مهندسان صنایع دریایی در جدیدترین تحقیقات خود رباتهای زیردریایی مجهز به حسگرهای خاصی را عرضه کردند که با ایجاد اینترنت میان سایر زیردریاییها حوادث زیر سطحی را تا عمق 100 متری رصد کند.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، در جدیدترین تحقیقات، مهندسان، رباتهایی را طراحی کردهاند که میتوانند با همدیگر ارتباط برقرار کرده و همکاری کنند این رباتها مخصوص زیر آب بوده و در واقع نوعی شبکه اینترنت بین اشیا و فضاهای زیر آب ایجاد میکنند.
این پژوهش اجازه میدهد دستگاههای مختلف مانند حسگرها و رباتها به تبادل اطلاعات با هم بپردازند و راههای جدیدی را برای کنترل اقیانوس ها، دریاچه ها و رودخانه ها به روی انسان باز کنند.
رباتهای طراحی شده قادر هستند اشیای گم شده در زیر آب و یا نشت مواد شیمیائی را دیده بانی کنند.
هر یک از رباتها مجموعه خاصی از حسگرها را با خود حمل کرده و میتوانند اطلاعات کاملی را در مورد حوادث زیر آب در کوتاهترین زمان جمع آوری کنند.
نکته جالب در مورد این رباتها این است که ارتباط صوتی میان آنها بسیار شبیه حرف زدن انسانها است. در حقیقت وسائل نقلیه زیر آب با استفاده از طیفی از فرکانس های صوتی که برای ما قابل شنیدن نیستند با هم صحبت می کنند.
رباتهای زیردریایی اطلاعاتی شامل موقعیت دقیق خود و برخی شاخص های زیست محیطی مانند درجه حرارت و ترکیب شیمیایی آب دریاست و روی صفحه نمایش قابل مشاهده است را به منبع خود ارسال میکنند.
پوشش ضد آب این زیردریایی ها اجازه می دهد که تا عمق 100 متری زیر آب بروند و بسته به ماموریت شان، ترکیب متفاوتی از داده ها را جمع آوری، ثبت و انتقال دهند.
مودم های صوتی که به زیردریایی ها امکان ارتباط در زیر آب می دهد، با خود حسگرهای زیست محیطی، سیستمهای کامپیوتری، باتریهای 8 ساعته و امکان ارتباط رادیویی و ماهواره ای را به همراه دارند که امکان گشتزنی آنها در زیر آب را فراهم میکند.