گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»؛ با آغاز به کار دولت یازدهم محمود واعظی به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به مجلس معرفی شد و با تعداد رای بسیار بالا توانست سکان ارتباطات کشور را به دست بگیرد. وی در زمان گرفتن رای اعتماد از نمایندگان مجلس برنامههای پیشنهادی خود را ارایه داد و در آن به صورت خاص بر اهمیت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان فناوری نوین، بنیادین و راهبردی که باعث توسعه سایر علوم و فناوریها است تاکید کرد.
بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات مشتمل بر زیربخشهای پست، ارتباطات، فناوری اطلاعات، فضایی و صنایع مربوط است که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان نهاد متولی این بخش، وظیفه کلان سیاستگذاری، هدایت، مدیریت و نظارت را عهدهدار است و واعظی برای هریک از اجزای بخش ارتباطات و بر اساس وضع موجود، چشمانداز، چالشها و سیاستهای کلی فناوری اطلاعات برنامهخاصی را ارایه داد.
وزیر ارتباطات دولت یازدهم، در برنامههای خود توسعه شبکه و زیرساخت، بهبود کیفیت زندگی شهروندان و توسعه خدمات، توسعه ارتباطات روستایی و مناطق محروم،ارتقای تحقیق و توسعه فناوری های بومی و تقویت و گسترش ارتباطات و حضور موثر در مجامع بیالمللی را به عنوان محورهای پنجگانه خود ارائه کرد.
برنامههای وزیر ارتباطات در زمان گرفتن رای اعتماد از مجلس
علاوه بر اقداماتی که وزیر ارتباطات در گزارش 100 روزه خود مطرح کرده است، این وزارتخانه در طول مدت یکسال توانست علاوه بر ایجاد ارتباطات روستایی به 4 هزار و 100 روستا، 2 تا 3 هزار روستا را نیز در ایام هفته دولت دارای اینترنت خواهد کرد و تا پایان سال تعداد روستاهایی که به اینترنت متصل میشوند نیز به 12 تا 14 هزار روستا خواهد رسید.
همچنین وزیر ارتباطات علاوه بر اقدامات مانند افزایش پهنای باند توانست موضوعاتی مانند حذف نرخ جابهجایی، هم کد سازی تلفنثابت، اجرای طرح رومینگ ملی و ورود نسل سوم تلفن همراه را اجرایی کند و در چند ماه آینده نیز طرحهایی مانند اجرای طرح ترابردپذیری شمارهها اجرایی خواهد شد.
حاشیههای وزیر ارتباطات
علیرغم اقداماتی که بر اساس گزارش 100 روزه وزیر ارتباطات به آن اشاره شده است، ولی بررسی عملکرد وی نشان میدهد که در برخی حوزهها اعتزاضاتی را موجب شده است که از آن جمله میتوان به عقبماندگی در اجرای برخی بندهای برنامه پنجم توسعه، اجرای شبکه ملی اطلاعات و بهرهمندی 60 درصد کسب و کارها از اینترنت اشاره کرد. همچنین برخی درگیریها با کمیته تعیین مصادیق مجرمانه و شورای عالی فضای مجازی بر سر موضوعاتی مانند عدم اجرای فیلترینگ واتسآپ و درگیر شدن در فضای فیلترینگ نیز جزو موضوعاتی بوده است که در دوره وزارت واعظی جنجال برانگیز شد.
در همین راستا و در پی برخی اقدامات وزیر ارتباطات، کمیسیون فرهنگی مجلس نیز به دلیل تاخیر در اجرای شبکه ملی اطلاعات، افزایش پهنای باند خارجی و ارایه نسل سوم موبایل بدون پیوست فرهنگی وزیر را به مجلس فراخواند که به دلیل راضی نشدن کمیسیون فرهنگی این موضوع به صحن علنی کشیده شد و در اولین نوبت هیات رئیسه این موضوعات پیگیری خواهد شد.
هرچند که وزیر ارتباطات همواره اذعان داشته است که تمامی طرحها و برنامههای شبکه ملی اطلاعات را آماده کرده است اما این موضوع همواره جزو مواردی بوده است که بیشترین جنجالها را در پی داشته و تاکنون نیز گزارش مبسوطی در این خصوص ارایه نشده است اما وزیر ارتباطات اخیرا اعلام کرده است که تا پایان سال اولین محصول که از شبکه ملی اطلاعات استفاده میکند معرفی خواهد شد و کل این شبکه نیز تا پایان سال 94 اجرایی میشود.