این شورا نیز 3 نفر را پس از بررسیهای خود به وزیر علوم پیشنهاد میکند. سهرابپور ادامه داد: شورای دانشگاه صنعتی شریف شورای مخصوصی است و حدود 30 نفر عضو دارد. تصمیمات مهم دانشگاه توسط این شورا اتخاذ میشود و از قدیم در دانشگاه فعالیت داشته و در زمان ریاست من هم در دانشگاه فعالیت داشته است.
عضو کمیته تعیین رئیس برای ریاست دانشگاه صنعتی شریف درباره زمان معرفی گزینههای ریاست دانشگاه شریف، گفت: تا اواخر خرداد فرصت داریم به نتیجه برسیم و امیدواریم زودتر از این به نتیجه برسیم و گزینههای پیشنهادی را به وزیر علوم پیشنهاد دهیم. سهرابپور درباره اینکه آیا شما نیز برای ریاست این دانشگاه کاندیدا شدهاید؟ پاسخ داد: با شروع دولت جدید پیشنهاد تصدی وزارت علوم به بنده داده شد که قبول نکردم و معتقدم سن من زیاد است و باید جوانترها بیایند و این بار را به دوش بکشند. برای ریاست دانشگاه صنعتی شریف نیز همینطور افراد جوان باید پای کار بیایند و ما نیز هر کمکی که لازم باشد انجام میدهیم. بنا بر اخبار کسب شده، رضا فرجیدانا، وزیر علوم اعلام کرده پس از اینکه این کمیته گزینههای خود را برای ریاست دانشگاه صنعتی شریف مطرح کرد به یک ماه زمان برای بررسی گزینه مناسب نیاز دارد.
منبع: وطن امروز