کد خبر:۳۲۲۷۷۵
فواد ایزدی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»:

اشتباهات تواقفنامه ژنو، نباید در متن نهایی تکرار شود/دولت یازدهم خواستار فوری به نتیجه رسیدن مذاکرات است

یک کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: اشتباهات توافق‌نامه ژنو، نباید در متن نهایی تکرار شود و تیم مذاکره کننده باید آگاهانه عمل کند.

فواد ایزدی در گقتگو با خبرنگار سیاست خارجی «خبرگزاری دانشجو»، در مورد مذاکرات هفته آتی ایران و 1+5 و همچنین مذاکرات دوجانبه ایران و آمریکا که قرار است امروز در ژنو برگزار شود،اظهار داشت: امتیازها باید متوازن باشد، اگر طرف مقابل از یکسری اهرم‌های قدرت را از ما ب‌گیرد، ما هم باید بتوانیم از اهرم‌های قدرت دیگری استفاده کرده و امتیازات زیادی کسب کنیم.

 

وی ادامه داد: در توافق ژنو، لزوما این اتفاق نیفتاده است و در امتیازهایی که طرف مقابل داده است، اعتدال وجود نداشته است. در واقع اشتباهاتی در توافقنامه ژنو وجود داشت که در متن نهایی نباید تکرار شود. در حال حاضر دغدغه اصلی کشور این است که تحریم‌های بانکی و نفتی که توسط غرب صورت گرفته است، لغو شود.

 

این کارشناس مسائل سیاست خارجی افزود: در توافق‌نامه ژنو قرار بود این تحریم‌ها لغو شود، اما این موضوع اتفاق نیفتاد که این یکی از ضعف‌های اصلی بود اما در مسیر اصلی رسیدن به توافق نهایی باید این نکته قید شود که اگر قرار است، امتیازی در حوزه هسته ای داده شود، باید جمهوری اسلامی ایران نیز نتیجه ای دریافت کند. در توافق‌نامه ژنو اجازه ورود به مباحث نظامی داده شده بود، در حالیکه مقامات ایرانی بارها اعلام کرده‌اند که در این خصوص بحث و مذاکره نخواهند کرد.

 

ایزدی خاطرنشان کرد: در حال حاضر روند و توسعه کار خیلی صریح نبوده است و دولت یازدهم با به نتیجه  رسیدن سریع مذاکرات قصد دارد سرمایه‌گذاری سیاسی انجام دهد  که در واقع بحث آبرو خودشان است. به نظر میرسد دولت علاقه دارد به گونه‌ای این موضوع هرچه سریع‌تر حل و فصل شود.

 

وی به متناقض بودن ادبیات دوطرف اشاره کرد و افزود: در ادبیات دوطرف به نوعی ناهماهنگی دیده می‌شود، به نظر میرسد مقامات ایرانی از مقامات آمریکایی علاقه‌مندتر هستند تا مذاکرات به نتیجه برسد که این موضوع برای کشور خوب نخواهد بود چراکه طرف مقابل ایران را نیازمند این توافق می‌داند  و در خواست‌های بالاتری را مطرح می‌کند که ایران قادر به انجام آن نیست.

 

این کارشناس مسائل سیاست خارجی خاطرنشان کرد: در حال حاضر همه مردم ایران خواهان به نتیجه رسیدن مذاکرات هستند و اگر نکته‌ای هم در حوزه نقد صورت می گیرد به دلیل این است که مذاکرات با شکست مواجه نشود و دولت باید بازبینی در گفتمان و ادبیات خود به وجود بیاورد تا طرف مقابل دیدش این نباشد که تحریم‌ها ایران را به پای میز مذاکرات کشانده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار