به گزارش خبرنگار علمی "خبرگزاری دانشجو"، با پیشرفت علم و دنیای دیجیتال، در دهههای اخیر طراحی و ساخت رباتهایی که بتوانند دستیار بشر باشند، بهشدت مورد توجه قرار گرفته است و در مواردی نیز انسان توانسته است این نیاز خود را برطرف کند.
محققان علم رباتیک در امریکا موفق به ساخت ربات آشپزخانهای به نام "کودیاک" شدهاند که قادر است با توجه به الگوریتمها و نرمافزارهایی برای آن تعریف شده است، در محیطهایی که از پیش نمیشناسد، در کنار انسان کار کند.
هدف واقعی این پروژه این است که اساسا همه آن کارهای کوچک مربوط به خانه را که افراد دوست ندارند انجام دهند، به رباتها بسپارند.
برخلاف همه رباتهایی که براساس تکرار حرکات یکسان برنامه ریزی شدهاند، این ربات رفتاری غریزی دارد و می تواند اشیائی را که پیشتر ندیده است، در دست بگیرد. محققان برای طراحی این ربات از فرآیندی مشابه یادگیری انسان استفاده کردهاند.
در طراحی این ربات دوربینهایی با فناوری بسیار پیشرفته وجود دارد که میتواند عمق را تشخیص دهد ضمن آنکه حسگرهایی در نوک انگشتهای این ربات وجود دارد که میتواند در هر لحظه مقدار فشار به هر شیئی که ربات در دست می گیرد، را تعیین کند.
از آنجایی که تا سال 2025 میلادی 30 درصد جمعیت جهان افراد سالخورده خواهند بود، شرکت پاناسونیک نیز رباتی برای کنترل حرکت افراد سالمند طراحی کرده است که با استفاده از حسگرهایی که درون آن تعبیه شده است میتواند تشخیص دهد سالمند مورد نظر در چه زمانی قصد ایستادن دارد تا به کمک فرد سالمند برود.