به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو» نشست خبری مناف هاشمی معاون توسعه و پشتیبانی وزارت ورزش عصر امروز در محل این وزارتخانه برگزار شد.
وی در ابتدا از برگزاری جلسه مسئولین وزارت ورزش با کمیسیون اجتماعی دولت و مجلس خبر داد و گفت: دکتر گودرزی روحیه تعامل دارد و معمولا در این نشست ها بین 15 تا 20 نماینده مجلس حضور دارند و مسائل خود را مطرح می کنند که بیشتر مسائل در مورد ساخت و ساز اماکن ورزشی و کمک به هیئت هاست و مسائل مربوط به حوزه قهرمانی و جوانان را نیز سایر همکاران در وزارت ورزش پیگیری می کنند.
وی در ادامه افزود: حدود 16 نماینده در نشست امروز حضور داشتند و با کمترین تنش و با تعامل مسائل مطرح شد. نمایندهای واگذاری برخی اماکن به شهرداری ها و بخش خصوصی را مطرح کرد که با توجه به اینکه هفته گذشته آیین نامه آن ابلاغ شده، سوال خود را پس گرفت.
معاون وزارت ورزش در ادامه تأکید کرد: آیین نامه های دولت برای اجرایی کردن قانون بودجه سال 93 را برای استان های عملیاتی می کنیم که این احکام برای واگذاری اماکن به بخش خصوصی حضور خیرین باشگاه دار و همچنین آیین نامه ای برای واگذاری پروژه های نیمه تمام به بخش خصوصی نیز ابلاغ شده و ظرف چند روز آینده جلسه توضیحی با مدیران کل استان ها داریم تا این آیین نامه عملیاتی شود.
وی تأکید کرد: از زمان حضور گودرزی در وزارت ورزش این سیاست را در پیش گرفتیم که بخش خصوصی در استفاده از منابع اعتباری فعال باشد. لذا در طول نه ماه گذشته 61 متقاضی درخواست خود را به کمیسیون وام وزارت ورزش اعلام کردند که 50 مورد به بانک توسعه تعاون معرفی شدند.
هاشمی در ادامه از ایجاد کمیسیون اقتصادی و سرمایه گذاری در وزارت ورزش خبر داد و گفت: مجموعه های ورزشی کبکانیان، شیرودی، حیدرنیا، کاربرد ورزشی دارند، ولی کیفیت آنها بالا نیست و استانداردهای لازم را ندارند و باید آنها را فعال کرد. لذا این کمیسیون مشاورانی را فعال کرد که این پروژه ها را احیا کنند و با آوردهای آن سایر پروژه های استانی را به پایان برسانند.
وی در ادامه حسابرسی و پرداخت به موقع بودجه به فدراسیون ها را امری ضروری خواند و گفت: مسابقات جام جهانی فوتبال و بازی های آسیایی و پارآسیایی را در سال 93 در پیش داشتیم و لازم بود که در سال 92 و امسال توجهی ویژه ای به حوزه قهرمانی وجود داشته باشد. در سال 92، 52 میلیارد تومان بودجه به فدراسیون ها تزریق شد ولی پیش بینی کرده ایم برای سال 93 در شش ماهه اول 52 میلیارد بودجه داشته باشیم که این مبلغ با تمام بودجه سال 92 برابر است؛ در پنج ماهه اول امسال 40 میلیون ریال به این حوزه اختصاص یافته که این مبلغ جدا از کمک های کمیته ملی المپیک و کمک های فدارسیون های جهانی و اسپانسرها به فدراسیون هاست.
وی در خصوص پرداخت به موقع جوایز قهرمانان نیز گفت: قهرمانان از سال 90 تا 92 مطالباتی در حوزه مسابقات جهانی و آسیایی دارند و در نظر داریم با حضور رئیس جمهور این جوایز پرداخت شود.
