رضا احمدی روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از جنگل های انار دهستان دلفارد از توابع شهرستان جیرفت در گفت وگو گفت: با توجه به موقعیت خشک و نیمه خشک کشور، اولویت سازمان جنگل ها این است که پوشش سبز گونه های بومی در سطح کشور افزایش یابد.
قائم مقام معاونت جنگل و رییس مرکز جنگل های خارج از شمال سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: ۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای توسعه جنگل های مناطق خشک و نیمه خشک کشور در سال جاری اختصاص یافت.
وی سطح جنگل های کشور را 14 میلیون و 300 هزار هکتار اعلام کرد و گفت: 12 میلیون و 300 هزار هکتار آن در مناطق خشک و نیمه خشک واقع شده است که 85 درصد از جنگل های کشور را شامل می شود.
وی ادامه داد: جنگل های کشور از ارزش بالایی برخوردار هستند زیرا نقش تاثیرگذاری در تامین منابع آبی، جلوگیری از فرسایش خاک و جلوگیری از تبخیر آب دارند.
این مقام مسوول در سازمان جنگل ها گفت: یکی از اولویت های ما برای توسعه جنگل ها علاوه بر حفاظت، احداث جنگل های دست کاشت است که با مشارکت مردم صورت می گیرد.
وی بیان کرد: طرح جام در سازمان جنگل ها برای کشور در دستور کار است که در قالب این طرح پنج میلیون هکتار جنگل اقتصادی دست کاشت جدید با مشارکت مردم احداث می شود.
احمدی اضافه کرد: پیش بینی می شود در جنوب کرمان بین 480 تا 500 هزار هکتار جنگل دست کاشت وجود داشته باشد که در این زمینه اعتبار مورد نیاز تامین می شود و ما آمادگی احداث این سطح جنگل را در این منطقه داریم.
وی گفت: مراکز علمی در استان ها برای تولید نهال راه اندازی شده است که مراحل تولید بذر و کاشت تا برداشت نهال در این مراکز انجام می شود.
احمدی افزود: برای توسعه جنگل های دست کاشت و حفاظت از جنگل ها باید مردم را وارد عرصه کرد تا در مدت زمان کوتاه به اهدافی که پیش رو داریم، دست یابیم و کشور را از بحران آب و تبخیر آب و مشکلات ریزگردها نجات دهیم.
اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب استان کرمان مستقل از مرکز استان فعالیت می کند و هفت شهرستان جیرفت، عنبرآباد، فاریاب، رودبار جنوب، قلعه گنج، کهنوج و منوجان را زیر پوشش دارد.