کد خبر:۳۱۹۹۴۲
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی:

تا ۲ سال آینده جنگلی نخواهیم داشت!

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی گفت: تا ۲ سال دیگر جنگلی در این استان نخواهیم داشت.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، مهندس علی پیرمرادی ضمن ابراز تاسف از خشک شدن جنگل‌های بلوط اظهار داشت: در حال حاضر60 هزار هکتار از جنگل‌های این استان در معرض خطر نابودی قرار دارد. وی آفت جوانه خوار بلوط را مهم‌ترین عامل خشکیدگی درختان جنگلی بلوط این استان دانست و افزود: هم‌اکنون یکصدهزار هکتار جنگل بلوط در شهرستان‌های سردشت و پیرانشهر که به شکل متراکم وجود دارد مبتلا به آفت جوانه‌خوار شده است. تغییر شرایط اقلیمی، کمبود بارندگی و کاهش چشمگیر اعتبارات از عوامل تشدید خشکیدگی جنگل‌های بلوط در آذربایجان‌غربی است که مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان به آن اشاره کرد. پیرمرادی یادآور شد: در صورتی که برای جلوگیری از خشکیدگی جنگل‌های بلوط استان اعتباری تخصیص داده نشود قطعا تا 2 سال آینده دیگر جنگل بلوط در استان آذربایجان غربی خودنمایی نخواهد کرد.

 

وی درباره وضعیت اعتبارات داده شده برای جلوگیری آفت جوانه‌خوار بلوط در این استان گفت: در سال گذشته تنها یک میلیارد تومان اعتبار برای مبارزه تخصیص داده شده که برای این منظور باید 4 میلیارد تومان اعتبار داده می‌شد که امیدواریم با توجه به حساسیت موضوع در سال جاری اعتبارات خوبی برای مبارزه با این آفت در نظر گرفته شود. مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان‌غربی جنگل‌های این استان را سرآغاز جنگل‌های زاگرس دانست و گفت: اگر بیماری جوانه‌خوار بلوط در این منطقه کنترل نشود، به طور قطع تمام جنگل‌های زاگرس به این بیماری دچار خواهد شد. کاهش بارندگی از 1200 میلی‌م‌تر به 700 میلی‌م‌تر در شهرستان‌های سردشت و پیرانشهر یکی دیگر از نکات مورد اشاره از سوی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان‌غربی بود.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش به میزان فرسایش خاک در این استان اشاره‌ای داشت و گفت: در بخش‌های جنوبی به دلیل وجود پوشش گیاهی میزان فرسایش خاک 6 تن در هکتار گزارش داده شده است، در صورتی که شمال استان به دلیل تراکم دامی و بافت آهکی خاک این میزان فرسایش به 27 تن در هکتار نیز می‌رسد. پیرمرادی درباره جنگل‌های دست‌کاشت نیز گفت: 650 هکتار جنگل دست‌کاشت در استان وجود دارد که متاسفانه به دلیل کمی اعتبارات قادر به آبیاری آن‌ها نیستیم.

 

وی گفت: در طول 25 سال گذشته تنها در آذربایجان غربی 650 هکتار درخت دست‌کاشت کاشته شده، در حالی که در کشور ترکیه در طول 2 سال 2 هزار و700 هکتار عملیات جنگل دست‌کاشت اجرا شده است.

 

پیرمرادی در پایان به چرای بیش از ظرفیت دام در آذربایجان غربی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بیش از 3 برابر ظرفیت مراتع در این استان دام مازاد چرا می‌کند که این افزایش ظرفیت باعث از بین رفتن پوشش گیاهی مراتع می‌شود.


صادرات 11هزار تنی چوب از آذربایجان ‌غربی
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان‌غربی از صادرات 11هزار تنی چوب آذربایجان‌غربی به خارج از کشور خبر داد.

 

پیرمرادی» گفت: در سال‌های اخیر بخشی از تولیدات چوبی این استان به کشورهای عراق و ترکیه صادر می‌شود. وی گفت: این استان به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب یکی از استان‌هایی است که می‌تواند در زمینه زراعت چوب به عنوان یکی از قطب‌های تولید چوب کشور باشد.

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی اظهار داشت: هم‌اکنون بین 30 تا 40 درصد چوب مورد نیاز کشور در این استان تولید می‌شود که در صورت حمایت کشاورزان می‌توان این میزان را افزایش داد. وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود 20 هزار هکتار از اراضی این استان به زراعت صنوبر اختصاص دارد که ظرفیت تولید 468 هزار مترمکعب چوب صنوبر در آذربایجان غربی را به همراه دارد.

 

پیرمرادی افزود: طرح صیانت از جنگل‌ها در سال 82 با هدف کاهش بهره‌برداری از جنگل‌های شمال و کاهش 10 درصدی آن ایجاد شده است.

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان‌غربی با بیان اینکه زراعت چوپ در این استان از رشد چشمگیری برخوردار بوده، اظهار داشت: با توجه به وضعیت دریاچه ارومیه بیشتر سطح زیر کشت زراعت چوب در خارج از حوزه این دریاچه است.

 

وی افزود: در سال‌های گذشته 3 نهالستان تولید نهال صنوبر بخش دولتی به بخش خصوصی واگذار شد که طبق توافق 27 درصد از نهال تولیدی خود را در اختیار اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قرار می‌دهند.

 

منبع: وطن امروز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار