کد خبر:۳۲۳۷۴۳
معاون پژوهشی وزارت علوم خبر داد

رشد 4 درصدی سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه فناوری اطلاعات تا 2018

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با بیان اینکه تا سال 2018 میزان سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری اطلاعات3 تا 4 درصد افزایش خواهد یافت، گفت:فناوری اطلاعات عمری 50 ساله دارد ازاین رو لازم است تا با شناسایی عوامل توسعه فناوری اطلاعات با تحولات این حوزه همگام شویم.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، وحید احمدی صبح امروز در دومین همایش ملی مدیران فناوری اطلاعات مراکز علمی کشور با بیان اینکه بحث همه‌گیری فناوری اطلاعات و ضرورت آن بر هیچ کس پوشیده نیست، افزود: دنیای کنونی به سمت سرمایه‌گذاری‌های عظیم در این زمینه حرکت کرده است که در همین راستا آمارها حکایت از سرمایه‌گذاری 2.1 بیلیون دلار در سال 2001، 3.8 بیلیون دلار در سال 2014 دارد و بر همین اساس پیش بینی‌ها نشان می‌دهد این سرمایه‌گذاری‌ها با رشدی 3 تا 4 درصدی در سال 2018 به 4 بیلیون دلار برسد.
 
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، با اشاره به اینکه جهت‌گیری‌های دنیای امروز بر پایه فناوری اطلاعات است، اظهار داشت: ایران همگام با سایر کشورها در سال‌های اخیر توجه ویژه‌ای به مساله فناوری اطلاعات و اقتصاد دانش بنیان کرده‌ است.
 
وی با اشاره به اینکه فناوری اطلاعات عمری 50 ساله دارد، ادامه داد: نباید به مساله فناوری اطلاعات تنها به صرف سخت افزار و کامپیوتر نگاه کرد؛ چرا که این علم دارای ابعاد عظیمی است و پیچیدگی‌های زیادی دارد که منشا تحولات عظیم در زندگی علم و اقتصادی مردم بوده است.
 
احمدی با تاکید بر اینکه فناوری اطلاعات از عناصر زیادی مانند نیروی انسانی، قوانین،‌ تکنیک‌ها و سازوکارهای ارزش‌گذاری، ابزارها و نرم‌افزارهای زیادی تشکیل شده است، خاطر نشان کرد: چرخه فناوری اطلاعات در دنیا نشان می‌دهد که این چرخه با سرعت زیادی در حال پیشرفت است و انتظار می‌رود تا ما نیز همگام با دنیا در جهت گسترش و توسعه فناوری اطلاعات گام برداشته و نقش این علم را در زندگی روزمره خود پررنگ‌تر کنیم.
 
احمدی با اشاره به چالش‌های حوزه فناوری اطلاعات توضیح داد: در دهه 1970 تا ابتدا دهه 1990 توقع‌ها بر این بود که سرمایه‌گذاری‌ها و هدف‌گذاری‌های حوزه فناوری اطلاعات با بهره‌گیری بالا همراه باشد اما تحقیقات متعدد نشان داد که تنها 10 تا 20 درصد سرمایه‌گذاری‌ها به توفیق قطعی رسیده است و مابقی با هزینه و امکانات اضافی همراه بوده است.
 
معاون پژوهشی وزارت علوم اعلام کرد: از میان تمام پروژه‌های در نظر گرفته شده در حوزه فناوری اطلاعات در سال‌های گسترش ابتدایی این حوزه 20 درصد پروژه‌ها با شکست روبرو بوده است و 50 درصد آنها ناکارآمدی نسبی داشته و تنها 15 تا 20 درصد آنها توفیق قطعی داشته‌اند و این در حالی است که آمار به دست آمده مربوط به کشورهای توسعه یافته است و این آمار در کشورهای درحال توسعه بسیار ضعیف‌تر است.
 
احمدی با بیان اینکه ایران نزدیک به دو دهه است که استفاده از فناوری اطلاعات را جزو اهداف خود قرار داده است توضیح داد: همه ما مسئولیم تا نگاه درستی نسبت به اهمیت فناوری اطلاعات و تاثیر آن در اقتصاد و پیشرفت علمی کشور داشته باشیم چرا که تنها با شناسایی عوامل شکست می‌توان به پیروزی رسید.
 
وی با اشاره به اینکه برای پیشرفت در عرصه فناوری اطلاعات باید تمام ابعاد تاثیرگذار آن از جمله نیروی انسانی؛ زیرساخت‌ها، نرم‌افزارها و ابعاد فرهنگی آن شناسایی شود اظهار داشت: تنها در صورت شناسایی و نگاه دقیق به این ابعاد می‌توان به افق مورد انتظار درعرصه فناوری اطلاعات رسید تا هم زمان با پیشرفت سریع فناوری اطلاعات در جهان ما نیز با تحولات دگرگونی‌های فناوری اطلاعات همگام شویم.
برچسب ها:
دانشجو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار