به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو» علی اصغر عمیدیان رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی عصر امروز در مراسم اعطای مجوز ارتقاء پروانه نسل سوم به اپراتور ایرانسل در خصوص مزایای خدمات نسل سوم و بالاتر تلفن همراه به ارائه توضیحاتی پرداخت و خاطرنشان کرد: خدمات تلفن همراه در اکثر کشورها به عنوان پیشران توسعه به شمار میرود و ایران نیز همسو با سایر کشورها این موضوع را پیگیری میکند.
وی با اشاره به معنی و مفهوم شبکه "پهن باند" یادآور شد: شبکه "پهنباند" به شبکه ای گفته می شود که کاربر بدون هیچ گونه اختلالی کیفیت خدمات را تضمین کرده و قابلیت اطمینان پذیری و پایداری بالایی دارند.
معاون وزیر ارتباطات در ادامه به بیان آماری از اهمیت پهن باند در ارتقا خدمات ای تی سی پرداخت و تأکید کرد: براساس اعلام اتحادیه جهانی مخابرات، ده درصد افزایش پهن باند می تواند به میزان 1/1 تا 4/1 رشد تولید ناخالص کشور را افزایش دهد و به ازای هر صد اتصال "پهنباند" حداقل هشت شغل ایجاد کند.
وی افزود: استفاده از پهن باند در مقایسه با اینترنت های سنتی بهرهوری بالاتری داشته و می تواند میزان کارایی را تا 11 درصد افزایش دهد.
رئیس سازمان تنظیم مقررات افزود: آمارهای اتحادیه جهانی مخابرات نشان می دهد که توسعه پهن باند علاوه بر افزایش کارآفرینی و توسعه شرکت های دانش بنیان باعث شده است تا استفاده از موبایل به رده استفاده مشترکات تلفن ثابت برسد و در واقع موبایل به عنوان ابزار اصلی پهن باند محسوب شود.
عمیدیان در ادامه یادآور شد: در نسل های بالاتر تلفن همراه مانند نسل چهار آمار مشترکان موبایل در کشورهای جهان دو میلیارد نفر رسیده از این تعداد 895 میلیون نفر در آسیا و اقیانوسیه سکونت دارند.
وی تعداد کاربران استفاده کننده از نسل سه را 750 میلیون نفر و کاربران نسل چهار را 126 میلیون نفر عنوان کرد.
رئیس سازمان تنظیم مقررات با اشاره به اینکه سرمایه گذاری در خدمات موبایل طی چهار سال گذشته به 264 شبکه lte در 104 کشور رسیده و پیش بینی می شود که این عدد تا سال 2017 چند برابر شود که از همین رو وزارت ارتباطات نیز در دو بخش ثابت و همراه توسعه شبکه پهن باند را در دستور کار خود قرار داده است.
همچنین معاون سازمان تنظیم مقررات از مطالعه و بررسی شرایط ورود اپراتور چهارم جهت انتقال اطلاعات با سرعت بالا خبر داد و یادآور شد: ورود اپراتور چهارم می تواند به توسعه پهن باند کمک شایانی کند که بعد از دوره انحصار رایتل بایستی ارتقاء پروانه ها به نسل سه و بالاتر انجام می شد که در این زمینه اپراتورها باید با اجرای شرایطی مانند اصلاح پروانه ها، برطرف کردن نقاط ضعف، تخصیص باند فراکانس، بهبود شرایط پوششی، اجرا رومینگ ملی و اجرای ترابرد پذیری شماره را متعهد می شدند.
وی افزود: اپراتورها پس از اجرای تعهدات خود تحت نظر کمیسیون های تنظیم مقررات توانستند و طی 38 جلسه (ایرانسل) و 35 جلسه (همراه اول) برای ورود به نسل های سوم و بالاتر آماده شوند.
عمیدیان ورود به نسل سوم خدمات تلفن همراه را موجب توسعه پهن باند و اجرای شبکه ملی اطلاعات دانست و تأکید کرد: توسعه پهن باند موجب بسترسازی و حمایت از اپلیکیشن های بومی می شود به طوری که این برنامه ها در بستر خدمات نسل سه و بالاتر بتوانند به نهضت تولید محتوا بپیوندند.
وی فضای تعامل و تبادل را در حوز آی سی تی بسیار سطح بالا عنوان کرد و افزود: از این پس امیدواریم اپراتورها با تلاش بیشتر بتوانند خدمات با کیفیت به مشترکان خود ارائه دهند.