جذب آلاینده‌های سمی صنعتی با نانوجاذب‌های محققان کشور
کد خبر:۳۳۸۸۷۸

جذب آلاینده‌های سمی صنعتی با نانوجاذب‌های محققان کشور

پژوهشگران دانشگاه سیستان و بلوچستان موفق به تولید نانوجاذب‌های یون‌های سمی با ظرفیت جذب بالا شدند.
جذب آلاینده‌های سمی صنعتی با نانوجاذب‌های محققان کشور

به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، با وجود رواج دستگاه جذب اتمی (به دلیل کم هزینه بودن) در اندازه‌گیری یون‌های سمی، قابلیت اندازه‌گیری آنها در غلظت‌های پایین ناچیز است.

 

برای رفع این مشکل محققان دانشگاه سیستان و بلوچستان با همکاری دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران و نیو سوت ولز استرالیا (University of New South Wales) با پیشنهاد روشی مبنی بر پیش تغلیظ غلظت یون‌ها، امکان اندازه‌گیری به‌ وسیله این دستگاه فراهم کردند. از ویژگی‌های این پروژه می‌توان به افزایش کارایی پلیمر جاذب یون‌های سمی، با پوشاندن آن بر روی سطح نانوذرات و همچنین سهولت جدا‌سازی جاذب از ماتریس با استفاده از آهن‌ربای قوی اشاره کرد.

 

همچنین کاهش زمان تجزیه و تحلیل و هزینه آزمون به‌دلیل امکان بازیابی جاذب، حاصل شده است.

 

در این پروژه نانو ذرات مغناطیسی آهن به عنوان جاذبی برای پیش تغلیظ سرب در آب‌های آلوده استفاده شده است. برای این منظور سطح نانوذرات با پلیمر حکاکی شده که تنها سرب را جذب می‌کند، پوشانده شد و پس از جذب اختصاصی آنها، غلظت آنها در ماتریس‌های پیچیده مانند آب‌های آلوده صنعتی به‌ وسیله دستگاه جذب اتمی تعیین شده است.

پربازدیدترین آخرین اخبار