به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، محمودواعظی در مراسم امضای توافق نامه شرکت ایرانسل برای ارائه خدمات نسل سوم و بالاتر با بیان اینکه براساس تعهدات داده شده باید همه تلاش خود را برای پیشرفت درحوزه ICT انجام دهیم، خاطرنشان کرد: علی رغم عقب ماندگی نسبی که در حوزه ICT داریم و با توجه به پیشرفتهای روزافزون این حوزه باید بتوانیم سرعت رشد خود را بالاتر ببریم.
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه کاهش هزینه مشترکان و صرفه جویی اقتصادی از اهداف اجرایی ورود به نسل های بالاتر است، تاکید کرد: با اجازهای که به اپراتورها برای ورود به نسلهای بالاتر داده شده است آنها میتوانند پس از اجرای موفقیت آمیز طرح پایلوت ورود به نسلهای بالاتر تلفن همراه خدمات خود را به صورت نامحدود و با کیفیت ارائه کنند.
وی با بیان اینکه اجرای طرحهای ارتباطی همواره با موانعی همراه بوده است، ادامه داد: هم اکنون شاهدیم که کشورهای در حال توسعه توجهی جدی به موضوع باند پهن و ICT دارند به گونهای که این حوزه را به عنوان صنایع پیشران خود انتخاب کرده اند و این صنعت به خوبی توانسته است جای خود را در میان سایر صنایع باز کند و با توجه به تاثیر صنعت ICT در افزایش تولید ناخالص نگاه دولت و مجلس به موضوع ICT باعث افزایش خدمات این حوزه خواهد شد.
واعظی با بیان اینکه فشارهای زیادی برای تمدید دوره انحصار رایتل وجود داشت، تاکید کرد: علی رغم همه فشارهای موجود دوره انحصار رایتل تمدید نشد و در عوض با انجام مذاکرات متعدد پیرامون ارتقای سایر اپراتورها با همکاری کمیسیون تنظیم مقررات توانستیم مسیر پیشرفت سایر اپراتورها را نیز فراهم کنیم ضمن آنکه تاکنون مذاکرات متعددی در خصوص ارتقای سطح خدمات ICT انجام داده ایم و همواره تلاش وزارت ارتباطات بر آن بوده است که موضوع پهن باند و موبایل کشور را سر و سامان داده و مهمتر از آن فضای رقابتی سالمی میان اپراتورها ایجاد کند.
وزیر ارتباطات با گلایه از اینکه هم اکنون سرویسهای تلفن همراه وضعیت مطلوبی ندارند، اظهار داشت: اپراتورها باید علاوه بر افزایش سطح کیفیت خدمات با کاهش میزان تعرفهها مردم را تشویق کنند تا بستههای متنوع ارتباطی خود را به دلخواه انتخاب کنند. در در کشورهای پیشرفته اپراتورهای موبایلی بستههای مختلفی را به مشترکان خود ارائه میکنند و در این میان اپراتوری هوشمند است که با کاهش میزان تعرفه و افزایش سطح خدمات بتواند مشترکان خود را دائمی کند.
وی همچنین به مشترکان وعده داد که در آینده ای نزدیک با اجرای طرح ترابُرد پذیری شمارهها، مردم میتوانند بدون تغییر شماره اپراتور خود را تغییر دهند.
واعظی از دیگر مسائل مورد توجه وزارت ارتباطات را حقوق شهروندی ذکر کرد و یادآور شد: افزایش سطح خدمات در حوزه ICT آن چنان پیشرفت کرده است که هم اکنون به جای e-goverment باید بگوییم m-governet چرا که حضور تلفنهای همراه تمامی کارها را تسهیل و عملی ساخته است.
واعظی اشتغال را از دیگر اهداف وزارت ارتباطات عنوان کرد و اظهار داشت: این وزارتخانه همسو با سایر وزارتخانه ها طرحهای مهمی در زمینه اشتغال سازی دارد و تا پایان سال حداقل 30 هزار و تا پایان سال آینده 100 هزار شغل برای فارغ التحصیلان حوزه ICT فراهم خواهد کرد.
وی با اشاره به یکی از سرمایه گذاریهای وزارت ارتباطات در حوزه اشتغال در ICT اشاره کرد و گفت: لذت تولید محتوا و برنامههای کاربردی و توسعه خدمات پهن باند باعث ایجاد مشاغل جدید خواهند شد و در همین راستا وزارت ارتباطات شرکت های دانش بنیان و دانشگاهی را به تولید محتوای بومی تشویق کرده و از اپراتورها نیز خواسته است که در صورت استفاده از apiliction های بومی در خدمات خود درصدی نیز به شرکت تولیدکننده پرداخت کنند.
وی با تاکید بر اینکه اپراتورها باید راه را برای تولید محتوایی بومی باز کنند، گفت: شرایط جدید حوزه ICT نشان داده است که تحولات خوبی در زمینه اشتغال سازی و تولید محتوایی بومی در راه است.
وی با اشاره به اینکه هر فناوری علاوه بر تمام مزایا مشکلات خاص خود را نیز دارد، تاکید کرد: در تلاشیم برای فناوری های جدید پیوست فرهنگی ارائه دهیم که این مهم با همکاری اپراتورها انجام خواهد شد و پس از تکمیل به شورای عالی فضای مجازی تقدیم می شود.
وی با اشاره به اینکه کشور به سمت استفاده از شبکه ملی اطلاعات پیش می رود، گفت: هم اکنون در حال توسعه زیرساخت و اجرای پروژه های متنوع در راستای اجرای گام به گام شبکه ملی اطلاعات هستیم و در همین راستا در طول این یک سال پهنای باند از 400 به 1200 گیگابیتس رسیده و امیدواریم در آینده نیز به چهار هزار گیگابیتس در ثانیه برسد.
وی با بیان اینکه تولید محتوا و میزبانی داخلی اینترنت تنها با اجرایی شدن شبکه ملی اطلاعات امکان پذیر است، یادآور شد: در گذشته تنها ده درصد میزبانی ها در داخل کشور و 90درصد آنها در خارج از کشور بود در حالی که هم اکنون به مرحله ای رسیده ایم که 34 درصد میزبانی ها در داخل و 66 درصد آنها در خارج از کشور است از همین رو در برنامه های بلندمدت خود قصد داریم تا میزبانی های داخل را به 50 درصد برسانیم.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه مدنظر داشتیم ارائه فراکانس خدمات نسل سوم به ایرانسل و همراه اول همزمان انجام می شد، تاکید کرد: به دلیل تلاش های مناسبی که اپراتور ایرانسل در زمینه انجام تعهدات خود اجرایی کرد این اپراتور زودتر از همراه اول موفق به اجرای پایلوت طرح خدمات نسل سوم در کشور شد.
وی با اشاره به اینکه از عصرامروز در 15 نقطه از کشور خدمات نسل سوم اپراتور ایرانسل اجرایی می شود، توضیح داد: در چند روز آینده چندین نقطه از خارج تهران نیز به اجرایی این طرح می پیوندند تا در صورت موفقیت طرح، در هفته دولت مجوز ارائه خدمات نسل سوم به ایرانسل داده شود.