علیاصغر انصاری؛ معاون توسعه سازمان فناوری اطلاعات در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو» با تاکید بر اینکه برای مرورگر ایرانی ساینا بودجه کلانی اختصاص داده نشده است، اظهار داشت: مرورگر ساینا بر مبنای یک نرمافزار اپنسورس (متن باز) طراحی شده است و در حالی که برخی محدودیتهایی در تامین منابع وجود دارد، اما موضوع توسعه این مرورگر در حال پیگیری است و ادامه پیدا خواهد کرد.
وی به اقدامات توسعهای که برای مرورگر ساینا انجام شده است، اشاره کرد و اظهار داشت: کارهای جانبی زیادی برای مرورگر ساینا انجام شده است مانند تهیه پورتال، اضافه کردن سامانههای متنوع که در مرروگر تعبیه شده است و اقدامات پایهای محسوب میشود که تاثیر بسزایی در توسعه این مرورگر خواهد داشت.
انصاری از آماده شدن نسخه موبایلی مروگر ساینا خبر داد و در عین حال یادآور شد: مرروگر ساینا راه طولانی را در پیش دارد و باید مسیر بلوغ خود را تا رسیدن به مرحله تکامل طی کند.
معاون توسعه سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به اپنسورس بودن این مرورگر و اینکه آیا این مرورگر میتواند اهداف مورد نظر را تامین کند، توضیح داد: ما انتظار نداریم که بخواهیم طراحی مرورگری در این حد و اندازه را از ابتدا شروع کنیم؛ چرا که مرورگری در این ابعاد نیازمند هزاران نفر نیروی انسانی است.
وی اضافه کرد: ایران با توجه به محدودیتهایی که در زمینه طراحی نرمافزارهای بومی دارد معمولا ترجیح میدهد که به صورت مهندسی معکوس، سیستم متنباز دریافت شده را با ایجاد تغییرات اساسی در سیستم به تدریج به محصول بومی مهاجرت دهد.
انصاری تجاری سازی را مهمترین چالش نرمافزارهای بومی ذکر کرد و یادآور شد: نرمافزارهای بومی مانند ساینا باید در اختیار شرکتهای تجاری قرار بگیرند تا شرکتهای خصوصی بتوانند از جانب آن داد و ستد مالی انجام داده و محصول نیز بتواند به حیات خود ادامه دهد.
معاون توسعه سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه محصولات تحت وب همواره با مشکل تجاریسازی دست و پنجه نرممیکنند، افزود: عدم توانمند بودن شرکتها در زنجیره عرضه و نبود نیروی انسانی کافی و متخصص از دلایل عدم تجاریسازی مناسب محصولات تحت وب است.
وی یادآور شد: محصولات نرمافزاری بومی علاوه بر اینکه نیازمند حمایت دولت هستند، موضوع تجاری سازی آنها در شرکتهای خصوصی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»پس از گذشت 3 ماه از ورود مرورگر ایرانی ساینا ابهامات و شائبههایی در خصوص کپی یا بومی بودن این مرورگر مطرح شد و عدهای با قطعیت کامل عنوان کردند که مرورگر ساینا مرورگری کپی شده از فایرفاکس است و این مرورگر قابلیت ویژهای ندارد.