وی در خصوص پروژه های نیمه تمام در سطح کشور نیز گفت: رقم این پروژه ها قابل توجه است و برای تکمیل پروژه های در دست ساخت وزارت نفت، وزارت ورزش و شرکت توسعه و تجهیز سه هزار و 427 میلیارد نیاز داریم که با توجه به اینکه اعتبارات عمرانی ما در وزارت ورزش 200 میلیارد تومان و در استان ها 300 میلیارد است جمعا با این 300 میلیارد نمی توانیم این پروژه های را تکمیل کنیم.
هاشمی در ادامه از توضیحات وزارت ورزش برای سازمان مدیریت به منظور افزایش بودجه وزارت ورزش خبر داد و گفت: در لایحه دولت تلاش می کنیم که منابع خوبی در شأن وزارت ورزش بگیریم؛ چراکه سهم این وزارت خانه از بودجه بسیار ناچیز است و اگر این 500 میلیارد تومان را با 240 هزار میلیاردی که در کل کشور وجود دارد مقایسه کنیم می بینیم که سهم وزارت ورزش کمتر از نیم درصد از بودجه کل کشور است.
وی خاطرنشان کرد: ستاد عالی بودجه در وزارت ورزش شکل گرفته و این ستاد جلساتی را با افراد موثر در دولت برگزار کرده تا در سطح لایحه بتوانیم ارقام خوبی را برای وزارت ورزش بگیریم.
معاون وزارت ورزش تأکید کرد: اگر یک درصد بودجه ورزش را احیا کنیم یا اعتبارات این وزارتخانه را به دو یا سه هزار میلیارد برسانیم، در طول فعالیت چهار ساله دولت یازدهم بخش زیادی از پروژه ها به بار می نشیند و سرانه فضای ورزشی که قرار بود در پایان برنامه چهارم به یک متر مربع برسد در پایان برنامه پنجم محقق خواهد شد.
وی افزود: بودجه وزارت ورزش در سال 93 زمانی شکل واقعی گرفت که دولت یازدهم تازه شروع به کار کرده بود و لایحه داخل مجلس بود. البته باز هم ما تلاش های زیادی برای افزایش آن انجام دادیم.
هاشمی در پاسخ به این سوال که بودجه 38 میلیارد تومانی برای پرداخت جوایز قهرمانان چه زمانی به دست وزارت ورزش خواهد رسید؟ گفت: تمام تلاش خود را کرده ایم که مراسم تقدیر از قهرمانان با حضور رئیس جمهور انجام شود و در کنار آن نیز منابع مالی به موقع تأمین شود و با قولی که جهانگیری معاون اول رئیس جمهور داده، امیدواریم نهایتا این بودجه تا هفته دوم شهریور ماه تأمین شود، ولی در مورد رقم این مطالبات صحبتی نمی کنیم؛ چرا که محاسبات آن نیاز به کار کارشناسی دارد.
معاون وزارت ورزش در خصوص آخرین روند فاینانس نیز گفت: برای پیگیری این موضوع کارگزاری در نظر گرفته شده که پروژه، طرح های توجیهی دولت و شرکت توسعه را پیگیری می کند. فاینانس برای پروژه های بزرگ است و شورای اقتصاد و سازمان مدیریت باید این مسئله را پیگیری کنند. فاینانس حدود 500 هزار یورو به ورزش تزریق خواهد کرد که اگر در سال 93 و 94 محقق شود، بسیاری از پروژه های نیمه کار که با منابع دولتی به اتمام نمی رسیده به انجام خواهد رسید.
هاشمی در خصوص بحث تفاهم نامه برای پرداخت مبالغ مالی گفت: خیلی از فدراسیونها از این موضوع خوشحال هستند و با اشتیاق چنین کاری را انجام دادند. برخی از فدراسیونها هم که ناراضی هستند شاید برنامهای نداشته و تمایل دارند به صورت گلوبالی همه کارهای خود را انجام دهند. چه کسی وظیفه نظارت به ظرفیت فدراسیونها را دارد؟ باید ورودیها و خروجیها مشخص شود. باید پاسخگوییهایی وجود داشته باشد. هر کس بخواهد به فدراسیون کمک کند یا مبلغی به آن وارد شود باید به صورت دقیق وحساب کتابدار مشخص باشد. خزانهدارها باید آنها را ثبت کنند. باید منابع مالی مشخص باشد به طور مثال فدراسیون فوتبال و والیبال درآمدهای خوبی از تبلیغات دارند و برخی از فدراسیونها مبالغ خوبی را از فدراسیون جهانی خود میگیرند. هر 48 فدراسیون این قرارداد را امضا کردهاند و فکر میکنم از این کار راضی باشند. هر فدراسیونی بعد از امضای این تفام نامه دچار مشکلاتی شود، میتواند به معاونت قهرمانی رجوع کرده و جلساتی را پشت سر بگذارد.
وی در خصوص ورزشگاه نقش جهان اصفهان گفت: این پروژه جزو مواردی است که در کتابچه توجیه اقتصادی وزارت ورزش قرار دارد که در خصوص بحث معارضین که با اختیاری که گودرزی به آقای سلطان حسین داده تا ایشان بحث معارضین را رفع کند که این امر در دست بررسی است.
معاون توسعه و پشتیبانی وزارت ورزش و جوانان در خصوص بودجه بازیهای آسیایی گفت: این بازیها به تنهایی بودجهای ندارد و فدراسیونها برای حضور در این مسابقات اگر بودجههایی که به صورت موارد مختلف در اختیار آنها قرار گیرد استفاده کنند، اما اطمینان میدهیم برای بازیهای آسیایی و پاراآسیایی مشکلی در این مورد وجود ندارد و فدراسیونها به راحتی در این مسابقات شرکت میکنند، ضمن اینکه این بحث را در نظر بگیرد در تمامی اعزامهای اخیر که با هماهنگی وزارت ورزش و جوانان بوده فدراسیونهای ما با ارز 2500 تومانی به خارج از کشور رفتهاند ضمن اینکه با مساعدت آقای سیف رئیس کل بانک مرکزی کشور رقم 3 میلیون دلار به کمیته ملی المپیک تخفیف داده میشود.
هاشمی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه شما مسئول کمیته مبارزه با رشوه و فساد اداری در وزارتخانه هستید. آیا اقداماتی در این زمینه صورت گرفته است یا نه؟ گفت: کمیته مبارزه با رشوه و فساد اداری را به تازگی تأسیس کردهایم که ریاست آن برعهده آقای گودرزی است. فردا نخستین جلسه آن برگزار میشود موضوع و تخلفات اداری از قبیل وظایف این کمیته است. آقایان احمدی، سجادی، گودرزی و مسئول حراست وزارت ورزش از اعضای این کمیته هستند. در بحثهای بدوی و تجدید نظر و همچنین تخلفات اداری این کمیته فعالیت خواهد داشت.
وی گفت: برای پرداخت پاداش به قهرمانان آییننامه ویژهای وجود دارد که بر اساس ارزیابی مسابقات مختلف امتیازاتی را به ورزشکاران خواهد داد. ما به عنوان حوزه پشتیبانی اقدامات خود را بر اساس مطالعات معاونت قهرمانی انجام خواهیم داد اما مطمئن باشید مبالغ خوبی به ورزشکاران خواهد رسید.
معاون توسعه و پشتیبانی وزارت ورزش و جوانان در بخش پایانی صحبتهای خود به 2 موضوع استقلال و پرسپولیس و قرارداد کیروش اشاره کرد و گفت: در سال 93 هیچ پرداختی به 2 تیم استقلال و پرسپولیس نداشتهایم و قانون اجازه چنین کاری را به ما نمیدهد. تا زمانی که قانون چنین چیزی را اجازه ندهد ما هم این کار را نخواهیم کرد. در مورد حمایت از کی روش نیز سیاست کلی را وزیر تعریف کرده و فدراسیون باید در این مورد تصمیم بگیرد. ما از منابع مالی فدراسیون اطلاعاتی داریم و البته آنها هم موظف به ارائه اطلاعات به ما هستند. اگر فدراسیون فوتبالی کسری داشته باشد به آنها کمک میکنیم، ضمن اینکه برای جام جهانی و فوتبال پایه مبلغ 7 میلیارد و 700 تومان به این فدراسیون کمک کردیم.