به گزارش گروه علمی "خبرگزاری دانشجو"، کاظم آیتاللهی، رییس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور در نشست مدیران شرکتهای اینترنتی که با هدف بررسی موضوع بازنگری پروانههای این شرکتها برگزار شد، با اشاره به اینکه ورود شرکت مخابرات به عنوان یک بخش خصوصی در ارائه خدمات اینترنتی باعث به وجود آمدن یک فضای رقابتی غیرمنصفانه در بین فعالان حوزه اینترنتی شد، اظهار داشت: در حال حاضر بسیاری از شرکتهایی که مجوز ISP دارند تنها اینترنت را به مشترکان بازفروش کرده و هیچ سرویسی ارائه نمیکنند.
وی با تاکید بر اینکه تصمیم رگولاتوری برای بازبینی پروانه شرکتهای اینترنتی با زمان اتمام پروانه برخی از شرکتهای PAP یا ندا مصادف شد گفت: متاسفانه در ابتدا نگاه سازمان تنظیم مقررات ارتباطات تنها به ساماندهی پروانه شرکتهای ندا خلاصه شد و بازنگری و اصلاح پروانه سایر شرکتهای اینترنتی از جمله ISPها مورد توجه قرار نگرفت.
آیتاللهی با اشاره به اینکه پروانههایی شرکتهای اینترنتی فعلی 12 سال گذشته طراحی شده است تاکید کرد: در این سالها حدود 1000 پروانه صادر شد که تنها 600 یا 700 دارنده پروانه در این حوزه توانستند به فعالیت خود ادامه دهند و ادامه استفاده از این پروانهها در نهایت به ایجاد شکل انحصاری در بازار اینترنت و فعالیت محدود چند شرکت منجر خواهد شد.
وی ادامه داد: دولت یازدهم با نگاه ویژهای که به حوزه IT دارد به ساماندهی پروانهها و بستر رگولیشن پرداخت تا زمینههای این انحصار از بین برود.
رییس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور با اشاره به اینکه نگاه رگولاتوری برای بازبینی پروانه شرکتهای مخابراتی باید یک نگاه جامع و مانع باشد تاکید کرد: این بازنگری علاوه بر آن که باید شامل تمام فعالان حوزه اینترنت شود لازم است مخابرات را نیز به عنوان یک بخش خصوصی فعال در این حوزه در بر بگیرد.
آیت اللهی درباره فعالیت سازمان نظام صنفی رایانهای در جهت بهبود روند بازبینی پروانههای شرکتهای اینترنتی خاطرنشان کرد: سازمان نصر با مشورت تمام شرکتها یک طرح شامل 19 بند را پیش بینی کرده است که برای بهبود روند بازبینی و اصلاح پروانه این شرکتها در اختیار رگولاتوری قرار گرفته است.
وی درباره اظهارنظرهایی مبنی بر این که پروانه شرکتهای اینترنتی نباید مورد بازبینی قرار گیرد، گفت: برخی به جای این که کار صنفی انجام دهند که در نهایت منتج به دست آمدن راه حلی شود توقف بازنگری پروانهها را می خواهند که این امر به ایجاد فضای خاکستری و انحصار خواهد انجامید.
رییس سازمان نظام صنفی رایانهای ایران یادآور شد: در حال حاضر درصد بزرگی از 700 شرکت اینترنتی فعال عضو سازمان نظام صنفی رایانهای هستند و این نهاد نیز تنها نهاد قانونگذاری در بخش خصوصی این حوزه به شمار میآید.
آیتاللهی با تاکید بر اینکه وجود سازمان نظام صنفی نفی کننده ایجاد تشکلها و انجمنهای تخصصی در این حوزه نیست، افزود: وجود چنین تشکلهایی از نظر سازمان نظام صنفی ضروری است اما در نهایت حرف آخر باید از کانال سازمان گفته شود.
وی با اشاره به عدم برگزاری انتخابات در انجمن شرکتهای اینترنتی کشور به مدت 7 سال خاطرنشان کرد: این عدم برگزاری انتخابات علاوه بر آن که برای یک انجمن امری غیر قانونی است نشان میدهد که این انجمن طی سالهای گذشته فعالیتی نداشته است.
رییس سازمان نظام صنفی رایانهای ایران ادامه داد: اگر فعالیت انجمنها از سرانجام وظیفه است باید ادامهدار باشد نه این که در یک مقطع اظهارنظری کنند.
آیت اللهی همچنین درباره این که ممکن است بازنگری پروانههای شرکتهای اینترنتی به ایجاد انحصار در حوزه ارتباطات کشور بینجامد تاکید کرد: به همین دلیل تاکید سازمان نظام صنفی برای بازنگری پروانهها به رگولاتوری این است که در طرح بازنگری پروانههای شرکتهای اینترنتی نباید شرایطی تحمیل شود که این شرکتها نتوانند ادامه فعالیت داشته باشند. بلکه به نظر ما باید تمام افراد سرمایهگذار در این حوزه اعم از شرکتهای کوچک و بزرگ نه تنها به حیات خود ادامه دهند بلکه فضایی ایجاد شود که توسعه نیز پیدا کنند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: اصلاحاتی که سازمان نظام صنفی رایانهای برای طرح بازنگری پروانهها از سوی رگولاتوری درنظر گرفته است اصلاحات کلی است.