گروه ورزشی «خبرگزاری دانشجو»؛ کاروان ورزشی ایران در بازی های آسیایی با کسب 21 مدال طلا، 18 نقره و 18 برنز در در مکان پنجم رده بندی این بازی ها قرار گرفت.
ووشو جز اولین رشته هایی بود که رقابت خود را در هفدهمین دوره بازی های آسیایی آغاز کرد و موفق شد یک مدال طلا، 2 نقره و یک برنز را در این رقابت ها به دست آورد.
الهه منصوریان و شهربانو منصوریان نمایندگان ساندای بانوان و هانیه رجبی و حمیده برخور نمایندگان بانوان در بخش تالو بودند، اما در بخش ساندای مردان، اکبر محمدزاده، محسن محمد سیفی، سجاد عباسی و حمیدرضا لادور و در بخش تالوی مردان نیز احسان پیغمبری و فرشاد عربی نمایندگان کشورمان بودند.
در بخش ساندا و در وزن 65- کیلوگرم، محسن محمدسیفی که پیش از آغاز مسابقات نیز از شانس های اصلی کسب مدال محسوب می شد، تک مدال طلای ووشو را به دست آورد.
حمیدرضا لادور و الهه منصوریان در وزن 75- و 52- کیلوگرم موفق شدند مدال نقره را بر گردن بیاویزند و سجاد عباسی نیز در بخش ساندا و وزن 70- کیلوگرم مدال برنز گرفت.
همچنین در این دوره از بازی های آسیایی نمایندگان کشورمان در بخش تالو در کسب مدال نا موفق بودند.
سجادی، معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان در پایان کار ووشوکار کشورمان در این بازی ها گفت: فدراسیون ووشو در جلسات فنی پیش از اعزام به اینچئون قول کسب یک مدال طلا، دو نقره و یک برنز را به ما داده بود. خوشبختانه این پیشبینی فنی اتفاق افتاد.
ایران از سال 1998 و در بازی های آسیایی بانکوک موفق شد نخستین مدال خود را در ووشو به دست آورد و حسین اوجاقی با کسب یک مدال نقره چراغ این رشته را در بازی های اسیایی روشن کرد.
در دوره بعد و در بازی های آسیایی 2002 حسین اوجاقی مدال نقره خود را به طلا تبدیل کرد و محمد آقایی صاحب مدال نقره شد.
در بازی های اسیایی 2006 دوحه ووشو شانس کسب مدال طلا را از ست داد و یک نقره و دو برنز را در کارنامه خود ثبت کرد.
علیرضا صحرانشین مدال نقره را بر گردن آویخت و جلیل عطایی و خسرو مینو صاحب مدال های برنز بازی های اسیایی شدند.
ووشو که در چند دوره اخیر بازی های آسیایی روند به پیشرفت خود را آغاز کرده بود در بازی های آسیایی دوره گذشته در گوانگجو خوش درخشید و نقش مهمی در عنوان چهارمی ایران داشت و با درخشش ورزشکارانش 3 طلا و 3 برنز را به دست آورد.
بازی های 2010 گوانگجو محسن محمد صیفی در 60 کیلوگرم، خدیجه آزاد پور در 75 کیلوگرم زنان و حمیدرضا قلی پور در 75 کیلوگرم مردان طلایی های کاروان ایران در رشته ووشو بودند و احسان پیغمبری در تالو و فرم چانگ کوان و الهه منصوریان و سجاد عباسی در ساندا به مدال برنز دست یافتند.
بازی های آسیایی گوانگجو را باید بهترین دوره برای ووشو معرفی کرد و همین امر انتظارات را دربین مردم از ووشو بالا برده بود و بسیاری توقع تکرار نتایج گذشته را در این دوره از بازی ها از این رشته انتظار داشتند اما کشورهایی از جمله چین، کره جنوبی و ژاپن نیز روی مدال های ووشو حساب ویژه ای باز کرده بودند و ورزشکاران کشورمان کار سختی را در کسب مدال این بازی ها در پیش داشتند.
در کنار این شرایط باید به یاد بیاورم که فدراسیون ووشو پیش از اعزام به بازی های آسیایی و در مرحله انتخابی تیم ملی با مشکلی جدی رو به رو شد و 2 ووشکار کشورمان که از شانس هاس اصلی کسب مدال بودند، با مصدومیت رو به رو شدند و فرصت حضور در ترکیب تیم ملی را زا دست دادند.
با همه این شرایط مطمئنا کسب 4 مدال مختلف توسط ووشوکار کشورمان را باید به فال نیک گرفت و امید داشت که این مدال ها در بازی های آینده از نظر کمی و کیفی افزایش داتشه باشد و شاهد مدال های خوش رنگ تری در این رشته باشیم.