کد خبر:۳۳۳۷۰۱
معاون پژوهشی وزارت علوم اعلام کرد

اختصاص 40 میلیارد تومان وام به پایان نامه‌ها/ تحقق 3 درصدی اعتبارات طرح‌های کلان

معاون پژوهشی وزارت علوم از ترخیص کلیه تجهیزات آزمایشگاهی از گمرک و اعطای آن به دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: در راستای حمایت از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویان دکتری اعتباراتی بالغ بر 40 میلیارد تومان اختصاص داده شد.
 به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر وحید احمدی در نشست خبری امروز با اشاره به اجرایی نشدن برخی از قوانین چون قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان،افزود: در این راستا اولین اقدام ما تعامل دستگاه‌ها برای استفاده از ظرفیت آنها و ایجاد کارگروهی میان وزارت علوم و معاونت علمی جهت همگرایی و انسجام در فعالیت‌ها و توانمندی‌های این دو دستگاه و پرهیز از موازی‌ کاری بود که طی آن کارگروه صدور مجوز برای شرکت‌های دانش بنیان ایجاد و فعالیت خود را آغاز کرد.
 
 
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، به مشکلات صندوق‌های پژوهش و فناوری اشاره کرد و اظهار داشت: این صندوق‌ها فعال نبودند که با بررسی مشکلات این صندوق‌ها درصدد هستیم تا با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی اقدام به فعال سازی این صندوق‌ها کنیم و حوزه فعالیت آنها را افزایش دهیم.
 
وی ابلاغ آیین‌نامه معافیت مالیاتی شرکت‌های دانش بنیان را از دیگر اقدامات انجام شده در این معاونت ذکر کرد و ادامه داد: علاوه بر آن تیم‌های اجرایی و نظارتی به پارک‌های علم و فناوری اعزام شدند ضمن آنکه در جهت حمایت از آنها سال گذشته 15 میلیارد تومان بر اساس استانداردها و شاخص‌های موجود میان پارک‌های فناوری تقسیم شد.
 
مشوق‌های وزارت علوم برای صادرات فناوری
 
احمدی با اشاره به اقدامات این وزارتخانه در زمینه صادرات محصولات دانش بنیان پارک‌های علم و فناوری،خاطر نشان کرد: در این زمینه تفاهم‌نامه‌ای میان وزارت علوم و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منعقد و مبلغی به عنوان تشویق پارک‌ها به صادرات محصولات دانش بنیان در نظر گرفته شد.
 
تلاش برای ایجاد دانشگاه‌های نسل سوم
 
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم از راه‌اندازی دفاتر انتقال فناوری به صورت پایلوت در دانشگاه صنعتی شریف، علم و صنعت و صنعتی اصفهان خبر داد و گفت: با وجود آنکه اساتید و دانشگاهیان تحقیقات فراوانی انجام می‌دهند اما تجربه تجاری‌سازی ندارند که در این راستا دفاتر انتقال فناوری در جهت حرکت به سمت دانشگاه‌های نسل سوم (کارآفرین) شکل می‌گیرد.
 
وی یادآور شد: در راستای ارتباط با صنعت، قراردادهایی با دستگاه‌های اجرایی چون وزارت دفاع، سپاه، وزارت نفت و وزارت بهداشت از اواخر سال گذشته تا ابتدای سال جاری منعقد شده است و در نظر است قراردادی نیز با وزارت صنعت و معدن و تجارت به زودی منعقد شود.
 
احمدی ایجاد پروژه‌های مشترک بین دانشگاه و صنعت، ایجاد فرصت مطالعاتی برای اساتید و دانشجویان دکتری در صنعت و حمایت از پایان‌نامه‌های مرتبط با صنعت را از مفاد این تفاهم‌نامه‌ها ذکر کرد و ادامه داد: یکی از برنامه‌های اساسی ما راه‌اندازی کریدورهای علم و فناوری به خصوص در شهر تهران است که امیدواریم در آینده نزدیک عملیاتی شود.
 
افزایش سهم اعتبارات پژوهشی
 
وی از برنامه افزایش سهم اعتبارات پژوهشی در دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: تاکنون اعتبارات پژوهشی دانشگاه‌ها بین 3 تا 8 درصد بودجه دانشگاه بوده است که در نظر است این ردیف در سال جاری به 15 درصد ارتقاء یابد.
 
معاون پژوهشی وزیر علوم  همچنین از اعطای اعتبار 40 میلیارد تومانی به صورت تسهیلات وام جهت حمایت از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویان دکتری خبر داد و اظهار داشت: بر این اساس افرادی که پایان‌نامه‌ها و رساله‌های آنها جزو اولویت‌های پژوهشی وزارت علوم، نقشه جامع علمی کشور و برنامه پنج ساله دانشگاه باشد از این تسهیلات برخوردار خواهد شد.
 
وی افزود: این وام که به صورت ماهانه و یا هر دو ماه یک بار پس از تصویب پروپوزال دانشجویان دکتری در اختیارشان قرار می‌گیرد از ابتدای مهر ماه سال جاری توسط صندوق رفاه دانشجویان توزیع می‌شود.
 
افزایش فرصت‌های مطالعاتی خارج
 
احمدی همچنین با اشاره به افزایش فرصت مطالعاتی خارج از کشور برای دانشجویان دکتری در سال جاری خبر، یادآور شد: در سال گذشته این فرصت به کمتر از 100 نفر از دانشجویان تعلق می‌گرفت که زمان آن نیز بین 3 تا 6 ماه بود اما در حال حاضر این فرصت مطالعاتی به 800 نفر از دانشجویان و در فاصله زمانی 6 تا 9 ماه تعلق می‌گیرد.
 
آخرین وضعیت ارزیابی طرح‌های کلان ملی
 
وی همچنین با اشاره به ارزیابی آخرین وضعیت 47 طرح کلان ملی با تاکید بر اینکه نتایج ارزیابی‌های صورت گرفته در اولین جلسه شورای عتف مورد بررسی قرار می‌گیرد، ادامه داد: با اینکه قرار بود 2 هزار و 400 میلیارد تومان برای 47 طرح کلان اختصاص یابد اما تاکنون بین 70 تا 80 میلیارد تومان از اعتبار طرح‌های کلان پرداخت شده است.
 
به گفته احمدی تا کنون چند دستگاه اجرایی جهت حمایت از طرح‌ها اعلام آمادگی کرده‌اند که در حال حاضر 13 طرح قرار است توسط دستگاه‌های متقاضی مورد حمایت قرار گیرد.
 
ترخیص تجهیزات آزمایشگاهی از گمرک
 
وی در خصوص تسهیلات صورت گرفته در بحث تجهیزات آزمایشگاهی گفت: در این راستا در سال گذشته کالاهایی که از محل اعتبار ارزی خریداری شده اما در گمرک باقیمانده بودند ترخیص شدند و در اختیار دانشگاه‌ها قرار گرفتند.
 
پرداخت برخی از بدهی‌های دانشگاه‌ها
احمدی همچنین با بیان اینکه در سال 92 با قطع بیش از 70 درصد پایگاه‌های اطلاعاتی به دلیل تحریم‌ها و مشکلات مالی مواجه بودیم، تصریح کرد: در این زمینه با اقدامات صورت گرفته توانستیم برخی از بدهی‌ها را پرداخت کنیم که در حال حاضر تعدادی از پایگاه‌ها وصل شده‌اند و برخی دیگر در دست فعال شدن هستند.
حمایت وزارت علوم از علوم انسانی
معاون پژوهشی وزیر علوم به تحصیل 44 درصد دانشگاهیان کشور در حوزه علوم انسانی اشاره کرد و گفت:‌ در این راستا جهت حمایت از حوزه پژوهشی علوم انسانی جلسات متعددی برگزار و چالش‌های موجود در حوزه فناوری این حوزه مورد بررسی قرار گرفت تا در آینده بتوانیم یک ارتباط نسبی بین مجموعه‌های متقاضی و جامعه علمی حوزه علوم انسانی برقرار کنیم.
 
احمدی از بازنگری حوزه پژوهشی آیین‌نامه ارتقاء خبر داد و گفت: به حوزه پژوهش آیین‌نامه ارتقاء توجه لازم نشده بود بر این اساس نظرات لازم دریافت شده و به زودی جمع‌بندی در این زمینه صورت خواهد گرفت و اصلاحات لازم پس از تایید در آیین‌نامه ارتقاء لحاظ خواهد شد.
 
وضعیت تولید علم ایران
 
معاون پژوهشی وزیر علوم در بخش دیگری از سخنانش به وضعیت تولید علم بر اساس تولید مقالات اشاره کرد و گفت:‌ بر این اساس سهم ایران از تولید علم دنبا در سال‌های 2000 تا 2014 به ترتیب 13 صدم، 16 صدم، 21 صدم، 28 صدم، 34 صدم، 43 صدم، 54 صدم، 73 صدم، 90 صدم، 1.01 درصد ، 1.12 درصد، 1.38 درصد، 1.39 درصد و 1.62 درصد بوده است. و برای سال 2014 تا این زمان عددی اعلام نشده است.
 
وی با اشاره به تعداد ارجاعات به مقاله دانشمندان ایرانی افزود: تعداد ارجاع به مقاله نیز از سال 2000 تا سال 2013 به ترتیب 1.65 درصد، 2.09 درصد، 2.09 درصد، 2.31 درصد، 2.44 درصد، 2.61 درصد، 3.04 درصد، 3.11 درصد، 3.48 درصد، 3.99 درصد، 3.39 درصد، 4.69 درصد، 5.97 درصد و 7.93 است که خوشبختانه رشد خوبی را در ارجاع به مقالات شاهد هستیم.
 
احمدی رتبه علمی ایران در سه سال متوالی از 2010 تا 2012 در پایگاه استنادی ISI را 20 و در پایگاه استنادی اسکوپوس را 17 عنوان کرد و ادامه داد: از میان دانشمندانی که سالانه توسط ISI معرفی می‌شوند 10 نفر از آنها ایرانی هستند که حدود 4 نفر از ایرانیان مربوط به دانشگاه‌های شهرستان‌های کشور ما است.
 
معاون پژوهشی وزیر علوم از برنامه‌های اصلی وزارت علوم و حوزه پژوهش را ارتقاء کیفیت دانست و گفت: در حال حاضر میانگین ارجاع به مقالات بر اساس استانداردهای بین‌المللی 14 است که ما با این رتبه فاصله داریم و با وجود آن که رشد مقالات ما قابل توجه است اما باید در زمینه ارجاعات نیز در جهت نزدیک شدن به استانداردهای بین‌المللی حرکت کنیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار