کد خبر:۳۶۲۶۰۳
ایزدی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»:

استفاده از استراتژی"باید به توافق برسیم" برای کشور سم است/ رئیس جمهور بداند گره‌زدن معشیت مردم به توافق هسته‌ای اجازه هرکاری را به طرف مقابل می‌دهد

کارشناس برجسته مسائل سیاست خارجی گفت: ادبیات دولت یازدهم مبنی بر اینکه ما باید حتما به توافق برسیم، به نفع کشور نیست چراکه غربی‌ها به دنبال امتیازگرفتن از ایران هستند.

فواد ایزدی کارشناس مسائل سیاست خارجی و استاد دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی «خبرگزاری دانشجو»، در مورد اظهارات رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه ما تا 40 روز آینده به توافق خواهیم رسید، اظهار داشت: در حال حاضر پیامی که دولت یازدهم بسیار مطرح می‌کند شعار هر توافقی بهتر از توافق نکردن است که این موضوع به ضرر منافع ملی کشور است چراکه اگر شما جای مسئولین آمریکایی بودید از این پیام چه نتیجه‌ای می‌گرفتید، مسئولین آمریکایی با گفتن این جمله‌ها از سوی مسئولین کشور، زمان را برای امتیاز گرفتن از ایران مناسب می‌بینند و این فکر در ذهن انها ایجاد می‌شود که دولت به مردم خود قول داده است که به هر نحوی به توافق برسد که اجازه هر کاری را به آنها می‌دهد و این موضوع اقدام خوبی نبوده و بسیار خطرناک است.

 

وی تصریح کرد: ادبیات دولت یازدهم در مذاکرات هسته‌ای به نفع منافع ملی کشور نیست و حتی دور از عرف دیپلماتیک است، اینکه زمانیکه در حال مذاکره هستیم و مکرر از ادبیاتی مبنی بر اینکه باید توافق برسیم استفاده می‌شود این به نفع ملت ایران نبوده و در واقع سم برای کشور است. ما نباید اجازه دهیم زمانیکه مسائل بین‌المللی مطرح می‌شود دغدغه‌های داخلی به این موضوع ورود پیدا کند.

 

این کارشناس مسائل سیاست خارجی به اظهارات وزیر امورخارجه در شورای روابط خارجی آمریکا اشاره کرد و افزود: اظهارات وزیر امورخارجه در شورای روابط خارجی آمریکا اقدام مناسبی نبود چراکه خود آمریکایی‌ها زمانیکه وارد مسائل بین‌المللی می‌شوند به سیاست داخلی خود کمتر ورود پیدا می‌کنند.

 

ایزدی تاکید کرد:‌ مسئولین سیاست خارجی باید دغدغه‌های ملی را مدنظر قرار دهند، اما متاسفانه دوستان دولت یازدهم مواردی در مورد توافق را مطرح می‌کنند که به نفع کشور نیست. اگر بین دوطرف توافقی صورت گرفته پس این هم رفت و آمدها برای چیست اعلام کنند که توافق پنهانی صورت گرفته است اما اگر درحال مذاکره هستند و هنوز توافقی صورت نگرفته است پس اعلام موضعی که از سوی رئیس‌جمهور و وزیر امورخارجه مطرح می‌شود کمکی به رسیدن به توافق نمی‌کند چراکه هر کشوری برای خودش خطوط قرمزی دارد و شما باید این خطوط قرمز را به طرف مقابل تفهیم کنید تا طرف غربی به خود اجازه ندهد این خطوط را نقض کند. ما نباید طوری صحبت کنیم که غربی‌ها به خود اجازه دهند هر طوریکه دوست دارند رفتار کنند و اصول ما را نقض کنند.

 

این کارشناس مسائل سیاست خارجی افزود: دکتر حسن روحانی، رئیس‌جمهور کشورمان در مصاحبه تلویزیونی که با مردم داشتند اعلام کردند که چندصد کمپانی اروپایی به دنبال همکاری اقتصادی با ایران هستند و اگر این توافق صورت بگیرد، معشیت مردم بهبود خواهد یافت، این موضوع یعنی گره‌زدن معشیت مردم به توافق هسته‌ای و ایجاد انتظار برای دولت که اقدام مناسبی نیست. اینگونه اظهار نظرها تنها ایجاد عملیات روانی می‌کند و شرایطی را برای طرف مقابل ایجاد می‌کند که به خود اجازه هر کاری را می‌دهد.

 

وی ادامه داد: معاون دارایی آمریکا در طی مصاحبه‌ای گفته بود که توافق ژنو در مسائل اقتصادی ایران تاثیری ایجاد نمی‌کند بلکه تنها موجب فشار مردم بر دولت می‌شود. لذا باید همواره مراقب ادبیات و سوءاستفاده طرف غربی در این خصوص باشیم.

 

ایزدی در مورد به نتیجه رسیدن مذاکرات ایران و 1+5 که درحال حاضر در وین درحال برگزاری است، اظهار داشت: رسیدن به توافق امکان دارد چراکه دوستان معتقد هستند باید هرچه سریع‎تر به توافق برسند اما اینکه آیا طرف غربی این توافق را نقض نخواهد کرد و آیا تحریم‌ها به طور کامل برداشته‌ می‌شود، جای سئوال است. اگر ما همه امتیازهایی را که داریم به طرف مقابل بدهیم اما در مقابل هیچ امتیازی نگیریم این موضوع قطعا به کشور ضرر خواهد زد چراکه ما همواره هیچ نشانه‌های مثبتی از غربی‌ها هم نمی بینیم، لذا مسئولین ما باید همواره در جهت منافع ملی عمل کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار