به گزارش گروه علمی "خبرگزاری دانشجو"، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات ایران)، از تمامی دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان که حداقل در یکیاز حوزههای پالایش محتوای متنی، تصویری، ویدیوئی، پروفایل، وارسی عمیق بستهها یا اعمال کنترل والدین، فعالیتهای منجر به توسعه فناوری بومی و یا تولید محصول بومی انجام دادهاند، دعوت کرده تا اطلاعات مربوط به سوابق فعالیتهای خود و کلیاتی در خصوص فناوری یا محصول خود را حداکثر تا 8 آذر 93 ارائه کنند.
اطلاعات ارسال شده باید متعلق به محصول موجود و یا مربوط به فناوری بومی باشد که حداکثر ظرف مدت ۳ ماه آینده، قابلیت تبدیل به محصول بومی و آماده بهره برداری در شبکه ارتباطی کشور یا توسط کاربران این شبکه باشد.
پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات طی ۵ سال اخیر، با هدف توسعه دانش و فناوری بومی و ارتقاء توانمندی متخصصین و شرکتهای دانش بنیان داخلی، اقدام به اجرای پروژههای پژوهشی متعدد از جمله شناسایی صفحات وب غیراخلاقی با استفاد از پروفایل صفحات، شناسایی تصاویر ویدئویی غیراخلاقی با استفاده از پردازش محتوا، طراحی و پیاده سازی سامانه پالایش محتوا، طراحی و تدوین متدولوژی و رویههای تست سامانههای پالایش محتوا، طراحی سکوی ارزیابی عملکرد محصولات پالایش ارتباطات اینترنتی و طراحی و تدوین نظام پالایش ارتباطات اینترنتی کشور در زمینه پالایش ارتباطات اینترنتی، با رویکرد تحلیل محتوایی انواع دادههای اینترنتی کرده است. همچنین بر اساس بررسیهای انجام شده، دانشگاهها و شرکتهای دانش بنیان داخلی نیز طی سالهای اخیر، فعالیتهای پژوهشی موفقیت آمیز و منجر به بومی سازی فناوری و تولید محصول بومی به انجام رساندهاند.
همچنین در راستای تفاهم نامه بین پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و شرکت ارتباطات زیرساخت با موضوع" پالایش هوشمند محتوا در فضای اینترنت"، مقرر شد این پروژه با همکاری این پژوهشگاه انجام پذیرد. فراخوان " شناسایی تولیدکنندگان سامانههای هوشمند در حوزه پالایش محتوی" از طریق وب سایت پژوهشگاه انجام شد. در این فراخوان مدنظر است از تمام ظرفیتهای موجود کشور خصوصا شرکتهای دانش بنیان و دانشگاههایی که در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات فعالیت میکنند، استفاده شود که منجر به بومی سازی فناوری و یا تولید محصول شده که در جهت بهره گیری در سامانه هوشمند صیانت فرهنگی – اجتماعی ارتباطات فضای مجازی کشور استفاده خواهد شد.