به گزارش خبرنگار سیاست خارجی "خبرگزاری دانشجو"، غلامعلی چگینی زاده، استاد دانشگاه تهران در همایش دیپلماسی هسته ای که در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، اظهار داشت: دیپلماسی هسته ای دو وجهه دارد یک وجه مثبت و دیگری وجه قابل نقد است. در واقع دیپلماسی هسته ای برای اولین بار در کشور به عنوان یک امر مهم مورد توجه قرار گرفت چرا که ما در گذشته سیاست خارجی بدون دیپلماسی را داشتیم و همیشه سعی کردیم تناقضات و مواردی از اختلاف را که با دیگران داریم از طریق جابه جایی افراد تعیین کنیم.
وی تصریح کرد: دیپلماسی آن روشی است که همنشینی را ممکن و موثر می کند و ایران همواره بنا به دلایلی همیشه تلاش کرده است از مسیر جانشینی، اهداف خودش را به پیش ببرد و پیش از آنکه دیپلماسی باشد اعلام مواضع بوده است.
چگینی زاده تصریح کرد: در نتیجه در دولت روحانی یک گرایشی در تامین منافع ایران به وجود آمد که امیدواریم تبدیل به سنت شود چرا که گام بسیار مهمی در سیاست خارجی ایران است.
وی ادامه داد: ما در ایران دو دسته از دوستان را داریم که منتظر ظهور حضرت امام زمان(عج الله) هستند و کاری انجام نمی دهند و می گویند مشکلات خود به خود حل می شود و یک عده هم داریم که اعتقاد دارند شب می خواهند و صبح حکومت عوض خواهد شد اما بنده این باور رادارم که جمهوری اسلامی باید بماند و خواهد ماند و ما باید ساز و کارهای جدی را در پیش بگیریم.
وی ادامه داد: من معتقدم در وزارت خارجه شناخت کامل و دقیق نسبت به موضوع هسته ای شاید دور باشیم و همچنین هر موضوع استراتژیکی هر چقدر پراهمیت تر شود بحران زایش نیز بیشتر می شود ما باید ایده های را بتوانیم تولید کنیم تا این بن بست ها بشکند.
وی خاطرنشان کرد: نگاه مقطعی دولت و تیم مذاکره کننده به موضوع هسته ای اشتباه است و اگر ما در مذاکرات هسته ای به نتیجه نرسیم کارکرد ما در دیپلماسی با چالش روبرو می شود و اگر دیپلماسی ما به سرانجام مطلوبی نرسد ما مجدداً باید هزینه های هشت سال گذشته را تکرار کنیم و من امیدوارم که بتوانیم در مذاکرات به سرانجام برسیم و این موضوع حل و فصل شود.