کد خبر:۳۶۶۵۸۲

ربا‌ت‌هایی برای کمک به کودکان سرطانی/ مقاله ایرانی که جهانی شد

محققان دانشگاه صنعتی شریف موفق شدند با استفاده از ربات‌های انسان نما، روند درمانی کودکان سرطانی را بهبود بخشند.

به گزارش گروه علمی "خبرگزاری دانشجو"، محققان دانشگاه صنعتی شریف موفق شدند با استفاده از ربات‌های انسان نما، روند درمانی کودکان سرطانی را بهبود بخشند. نتایج این پروژه که به تازگی در قالب یک مقاله با عنوان "تأثیر یک ربات اجتماعی انسان نما به عنوان دستیار درمان‌گر در فرایند درمان کودکان مبتلا به سرطان" به ششمین همایش بین المللی ربات‌های اجتماعی در شهر سیدنی استرالیا ارائه شده بود، جایزه بهترین مقاله این همایش را از آن خود کرد.

 

کودکان مبتلا به سرطان در زمان شیمی درمانی دچار استرس زیاد، اشتهای کم، خشم زیاد و افسردگی می‌شوند و به همین دلیل مرگ و میر در میان کودکان بالا است. در حالی‌که این مشکل، روانشناسان را با چالش‌های جدی مواجه کرده است، محققان قطب علمی طراحی رباتیک و اتوماسیون دانشگاه صنعتی شریف موفق شدند با برنامه‌ریزی مناسب ربات‌های انسان‌نما راه حل موثر و جدیدی را برای آرام کردن کودکان سرطانی حین فرآیند درمان به جهانیان معرفی کنند.

 

استفاده از ربات‌های انسان‌نما که یکی از معمول‌ترین انواع ربات‌های اجتماعی هستند ایده‌ای بود که دکتر عالمی با همکاری دکتر علی مقداری - رئیس قطب طراحی رباتیک و اتوماسیون و گروهی بین رشته‌ای متشکل از متخصصان علم رباتیک، زبان شناسی کاربردی، و روانشناسی شامل پژوهشگران، اشکان قنبرزاده، لیلا جعفری مقدم و انوشه قنبرزاده آن را با انجام یک پروژه شش ماهه ویژه کودکان سرطانی در دو مرکز طبی کودکان و بیمارستان محک دنبال کردند.

 

نتایج پروژه انجام شده به صورت مقاله‌ای در ششمین همایش بین المللی ربات‌های اجتماعی که در تاریخ ۲۷ تا ۲۹ اکتبر معادل با ۵ تا ۷ آبان ماه ۹۳ در دانشگاه تکنولوژی سیدنی استرالیا ارائه شد که مورد استقبال داوران قرار گرفت و جایزه بهترین مقاله این همایش را از آن خود کرد. این نتایج نشان داد استفاده از ربات‌های انسان‌نما در بحث کمک درمان، کاهش اضطراب، کاهش عصبانیت، افزایش اشتهای کودکان در غذا خوردن و غیره به طرز شگفت‌انگیزی موثر و مفید است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار