به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در همایش چشم انداز سیاست های سال دوم این وزارتخانه خاطرنشان کرد: طراحی شبکه ملی اطلاعات و نهضت اپیکیشن نویسی که در سازمان فناوری اطلاعات در حال انجام است جزء کارهای بزرگی است که در آینده به بهره برداری می رسد.
وزیر ارتباطات به سیاست های این وزارتخانه در یک سال آینده اشاره کرد و افزود: چابک سازی تشکیلات و سازمان های تابعه وزارت ارتباطات اولین سیاستی است که باید سرلوحه کار خود قرار دهد و در همین راستا باید ادغاماتی دردستگاه های این وزارتخانه رخ دهد.+
وی اضافه کرد: دومین سیاستی که وزارت ارتباطات در سال آینده باید انجام دهد پیگیری آموزش های ضمن خدمت است چرا که این سازمان به دلیل پیشرفت های روزافزونی که دارد باید بتواند با فناوری های روز آشنا شود.
واعظی ارتقای سطح علمی و دانش شغلی را سومین سیاست این وزارتخانه در سال آینده عنوان کرد و یادآور شد: مدیران رده بالای وزارت ارتباطات باید تجربیات خود را در اختیار نیروهای جوان بگذارند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به چهارمین سیاست این وزارتخانه در سال آینده یادآور شد: ارزیابی های شخصی و سازمانی چهارمین نکته سیاست های سال آینده است که باعث پیشرفت و رفع مشکلات علمکردی این سازمان می شود.
وی ایجاد جو سالم در فضای خانواده وزارت ارتباطات را ضروری عنوان کرد و یادآور شد: تمام بخش های جزئی و کلی مرتبط با این سازمان جزء خانواده ICT کشور هستند که لازم است با ایجاد فضای پویا موجبات پیشرفت این وزارتخانه را فراهم کنند.
وزیر ارتباطات با اشاره به توجه جدی این وزارتخانه به موضوع فرهنگ و اخلاق تاکید کرد: دیشب مطلع شدم که آیت الله مکارم شیرازی در مورد راه اندازی نسل سوم تلفن های همراه نگرانی های داشتند که در این خصوص باید به ایشان اطلاع دهم که موضوعات فرهنگی و اخلاقی همواره جزء سیاست های این وزارتخانه بوده است و در همین راستا پیوست فرهنگی اپراتورهای تلفن همراه تدوین و تقدیم رئیس جمهور شده است.
وی اضافه کرد: اپراتورهای تلفن همراه متعهد شده اند تا زمانی که پیوست فرهنگی به تأیید مراجع ذیربط نرسیده باشد تمامی فناوری های که امکان نظارت بر آنها وجود ندارد را مسدود کنند همانطور که تاکنون تماس تصویری رایتل به دلیل عدم ارائه پیوست فرهنگی ممنوع شده است.
واعظی به همگان اطمینان داد که موضوع فناوری های نوین به دلیل نظارت و راهکارهای که برای آن در نظر گرفته شده است مشکلی را ایجاد نخواهد کرد.
وزیر ارتباطات در ادامه با اشاره به سرفصل های سال آینده وزارت ارتباطات اظهار داشت: موضوع وفاق میان اپراتورها سیاستی است که در سال آینده ادامه خواهد داشت.
وی از ایجاد شورای برای نظارت بر بررسی برنامه سال ششم توسعه کشور خبر داد و یادآور شد: این شورا در مطالبات مردم در حوزه ICT نظارت خواهد کرد.
واعظی نظارت بر فرکانس کشور را از دیگر برنامه های سال آینده وزارت ارتباطات دانست و اضافه کرد: اهمیت موضوع فرکانس در سال های اخیر به قدری افزایش یافته است که به موضوعی حیاتی و کمیاب در کشور تبدیل شده است و در همین راستا باید نظارت ویژه ای بر این موضوع انجام گیرد.
