به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، سید مناف هاشمی در نشست خبری امروز خود درباره صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان گفت: همانطور که می دانید محتوای صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان در قالب یک شرکت وابسته به وزارت ورزش است اما آنها استقلال مالی دارند و پاسخگو هستند. با این حال اگر شرکت توسعه و صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان مشکلی پیدا کنند وزارت ورزش وظیفه خود می داند تا به آنها کمک کند. آنطور که ما می دانیم در سه ماهه پایان سال صندوق وضع مالی خوبی نداشت، چرا که موضوعات و برنامه های اقتصادی صندوق در سال 91 و 92 موفق نبود که امیدواریم در سال 93 اینچنین نباشد. با این حال وزارت ورزش یک میلیارد به صندوق پرداخت کرد که اسفند ماه یک ماه از حقوق عقب افتاده پرداخت شود. هفته گذشته نیز 500 میلیون پرداختی داشتیم تا حقوق یک ماه دیگر نیز پرداخت شود انشاالله تا یک ماه آینده و حمایت وزارت ورزش دو ماه حقوق عقب افتاده باقیمانده نیز پرداخت خواهد شد. می خواهیم از پایان اردیبهشت به بعد با همکاری صندوق حقوق قهرمانان و پیشکسوتان همزمان و با کارمندهای وزارت ورزش پرداخت کنیم.
وی درباره قرارداد کارلوس کی روش سرمربی تیم ملی فوتبال ایران گفت: فدارسیون فوتبال همانند فدراسیون های 48 گانه وزارت ورزش است. طبیعی است که تمام سیاست هایش نیز توسط هیات رییسه و مدیر فدراسیون برنامه ریزی می شود. اما مسائل کلان با وزارت ورزش هماهنگ میشود. حقوق افرادی که با فدارسیون قرارداد دارند قطعا با فدارسیون است، اما اگر حمایت بخواهند همانطور که در سال 92 علیرغم تمام سختی ها 16 میلیارد و 900 میلیون تومان کمک داشتیم در سال 93 نیز حمایت می کنیم. که مطمئنا حمایتمان بیشتر خواهد شد با این حال امیدواریم فدراسیون فوتبال از طریق راه های دیگر نیز منابع مورد نیازش را تامین کند در حال فدراسیون فوتبال پاسخگوی تمام هزینه های خود خواهد بود.
هاشمی دو میلیارد تومانی که به حساب فدراسیون فوتبال ریخته شده بود و گفته می شد قرار است به پرسپولیسی ها داده شود، عنوان کرد: ما حدود 17 میلیارد تومان به فدراسیون فوتبال کمک کردیم. فدراسیون برنامه های خودش را دارد و شاید بخواهد در یک شرایط خاص به تیمی حرفه ای کمک کند اما پاسخگو خودش است. علاوه بر این 17 میلیارد شاید 2 میلیارد دیگر نیز به فدراسیون کمک کرده باشیم اما این به معنای کمک به باشگاه نیست و طبق ابلاغ این بودجه پرداخت به فدراسیون بوده و اگر چیز دیگری است در حوزه مسئولیتی من نیست که پاسخگوی آن باشم.
معاون توسعه مالی و پشتیبانی وزارت ورزش و جوانان در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر اینکه آیا پرسپولیس و استقلال در مدت زمان پیشرو تا واگذاری به بخش خصوصی از وزارت ورزش پول می گیرند یا نه بیان کرد: ما حوزه توسعه و پشتیبانی هستیم و عزیزانی داریم که بیشتر از من از این موضوع ها باخبر هستند، اما آنچه به من مربوط است باید بگویم که تمام پرداخت های ما به نام فدراسیون فوتبال است شاید یک فدراسیون بخواهد به یک ورزشکارش و یا یک تیم کمک کند که این به خود مسئولان فدارسیون وابسته است.
هاشمی درباره پروژه های ملی و عمرانی گفت: ما در سال 93 بحث پروژه های عمرانی را بیشتر از سال های گذشته دنبال خواهیم کرد.بالغ بر سه پروژه بزرگ و 3 هزار و 200 خرده پروژه که توسط شرکت توسعه انجام شده، وجود دارد که از 4 یا 5 درصد تا 98 درصد پیشرفت در آنها داریم تلاش کردیم در بودجه 93 پیش از گذشته به پروژه ها توجه کنیم و در کنار آن موارد دیگری نیز در نظرمان وجود دارد یک نفر در قالب واگذاری زیر 50 درصد پروژه به بخش خصوصی کمک خیرین و برخی فروش املاک و اموال بلا استفاده وزارت ورزش وجود دارد که این فرصت خوبی برای بخش خصوصی که بتوانند در ورزش سرمایه گزاری کنند. هم اکنون در مرحله شناسایی این املاک و اموال هستیم. نکته دیگر مباحث مرتبط به فاینانس است که وزارت ورزش از طریق بانک چینی به دنبال آن است. با توجه به موارد مطرح شده و درآمدهای فاینانس سعی داریم تا پروژه های باقیمانده در سال 93 پیش برود.امیدوار هستم که در سال 93 و 94 در پروژه ها بزرگ به نتیجه برسیم و در کنار ان از خرده پروژه بتوانیم سرانه ورزش را ارتقا دهیم که در این شرایط وضعیت ما مطلوب می شود وپس از ان باید برای افزایش آن تلاش کنیم. درباره پروژه نقش جهان نیز امیدواریم در سال 93 یا 94 آنرا به اتمام برسانیم که شاید این مساله در سال 93 امکان پذیر نباشد. این زمین مشکل معارض داشت که با حل این مشکل برداشت ده میلیارد تومان از حساب برطرف شد. مطمئنا بسیاری از پروژه های عمرانی ما از 6 ماهه 93 عملیاتی می شود و در سال 94 اوج کارهای ما خواهد بود. قول های حمایت از دولت گرفته شده و امیدواریم در سال پیش رو در این طرح ها موفق باشیم.
او در ادامه به تخصیص منابع به فدراسیون های ورزشی اشاره کرد و گفت:تمام تلاش ما این است که تخصیص منابع در سال جاری بیشتر از سال گذشته باشد حتی ما طبق یک مقایسه آماری رشد داشته ایم. در سال 91 کل پرداختی وزارت ورزش به فدراسیون 58 میلیارد و 800 میلیون بوده اما در سال 92 با لطف دولت و تا تاریخ 29 اسفند 60 میلیارد و 500 میلیون پرداختی د اشتیم که نسبت به سال 91 بیشتر بوده حتی پرداختی های ما تا پایان فرودین جزو سال 92 محسوب می شود که ما تا امروز 12 میلیارد پرداختی داشته ایم که عملا مجموع پرداختی های ما 72 میلیارد می شود حال در کنار این منابع فدراسیون می تواند از دیگر منابع چون اسپانسر و حامیان مالی کمک بگیرند که وزارت ورزش تا بازی های آسیایی سعی دارد با توجه به اولویت ها و برنامه فدراسیون ها به انها کمک کند امیدواریم تا زمان بازی های آسیایی هر ماه متناسب با نیاز فدراسیون پرداخت داشته باشیم.
او در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر اینکه چرا امکانات سخت افزاری ورزش در اختیار شرکت توسعه و تجهیز است و در اختیار فدارسیون قرار نمی گیرد تا بدهی فدراسیون به این شرکت نیز کاهش پیدا کند، بیان کرد: این سوال را باید رییس شرکت جواب دهد، در اصل 44 قانون این شرکت جزو شرکت های واگذاری و طبیعتا برای اداری خودش باید منابعی داشته باشد. اکثر فدراسیون ها به شرکت بدهکار هستند که اگر امکانات سخت افزاری به بخش مرتبط شود بدهکاری فدراسیون ها چندبرابر خواهد شد. شرکت توسعه و تجهیز بازوی عمرانی وزارت ورزش است و برای به پایان رساندن پروژه های خود دو تا سه هزار میلیارد تومان نیاز دارد اما حالا بودجه این شرکت از 218 میلیارد تومان سال 92 به 113 میلیارد تومان سال 93 کاهش پیدا کرده است. حال این شرکت چطور می تواند نیازهای خود را تامین کند. توقع ها زیاد است اما باید منطقی مسائل را نگاه کنیم. شما برنامه های شرکت را می بینید و منابع در اختیار شرکت نیز مشخص است. قانون تعیین می کند که وضعیت شرکت چگونه باشد، خیلی راحت نمی توان درباره یک نهاد تصمیم گیری کرد.
هاشمی بیان کرد: طبق توافق ها وزارت ورزش حمایت هایش از فدراسیون فوتبال انجام داده است روز گذشته نیز 2 و نیم میلیارد پرداخت شد و فدراسیون نیز منابعی از اسپانسرها گرفته است با این حال تمام قول هایی که در جلسات مشترک داده شده، به موقع انجام میشود فدراسیون فوتبال از محل اسپانسرها منابعی تامین کرده تا بتواند برنامه هایش را عملی کند. حمایت های وزارت ورزش از فدراسیون فوتبال پیشتر از اسپانسرها نباشد کمتر نیست تلاش ما نیز این است که با موفقیت تیم های ورزشی ، شادی به جامعه بیاید و وزارت ورزش نیز با تمام توان از فدراسیون ها حمایت می کند.
او در پاسخ به این سوال که منابع مالی با چه مبنایی در اختیار فدراسیون قرار می گیرد،بیان کرد: هرگونه پرداختی در وزارت ورزش و جوان طبق شاخصه هایی انجام می شود. کمیته برنامه ریزی که قبلا وجود نداشته نیز تشکیل شده که تشخیص می دهد هر کدام از معاونت های ورزش چه برنامه هایی دارند و متناسب با آن منابع تامین می شود. در حوزه دکتر سجادی با توجه به شاخصه ها جدول بودجه به کمیته برنامه ریزی ارائه می شود و اداره کل بودجه نیز تعیین می کند که در یک سال این حوزه معاونتی چقدر منابع نیاز دارد. تلاش ما این است که در سال 93 پرداختی وزارت ورزش به حوزه این معاونت کمتر از 80 میلیارد نباشد حال فدارسیون ها نیز از مسیرهای دیگر منابعی تامین خواهد کرد با توجه به ان مطمئنا در سال 93 مشکل مالی نخواهیم داشت. حوزه معاونت ورزش نیز پس از تعیین بودجه طبق شاخص های خود به فدراسیون ها پرداختی خواهد داشت.
معاون توسعه منابع و پشتیبانی وزارت ورزش درباره شفاف سازی مالی فدراسیون ها نیز بیان کرد: عمده بدهی فدراسیون به شرکت توسعه و تجهیز است اما باید بدانیم که فدراسیون ها مدیر دارند و آنها باید پاسخگو باشند 48 گروه حسابرسی مسائل مالی مربوط به فدراسیون ها را بررسی کرده که تا پایان اردیبهشت اعلام شده و ما نیز آنها را منتشر می کنیم تنها استقلال و پرسپولیس بودند که زیر نظر آقای خادم و یک گروه حسابرسی و بازرسی مسائل مالیشان بررسی شد. در حال سازمان بازرسی مجاز است به عنوان دستگاه نظارتی هر زمان که بخواهد ورود کند و این موضوع همیشه بوده و تعامل نیز وجود دارد.
او ادامه داد: ما برنامه مشخصی برای شفافیت های مالی داریم، سعی کرده ایم در سال 93 تغییر رویکردی در بحث خزانه دارهای فدراسیون های داشته باشیم بعد از حسابرسی هایی که تا پایان اردیبهشت انجام شده با هماهنگی معاونت ورزش بحث خزانه دارها را آغاز خواهیم کرد. نگاه ما این است که مسئولان مالی و خزانه دارها بتوانند پاسخگو همه منابع باشند نه فقط منابعی که وزارت ورزش می دهد منابعی که از طریق اسپانسرها، نهادهای عمومی غیر دولتی،شهرداری و دیگر منابع که وارد فدراسیون می شود باید طبق آیین نامه مالی ثبت شده و مسئولان خزانه داری پاسخگوی آن باشد.