کد خبر:۳۶۰۱۰۴

پایان نامه‌ای که استثنا شد / مقصودلو: هدفم تنها نمره 20 نبود

ساجده مقصودلو، دانشجوی کارشناسی رشته مهندسی معماری دانشگاه پیام‌نور گرگان با ارائه یک پایان نامه کاربردی برای کشور موفق به کسب نمره 20 شد.

به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از گرگان، این عبارت که "برای رشد و توسعه علمی و تعالی روزافزون جامعه نیاز به پژوهش کارآمد داریم"، عبارتی است که بسیاری از کارشناسان این روزها بر آن تاکید می‌کنند و از آنجایی که دانشگاه مهد علم محسوب می‌شود و مکانی است که برترین یافته‌های علمی هر فرد در آن تحصیل می‌شود، انتظار می‌رود این پژوهش کارآمد از درون دانشگاه پدید آید یعنی به تعبیری همان "پایان نامه های‌دانشجویی".


متاسفانه یکی از علل عدم پیشرفت کافی در کشور مبتنی بر پایان نامه‌های غیرکارآمد دانشجویی است؛ پایان نامه‌هایی که بعضا در قفسه‌ها در حال خاک خوردن و یا در سطوح بالاتر تنها به عنوان مقاله در مجله‌ای معتبر چاپ و بعدها به ورطه فراموشی سپرده شدند! البته از اخبار خرید و فروش پایان نامه‌های دانشجویی نیز نمی‌شود، گذشت!


در این میان پایان نامه‌ای با موضوعی کارآمد برای کشور که با توجه به نیازهای روز، گرد آمده باشد، استثنا محسوب می‌شود! از همین رو پایان‌نامه ساجده مقصودلو، دانشجوی کارشناسی رشته مهندسی معماری دانشگاه پیام‌نور مرکز گرگان با توجه به موضوع انتخابی، نتیجه کارآمد و عدم تقلید و تازگی توانست علاوه بر تقدیر دانشگاه و استاد، توجه "خبرگزاری دانشجو" را نیز به خود جلب کند.

 

موضوع پایان نامه را با توجه به بیانات رهبری انتخاب کردم

ساجده مقصودلو در رابطه با موضوع پایان‌نامه خود گفت: موضوع "طراحی شهر امن ازمنظر پدافند غیر عامل" عنوانی بود که با توجه به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه "اگر محافظت غیرنظامی (پدافند غیرعامل) نباشد، تمامی دستاوردهای فرهنگی، اقتصادی، علمی و سیاسی در یك نصف روز هدر می‌رود" انتخاب کردم.


دانشجوی کارشناسی رشته مهندسی معماری دانشگاه پیام‌نور گرگان افزود: موقعیت حساس امنیت کشور در خاورمیانه، ذخایر عظیم نفت و گاز و سابقه جنگ‌های طولانی، مدت لازمه‌ پژوهش در این زمینه را دوچندان می‌کرد تا من برخلاف سایر دانشجویان به جای انتخاب موضوعات بصری برای پایاننامه به بحث پدافند غیرعامل به عنوان یک ضرورت در کشور و طراحی یک پناهگاه امن برای عموم مردم بپردازم.


وی تاکید کرد: مدت زمانی که برای به اتمام رساندن این پروژه صرف کردم هفت ماه تحقیق بی وقفه بود؛ بسیاری در این مسیر سعی کردند من را منصرف کنند که عده‌ای از آنان جزو تحصیل کرده‌های مقاطع بالاتر بودند و یکی از دلایل مشترکشان هم این بود که کسی قدر کارت را نمی‌داند.


هدفم تنها نمره 20 نبود


این دانشجو تصریح کرد: این موضوعی بود که به دلیل عرق به میهن علاقه‌ زیادی به آن داشتم و از طرفی می‌دانستم موضوع تازه‌ای است و پژوهش در این رابطه خیلی اندک صورت گرفته است؛ از این رو حاضر بودم سختی‌های این راه را تحمل کنم و آن را به سرانجام برسانم؛ تا جایی که در حین تحقیق به بسیاری از ارگان‌های نظامی و دانشگاهی تهران و مناطق جنگی و عملیاتی استان کرمانشاه رفتم و در حد توان اطلاعات کافی را استخراج کردم؛ البته اکنون نیز پژوهش خود را در شاخه‌های مختلف این موضوع ادامه می‌دهم چرا که هدف من فقط نمره ی 20 پایان نامه نبود.


کارآمدی پایاننامه تا حد زیادی وابسته به استاد است


ساجده مقصودلو در پاسخ به این پرسش که چه راهکاری برای جلوگیری از پایان نامه‌های مبتنی بر copy و paste وجود دارد، بیان داشت: این موضوع تا حد زیادی به استاد بستگی دارد اول اینکه موضوع پروژه باید با اتفاق نظر دانشجو و استاد انتخاب شود و فقط انتخاب استاد نباشد؛ چرا که طبیعتا موضوعی که مورد علاقه دانشجو باشد، دانشجو به علت کششی که نسبت به آن دارد فعالیت بیشتری نیز انجام می‌دهد.


وی افزود: دوم اینکه خود استاد هم باید همزمان با دانشجو مطالعات خودش را ارتقا دهد تا دانشجو در هربار ملاقاتش با استاد، از وی چیزهای جدید بیاموزد؛ طبیعتا وقتی استاد خودش منابع مهم موضوع را بشناسد و بر موضوع اشراف داشته باشد، می‌تواند توقع کار زیاد و کامل را هم داشته باشد؛ در این صورت دیگر دانشجو مجالی برای copy و paste پیدا نمی‌کند و اصطلاحا نمی‌تواند از زیر کار در رود.


این دانشجوی کارشناسی مهندسی معماری دانشگاه پیام‌نور مرکز گرگان در بخش بعدی سخنانش به ستاد مدیریت بحران استانداری گلستان، دانشگاه امام حسین(ع) و مالک اشتر تهران و پناهگاه زیرزمینی و سطحی شهر کرمانشاه به عنوان منابع کسب اطلاع پایان‌نامه خود اشاره کرد و از مسئولان استان خواست تا در جهت تهیه منابع و راهنمایی طرح‌های تحقیقاتی به دانشجویان، حمایت کافی و وافی داشته باشند.


مقصودلو در پایان بیان داشت: امیدواریم ایران با توجه به موقعیت حساس در منطقه، جمعیت و مساحت بالا بتواند در آینده همانند کشور سوئیس به اندازه سرانه جمعیت مکان امن برای جامعه ایجاد کند.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار