به فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، گزارش گروه با گذشت 2 ماه از قیمتگذاری شورای رقابت و گرانی تا 21 درصدی خودرو، اعتراضها به افزایش قیمت آغاز شد و خیلیها انتظار داشتند در قیمتهای جدید بازنگری شود اما با فشار مجلس و ایجاد رکود در بازار، خودروسازان تصمیم گرفتند تنها برخی از مدلهای خودرو تا 3 درصد ارزان شود و آن کاهش قیمت مورد انتظار خریداران رخ نداد. بدین ترتیب خودرو ارزان نشد تا در تابستان 93 شاهد خواب زمستانی بازار خودرو باشیم. معمولا فصل تابستان بازار خودرو رونق داشت اما با گرانیهای نامتعارف خودرو خریداران رغبتی برای خرید ندارند تا این روزها بیمشتریترین روزهای بازار خودرو باشد. کاهش ۲ تا ۳ درصدی قیمت کارخانهای خودروها، تأثیر قابل توجهی بر قیمت خودرو در بازار نداشت و تمایل پایین مردم برای خرید خودرو باعث شده بازار خودرو امسال زودتر از سالهای قبل در خواب زمستانی فرو رود.
با توجه به رکود موجود در بازار و تمایل پایین مردم به خرید خودرو با قیمتهای بالا، کاهش 2 تا 3 درصدی قیمت کارخانهای خودروها نیز باعث رونق بازار خودرو نشد و تأثیر قابل توجهی بر تقاضای خرید خودرو نداشت. این در حالی است که در سالهای گذشته معمولاً تابستان فصل خوبی برای خرید و فروش خودرو بوده و رونق بازار خودرو را شاهد بودیم.
در حال حاضر بسیاری از خریداران در انتظار کاهش قیمت خودرو هستند تا بتوانند برای خرید اقدام کنند و همین مساله رکود موجود در بازار را افزایش داده است. همین مساله قیمت برخی خودروها را در حد ناچیزی کاهش داده است.
بر این اساس، قیمت هر دستگاه پژو 206 تیپ 5 با کاهش قیمت 400 هزار تومانی به 37 میلیون و 600 هزار تومان رسیده است. همچنین قیمت پژو 206 صندوقدار مدل V8 با افت 200 هزار تومانی به 38 میلیون و 100 هزار تومان رسیده است. قیمت پژو 405 بنزینی تکایربگ با افت 300 هزار تومانی در بازار به 28 میلیون و 700 هزار تومان رسیده و نوع 2 ایربگ این خودرو نیز به قیمت 30 میلیون و 400 هزار تومان در بازار معامله میشود. پژو 405 دوگانهسوز نیز به قیمت 32 میلیون تومان در بازار معامله میشود که تغییری را نسبت به هفتههای گذشته نشان نمیدهد. تندر 90 مدل E1 ایرانخودرو بدون تغییر قیمت طی هفتههای اخیر، در بازار 35 میلیون و 700 هزار تومان معامله میشود که تغییری نسبت به روزهای گذشته نداشته است. مدل E2 این خودرو نیز با افزایش 200 هزار تومانی به قیمت 5/38 میلیون تومان در بازار معامله میشود. همچنین قیمت رانا در بازار 500 هزار تومان کاهش یافته و این روزها به قیمت 5/32 میلیون تومان معامله میشود. درباره وانت باردو بنزینی هم باید به کاهش 200 هزار تومانی قیمت این محصول در بازار اشاره کنیم که در حال حاضر 12 میلیون و 800 هزار تومان به خریداران عرضه میشود. قیمت وانت پیکاپ دو کابین نیز با افزایش 2 میلیون تومانی به 101 میلیون تومان رسیده است. قیمت مگان نیز 2 میلیون تومان افزایش یافته و این روزها به قیمت 99 میلیون تومان معامله میشود. قیمت سایپا 132 مدل SX نیز با کاهش 200 هزار تومانی به 20 میلیون و 300 هزار تومان رسیده است. درباره خودروهای خارجی نیز میتوان به رشد 4 میلیون تومانی قیمت کمری اشاره کرد که در حال حاضر 152 میلیون تومان در بازار معامله میشود. قیمت تیانا نیز با افزایش 2 میلیون تومانی به 151 میلیون تومان رسیده است. درباره سراتو کوپه نیز باید به افزایش 2 میلیون تومانی قیمت این خودرو و عرضه آن به قیمت 122 میلیون تومان اشاره کنیم. قیمت هیوندایی I20 نیز با رشد 2 میلیون تومانی به 83 میلیون تومان رسیده است. در حال حاضر قیمت هر دستگاه جنسیس نیز با افزایش 3 میلیون تومانی به 238 میلیون تومان رسیده است. درباره سوناتا نیز باید به کاهش 3 میلیون تومانی قیمت این خودرو و عرضه آن به قیمت 143 میلیون تومان اشاره کرد. رکود در بازار خودرو درحالی حاکم است که فعالان این بازار معتقدند با توجه به نزدیک شدن به نیمه دوم سال، بازار خودرو زودتر از سالهای قبل به خوابی زمستانی فرو خواهد رفت.
یک مرجع واحد؛ 2 آمار تولید خودرو
مسؤولان وزارت صنعت، معدن و تجارت 2 آمار متفاوت را درباره میزان تولید خودرو در کشور اعلام کردهاند.
در حالی که براساس آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت در 4ماه نخست امسال 327 هزار و 672 دستگاه خودرو تولید شده است، معاون این وزارتخانه آمار تولید خودرو در این مدت را 410 تا 415 هزار دستگاه اعلام میکند. براساس آمار رسمی وزارت صنعت، معدن و تجارت تولید انواع خودرو در 4ماه نخست امسال با افزایش 7/75 درصدی از 186 هزار و 480 دستگاه در 4ماه نخست سال گذشته به 327 هزار و 672 دستگاه افزایش یافته است. با این حال چند روز پیش معاون امور اقتصادی و صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت آمار تولید چهار ماهه انواع خودرو در کشور را بین 410 تا 415 هزار دستگاه اعلام کرد که حدود 26 درصد بیشتر از آمار رسمی اعلامی از سوی این وزارتخانه است. وجود تناقض 26 درصدی در 2 آمار رسمی اعلامی درباره تیراژ تولید 4ماهه خودرو در کشور در حالی است که آمارهای رسمی وزارت صنعت، معدن و تجارت از وضعیت تولید خودرو در کشور در یکی از زیرمجموعههای معاونت امور اقتصادی و صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت (دفتر صنایع خودرو و نیرومحرکه) تدوین و منتشر میشود. بنابراین آمارهای منتشره از سوی دفتر صنایع خودرو و نیرومحرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت باید منطبق با آمارهای اعلامی از سوی معاون امور اقتصادی و صنایع این وزارتخانه باشد اما در رابطه با آمار تولید 4ماهه خودرو در کشور تناقض 26 درصدی بین آمارهای اعلامی از سوی این 2 مرجع واحد به چشم میخورد.
منبع: وطن امروز