وی گذر از IP4 به IP6 از دیگر برنامه های این وزارتخانه دانست و تاکید کرد: وزارت ارتباطات برنامه ویژه ای برای ورود به پروانه های جدید در حوزه پست و موبایل در آینده نزدیک خواهد داشت.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه اشتغال سازی از دیگر ارکان سیاستی وزارت ارتباطات است، خاطرنشان کرد: این وزارتخانه در سال آینده به جد بر روی موضوع اشتغال سازی فارغ التحصیلان ICT فعالیت خواهد کرد.
واعظی تحول در پست را از دیگر برنامه های سال آینده این وزارتخانه عنوان کرد و یادآور شد: به دلیل دغدغه های که مردم در مورد موضوعاتی مانند محیط زیست دارند، تحول اساسی در سطح کیفیت وخدمات پست از برنامه های مهم این وزارتخانه در سال آینده خواهد بود.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه اقتصاد، IT و پست سه رکن مهم در وزارت ارتباطات هستند از تحول اساسی پست بانک در سال آینده خبر داد و یادآور شد: پست بانک باید بتواند در سال های آینده گام های مهمی در جهت اشتغال زایی روستائیان، مناطق محروم و مرزی در جهت ارتقای سطح خدمات ICT بردارد.
واعظی در ادامه موضوع شبکه ملی اطلاعات را اولویت اول وزارت ارتباطات عنوان کرد و یادآور شد: وزارت ارتباطات تمام تلاش خود را برای راه اندازی این شبکه انجام خواهد داد و با کار گسترده ای که از یک ماه گذشته در این زمینه انجام شده است تا ماه آینده این شبکه به صورت پایلوت در یکی از شهرستان ها راه اندازی می شود و انتخاب آن استان به دلیل توجه ویژه ای که به تولید محتوای بومی دارد انتخاب مناسبی است.
وی با اشاره به عقب ماندگی ایران در تولید محتوا یادآور شد: در سال آینده موضوع تولید محتوا و ایجاد اپیکیشن های بومی به صورت جدی مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.
وزیر ارتباطات با اشاره به اهمیت توسعه زیرساخت کشور تاکید کرد: بهره برداری از خط تهران- اصفهان که با نام پروژه توانا انجام شده بود به صورت جدی در سال آینده نیز پیگیری خواهد شد تا از این پس پروژه های کشور با استفاده از تجهیزات ساخت داخل انجام شوند.
وی در ادامه بومی سازی پژوهش های ICT را موجب ارتقای اقتصادی کشور عنوان کرد و تأکید کرد: تولید محصولات داخلی و به کارگیری آنها در اپراتورها و دیگر نقاط این حوزه می تواند به ثروت آفرینی کشور کمک شایانی کند چرا که همه ما به عنوان یک ایرانی باید بتوانیم بخش خصوصی را سامان داده و موجبات اشتغال سازی دیگر کشورها را فراهم نکنیم.
واعظی با اشاره به اینکه ایران توانایی آن را دارد که علاوه بر تولید محصولات بومی صادرکننده این محصولات نیز باشد، حمایت از بخش خصوصی را ضروری دانست و یادآور شد: وزارت ارتباطات قیم بخش خصوصی نیست بلکه نقش حمایتی در این موضوع دارد.
وی با اشاره به اینکه قدرت وزارت ارتباطات، نظارت، سیاست گذاری و هدایت است، یادآور شد: به مدیران این وزارتخانه توصیه می کنم تا هیچ گاه بخش خصوصی را به عنوان رقیب خود ندیده و سعی کند تا با ایجاد تعامل باعث پیشرفت ICT کشور شوند.
وی نقش ایران را در حوزه ICT بین المللی موثر دانست و تاکید کرد: بخش های فعال ICT باید بتواند در عرصه بین المللی ورود کنند تا از آنچه که در دانشگاه ها و حوزه ICT اتفاق می افتد نهایت همکاری را به دست آورند.
وی از ورود ایران به عرصه ترانزیت ترافیک خبر داد و یادآور شد: وزارت ارتباطات در سال آینده برنامه های مهمی در خصوص ترانزیت بین المللی ترافیک انجام خواهد داد.
وزیر ارتباطات در پایان پیگیری مستمر سامانه 193 در اطلاع از دغدغه های مردم و پیگیری مشکلات آنان لازم و ضروری عنوان کرد.