به گزارش خبرنگار سیاست خارجی «خبرگزاری دانشجو»، فؤاد ایزدی در همایش مذاکرات هسته ای لوزان از دیدگاه علوم سیاسی که صبح امروز در دانشگاه علامه طباطبایی تهران برگزار شده بود با اشاره به تصویب مصوبه کنگره آمریکا که در صفحه ۱۸ این مصوبه نکاتی در رابطه با نقض حقوق بشر توسط ایران، موشک های بالستیک، تحریم ها برای ایران باقی خواهد ماند، اشاره کرد و گفت: کمیسیون سنای آمریکا تعیین تکلیف کرد که هر توافقی که قرار است امضاء شود باید تیم هسته ای آمریکا اعلام کند که این لغو تحریم ها برای مسائل هسته ای است و این بدان معناست که تیم مذاکره کننده آمریکا در دادن امتیاز در مذاکرات دستش بسته است.
وی در ادامه افزود: براساس این طرح که در کمیسیون سنای آمریکا به تصویب رسیده است قرار است در صحن علنی بالای ۹۰ درصد به این طرح رأی مثبت دهند.
ایزدی در ادامه تصریح کرد: در توافق نهایی اگر بخواهد به همین منوال انجام شود هر جایی که صحبت از برداشت تحریم می شود قطعاً باید قید هسته ای آن آورده شود و اگر اینگونه شود از ۲۸ تحریم آمریکا تنها ۵ تایی آنها قابل تعلیق و لغو خواهند بود چرا که ۲۳ تحریم دیگر سرجای خود باقی خواهند بود چرا که مربوط به تحریم های هسته ای نمی باشد.
این کارشناس مسائل هسته ای در ادامه با بیان این مطلب که با تصویب این طرح کمیسیون سنای آمریکا تحریم های اصلی بانکی و نفتی علیه ایران باقی خواهند ماند، گفت: ما یک سری تحریم ها داریم که تحریم های اصلی به شمار می آیند که این تحریم ها همچون تحریم های نفتی و بانکی می ماند و مشکل مذاکرات این است و باید از سوی تیم مذاکره کننده ایران این موضوع اصلاح شود.
عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران با تاکید بر این مطلب که زمانی می توانیم بگویم توافقی برد- برد است که تمام تحریم ها لغو شود، گفت: تحریم ها فقط منوط به لغو تحریم های هسته ای باشد و دیگر تحریم ها بر سر جایش باقی بماند معنای برد- برد و توافق ندارد بلکه معنایش برد- باخت است.
ایزدی در ادامه به نامه ۳۴۴ سناتور آمریکایی در جولای سال گذشته اشاره کرد و گفت: این تعداد نماینده یعنی ۸۰ درصد نمایندگان آمریکا که بیان می کنند ما تحریم های هسته ای نداریم اما این در حالی است که از ۲۸ تحریم آمریکا ۵ تحریم مربوط به تحریم های هسته ای می شود و با توجه به تصویب طرح کمیسیون سنای آمریکا این تحریم هسته ای تبدیل به قانون خواهد شد.
این کارشناس مسائل هسته ای در ادامه تصریح کرد: برخی مواقع دوستان این نکته را بیان می کنند که در مذاکرات موضوعات غیرهسته ای را نداریم اما طرف آمریکایی باید به این نکته توجه کند که تحریم های که علیه ایران وضع کرده است به دلیل بهانه هسته ای و فشار بر ایران بوده و تحریم تروریسم و حقوق بشر تحریم های سیاسی است.
این در حالی است که این کشور (آمریکا) در حمله عربستان به یمن نه تنها از عربستان حمایت می کند بلکه کمک های نظامی نیز به عربستان دارد و کسی که اینگونه رفتار می کند حق ندارد در حقوق بشر صحبت کند و تیم هسته ای ما باید در مذاکرات به طرف آمریکایی خود بقبولاند که تحریم ها به دلایل سیاسی و بهانه هسته ای ایجاد شده است.
عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران گفت:همواره مقامات ارشد ایران همچون رئیس و تیم مذاکره کننده در سخنرانی ها اعلام می کنند که همه تحریم ها برداشته خواهد شد اما در عمل این برداشت تحریم ها محدود است و من معتقدم که طراحی مذاکرات به گونه ای است که هدفش رسیدن به توافق است نه برداشتن تحریم ها زمانی که طرف مقابل همواره بیان می کند که ما با ایران مذاکره انجام می دهیم اما خود را ملزم به اجرای بار حقوقی این مذاکرات نمی کنیم.
وی افزود: کنگره آمریکا طرف مذاکره کننده آمریکایی در مذاکرات را ملزم به این موضوع کرده است که باید تنها تحریم های هسته ای برداشته شود و نباید امتیازی در قبال ایران بدهد و این در حالی است که تیم مذاکره کننده ایران و مجلس شورای اسلامی باید همزمان با آمریکا توافقنامه نهایی را به تصویب برساند و اگر قرار است جنگی آغاز شود در آغاز مذاکرات باشد و نه در پایان آن و اینگونه نباشد که ما سانتریفیوژهای خود را از بین ببریم و فردو را به پارک تبدیل کنیم اما طرف مقابل امتیازی در قبال ایران ندهد.