کد خبر:۳۲۴۴۷۲
شریفی به «خبرگزاری دانشجو» خبر داد
ثبت 250 ژورنال نامعتبر علمی در سایت وزارت علوم/ دستورالعمل رسیدگی به تخلفات علمی در راه تصویب
رئیس مرکز سیاستگذاری پژوهشی وزارت علوم از وجود 250 ژورنال نامعتبر علمی خبر داد و گفت: پیش نویس دستورالعمل رسیدگی به تخلفات علمی دانشگاهها از سوی کمیته ویژهای تدوین شده که برای تصویب به معاونت حقوقی وزارت علوم ارائه میشود.
مظفر شریفی در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به لیست نشریات علمی نامعتبر علمی گفت: هیچگاه لیستی از نشریات نامعتبر جمعآوری نمیشود؛ چرا که مبنای کار این است که لیست نشریات معتبر در وزارتخانههای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین کمیسیون حوزههای علمیه جمعآوری شده است و هر نشریهای که در این لیستها نباشد از اعتبار علمی ساقط بوده و فاقد اعتبار علمی است.
ثبت اسامی 250 ژورنال نامعتبر در سایت وزارت علوم
رئیس مرکز برنامه ریزی و سیاستگذاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به آمارهای موجود در زمینه تعداد ژورنالهای نامعتبر علمی اشاره کرد و اظهار داشت: تاکنون حدود 250 ژورنال نامعتبر در سایت وزارت علوم لیست شده است و دانشجویان و پژوهشگران برای ارسال مقالات خود باید با توجه به این لیست و پس از حصول اطمینان لازم از اعتبار ژورنال، در جهت ارسال مقالات خود اقدام کنند.
وی از تشکیل کمیتهای برای رسیدگی به تخلفات علمی خبر داد و یادآور شد: اصلیترین وظیفه کمیته رسیدگی به تخلفات علمی تدوین استانداردها، شاخصهها و دستورالعملهای تخلفات پژوهشی است؛ بخش دیگر این تخلفات که جنبه حقوقی پیدا میکند از طریق مراجع قانونی بررسی میشود و از عهده معاونت پژوهشی خارج است.
تدوین پیش نویس دستورالعمل رسیدگی به تخلفات علمی
شریفی با اشاره به اینکه هم اکنون تخلفات دانشجویی و هیأتهای علمی به صورت جداگانه بررسی میشود، از تدوین پیش نویس دستورالعمل رسیدگی به تخلفات علمی دانشگاهها در حوزه معاونت پژوهشی وزارت علوم خبر داد و تاکید کرد: پیش نویس دستورالعمل رسیدگی به تخلفات علمی هم اکنون آماده ارائه به معاونت حقوقی وزارت علوم است که پس از تصویب وزارت علوم این مصوبه به دانشگاهها ابلاغ شده و جهت رسیدگی به تخلفات هیأتهای علمی و دانشجویان در نظر گرفته خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه پیش از این قوانینی برای رسیدگی به تخلفات هیأتهای علمی و دانشجویان موجود بوده است، خاطرنشان کرد: تأسیس کمیتهای برای رسیدگی به تخلفات علمی، با هدف تکمیل قوانین پیشین، توسط معاونت پژوهشی وزارت علوم ارائه شده است.
مصادیق تخلفات علمی
رئیس مرکز برنامهریزی و سیاستگذاری پژوهشی وزارت علوم به مصادیق تخلفات علمی اشاره کرد و گفت: بازگشت مقالاتی که قبلاً به چاپ رسیده است، سرقت پایاننامه و کپی پایاننامه از مصادیق تخلفات علمی در حوزه مقالات و پایاننامهها محسوب میشود.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.