کد خبر:۳۳۱۶۳۵

بازگشت بدافزار جاسوسی Miniduke بعد از ۱۴ سال

آزمایشگاه امنیت کسپرسکی هشدار داد که حملات بدافزار جاسوسی Miniduke دوباره بازگشته و طیف وسیعی از کاربران را هدف قرار داده است.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، این شرکت امنیتی حملات بدافزار Miniduke را در سال 2013 هشدار داده بود و در این حملات، دولت‌ها بیشتر قربانی این نرم افزار جاسوسی بودند.

 

بنیان گذار و مدیرعامل کسپرسکی در خصوص این بدافزار می‌گوید: از نویسندگان این بدافزار تعجب می‌کنیم که در دهه اول 2000 برای مدت زیادی در خاموشی بسر می‌بردند، سپس به یکباره فعال و عضو گروه‌های پیچیده از مجرمان سایبری دنیا شدند. نویسندگان این بدافزار قدیمی در گذشته در ایجاد بدافزارهای پیچیده بسیار موثر عمل می‌کردند ولی در حال حاضر مهارت‌های آن‌ها در در جنگ با sandboxهای پیشرفته‌ای است که از هدف قرار دادن سازمان‌ها و نهادهای دولتی و موسسات تحقیقاتی چندین کشور جلوگیری می‌کند.

 

اخیراً کسپرسکی خبرهایی را در مورد حملات جدید این بدافزار منتشر کرده است و گمان می‌رود که این بدافزار مورد استفاده سازمان‌های مجری قانون باشد.

 

محققان آزمایشگاه کسپرسکی دریافته‌اند که نوع قدیم بدافزار miniduke که از سال 2013 نصب شده‌اند هنوز در برخی کشور‌ها فعال هستند و برخی موسسات و سازمان‌های دولتی را هدف قرار می‌دهند. این نرم افزار به علت وجود ویژگی‌های غیرمنتظره، قربانیان غیرمنتظره نیز دارد.

 

اما دو احتمال در مورد این بدافزار وجود دارد. یکی آنکه پلتفرم بدافزار Botgenstudio که در Miniduke استفاده می‌شود به عنوان نرم افزارهای جاسوسی دولت‌ها مانند نرم افزار دسترسی از راه دور شرکت hacking team جهت استفاده قانونی به‌کار می‌رود.

 

احتمال دیگر آن است که توسط گروه‌های زیرزمینی و کسب و کارهای مختلف جهت جاسوسی از رقیبان استفاده می‌شود.


منبع: فارس

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار