گروه ورزشی «خبرگزاری دانشجو»؛ در حالی کمتر از 45 روز تا بازی های آسیایی اینچوئن باقی مانده است که هنوز تکلیف برخی از رشته های اعزامی به بازی های آسیایی مشخص نشده و ورزشکاران این رشته ها همچنان در سردرگمی به سر می برند.
مسئولین کمیته ملی المپیک رشته های اعزامی به بازی های آسیایی را به 3 گروه تقسیم کردند که تکلیف گروه اول و دوم برای حضور در این رقابت ها مشخص شده است.
در گروه اول رشته هایی حضور دارند که شانس کسب مدال طلا در بازی های آسیایی را دارند، گروه دوم نیز رشته هایی هستند که شانس کمتری برای کسب مدال طلا دارند و گروه سوم نیز شامل رشته هایی است که شانس مدال آوری آنها تقریبا صفر است.
نکته مهم اینجاست که در گروه سوم نام رشته های پایه مانند شنا و ژیمناستیک نیز دیده می شود اما اعزام ورزشکاران این رشته ها هنوز قطعی نشده است و قرار است در جلسه 15 مرداد ماه هیات اجرایی، در خصوص اعزام این رشته ها تصمیم گیری شود.
مسئولین کمیته ملی المپیک اعزام این رشته ها را منوط به رسیدن بودجه و بررسی شرایط مالی ورزش کشور دانسته اند اما به نظر می رسد که آنها تصمیمی جدی برای قرار دادن ورزشکاران این دو رشته در لیست کاروان اعزامی ایران را ندارند.
مطمئنا اگر به دنبال آینده سازی برای ورزش ایران هستیم باید زمینه حضور رشته های پر مدالی مانند شنا و ژیمناستیک در رقابت های مهمی مانند بازی های آسیایی را فراهم کنیم.
باید به یاد داشته باشیم که رشته هایی مانند شنا و ژیمناستیک تا زمانی که در رقابت های آسیایی شرکت نکنند هرگز رنگ المپیک را به خود نخواهد دید و تا سال های آینده نیز موفق به کسب سهمیه المپیک نخواهند شد.
در این زمان که شناگران مدت ها است برای حضور در بازی های آسیایی تمرین کرده اند نه گفتن به آنها به بهانه عملکرد ضعیف و کاهش روحیه کاروان در روزهای نخست، راه حل مناسبی نخواهد بود.
بهانه آوردن در مسائل مالی نیز راه حل مناسبی برای عدم اعزام این رشته ها به رقابت های مهم بازی های آسیایی نیست و لازم است تا در کنار توجه به رشته های مدال آور نیم نگاهی نیز به ورزش های پایه در میان مسئولین ورزش کشور وجود داشته باشد.
کاهش تعداد ورزشکاران به منظور کیفی کردن کاروان ممکن است در کوتاه مدت جواب دهد اما مطمئنا در بلند مدت به ورزش کشور ضربه خواهد زد.البته معتقدیم که این نگاه به ورزش تنها به معنای نتیجه گرایی خواهد بود و نشان می دهد که مسئولین ورزش کشور تنها به دنبال این هستند تا در پایان بازی های آسیایی با ارائه آمار و ارقام به نسبت تعداد ورزکاران اعزامی، نتیجه این مسابقات را بسنجند.