به گزارش گروه سیاست خارجی «خبرگزاری دانشجو»، محمدجواد ظریف در مراسم رونمایی از کتاب 8 جلدی جهان اسلام گفت: امروز جهان اسلام با واقعیتی خطیر مواجه است که در درون مجموعه عظیم و قدرتمند خود حرکتهای ضداسلامی به نام اسلام بذر افراط، تفرقه و برادرکشی می پراکنند و جنایات وحشیانه ای در عراق، سوریه، افغانستان، پاکستان، نیجریه و دیگر کشورهای اسلامی مرتکب می شوند.
وی افزود: این گروه ها به اختلاف و تفرقه افکنی میان مسلمانان و طایفه گرایی در جهان اسلام دامن می زنند.
ظریف گفت: همزمان، رژیم صهیونیستی با جنایات وحشیانه در غزه، کودک کشی را به عنوان سیاست خود دنبال می کند و مسلمانان ناچارند در برابر این ظلم و جنایات به سازمان های بین المللی پناه ببرند که سابقه ای جز تحمل و سکوت در برابر جنایات صهیونیست ها از خود برجای نگذاشته اند.
وی تاکید کرد: در چنین شرایطی توجه به توانمندی های جهان اسلام و درک واقعی از امکاناتی که دنیای اسلام دارد اقدامی ضروری است و بر همین اساس طرحی که سردار صفوی و همکارانش در موسسه آینده پژوهی جهان اسلام پیگیری و مجموعه کتب 8 جلدی جهان اسلام را تدوین کردند از هر زمان دیگر برای جهان اسلام ضروری تر است.
ظریف با بیان اینکه اکنون در شرایط ویژه بین المللی قرار داریم، گفت: دنیا در حال گذر از نظام متصلب دوقطبی به نظام بین المللی جدید است و همه بازیگران و کنشگران منتهای تلاش، توان، ابتکار و علم نظریه پردازی خود را بر این معطوف می کنند که جهان آینده را براساس منافع خود ترسیم کنند.
وی افزود: در این شرایط حساس درک صحیح از شرایط جهانی و خودباوری مبتنی بر شناخت واقع بینانه از توانمندی های فردی، ملی و جهان اسلام ضرورتی است که می تواند وضعیتی ویژه برای تاثیرگذاری ایجاد کند چون توان تاثیرگذاری دیگر صرفا مبتنی بر توان کلاسیک و قدیمی نیست بلکه به همه منابع قدرت اعم از قدرت نرم و سخت و منابع گفتمانی و معنایی نیاز است.
وزیرامورخارجه با اشاره به اقدام قدرتها به منظور تدوین نظام جدید بین المللی براساس اهدافشان گفت: علت این همه هزینه های کلان برای ترسیم آینده، نقش داشتن این تصمیم در شکل گیری نظام بین المللی جدید در آینده است و نباید تصور کرد که نظریه ها عینی و بی طرف است بلکه نظریه ها معطوف به دیدگاه منبعث از قدرت است.
ظریف افزود: براین اساس ما چاره ای نداریم جز اینکه خود در این مسیر شناخت و ترسیم واقعی آینده ، براساس اهداف خود اقدام کنیم زیرا نظریه پردازی بدون شناخت ممکن نیست.
وی تصریح کرد: اگر به ندای منادیان وحدت به ویژه امام راحل و مقام معظم رهبری و نیز ندای وحدت خواهان جهان اسلام به عنوان برنامه عمل توجه می شد اکنون گرفتار فجایعی مانند جنایات صهیونیست ها در غزه و جنایات گروه های تروریستی مانند داعش و افراط گری و ترور و خشونت میان مسلمانان از یکسو و سکوت در برابر تجاوزگران به حریم اسلام و مسلمانان نبودیم.
وی با قدردانی از اقدام موسسه آینده پژوهی جهان اسلام در انتشار کتب 8 جلدی جهان اسلام گفت: باید از وحدت، همدلی و همگرایی ملی در جمهوری اسلامی به عنوان ام القرای جهان اسلام آغاز کنیم و برای تحقق هدف نهایی یعنی وحدت در جهان اسلام متحد و منسجم شویم و به این هدف اصلی دست یابیم.
در این مراسم آیت الله اراکی دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و سردار رحیم صفوی نیز سخنرانی کردند.