کد خبر:۳۷۱۸۹۲
دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور:

۰.۸ درصد از محتوای وب در اختیار زبان فارسی/ ایران در حال گذار از رسانه‌های جمعی به رسانه‌های اجتماعی

دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: در حال حاضر زبان فارسی 0.8 درصد از محتوای وب را در اختیار دارد و در مقابل زبان انگلیسی 56 درصد این فضا را به خود اختصاص داده است.
۰.۸ درصد از محتوای وب در اختیار زبان فارسی/  ایران در حال گذار از رسانه‌های جمعی به رسانه‌های اجتماعی

به گزارش گروه علمی "خبرگزاری دانشجو"، محمدحسن انتظاری، دبیر شورای‌عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی در دومین همایش گردان‌های سایبری بسیح صدا و سیما یادآور شد: سازمان صدا و سیما می‌تواند فضای مجازی سازگار با اسلام و فرهنگ ملی را تبیین کرده و قواعد فقهی و اخلاقی زیست در فضای مجازی را ترویج دهد.

 

وی تاکید کرد: یکی از مسائلی که باید در کشور و بین مدیران حل کنیم تعریف فضای مجازی است. فضای مجازی امتداد فرهنگ و اجتماع انسانی ما در بستر فناوری ارتباطات و اطلاعات است بنابراین انسان محور شکل گیری در این فضا بوده و این تعریف برخلاف تعاریف مرسوم فناورانه‌ای است که فناوری اطلاعات را محور توسعه فضای مجازی می‌دانند.


انتظاری با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری که فرمودند اهمیت فضای مجازی به اندازه اهمیت انقلاب اسلامی است، گفت: انقلاب اسلامی یک رژیم 2500 ساله را واژگون کرد و مردم بر سرنوشت خود تسلط یافتند اما در حال حاضر فضای مجازی موجب شده تا هویت ملی در عرصه های فرهنگی و اجتماعی، با تهدید مواجه باشد.


دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان این که سیستم اداری کشور باید خود را برای این تحولات آماده کند و ساختار سنتی نظام اداری متحول شود، افزود: تحولات بسیار عظیمی در حال شکل گیری است و انسان از یک فضای سنتی به سمت فضایی نوین حرکت می‌کند فضای مجازی یکی از عوامل اصلی پیشرفت ایران به سوی افق 1404 و دستیابی به اهداف سند چشم انداز است و به همین دلیل است که ما در حال پیگیری این بحث در برنامه ششم هستیم.


وی با اعلام تحولات پیش روی فناوری و روندهای آن در دنیا اظهار داشت: همگرايي تمام مجراهای ارتباطی و اطلاعاتی بر بستر شبکه اينترنت نظير VoIP ،IPTV در قالب NGN، اتصال تمام ابزارهای زندگی به اينترنت در قالب "اينترنت همه اشيا" و ايجاد ابزار (پلت‏فرم) هيبريد و جامع براي تمام ارتباطات و اطلاعات به صورت تلفيقي از ابزارها و تلويزيون‏‌هاي تعاملي از مهمترین تحولات پیش روی فناوری است.


دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به این نکته که در تلویزیون‌های تعاملی مخاطب نقش تعیین کننده دارد، اعلام کرد: در حال گذار از رسانه‌های جمعی به رسانه‌های اجتماعی تعاملی هستیم و تلویزیون با یک رقابت سنگین در حوزه فناوری روبرو شده است. برای صداوسیما رقبای جدیدی آمده اند و اشکال جدید تولید محتوا ایجاد شده که ظهور و توسعه رسانه‌های اجتماعی کاربر محور از جمله تقابل های جدید صدا و سیما است.


وی با بیان این که در صورتی که هویت خود را نتوانیم در فضای مجازی ترویج دهیم با چالش روبرو خواهیم شد، افزود: در فضای مجازی با چالش‌هایی در اعمال حاکمیت ملی روبرو هستیم که مهمترین آن حفظ هویت ملی و تسلط فرهنگ غربی است.

 

در حال حاضر زبان فارسی 0.8 درصد از محتوای وب را در اختیار دارد و در مقابل زبان انگلیسی 56 درصد این فضا را به خود اختصاص داده است که در همین راستا سنت و آداب خود را وارد این فضا کرده و مدیریت آن را در اختیار گرفته است. این چالش ها اهمیت تشکیل شورای عالی فضای مجازی را نمایان می‌سازد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار