کد خبر:۳۷۳۲۷۷

تهرانی ها با مرغ سرب می خورند؟!

بعد از ماجرای گوشت های آلوده نوبت به مرغ ها رسیده تا آلوده بر سرب باشند و سرطان زا! هنوز از یادها نرفته است که ماجرای مرغ های آلوده به سرب در سال 92 رنگ و بوی جدی به خود گرفت. مهر ماه سال 92 بود که سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد؛ خبر آلودگی مرغ‌های عرضه‌شده به بازار که توسط سازمان میادین میوه و تره‌بار انتشار ...

به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، هنوز از یادها نرفته است که ماجرای مرغ های آلوده به سرب در سال 92 رنگ و بوی جدی به خود گرفت. مهر ماه سال 92 بود که سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد؛ خبر آلودگی مرغ‌های عرضه‌شده به بازار که توسط سازمان میادین میوه و تره‌بار انتشار یافته است مربوط به آزمایش‌های سال 90 است و تست نمونه‌ها در سال پس از آن بر سلامت کامل محصولات تاکید دارد.

 

این سازمان مدعی بود با وجود آنکه مرجع قانونی اعلام آلودگی محصولات خام غذایی سازمان دامپزشکی است اما سازمان میادین میوه و تره‌بار راسا نسبت به اعلام خبری اقدام کرده که مربوط به دو سال گذشته بوده و با این اقدام خود موجبات نگرانی‌هایی را برای مصرف مواد پروتئینی ایجاد کرده است.


با وجود این ادعای سازمان دامپزشکی اما در آن روزها مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار اعلام کرد: هرساله و در هر فصل شش‌هزارو500 نمونه مورد ارزیابی قرار می‌گیرد که بر اساس آخرین آزمایشات انجام‌شده روی مرغ‌های وارداتی تهران به این نتیجه رسیدیم که میزان آنتی‌بیوتیک در مرغ‌ها شش‌درصد، سرب 47‌درصد و کادمیوم 17‌درصد بوده است.
 

سازمان میادین با تصویب شورای شهر از سال 90 موظف به آزمایش محصولات غذایی از نظر باقیمانده دارویی، سموم و آلاینده‌های فلزات سنگین شده بود  اما به گفته رییس کمیته تخصصی بهداشت مواد غذایی جامعه دامپزشکان، این سازمان وظیفه دارد نتایج بررسی‌های خود را برای پیگیری‌های بیشتر به سازمان دامپزشکی یا وزارت بهداشت اعلام کند سپس با بررسی مجدد آزمایش‌های انجام‌شده توسط سازمان میادین نسبت به اعلام خبر اقدام شود.
 

  این در حالی بود که به گفته رییس انجمن متخصصان داخلی، اگر حتی یک‌درصد هم خبر مربوط به آلوده‌بودن 47‌درصد مرغ‌های عرضه‌شده در تهران به سرب و 17‌درصد به کادمیوم صحت داشته باشد می‌تواند برای سلامتی آحاد جامعه بسیار خطرناک باشد.
 

تکلیف این کش مکش ها اما مشخص نشد تا نگرانی از مرغ های آلوده به سرب به امروز برسد.
 

 چرا مرغ ها آلودگی سربی دارند؟


اما سوال اصلی اینجاست که سرب چگونه می تواند وارد بدن مرغ شود؟ماجرا از این قرار است که خوراکی که در اختيار مرغ‌ها قرار دارد، به‌وسيله سيستم‌ها و دستگاه‌هايی توليد مي‌شود که دارای قطعات سربی هستند و اين سرب وارد غذای مرغ می‌شود و از طریق مصرف مرغ به انسان منتقل می‌شود.
 

از سوی دیگر،  طرح پايش موادغذايی هر فصل به‌وسيله شورای شهر انجام مي‌گيرد و محصولات کشاورزی و زراعی را که وارد شهر تهران مي‌شوند، بررسی مي‌کنند. نتايج پايشی که در سال 91 و 92 روی مرغ‌هايی که از 10 استان وارد تهران مي‌شود، انجام شد، نشان داد که ميزان سرب مرغ‌ها 48 درصد بيش از حد مجاز است و نتايج اين آزمايش به آزمايشگاه وزارت جهاد کشاورزی فرستاده شد، این مرغ‌ها همچنین از نظر میزان هورمون و آمونیاک نیز بررسی شدند اما در این زمینه مشکل چندانی نداشتند، بعد از این تاریخ از دستگاه‌های متولی مانند وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی دعوت شد تا به این موضوعات رسیدگی کنند و نتیجه مذاکرات این شد که تمام محصولات غذایی از مبدا کدگذاری شوند تا امکان رصد آنها وجود داشته باشد.
 

 واردشدن سرب به بدن انسان خطرات زیادی برای سلامتی او دارد و در کنار اینکه احتمال ابتلا به بیماری‌های کشنده نظیر سرطان را زیاد می‌کند، بیماری‌های متعدد دیگری نظیر فشارخون و یا مشکلات نئوپاتی(اعصاب) را درپی دارد. بر اساس آخرین بررسی‌ها مرغ‌هایی که در تهران عرضه می‌شوند، هورمونی نیستند. با وجود این استاندار تهران با رد خبر آلودگی و بالابودن سرب موجود در مرغ‌های شهر تهران گفت: مرغ مورد استفاده شهروندان تهرانی هیچ مشکلی ندارد.
 

 سیدحسین‌هاشمی افزود: هیچ گزارشی درباره بالابودن سرب موجود در مرغ و آلودگی آن از طرف وزارت بهداشت به استانداری داده نشده است، برهمین اساس اخبار آلودگی در مرغ را به هیچ عنوان تائید نمی‌کنیم. 
 

او تاکید کرد: با توجه به اینکه تنها مرجع رسمی اظهارنظر در این خصوص وزارت بهداشت و امور دام وزارت جهاد کشاورزی است، گفت: اگر خبری در این خصوص توسط بخش‌های دیگر ارائه شود، حاشیه‌ای است و رسمیت ندارد. 

با این تفاسیر هنوز معلوم نیست تکلیف آلودگی احتمالی مرغ ها میان تایید ها و تکذیب ها چه شد و بالاخره مرغ های تهران به سرب آلوده اند یا خیر؟

 

 

منبع: شفاف

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار