به گزارش گروه اشتغال« خبرگزاری دانشجو»، اسفندیار چهاربند امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آموزش و پرورش هماکنون به ازای هر دانشآموز 450 هزار تومان به موسس پرداخت میکند اگر این 450 هزار تومان را به مدیران مدارس دولتی پرداخت میکردید، کیفیت مدارس چند برابر میشد، اظهار داشت: اگر 450 هزار تومان را به مدیر مدرسه دولتی پرداخت کنیم آیا مدیر میتواند حقوق معلمان را پرداخت کند؟وی افزود: هماکنون به موسسان بخش خصوصی اعلام کردهایم که فضا، تجهیزات، مدیر و سرایدار را به همراه 450 هزار تومان به ازای هر دانشآموز به آنها پرداخت میکنیم که موسس باید حقوق پرسنل و سایر موارد را خود پرداخت کند.50 درصد شهریه مدرسه غیردولتی سهم فضاست که در واگذاری مدارس دولتی به بخش خصوصی این 50 درصد را از موسسان دریافت نمیکنیم.مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران گفت: هماکنون در مدارس غیردولتی ابلاغ مدیر را آموزش و پرورش میدهد. اغلب مدیران این مدارس مامور دولت هستند، حقوق آنها را آموزش و پرورش پرداخت میکند و قدرت عزل و نصب مدیر را داریم و موسس فقط مدیر را پیشنهاد میدهد.
در واگذاری مدارس دولتی به بخش خصوصی ساختمان مدرسه را به موسس اجاره دادهایم. مدیر مدرسه را نیز تغییر ندادهایم و موسس مدیر را پشتیبانی میکند.
موسس بخش خصوصی با مراجعه به تامین اجتماعی کدکارگاه دریافت کرده و اقدام به جذب نیرو میکندچهاربند ادامه داد: مدیرانی که در مدارس دولتی نیروی آزاد گرفتهاند، تعهد استخدام ایجاد کردهاند. مدیر مدرسه دولتی حق گرفتن نیروی آزاد را ندارد اما موسس بخش خصوصی با مراجعه به سازمان تامین اجتماعی کدکارگاه دریافت کرده و میتواند اقدام به جذب نیروی انسانی آزاد کند.
در حقیت موسس در مدارس واگذار شده نیروی انسانی را تامین کرده، حقوق نیروها را پرداخت و آنها را بیمه میکند. به نوعی میتوان گفت که موسس پشتیبان اداری، مالی و حقوقی مدرسه است و دست وی برای جذب نیروی آزاد باز است.
وی درپاسخ به سوال مبنی بر اینکه اعلام میشود در مدارس واگذار شده به بخش خصوصی از معلمان بدون تجربه استفاده میشود؟ گفت: این حرف واقعیت ندارد در بازرسیهایی که انجام دادیم مشخص شد در یکی از مدارس منطقه 12 تعدادی از نیروهای پیش دبستانی را به کار گرفتهاند که اعلام کردیم چون این افراد غیرمرتبط هستند به کارگیری آنها را لغو کنند.
در مجموع از 33 هزار کلاس درس شهر تهران 340 کلاس درس به بخش خصوصی واگذار شده است و گروههای آموزشی موظف شدهاند تا در ساعات خارج از فعالیت رسمی مدرسه، دورههای آموزشی ضمن خدمت را برای معلمان مدارس واگذار شده برگزار کنند.
مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران عنوان کرد: به موسسان مدارس اعلام کردهایم تا همه نیروهای به کارگرفته شده باید تحصیلاتشان مرتبط باشد.
چهاربند در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آموزش و پرورش از واگذاری مدارس دولتی به بخش خصوصی چه منافع اقتصادی را دنبال میکند؟افزود: برای ما منافع اقتصادی مهم نیست بلکه هدف اصلی ما کیفیت است. استقرار یک پایه در مقطع ابتدایی بدون توجه به فضا، امکانات و تعدیل زمان آموزش با تعطیلی پنجشنبهها مشکلاتی را برای آموزش و پرورش ایجاد کرد بنابراین باید سیاستهایی را اتخاذ کنیم تا آسیبها را کنترل کند.
در واگذاری مدارس دولتی به بخش خصوصی بیشتر به دنبال مسائل کیفی هستیم و هدف آموزش و پرورش صرفه جویی نیست بلکه در تلاش هستیم تا منابع موجود را به درستی هزینه کنیم. واگذاری 10 درصد کلاسها به بخش خصوصی در یک برنامه 5 سالهوی در پاسخ به این پرسش که واگذاری مدارس دولتی به بخش خصوصی این شائبه را ایجاد میکند که ممکن است این مدارس تبدیل به مدرسه غیرانتفاعی شده و از خانوادهها پول دریافت کنند، گفت: به هیچ عنوان چنین اتفاقی رخ نمیدهد چرا که موانع جدی قانونی برای این کار وجود دارد و اصل 30 قانون اساسی مانع از این اقدام میشود.
اگر واقعا به دنبال بهره اقتصادی و تبدیل مدارس دولتی به غیرانتفاعی بودیم در مناطق محروم و حاشیهای شهرها اقدام به واگذاری مدارس نمیکردیم. در شرایط خوش بینانه در یک برنامه 5 ساله 10 درصد کلاسها به بخش خصوصی واگذار میشود.مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران ادامه داد: در واگذاری مدارس دولتی به بخش خصوصی در شهر تهران وارد مناطق شمالی و میانی شهر نشدیم چون این شائبه را ایجا میکند که به فکر منفعت اقتصادی هستیم برای این کار به مناطق جنوبی شهر تهران مراجعه کردیم.
اگر واقعا به دنبال دریافت شهریه و منفعت اقتصادی بودیم به مناطق جنوبی شهر مراجعه میکردیم؟ هم اکنون در مناطق جنوبی شهر برخی از مدارس را داریم که معلمان آموزش و پرورش حتی در صورت اختصاص سرویس به آنها نیز حاضر نمیشوند به این مدارس بروند.چهاربند بیان کرد: آموزش و پرورش ابتدا در نظر داشت تا تعدادی از صندلیهای خالی مدارس غیردولتی را بخرد اما به دلیل تجربه طرح رافع ترجیج دادیم که در تهران این طرح اجرا نشود یکی از مشکلات این طرح جداسازی دانشآموزان از مدارس دولتی و فرستادن آنها به مدرسه غیردولتی بود.
وی افزود: در واگذاری مدارس دولتی به بخش خصوصی 10 درصد علاوه بر مبلغ قرارداد بابت حسن انجام کار به مدیر و کارکنان مدرسه پرداخت میکنیم و این مبلغ به حساب موسس واریز نمیشود.مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران ادامه داد: 315 کلاس در مقطع ابتدایی واگذار شده است که در این کلاسها 315 نیروی آزاد به کار گرفته شده است. در دوره اول متوسطه در شهر تهران 8 کلاس واگذار و 12 معلم جذب شده است و در دوره متوسطه دوم نیز 13 کلاس واگذار و 16 نیرو جذب شده است که در مجموع 345 نیروی آزاد جذب شده است و معلمان این مدارس به مدارس دیگری که برای تامین نیرو مشکل داشتند اعزام شدهاند.
منبع: تسنیم