محسن نظافتی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»،با اشاره به وقوع انفجارهایی که شب گذشته در کربلا رخ داد، گفت: انفجارهای صورت گرفته ناشی از حمله خمپارهای در نزدیکی بغداد و بین کربلا و نجف بوده است.
مدیر کل عتبات سازمان حج و زیارت در ادامه افزود: بر اساس اخبار رسیده از عراق تمامی زائران ایرانی در سلامت کامل هستند و آشنایان و بستگان در ایران هیچ نگرانی نداشته باشند.
وی در پایان یادآور شد: 20 موکب در مسیر کربلا و نجف توسط ایرانیان اداره میشود و همچنین پایگاه های اطلاع رسانی حج و زیارت نیز در این موکب ها مشغول فعالیت هستند، لذا هر گونه اخباری در این خصوص به سرعت به ما منتقل خواهد شد.
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» ـ سعید طلوعیان؛ «در این مهمانی فرهنگی، حتی در صورت تفاوت نظر و اختلاف دیدگاه، برای چند دقیقه، کنار یکدیگر به پرسشهای مشترک میاندیشیم و احرام تفکر میپوشیم. پس آنگاه از یکدیگر میپرسیم: آنچه تو گفتی من شنیدم، آیا تو هم آنچه را من گفتم شنیدی؟»
این جملات بر روی صفحهی اول تارنمای رسمی استاد رحیمپور ازغدی نقش بسته است. اندیشمندی که مفاهمه و گفتو گو را شرط اصلی و اساسی ارتباط تلقی میکند و در نظرگاه او، یقین چیزی جز حاصل شک در انگارههای حتی کاملاً متقن و بدیهی نیست. سبک و سیاق اندیشهورزی استاد رحیمپور ازغدی، نه برپایهی جزمیت، که برپایهی شکاکیت معطوف به یقین استوار شده است. شک را نه فروریزندهی بنیاد تئوریک اندیشههای خود و مکتبش، بلکه حتی مقوم آن میداند. «نقد» از دانشواژههای پُر تکرار قلم و زبان وی دستهبندی میشوند و منتقد در منظومهی فکریاش، ارجو قربی والا مییابد: «نقد با شک آغاز میشود و منتقد با بیدار کردن شک، میکوشد تا پایههای یقین را استوار کند. کار او آزاد کردن حقیقت از بند جزمیت است.»(1)
در برابر التقاط و تحجر
حسن رحیمپور ازغدی را میتوان یک روشنفکر تمامعیار تلقی کرد؛ البته در آن منظومهای که خود وی در تبیین اندیشهی مرحوم دکتر شریعتی، روشنفکر را تعریف کرده است: «از نظر شریعتی، روشنفکر کسی است که بین فکر و عمل پلی بزند و چهبسا افرادی باشند که روشنفکر باشند، اما غیردانشگاهی و یا افرادی دانشگاهی باشند، ولی روشنفکر نباشند؛ چراکه روشنفکر کسی است که نسبت به وضعیت جامعهی خود احساس مسئولیت کند.»(2)ین نگاه وی به مقولهی روشنفکر و مسئولیت و تکلیف وی در قبال جامعه، در عمل او نیز جاری و ساری بوده است. او دقیق، وسواسانه و مداوم، دیدهبان فضای فکری- فرهنگی جامعهی خود بوده است و مخصوصاً در برابر دو عارضه، همواره فریاد برآورده است: التقاط و تحجر. یا به قرائتی دیگر و در سطحی آکادمیک، وی همواره دو نهاد علمی و روشنفکری کشور را از دو آسیب برحذر داشته است و در قبال آن، روشنگری کرده است: تجدد دانشگاهی و تحجر حوزوی.
همین منظومهی فکری است که رحیمپور را در قبال دردهای جامعه همچنان حساس نگاه داشته است و برخلاف دیگران که با کهولت سن، میل به رویکردهای محافظهکارانه داشتهاند، وی همچنان در برابر التقاط و تحجر، سینه سپر کرده و روشنگری کرده است. از این روست که او همواره دو جبههی معارض در برابر خود داشته است. هیاهوهای ساختگی اخیر در ماجرای سخنرانی استاد رحیمپور در سخنان پیش از خطبههای نماز جمعه، در این راستا قابل تحلیل است.
ورود رحیمپور ازغدی به مباحثی از این دست از یکسو به تعریف او از روشنفکری و تعهدی که در قبال آن دارد برمیگردد و از سوی دیگر، به این منطق فکری او که «ما نباید همهی نیروی خود را صرف اظهار فضل کنیم. در برابر انحرافات واقعی نباید سکوت کرد. سکوت نوعی موضعگیری است. سکوت میتواند بهمنزلهی دروغ تلقی شود. سکوت در برابر مسئولیت به مسئولیت در برابر سکوت منجر خواهد شد.»(3) از همین روست که وی در مباحث کلیدی و تئوریک عالم سیاست نیز صادقانه، صریح و بیتعارف وارد میشود و اظهارنظر و انتقاد میکند. رشد در محیطی که جامع دانشگاه و حوزه بود
رحیمپور ازغدی در مشهد متولد شد؛ در محیطی که جمع بین روشنفکری دانشگاهی و حوزوی بود. پدرش حیدر رحیمپور ازغدی از مبارزان و نویسندگان بنام مشهد و مادرش فاطمه فکور از فعالین جامعهی زنان مشهد بود. حیدر رحیمپور در بسیاری از حرکتهای تبلیغی-مذهبی شرکت داشت. شکلدهی به کانون نشر حقایق اسلامی بههمراه محمدتقی شریعتی، از جمله فعالیتهای او بود. این کانون مکان گردهمایی و گفتوگوی اصلی ترین فعالان مذهبی آن روزهای انقلاب، نظیر شهید مطهری، آیتالله خامنهای و دکتر شریعتی بود. شرکت در چنین جلساتی و زندگی در چنین محیطی، رحیمپور را کنشگری انقلابی تربیت کرد که به یک فعال انقلابی در آن روزها تبدیل شد: «انجمن اسلامی مدرسهی حکمت های بیانیه میداد؛ بیانیههای آتشینی که همهاش زیر سر یک دانشآموز تجربی بود: حسن رحیمپور.»(4)
منطق مطهری، زبان شریعتی
در کنار فعالیتهای تشکیلاتی هیچگاه از فعالیتهای علمی غافل نماند. حیدر رحیمپور ازغدی در خاطراتش در کتاب «از انجمن پیروان قرآن تا انجمن حجتیه» از موفقیتهای بینظیرش در حوزه میگوید و نگارش کتاب «عروج خمینیون» در سن پانزدهسالگی و مصادف با بازگشت امام خمینی (ره) به ایران. همین کتاب بود که وقتی ریاست دانشکدهی ادبیات دانشگاه فردوسی آن را خواند، گفت: مفاهیم مطهری از زبان شریعتی بیرون آمده است.(5) همین قدرت اندیشهورزی و قدرت بیان، در سخنرانیهای بعدیاش نیز هویدا شد؛ طوری که عدهای وی را با همشهری شهیرش دکتر علی شریعتی مقایسه میکنند و معتقدند رحیمپور بهنوعی مقلد شریعتی در این زمینه به حساب میآید: «استاد رحیمپور ازغدی از قدرت شیرینی سخن و گرمی کلام بهرهمند هستند و البته دارای مطالعات پیوستهای در حوزهی جامعهشناسی سیاسی و کلام جدید میباشند.
با تکیه بر شیرینی سخن و حرارت کلام، توانسته است بهرغم محتوای کلامی و جامعهشناختی، سخنان وی مورد توجه تودهها قرار گیرد؛ تا حدی که بسیاری او را با همشهری شهیرش استاد شریعتی مقایسه میکنند و معتقدند که رحیمپور از نظر فن سخنوری از الگوی شریعتی بهرهی بسیار گرفته است و همچنانکه آن استاد شهیر با مخلوط کردن استدلال، وعظ و خطابه و به مدد ذوق ادبی توانست در فضای آرمانخواهی و انقلابی دههی چهل و پنجاه، برای خود مخاطبان بسیاری در بین جوانان، روشن فکران و حتی تودهی مردم به دست آورد، امروز رحیمپور نیز در تلاش است تا بتواند قدرت نفوذ کلام همشهری دیروز خود را به دست آورد و به آوازهای همتراز با او برسد.»(6)
نمادی از وحدت حوزه و دانشگاه
شکلگیری گفتمان وحدت حوزه و دانشگاه، ریشهی زمانی طولانی دارد، اما متأسفانه این امر در عمل متجلی نشده است. مهم ترین علت این امر هم عدم امکان مفاهمه بین دانشگاه و حوزه، به علت تفاوت در ادبیات گفتاری این دو نهاد بوده است. شخصیتهایی مثل شهید مطهری، شهید بهشتی و شهید مفتح با ورود به این هر دو عرصه، درصدد از میان برداشتن این فاصله بودند تا گفتو گو بین حوزه و دانشگاه قابل مفاهمه باشد.
این شخصیتها به دلیل برخورداری از دانش دانشگاهی و همچنین علوم حوزوی، خود به نمادی از این آمیختگی و ارتباط این دو نهاد تبدیل شده بودند.
خلأ وجود چنین شخصیتهایی، حرکت به سمت گفتمان وحدت را با آسیبهایی مواجه کرد. از این پس، ما کمتر شخصیتی داریم که هم از نفوذ فکری در جامعه برخوردار باشد و هم از علوم حوزوی و دانشگاهی بهطور همزمان دارای شناخت باشد. «تلاش رحیمپور برای به پایان رساندن درس طلبگی، ضمن حضور در جنگ و بحثهای دقیق حوزوی تا آستانهی اجتهاد، وی را به تبع فضای خانوادگی از فضای نظری کشور و دنیا باز نداشت و در حلقههای مطالعاتی در قم و تهران حضور مییافت. شاگردی در محضر یکی از برجسته ترین اساتید حوزوی، یعنی آیتالله فاضل لنکرانی، وی را با مبانی اسلامی آنچنان آشنا ساخت که همهی نقد خود از علوم غربی را در قالب اندیشهی اسلامی طرحریزی نماید.»(7)
با این توصیف، میتوان رحیمپور ازغدی را در زمان فعلی، الگوی مناسبی برای گفتمان وحدت حوزه و دانشگاه به حساب آورد؛ کمااینکه سبک نوشتاری کتابها و مقالات وی و همچنین مخاطبان سخنرانیهای وی، جامع روش و جامع مخاطب حوزه و دانشگاه بوده است.
یک فیلسوف و اندیشمند شفاهی
در تاریخ اندیشهورزی ایران در چند دههی اخیر، عنوان فیلسوف شفاهی با نام مرحوم احمد فردید گره خورده است. فردید تقریر و کتاب خاصی از خود برجای نگذاشته است و هرآنچه از او وجود دارد، روایت و تقریر شاگردانش از جلسات درس و بحث وی است. حسن رحیمپور ازغدی، جز کتاب «عروج خمینیون» که در نوجوانی نوشته است و همچنین جز چند مقاله در نشریات «صبح» و «کتاب نقد»، خودش به انتشار کتاب نپرداخته است؛ چه آنکه هیچگاه در پی فضلفروشی از راه علم نبوده است: «به گفتهی خودش، وی اکنون ضرورت انقلاب را چیز دیگری جز نشستن و کتاب نوشتن میداند.»(8)
با این وجود، تأثیر رحیمپور ازغدی در جامعهی علمی کشور، بسیار بالا و قابل لمس است. سخنرانیهای وی به همت شاگردانش در مؤسسهی «طرحی برای فردا» گردآوری و چاپ میشوند. آری رحیمپور ازغدی متد شفاهی را برای گفتو گو و بحث علمی انتخاب کرده است. او یک فیلسوف شفاهی دیگر در تاریخ اندیشهی ایران است.
تأثیر رحیمپور ازغدی را باید در لابهلای افکار و اندیشههای او جستو جو کرد. او بهتنهایی آغازگر بسیاری از حرکتهای فکری در جامعهی علمی ایران بود و تنها نشریهی تئوریکی که به سردبیری وی پس از سالهای 76 به روی دکه رفت با استقبال گستردهای مواجه شد؛ تا جایی که برخی مجلدات آن به چاپ سوم هم میرسید. نسبت به آرا و اندیشههای وی، بررسیهای گستردهای باید صورت بگیرد، اما بهصورت اجمالی میتوان از محورهای زیر بهعنوان برخی از سرفصلهای اندیشهی وی یاد کرد.
الف) از پیشقراولان انتقاد به وضعیت علوم انسانی
وی از جمله کسانی بود که فضای جمود و بیتحرکی در حوزهی علوم انسانی کشور را مورد نقد و ارزیابی قرار داد. از دههی هفتاد و حتی قبلتر از آن، به ارزیابی و نقد این وضعیت پرداخت و کلمات کلیدی خود دربارهی وضعیت علوم انسانی و فضای آکادمیک آن را در مقالات و سخنرانیهای خود بسط داد. در اولین شمارهی «کتاب نقد» در مقالهای که برای ترسیم فضای فکری نشریه نگاشت، یک نقاشی تئوریک از وضعیت اسفبار علوم انسانی و رکود دانشگاهی را به نمایش گذاشت: «ما در عصر ترجمه و تقلید به سر میبریم. کسی متفکرتر دانسته میشود که مترجمتر است. جرئت اجتهاد در برابر غرب، دوباره بهتدریج از ما سلب میشود. ما اجازه نخواهیم داشت در عرض فرهنگ ترجمه بیندیشیم، محکوم شدهایم که در طول آن بیندیشیم.»
رحیمپور ازغدی در نگاه انتقادی خود، جایگاه ترجمهمحوری را در متون علوم انسانی آشکار ساخت: «امروز ترجمه در علوم سیاسی، اقتصاد، حقوق و حتی ادبیات و الهیات، تابوهای بسیار تراشیده که حتی نگاه انتقادی به آنان، جزء محرمات عصر جدید درآمده است. یک رفرنس معنعن (با سلسله سندی هرچه غربیتر) کار هزار اندیشهی اجتهادی را میکند.»
وی همچنین به آگاهیبخشی دربارهی متدهای روشن فکران وابسته به جبههی ترجمه و تقلید پرداخته است: «کمیتههای نظارتی بداخلاق، تنگچشم و خودجوشی! تشکیل شده است که با غربالی ریزبافت، همهی آنچه را برخلاف آیات مقدس عصر جدید غرب، در معدود نشریات دینی منتشر میشود، بیخته و روحیهی اجتهاد را سرکوب و استهزاء میکند که علمی نیست، به متون خارجی ارجاع نداده است، لحن ایدئولوژیک دارد و...»
رحیمپور در ادامه به بررسی ریشههای وابستگی این قسم روشنفکری میپردازد: «امروز، بسیار شدهایم کسانی که مینویسیم بیآنکه دلالت واقعی آنچه را مینویسیم در نظر داشته باشیم. افکار خود را فکر نمیکنیم. خود، حرف میزنیم، اما خود را نمیزنیم. ما فکر نمیکنیم، فکر میشویم! خواهیم دید که بهتدریج در جنب تودهی تفکرات و مکالمات ترجمهای، تدریس نظریههای جدید (بهمحض آنکه غربی نباشند)، در فرهنگ جامعهی علمی ما، ممنوع خواهد شد و صاحبان اصلی و غربی افکار، اختیار نشر نظریات خود را به مباشران بومی تفویض میکنند تا رعایای عصر جدید، کار را بهمراتب عادیتر و موجهتر ادامه دهند.»
سپس به تشریح مسئولیت فاضلان حساس و روشن فکران دردمند اشاره میکند و آنها را به تلاش برای تغییر وضعیت دعوت میکند: «در برابر این جماعت کثیر، فاضلان حساس و دردمند و موضعگیر قرار دارند که عافیت و ایمنی آکادمی را رها کرده و تن به گرداب میسپارند. سکوت در برابر مسئولیت، به مسئولیت در برابر سکوت خواهد انجامید.»
رحیمپور سپس به تشریح صحنهی منازعه میپردازد و برای یاران گفتمانی خود، افق این منازعه را ترسیم کرده و با توجه به آن، نظر خود را دربارهی وضعیت فکری کشور آشکارتر میگوید: «میدانیم که امروز باد در جهت عکس حرکت منتقد میوزد و پیشروی سخت است. منتقد اصلاحطلب با ملامت ملامتگران، سینهبهسینه است، ولی طاقت باید. باد نیز تغییر جهت خواهد داد. صبر لازم است، اما نه صبری فعال، نه صبری منفعل. آری در دورانی که اصل حقیقت انکار میشود، اشتغال به خاتمکاری حواشی حقیقت، کاری غیرمسئولانه و بیتوجیه است.»
رحیمپور در کتاب «گفتوگوی انتقادی با علوم اجتماعی» لهجهی صریحتری به خود گرفته و با تقابل مفاهیم و معیارهای دو علوم انسانی در برابر یکدیگر، از هدف گفتمان تحول در علوم انسانی میگوید: «عصر تعبد در برابر علوم انسانی ترجمهای به سر رسیده و عصر تعقل آغاز شده است. نسل امروز، عنصرِ عقل بومی را جایگزین نقلِ غربی خواهد کرد.»
ب) جامعهسازی اسلامی؛ پروژهای همچون تعمیر کشتی بر روی آب
رحیمپور ازغدی از جمله متفکرانی است که از امکان ایجاد تمدن اسلامی صحبت کرده است، اما پروژهی او برای این کار شروع از صفر نیست، زیرا در نگاه او، نمیتوان جامعه را متوقف کرد. جامعهسازی در اندیشهی او، به تعمیر کشتی در اقیانوس میماند: «تمدنسازی و جامعهسازی مثل تعمیر کشتی روی آب است. نمیشود یکجا و یکمرتبه همهاش را عوض کرد. باید قطعهقطعه و بهتدریج و با اولویتبندی تعمیر و تعویض کرد و تا تئوری جدید دینی نیاورید، جامعهی بشری تئوریهای قبلی غیردینی را رها نخواهد کرد.
رحیمپور با این نگارهها، علیرغم ابراز نظر خود مبنی بر امکان ایجاد تمدن اسلامی، از روش ویژهی خود برای ساخت چنین جامعهای نیز سخن گفت. در حقیقت وی از یکسو با کسانی که از امتناع تمدن اسلامی حرف میزنند و از سوی دیگر، با برخی نظریهها که لزوم پیادهسازی آنها بهنوعی منوط به توقف جامعه و سپس جامعهسازی از نقطهی صفر است، تفاوت دارد.رحیمپور ازغدی معتقد است که ما در تحلیل وضعیت خود در محیط فعلی، نباید دچار برخی اشتباهات شویم. اولین پرسش وی برای جایابی تئوریک ما این نکته است که نظر ما نسبت به تمدن فعلی حاکم بر جهان چیست؟ پاسخ رحیمپور به این پرسش آن است که تمدن فعلی نه کاملاً دینی است و نه کاملاً غیردینی. «این تمدن بنیانهای مسیحی و دینی دارد. حتی سوابق اسلامی هم دارد. خالصاً غیردینی نیست و من معتقدم هیچ امر انسانی تاریخی اجتماعی نداریم که خالصاً و صد درصد غیردینی باشد. بنابراین نمیتوان گفت که این تمدن صد درصد غیردینی است، اما در عین حال، نمیتوان گفت که این تمدن آنطوری که مدنظر ماست، دینی است.»(10)
مطلب بعدی وی، پاسخ به این پرسش است که آیا هرچه از غرب آمده، غربی است؟ پاسخ وی به این سؤال، منفی است و ملاک وی، ارائهی الگویی از روششناسی برای تشخیص امر دینی از غیردینی است: «ما باید با ملاکهای دینی، که شامل عقل و نقل است، تفکیک بکنیم آنچه از غرب یا شرق میآید، به چه معنا، دینی و به چه معنا غیردینی است. شاید بسیاری از آنچه از غرب آمده با دین منافات نداشته باشد، یعنی نمیتوان به آن غربی، به معنای سکولار گفت.»(11)
ملاحظه بعدی رحیمپور دربارهی رابطهی تمدن اسلامی با تمدن فعلی حاکم بر جهان است. وی برای پاسخ به این مسئله، ابتدا سه نظریه را مطرح میکند و توضیح میدهد. نظریهای که تمدن اسلامی را همین تمدن غربی میداند. نظریهای که میگوید تمدن اسلامی با تمدن غربی از بیخ و بن متفاوت است. وی در ادامه، توضیح میدهد: «نظری که بنده به آن معتقدم این است که بین تمدن اسلامی که ما باید دوباره آن را با شرایط جدید و با استفاده از تجربه و عقل سیصد چهارصد سال گذشتهی غرب و شرق و تجربیات خودمان بازسازی کنیم و نسبت آن تمدن اسلامی با تمدن غرب، عموم و خصوص من وجه است؛ یعنی موارد اشتراک زیادی دارد.»(12)
پینوشتها:
1. فصلنامهی کتاب نقد، ش 1، بهار 76.
2. «شریعتی روشنفکری ایدئولوژی»، سخنرانی رحیمپور ازغدی در یادمان دکتر علی شریعتی در دانشگاه تهران.
3. فصلنامهی اندیشهی پایدار، ش 6، اردیبهشت 93.
4. تریبون مستضعفین، 3 تیر 91.
5. فصلنامهی اندیشهی پایدار، ش 4، آذرماه 91.
6. روزنامهی ابتکار، ش 1314، 22 مهر 87.
7. فصلنامهی اندیشهی پایدار، ش 4، آذر 91.
8. همان.
9. ماهنامهی سورهی اندیشه، ش 30، دی و بهمن 1385.
10. همان.
11. همان.
منبع: برهان
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» نشست گفتمانسازی مردم سالاری دینی در 27 و 28 آذرماه به همت مرکز جنبش نرم افزاری قرارگاه شهید باقری برگزار گردید. رسالت این نشست بررسی ابعاد مختلف نظریه مردمسالاری دینی در فضای نخبگانی و دانشجویی کشور و نیز نقد و ارزیابی تجربه 36 ساله جمهوری اسلامی ایران و پرداخت به سوالات جدید در فضای نخبگانی و دانشجویی کشور بود. محورهای این نشست عبارت بودند از: مبانی نظری مردمسالاری دینی، ابعاد و مؤلفههای مردمسالاری دینی، مردم سالاری دینی در سنت اسلامی، مردم سالاری دینی در رویکرد عملی، مردم سالاری دینی در رویکرد مقایسهای، مردم سالاری دینی در جهان اسلام و تمدن نوین اسلامی. در ادامه گزارش مشروح این نشست آمده است:
دکتر حیدری: در مردم سالاری دینی هم پایه اسلامیت محکم است و هم پایه جمهوریت
مراسم افتتاحیه این نشست با سخنرانی دکتر محمد ودود حیدری رییس سازمان بسیج دانشجویی آغاز گردید. وی برگزاری چنین نشستهایی را مهم قلمداد کرده و تاکید داشت: چنین نشستهایی باید به صورت طرفینی و حضور فعال دانشجویان برگرار شود. حیدری افزود: مردمسالاری دینی حرف جدید و پیشرو نظام جمهوری اسلامی در جهان امروز است که نزدیک به 4 دهه به آن عمل شده و میتواند الگویی برای کشورهای اسلامی باشد، همچنان که در سالهای اخیر تجربیات ما محل مطالبه دیگران قرار گرفته است.
دکتر حیدری مردمسالاری دینی را مدلی فعال دانست و تصور برخی مبنی بر تاثیر حضرت امام(ره) در افزودن لفظ جمهوری متاثر از غرب، ناشی از عدم شناخت امام و تاریخ 1400 ساله اسلام دانست.
رییس سازمان بسیج دانشجویی گفت: آنچه برای ما اصل و مبنای عمل قرار میگیرد اندیشه امام(ره) و رهبری است، اما در عین حال در فضای بحث علمی بررسی سایر نظرات و اندیشهها مغتنم است.
حیدری ادامه داد: در اندیشه سیاسی امام(ره) و رهبری نقش مردم عرضی و فرعی نیست و امام (ره) از ابتدای مبارزه نقش مردم را اصل میدانست و هیچوقت گروههای مسلح و سیاسی را محور مبارزه قرار نداده و مخاطبش همه مردم بودند.
دکتر حیدری گفت: در اندیشه امام و رهبری از مردم سالاری حفاظت میشود که در انتخاباتهای مختلف از جمله انتخابات ریاستجمهوری هفتم و سال 88 و 92 آن رامشاهده میکنیم. درحالی که آقایان مدعی و پیرو دموکراسی غربی، دموکراسی را به شرط چاقو قبول دارند و اگر مردم به آنها اقبال نکنند بحث تقلب، ناکارآمدی نظام، کیفی کردن آرا و ... مطرح میکنند.
وی در پایان گفت: در مردم سالاری دینی هم پایه اسلامیت محکم است و هم پایه جمهوریت و مردم سالاری دینی یک مفهوم پیوسته و یکسره است.
برنامه بعدی این نشست میزگرد دانشجویی با عنوان «نقش مردم در نظام مردمسالاری دینی» بود که در آن آقایان، امیری، عبادتی و قلاوند به بیان نظرات خود پرداختند. در این میزگرد مورادی همچون جایگاه و نقش مردم در مشروعیت و مقبولیت، استنادات قرانی و روایی مردمسالاری دینی و نقش مردم، نقش مردم در مسئله کار آمدی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
دکتر مرندی: طبق نظریه جمع، حکومت از نوع دو حقی است
نخستین سخنران علمی این نشست دکتر محمدرضا مرندی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی بود که با عنوان «مردم سالاری دینی در فقه سیاسی شیعه» بود. وی چنین عنوان کرد که حدود 12 نظریه در رابطه با مردمسالاری دینی(اعم از موافق و مخالف) وجود دارد و هرکدام به دلایل گوناگون و از جنبههای مختلفی به موافقت و یا مخالفت با این نظریه مبادرت میکنند.
مرندی افزود: دو معنای متفاوت از مشروعیت در علوم قدیم و جدید وجود دارد. یکی مشروعیت مطرح در علوم سیاسی و حقوق است که به ترتیب به معنای مقبولیت و قانونیت است و دیگری مشروعیت به معنای مطابق حکم خداوند بودن است. وی این دو مشروعیت را به ترتیب مشروعیت سیاسی و مشروعیت فقهی نامید و بحث خود را در مشروعیت فقهی متمرکز کرد.
دکتر مرندی در ادامه بحث خود را به سه نظریه مشهور حکومت در فقه شیعه یعنی نظریه نصب، نظریه انتخاب و نظریه جمع معطوف کرده و به اختصار درباره مفاد و قائلین هر نظریه توضیحاتی ارائه داد.
وی در پایان، با ارائه دوگانهای از مفهوم حق (حق به معنای حقانیت و حق به معنای سزاواری) به تبیین و دفاع از نظریه مختار خود یعنی نظریه جمع پرداخت.
حجتالاسلام و المسلمین امیدی: جمهوری اسلامی حاصل یک بازفهمی از اسلام است که از حکومت پیامبر اکرم(ص) و امام علی(ع) الهام میگیرد
دومین سخنران روز اول این نشست، حجت الاسلام و المسلمین دکتر مهدی امیدی عضو هیئت علمی موسسه آموزشی- پژوهشی امام خمیتی(ره) بود که با موضوع «مردم سالاری دینی از منظر فلسفه سیاسی» به ایراد سخن پرداخت. وی مفهوم شناسی را پایه مباحث فلسفه سیاسی دانسته و هدف فلسفه های سیاسی را رسیدن به مفاهیم مشترک و مورد قبول همگان دانست که البته در عمل این مهم تحقق نمی یابد.
امیدی با بیان پر مناقشه بودن واژه دموکراسی گفت: تقریباً همه نظام های سیاسی دنیا حتی نظام های فاشیستی و یا دیکتاتوری خود را نظام هایی دموکراتیک قلمداد می کنند، اما مراد و مقصود ها متفاوت است و به طور مثال لیبرالها به دنبال منافع فردی، مارکیست ها به دنبال برابری و فاشسیت ها به دنبال تحقق صرف منافع جمعی بوده اند.
حجت الاسلام امیدی با اشاره به مباحث دموکراسی و حکومت در یونان باستان، قرون وسطی و غرب جدید و موافقت ها و مخالفت هایی که با آن شده است به برخی از مبانی دموکراسی غربی اشاره کرد و افزود: پس از رنسانس و به حاشیه رفتن کلیسا، همه چیز از جمله سیاست بر مبنای خواست و اراده انسان شکل می گیرد.وی افزود: این نگاه در درون خود دچار تضاد هایی است که از جمله آن ها می توان به تضاد اصالت فرد و رأی اکثریت اشاره کرد. امیدی آنچه را که در تجربه غربی شکل گرفته نه مردمسالاری بلکه سرمایه سالاری عنوان کرد که در قالب نظام های های سیاسی حزبی و جناحی نمود پیدا کرده است.
امیدی در قسمت بعدی صحبت های خود، مدل جمهوری اسلامی را مدلی متمایز از تئوکراسی،حکومت های فردسالار و دموکراسی غربی قلمدا کرد. وی جمهوری اسلامی حاصل یک بازفهمی از اسلام دانست که از حکومت پیامبر اکرم(ص) و امام علی(ع) الهام می گیرد.
امیدی در سه ساحت مبانی، ساختار و غایت به مقایسه مردمسالاری دینی و دمکراسی های غربی پرداخته و این دو را از هم متمایز دانست.امیدی افزود: در مردم سالاری دینی وحی بالاترین منبع معرفتی است و عقل در سه ساحت اندیشه، نظریه و برنامه ریزی حجت است در حالی که در غرب تنها در ساحت برنامه ریزی و به صورت عقلانیت ابزاری مورد توجه است.در سطح ساختار، در جمهوری اسلامی سه رکن دین، مردم و رهبری به صورت توأمان دیده می شوند در حالی که در دموکراسی غربی نسب به دین ساکت یا مخالف اند و نیازی بحث تفصیلی در رابطه با رهبری نیز نمی بینند. وی افزود: در مردم سالاری دینی همه به سوال چگونه حکومت کردن و هم ویژگی ها و شرایط حاکمان پرداخته می شوند.
وی در پایان اشاره ای به مبحث مشروعیت داشت و گفت: اگر مراد از مشروعیت به معنای حقانیت باشد، تنها جنبه الهی دارد و اگر مشروعیت به معنای کارآمدی است مردم در آن ذی نقش اند.
دکتر اسماعیلی: مردمسالاری دینی نباید به معنای نادیده گرفتن مردم و نفی حقوق و آزدایهای آنان تفسیر شود
سومین سخنران این نشست دکتر محسن اسماعیلی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و عضو حقوق دان شورای نگهبان بود. اسماعیلی با استناد به کتاب موج سوم دموکراسی نوشته هانتینگتون، چنین عنوان کرد که در غرب قرائت های مختلفی از دموکراسی مورد پذیرش قرار می گیرد و بحث از یک قرائت خاض از دموکراسی مطرح نیست و به طور مثال دموکراسی مطرح در فرانسه و انگلستان تفاوت های زیادی دارند. هم چنین به اعتراف این کتاب و سایرین مدعیان دموکراسی، این مدل مدلی بی عیب و نقص نیست بلکه مدعای طرفدارن دموکراسی آن است که این مدل حکومت کم عیب ترین مدل است.
اسماعیلی دو پایه حداقلی دموکراسی را رقابت و مشارکت و به تعبیر دیگر حق انتخاب کردن وحق انتخاب شدن دانست و افزود: در مردم سالاری دینی نیز حق انتخاب کردن و حق انتخاب شدن در کنار هم دیده می شوند.
اسماعیلی در ادامه به نظام جمهوری اسلامی پرداخت و گفت: چه در بعد نظری و چه از بعد تجربه کشور نظام ما از نوع مردمسالارنه است(چه عده ای بدانند یا ندانند، بخواهند یا نخواهند) و به این نکته اشاره کرد که هر کس اعم از علما و حقوق دانان می توانند قرائت مختلفی از مردمسالاری دینی داشته باشند و چنین تضارب آرایی در فضای علمی مغتنم و پسندیده است البته مهم و ملاک متن قانون اساسی است که آن هم بشری بوده و همه اش نص نیست.
وی در بخش پایانی صحبت خود گفت: درست است که قرائت های مختلف از مردم سالاری دینی محترم اند اما نباید قرائتی به جهان ارائه شود که موجب بدبینی به مبانی اسلام و نظریه نوپای مردم سالاری دینی شود و ولایت فقیه نباید به معنای نادیده گرفتن مردم معرفی شود.
وی در تبیین صحبت های خود به منشأ پیدایش سکولاریسم در نظر شهید مطری اشاره داشت و گفت: سکولاریسم به معنای ضدیت بادین نیست بلکه به معنای جدا کردن عرصه جامعه و دین از یکدیگر است.شهید مطهری 4 بار در آثار خود سکولاریسم غرب را ناشی از متفکران دین دار اروپا می داند.توضیح آن که وقتی حکومت به دست کلیسا می افتد مسائلی مانند حاکمیت ملی، حقوق و آزادی های فردی و ... به نام حاکمیت دین و خدا به حاشیه رانده می شوند و این رسم بد آن قدر تکرار می شود که متفکران دین دار با هدف زنده نگه داشتن دین، آن را به حاشیه بردند. در برخورد میان دین و حقوق و آزادی های فرد دین ضرر می کند چرا که عموم افراد ابتدا به ساکن به دنبال طبعیات و منافع شخصی خود می باشند.
نکته جالبی که در مردم سالاری دینی می توان طرح کرد شأن نزول آیه .... شَاوِرْهُمْ فِي الْأَمْرِ فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَکَّلْ عَلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُتَوَکِّلِينَ ﴿آلعمران، 159﴾ در غزوه احد است که بنا به مشورت و پیشنهاد مسلمانان و بر خلاف نظر شخصی پیامبر، سپاه اسلام در بیرون از شهر موضع گرفت و پس از شکست این حرف در میان مسلمانان رایج شداز این پس ما مسلمان حق نظر دادن نداریم و کاملا باید مطیع محض اوامر پیامبر اکرم(ص) حتی در برنامه ریز های سیاسی، اجتماعی و نظامی باشیم که آیه 159 آل عمران نازل شد.
مناظره با موضوع مبانی مشروعیت در نظام مردمسالاری دینی
آخرین برنامه روز اول نشست برنامه مناظره بود که با حضور حجت الاسلام دکتر محمد جواد نوروزی عضو هیئت علمی موسسه آموزشی - پژوهشی امام خمینی(ره) و دکتر مصطفی کواکبیان عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی برگزارگردید. که بخش هایی از آن در ذیل آورده شده است:
کواکبیان: اول مفهوم مشروعیت باید مشخص شود. مشروعیت که در فرهنگ لاتین LEGITIMACY گفته می شود در درون خود یک حقانیت و یک قانونیت دارد. مشروعیت در ذاتش از حقانیت خبر می دهد. تعریف مشروعیت عبارت است از توجیه عقلانی چرایی اطاعت مردم از حاکمان. باور ما این است که دو پایه حقانیت و قانونیت را باید در مشروعیت دید. بعضی مشروعیت را فقط حقانیت تفسیر می کنند که می شود مشروعیت فقهی. بعضی هم فقط قانونیت تفسیر می کنند که می شود مشروعیت سیاسی. در حوزه معمولا فقهی و در دانشگاه معمولا سیاسی تفسیر می کنند. قائلین به مشروعیت سیاسی می گویند غیر از مردم هیچکس مشروعیت ندارد. گروه مقابل هم رای مردم را کاملا نفی می کنند. در دین می گوییم بین دین و سیاست هیچ جدایی نیست. مشروعیت حکومت دینی باید در هر دوبعد لحاظ شود. مشروعیت فقهی بیشتر به احکام ختم می شود. که باید مستند به نص باشد که در این بخش مردم نقشی ندارند. در مشروعیت سیاسی نیز مردم همه کاره هستند. ولی باید این دو را با هم در نظر گرفت. این موضوع ربطی هم به مقبولیت ندارد که بعد از مشروعیت است. بعضی می گویند مقبولیت باید پس از مشروعیت باشد ولی بحث این است که اصلا این فرد حق حکومت دارد یا نه. در مشروعیت می گوییم منشا مشروعیت از کجاست. وبر سه منشا برای مشروعیت ذکر می کند. در یک دیدگاه نیز مشروعیت فقط از خداست. یک دیدگاه نیز فقط از مردم می داند. به نظر من در رابطه با معصوم مبنای مشروعیت الهی است هم در حقانیت هم در قانونیت. معصوم باید صلاحیت ذاتی داشته باشد بعد هم از طرف خدا نصب او اعلام شود. مانند غدیر. اما در عصر غیبت جنبه حقانیت مال خداست. (شرع انور) و مبنای قانونیت را مردم می دهند. اگر مردم راضی نباشند اصلا مشروعیت حاصل نمی شود. پس مشروعیت الهی -مردمی است. مردم سالاری دینی یعنی همین. حضرت امام و مقام معظم رهبری نیز همین را قبول دارند. قانون اساسی نیز همین طور. یعنی چیزی بین نصب و انتخاب.
نوروزی: بحث نیازمند تبیین دقیق مسئله است. قطعا در نظر به مشروعیت در مردم سالاری دینی دیدگاه های متفاوت فقهی با مفروضات مشترک وجود دارد که مهم ترین مفروض آن این است که مبنای مشروعیت معصوم نصب الهی است. مسئله مهم تبیین واژگان و مفاهیم است. مشروعیت را واژه ای می دانم که پسوندهایی مثل فقهی و سیاسی را برنمی تابد. فرض بر این است که با یک متفکر لیبرال در حال بحث هستیم. در یک جمع بندی از تعاریف مشروعیت در غرب باید گفت که از آنجایی که مبنای مشروعیت را اقبال عمومی بر اساس قرارداد اجتماعی می دانند اکثر تعاریف همان مقبولیت است. برخی تعاریف قانونیت و برخی تعاریف دیگر نیز تعریف به حقانیت است. دیوید بنتهام در کتاب راهنمای جامعه شناسی سیاسی می گوید مشروعیت یعنی صاحبان قدرت دارای حق حکمرانی هستند و مردم بر اساس این حق وظیفه خود می دانند که اطاعت کنند. بر اساس این سه تعریف مقبولیت پس از مشروعیت است. در لیبرال دموکراسی مبنای مشروعیت مقبولیت است. در مورد قانونیت هم باید پرسید مبنای قانونیت چیست. رضا شاه چند قانون را کنار هم گذاشت و حاکمیت خود را توجیه کرد. ولی قانونی نبود. قانون مفهوما حق و باطل دارد. قانونیت هم پس از مشروعیت است. در مورد مشروعیت فقهی باید گفت که اسلام فقط فقه نیست. فلسفه هم دارد. رویکرد فلسفی به مشروعیت بیانگر حقانیت محض است و تلاش بر توجیه شرایط حاکم. ما می گوییم مشروعیت اولا مقابل غصب است و ثانیا توجیه عقلانی اعمال حکم از سوی حاکم و پذیرش مردمی آن است. مشروعیت دو پرسش را توجیه می کند. الف) مجوز اعمال حکمرانی ب) مبنای پذیرش از سوی مردم. خلاصه ایده من آن است که از نصب دفاع می کنم. همانگونه که مبنا در حضور مانند غیبت نصب است. دیدگاه های فقها از ابتدا تا چند دهه پیش نصب بوده است. انتخاب نظریه ای جدید است. نظریه ترکیب هم پس از انتخاب است. پرسش اساسی من این است. 1) مجوز اقدامات حکومت از کجاست؟ شهروندان می دهند یا شهروندان و خدا؟ منظور از نصب نصب عام است که بر عهده فقهاست.
کواکبیان: بحث من درون گفتمانی نبود. من می گویم بر اساس تعریف غربی از مشروعیت دو نگاه افراط و تفریط به دست می آید. ولی باید دیدگاه جامع داشته باشیم. مثلا استاد برای تدریس در کلاس باید سه وجه داشته باشد. 1) صلاحیت علمی و ذاتی 2) اجازه دانشگاه 3) پذیرش از طرف دانشجو . در عصر غیبت شرایط حقانیت را شریعت و مصداقش را مردم انتخاب می کنند. تعبیر حاج آقا برای مشروعیت در مقابل غصب درست است. اگر در زمان غیبت بدون رضایت مردم حکومت را کسی در دست بگیرد، حکومت را غصب کرده، اگر مردم نباشند، خبرگان نیست. اگر خبرگان نباشند رهبر نیز نیست. قانون اساسی هم همین را می گوید. پس اذن حاکم از طرف مردم داده می شود. عین جمله امام در آخرین دیدگاههایشان در پاسخ به آقای مشکینی این است: «در مسئله رهبری زمانی که مردم خبرگان را و آنان رهبری را انتخاب کردند، او به صورت قهری، ولی منتخب مردم است و همه اختیارات را دارد.» تعبیری در کشف المراد هست که می گوید العصمه تقتضی النصب. و النصب تقتضی النص. ولی فقیه یا معصوم است که باید نصب شود و یا اینکه دیگر نصب معنا ندارد. شما که می گویید نصب عام شده، مصداقش را چه کسی اعلام می کند؟ هر که اعلم باشد؟ علمای قم یا نجف یا مشهد؟ مگر اینکه بگوییم اکثریت علما که در این صورت می شود همان انتخاب. با واژه ها بازی نکنیم. عملا خودتان هم قبول دارید که مقبولیت و حضور مردم است که مشروعیت می آورد.
فرض کنیم به عنوان همکار می رویم اتاق آقای کواکبیان تابلویی در اتاق ایشان مبنی بر نصب ایشان از طرف رییس دانشگاه باشد. متد ما بحث فقهی است. ما این مثال را سه جور تحلیل می کنیم. بر اساس مبنای فقهی رییس صلاحیت را دیده که اجازه داده. 2- چون صلاحیت دیده جعل حکم کرده. 3- پس از جعل حکم فعلیت پیدا کرده. 4- پس از اینها به دانشجو رسیده یعنی در مرحله چهارم تنجز پیدا کرده. امام این نظر را قبول ندارد و این 4 مورد را به 2 مورد تقلیل می دهد. انشاء و فعلیت. از دیدگاه آقای منتظری سه مرحله است. صلاحیت علمی، انشاء و فعلیت. آیه اطیعوالله یک حکم بیشتر نیست که از نظر امام دو مرحله دارد. جعل حکم از سمت خدا بوده و نصب را اعلام کرده. وقتی مردم نمی پذیرند حضرت امیر خانه نشین می شوند. از جعل حکم سه نکته متوجه می شویم. 1- شارع جعل حکم را برای مردم صلاح دیده 2- انشاء کرده 3- فعلیت که منوط به اقبال مردم است. بعضی دو مرحله مد نظر امام خمینی را به ثبوت و اثبات تعبیر می کنند. اگر معتقد به نصب باشیم فقیه بدون اقبال مردم اجازه حکمرانی ندارد. در نصب معتقدیم فرد صلاحیت دارد یعنی انشاء کرده. فعلیت نیز بدون حضور مردم تحقق نمی یابد. از قرآن بر می آید که باید صلاحیت باشد تا جعل بیاید. در ائمه صلاحیت عصمت است. در غیبت چه باید کرد که احکام الهی اکثرا حکومتی است و باید اعمال شود. فقها می گویند الفقاهه و العداله و الکفایه السیاسیه تقتضی النصب. خطای فرد موجب نمی شود صورت مسئله را پاک کنیم. پس از اعتقاد به نصب، مصداقش را باید مشخص کنیم. اکثر انتخابیون مشکلشان این بوده است. امام خمینی درباره عصر عدم تشکیل حکومت می گوید هر کدام از فقها اقدام کند تکلیف از بقیه ساقط می شود. امام در پاسخ شورای سیاستگذاری ائمه جمعه جواب به این مضمون دارد. فقیه در جمیع صور ولایت دارد، اما تولی امور مسلمین و تشکیل حکومت با انتخاب اکثر خبرگان که برگزیده ملت هستند و در صدر اسلام بیعت می گفتند محقق می شود. فعلیت یافتن، ساز و کارهای گوناگونی مانند انتخابات و مجلس خبرگان دارد. این امر مانند انتخاب مرجع تقلید است. ساز و کارها متعدد است ولی در نظریه انتخاب و نظریه ترکیبی تبیین های متفاوت وجود دارد. معتقدین به نظریه نصب می گویند خبرگان در حقیقت مصداق را کشف می کنند. اگر مشروعیت را کاملا از مردم بدانیم با توحید در تعارض است.
کواکبیان: چون فرض را برنصب گرفتید می گویید ساز و کار مختلف است. ولی ما در مورد خود نصب بحث داریم. خیلی از مفسرین می گویند روایت جابربن عبدالله انصاری که از پیامبر در مورد اولوالامر پرسید فقط مربوط به ائمه است. مرحله ثبوتی که شما می گویید اصلا تحقق نمی یابد. نظر شما عملا به نصب خاص منجر می شود. در مقبوله عمربن حنظله در ادامه اش می گوید که باید این دو نفر به حکمیت این فرد راضی شوند. اصل ثبوت باید بررسی شود. ایراد به نظریه انتخاب نیز این است که اگر همه چیز در دست مردم است چه لزومی است که فقیه انتخاب کنند. حضرت امام هم در جواب شورای سیاستگذاری می گوید تولی امور مردم منوط به انتخاب مردم است. امام در وصیت نامه اش می گوید من به جرات مدعی هستم که ملت ایران در عصر حاضر بالاتر از مردم زمان رسول الله هستند. می گویند رای مردم موضوعیت ندارد طریقیت دارد انتخابات برای کوبیدن استکبار خوب است. ولی بحث ما این است که رای مردم فی نفسه ارزش دارد و موجب مشروعیت است. مثال انتخاب مرجع تقلید نیز درست نیست چرا که ولی فقیه بر همه حتی فقها ولایت دارد. اگر بگوییم مردم نظر دارند پس در عزل نیز نظرشان معتبر است.می گویند ولی فقیه مافوق قانون اساسی است،در حالی که این طور نیست بلکه در بن بست ها می تواند بن بست را بشکند که این هم در خود قانون اساسی دیده شده است. می گویند ولی امر مسلمین جهان ولی خود مقام معظم رهبری هم بر کسانی که قبولش ندارند اعمال ولایت نمی کند.نظریه انتخاب نیز می گوید که باید مردم پای صندوق بیایند در حالی که مثلا مردم لبنان آقا را قبول دارند ولی نمی توانند رای بدهند.
می گوییم بدون رضایت مردم مشروعیت فقهی ندارد.سوال ما این است که میزان مشارکت مردم در مشروعیت چقدر است؟خدا منتخب مردم را امضا نمی کند. نصب فقیه نیزاز آیه اولوا الامر استفاده نمی شود بلکه از روایات به دست می آید.خدا فردی با این مشخصات اعلام کرده که مردم می توانند انتخابش کنند.معنی این حدیث این است که به نظر این فقیه راضی باشید چرا که من وی را بر شما حاکم قرار داده ام.اول جعل شده بعد انتخاب.نظریه نصب مقتضای ربوبیت تشریعی و توحید است.نظریه انتخاب قضاوت و افتا را به خدا و اداره را به مردم می سپارد چرا که روایات را رسا نمی داند.درباره جمله امام نیز فقط بیانمان متفاوت است.امام می گوید فقیه حق دارد ولی برای اعمال حق حاکمیت خود نیازمند مشارکت مردم است.امام تا آخر عمر معتقد به نصب بودند.سازوکار دوره غیبت می گوید هرکدام از فقها جلو بیفتد ازدیگران ساقط است.خیلی نباید در بحث علمی وارد فضای سیاسی شویم.خبرکان هم بر رهبری نظارت دارند که پاره ای از این مباحث در مجله حکومت اسلامی چاپ می شود.ملاک ما کتاب و سنت است و آن را می پذیریم.
سوال: پیامدهای این دو دیدگاه چیست؟
نوروزی: منبع جعل احکام دوتا می شود که به شرک ختم می گردد.خلط بین تکوین و تشریع شده است.جملات آقا را نیز باید کامل و جامع دید.
کواکبیان: در قانون گذاری مردم در چارچوب شرع انتخاب می کنند.اختلاف در زمینه هایی مثل عزل حاکم ، مبنای مشروعیت ، نظارت ، چارچوب قانون اساسی قلمرو اعمال ولایت ، حق مشارکت، (که معتقدیم هم حق است و هم تکلیف)
نشست گفتمان سازی مردمسالاری دینی که به همت مرکز جنبش نرم افزاری قرارگاه شهید باقری با هدف تبین و گفتامان سازی موضوعات راهبردی کشور برگزار گردید در روز دوم به کار خود ادامه داد. در این روز، بیشتر به مباحث عملی و کاربردی تر پرداخته شد و در ادامه گزارشی از سخنرانیهای روز دوم آمده است:
دکتر برزگر: ما اکنون در مرحله پاسخ دادن به این سؤال سرنوشتساز هستیم که آیا با تکیه بر اسلام میتوان الگویی جدید از رشد و توسعه را ارائه کرد؟/ نیازمند به توسعه و تبیین رویکرد مسئله محوری در تجربه مردمسالاری دینی هستیم
اولین سخنران روز دوم دکتر ابراهیم برزگر عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی بود و در عنوان «مسئله محوری در تجربه مردم سالاری دینی» به ارائه ی نظرات خود پرداخت.
وی در ابتدا به دو رویکرد قیاسی و استقرایی در بررسی هایی که راجع به مقوله مردم سالاری دینی وجود دارد، اشاره داشت و افزود: در رویکرد قیاسی با یک کل آماده روبرو هستیم و بحث از استدلال عقلانی یا مواد خام وحیانی است و این مباحث اصولاً ماهیتی مبنایی و نظری دارند. اما در رویکرد مسئله محوری و استقرایی، مردم سالاری دینی در یک تجربه پسینی و با توجه به تجربه 36 ساله جمهوری اسلامی مورد واکاوی قرار می گیرد. وی افزود: بیش از 90 درصد مقالات تولیده شده دراین زمینه با سیاق قیاسی نوشته شده اند و از رویکرد مسله محوری غفلت شده است.
وی در توضیح رویکرد مسئله محوری آن را جزءکاوانه دانست و گفت: آنچه که به عنوان الگو مطرح می شود صرف مباحث نظری و آنچه که در قانون اساسی ذکر شده نیست، بلکه الگو ترکیب بین نظر و عمل و رفت و برگشت مداوم میان این دو است. همواره در ساحت عمل مشکلات، موانع و ابهاماتی بروز می کند که در مباحث نظری خود را نشان نمی دهد و رویکرد مسئله محوری پوشش این نوع مسائل را دستور کار قرار می دهد.
در ادامه دکتر برزگر، مسائل مورد نظر خود را در چارچوب دوگانه خوف و رجا (بیم و امیدها)که در مباحث اخلاقی مطرح است ارائه داد و بیشتر بروی مسائل و مشکلات متمرکز شد. وی افزود: طرح مسائل به معنای ناکارآمد بودن الگوی مردم سالاری نیست، بلکه مسائل به مثابه موانع و دست اندازهایی اند که در مسیر حرکت باید از آن ها عبورکرد.
ارائه مدلی متمایز از مردم سالاری که با دین همرا شده و اولین از نوع خود بوده،از جمله نقاط قوت و امیدوارکننده ای بود که می توان در مردم سالاری دینی به آن ها اشاره کرد. برزگر افزود: وقتی تجربه مصر، لیبی و حتی تونس و سایر کشورهای اسلامی را ملاحظه کنیم به عظمت کار حضرت امام(ره) پی می بریم که چگونه در مدت بسیار کوتاهی نظام سازی را به نحو بسیار مطلوبی انجام داد.
هم چنین مرتفع شدن بسیاری از شبهات تئوریک مطرح در دوران مشروطه و آغاز انقلاب همانند شبهه آزادی، نابرابری شهروندان، امنتاع مردم سالاری دینی از جمله نکات مثبت تجربه مردم سالاری دینی در ایران است. نکته دیگری که برزگر به آن اشاره داشت مسئله ثبات سیاسی و ایجاد یک دموکراسی با ثبات در ایران است و بر خلاف پیش بینی های تحلیل گران غربی امروزه این مسئله یک واقعیت عینی و غیر قابل انکار است.
دکتر برزگر، در در بیان مسائل با ذکر این که حداقل می توان 30 مسئله مهم را در زمینه مردم سالاری دینی احصاء کرد، به تبیین 9 مسئله و مشکل در تجربه مردمسالاری دینی پرداخت.
اولین مسئله مورد بررسی، بازتولید مشروعیت سیاسی(مقبولیت) شورای نگهبان است. برزگر گفت: نهاد شورای نگهبان از ابتکارات جالب جمهوری اسلامی است، ولی شورای نگهبان به مقتضای وظیفه خود همواره در انتخابات های مختلف افرادی را رد یا تایید و یا صلاحیت برخی را احراز کرده یا نمی کند و بنابراین طبیعی است افراد تایید نشده از شورای نگهبان ناخشنود و ناراضی می شوند و بدین ترتیب پشتوانه شورای نگهبان مرتب در حال ریزش است و باید تدبیری اندیشیده شود تا مشروعیت سیاسی شورای نگهبان مرتبا بازتولید شود که در اینجا به عنوان مثال می توان از نهاد های میانجی مانند هیئت های اجرایی بهره برد و یا به دنبال راه حل های دیگری رفت.
دومین مسئله، پدیده منافقین و ریاکاران است. عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: ظاهر صالح مناقین و باطن پلید آنان برخورد و مواجهه با این گون افراد بسیار پیچیده است که یکی از نقاط آسیب نظام اسلامی محسوب می شود
مسئله سومی که برزگر به آن پرداخت، تغییر ماهیت اپوزسیون جمهوری اسلامی پس از گذشت 36 سال از انقلاب است. وی افزود در دهه 60 جبهه اپوزسیون خیلی واضح و روشن بود، اما اکنون برخی از کسانی که دارای سابقه و کارنانه درخشان در نظام و انقلاب بودند در موضع اپوزسیون قرار می گیرند و در نتیجه و به تدریج لایه های سیاست در ایران روی هم رفته و فهم شطرنج سیاست پیچیده می شود که نیازمند بصیرت بیشتر است.
مسئله چهارم، تغییر ماهیت قدرت در جمهوری اسلامی است؛ قدرت در جمهوری اسلامی بر اساس قرآن و سیره امام علی(ع) و سایر ائمه اطهار به مثابه امانت است و مسئولیتیست که در حلالش حساب و در حرامش عقاب است. برزگر افزود: سیاست مداران نسل اول انقلاب عموماً همین نگاه را داشتند که در این زمینه مسئله ریاست جمهوری مقام معظم رهبری قابل توجه است. اما به مرور زمان و به صورت بسیار تدریجی این دیدگاه در حال تغییر است که رقابت های تند و بعضاً غیر اخلاقی انتخابات ریاست جمهوری شاهدی بر این مدعاست.
مسئله پنجم، تعارض مردم سالاری دینی با هوی و هوس های برخی اقشار جامعه است. برزگر در این زمینه گفت: کارکرد خاص نظام مردم سالاری دینی کارکرد تربیتی و ایجاد بسترهایی برای سوق دادن مردم به سوی اخلاق فاضله است و به هر حال عده ای در جامعه این وضعیت را برنمی تابند. وی افزود این مسئله، خاص مردم سالاری دینی است چرا که در لیبرال دموکراسی حتی خواست همنجس بازی افراد می تواند قانونی شود. و لذا برای این مهم باید تدبیری اندیشیده شود تا تبدیل به بحران نگردد.
مسئله ششم و هفتم به ترتیب برخی نازسازگاری منطقه ای(مانند رژیم های منحط پادشاهی) و ناسازگاری با نظام بین الملل(لیبرال دموکراسی) است که بدلیل حفظ منافع خود و خطر آفرین بودن الگوی مردم سالاری دینی برای آن ها، به مقابله و مانع تراشی در مسیر مردم سالاری دینی مبادرت می کنند.
مساله هشتمی که دکتر برزگر به آن پرداخت، مقوله کارآمدی بود. وی با اشاره به اینکه ما از 150 سال گذشته در برخورد با تمدن غرب با سوالاتی از این قبیل مواجه بودیم :آیا اسلام می تواند در دنیای مدرن تحولات اجتماعی ایجاد کنند؟ آیا با اسلام می توان نظام سازی کرد؟ علی رغم مناقشات پردامنه، با وقوع انقلاب اسلامی ایران به این دو سوال به نحو مطلوب و در عمل پاسخ داده شد که اولا تحول آن هم از نوع انقلاب با تکیه بر اسلام ممکن است و ثانیا مدل نظام جمهوری اسلامی پاخی به مسئله نظام سازی بود. برزگر افزود: اکنون سؤال این است که آیا اسلام می تواند الگویی جدید از رشد و توسعه ارائه دهد و ما در واقع در مرحله پاسخ دادن به این سؤال هستیم و در معرض یک قضاوت بسیار سنگین و سرنوشت ساز تاریخ قرار داریم.
نهمین و آخرین مسئله ای که دکتر برزگر به آن پرداخت مسئله ثابت و متغیر در نظام مردم سالاری دینی بود. وی در این زمینه گفت: در لیبرال دموکراسی تفکیک میان state و government صورت گرفته است و اصل لیبرال دموکراسی را موقعیت state و جایگاه ثابت قرار داده اند، در حالی که کابینه ها را در موقعیت government تعریف کرده اند و جالب اینجاست نارضایتی را معطوف به کابینه ها و governments می کنند وبا رفتن یک کابینه، نارضایتی ها هم زائل می شود. اما در جمهوری اسلامی مرزهای دقیقی بین این دو چه برای مسئولین و چه برای مردم تعریف نشده است. درسی که از امام حسین (ع) می آموزیم این است که افراد باید خود را برای اسلام فدا کنند و نه بالعکس، حال آن که بعضاً مشاهده می شود که افراد اسلام و نظام جمهوری اسلامی را فدای منافع شخصی و گروهی خود می کنند.
برزگر در پایان گوشزد کرد: در رویکرد مسئله محوری صحبت از راهکارها و کاهش آسیب هاست و لذا پاک کردن صورت مسئله کمکی به ما نمی کند.
دکتر خرمشاد: ظهور مدلهایی از مردم سالاری دینی در میان اهل سنت امنتاع ذاتی ندارد/ دو عامل رشد سلفیگری و قوت جریان سکولاریسم در جهان اسلام، مانع از تحقق الگوهایی از مردمسالاری دینی شده است
سخنران دوم روز جمعه دکتر محمد باقر خرمشاد عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی بود و موضوع «امکان تحقق الگوی مردم سالاری دینی در کشورهای اسلامی» مورد نقد و بررسی قرار می داد.
خرمشاد بحث خود را با تبیین مردم سالاری دینی آغاز کرد و گفت: منظور و مراد من از مردم سالاری دینی اصل 56 قانون اساسی است که طبق آن: «حاکمیت مطلق بر جهان و انسان از آن خداست و همو انسان را بر سرنوشت اجتماعی خویش حاکم ساخته است. هیچ کس نمی تواند این حق الهی را از انسان سلب کند یا در خدمت منافع فرد یا گروهی خاص قرار دهد و ملت این حق خداداد را از طرقی که در اصول بعد می آید اعمال می کند.»
حال سوال این است که چه کسانی حاملان این ایده در جهان اسلام هستند؟ آیا همه جهان اسلام با مردم سالاری دینی موافق اند؟وی در پاسخ گفت: طرفداران این ایده اسلام گرایان یا باورمندان به اسلام سیاسی هستند که با حرکت سید جمال الدین اسد آبادی آغاز می شود و به تعبیر بنده، شاخه ایرانی جنبش های اسلامی توانست از این نگاه به اسلام هم تئوری انقلاب ایجاد کند و هم به کمک اسلام شیعی(نظریه امامت و ولایت ) از این نگاه مدل حکومتی به دست دهد. وی افزود: همه جنبش های اسلامی به این برداشت از مرد مسالاری دینی(اصل 56) باور داشته اند و جهوری اسلامی این باور پیشینی را در قالب اندیشه امامت و ولایت (اصل 5 و 6). صورت بندی کرد و سلسله ای از مباحث را می پذیرد که عبارتند از: پذیرش تفکیک قوا و نهاد های سه گانه، اصل انتخابات، نهاد شورای نگهبان، پذیرش مکانیسمی مردم سالارانه برای انتخاب رهبر از میان فقها(مجلس خبرگان رهبری)، و طراحی و لحاظ نهاد محمع تشخیص مصلحت نظام که در نتیجه آن تفسیری امروزین از نظریه امامت و ولایت شیعی به دست داد.
خرمشاد چنین ادامه داد: آیا پذیرش یا استخراج چنین شاخص هایی از متن اندیشه سیاسی اسلام از نوع اهل سنت آن امکان پذبر است؟ پاسخ مثبت است. اولاً تا مدت ها جنبش های اسلامی مرزبندی شیعه و اهل سنت نداشتند و میان بخش شیعی و سنی آن داد و ستد فکری وجود داشته است. ثانیاً، رهبران فکری اهل سنت مانند سید قطب، ابوالاعلی مودودی، اقبال لاهوری و ... حتی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به چنین مهمی رای داده و دراین باره تصریحاتی داشته اند. سپس دکتر خرمشاد به برخی استناداتی را درپذیرش الگویی از مردم سالاری دینی در آثار مودودی اشاره کرد.
خرمشاد در ادامه به این سوال پرداخت که طبق آنچه که گفته شد، اگر الگوی مردم سالاری دینی در کشورهای اسلامی قابل تحقق است پس مانع وقوع آن چیست؟ خرمشاد در پاسخ گفت: دو علت مانع از شکل گیری الگو یا الگوهایی از مردم سالاری دینی شده است و البته نمی توان گفت حصر در این دو عامل است. یک مانع درون دینی یا درون جامعه اسلامی است و مانع دیگر برون دینی و یا بون جامعه اسلامی است.
وی افزود: مانع درون دینی، تقویت و غلبه تدریجی تفکر سلفی در درون جنبش های اسلامی بود. با غلبه تفکر سلفی گری، شاهد قشرگرایی، ظاهر بینی و تحجر و جمود در تبیین حکومت اسلامی چه در شکل و چه در محتوا و خصوصاً در شکل هستیم کانه هیچ گونه تغییر و تحول در نظریه خلافت در طول تاریخ نباید بیافتد و نتیجه آنکه بر اساس برداشت سلفی از دوران سلف صالح، عینا همان شکل حکومت یعنی خلافت تجویز می شود و این درست عکس مدل جمهوری اسلامی است که از اجتهاد در نظریه امامت و خلافت و با در نظر گرفتن شرایط مکان و زمان عینیت یافت. اما به هر حال، رفتن به سمت الگوی مردم سالاری دینی در اندیشه سیاسی اهل سنت امتناع ذاتی ندارد.
خرمشاد ادامه داد: مانع برون دینی و برون جامعه اسلامی، قوت و قدرت پدیده سکولاریسم در کشورهای اسلامی است و از سوی غرب تبلیغ و ترویج می شود. اسلام به مثابه یک متن نوشتار و به مثابه یک متن تجربه شده ذاتاً سیاسی بوده است و در نتیجه تفکر سکولاریسم یک تقابل مبنایی با اسلام سیاسی دارند و قابل جمع نیستند.
خرمشاد در جمع بندی سخنان خود به عنوان سخنرانی بازگشت که با این وضعیت آیا می توان مردم سالاری دینی در کشور های اسلامی تحقق یابد؟ گفت: پاسخ مثبت است در صورتی که رهبران اسلام گرا این امر را بخواهند و سپس به تجربه تلخ اخوان المسلمین مصر در مصر پس مبارک اشاره کرد که به علت غلطیدن اخوانی ها به سوی سلفی گری در عمل یک فرصت سوزی صورت گرفت و این درحالی بود که تمامی تحلیل و تجربیات سال های اخیر منطقه دال براین بود که هرجا انتخاباتی برگزار شود نتیجه آن اسلام سیاسی خواهد بود اما به علت این که اسلام سیاسی اسیر تفکر دگم سلفی شده است ظهور جریان معتدل و عقل گرای مجتهد به تعویق می افتد.
دکتر فیاض: استراژی شیعه «صلح جهانی» و پیاده روی اربعین نمونهای از این پروسه است
سومین سخنران این بخش از نشست مردمسالاری دینی، دکتر ابراهیم فیاض بود. وی بیشتر صحبت های خود را بر مباحث مصداقی و برخی آسیب ها و ضعف ها متمرکز کرد.وی نگرانی خود را نه ناشی از ضعف جامعه و کشور بلکه از قوت آن دانست بدین معنی که جامعه در حال رشد و پیشرفت است اما فهم و درک صحیحی از سوی برخی دولتمردان و مسئولین به ویژه در عرصه بین الملل وجود ندارد.
وی به دانشجویان توصیه کرد در شراط کنونی نباید با چارچوب های غربی به مطالعه جهان و حوادث پرداخت. وی افزود: آمریکا در شرایط ضعف قراردارد که بیشتر بعد اقتصادی آن دیده میشود حال آن که در ابعاد دیگر نیز در شرایط ضعف و بحران قرار دارد.
فیاض وضعیت جامعه ایران را مانند جوانی که سرشار از هوش و توان دانست که در اولین شکست یا ناملایمی دست به خود کشی زده و یا افسرده شود. وی افزود: جامعه ما در حال رسیدن به مرحله بلوغ است از همین رو به شدت متلاطم و ناآرام است و اگر این این مقطع به درستی درک نشود به خود زنی روی می آورد. فیاض وضعیت فعلی جامعه را مشابه وضعیت انتهای عمر پیامبر اکرم (ص) و فتوحات گسترده صدر اسلام دانست که علی رغم توسعه ظاهری دچار بحران های داخلی شد و پس مدتی فرزندان ابو سفیان و بنی امیه حاکم جامعه اسلامی شده و بعد هم واقعه عاشورا رخ داد. و بنابراین نباید صرفا به پیروزی های منطقه توجه داشت و باید متوجه تحولات داخلی نیز بود.فیاض گفت: یک دین غیر عقلانی نشأت گرفته از یک عرفان به دور از حکمت درحال درنوردیدن جامعه است و در نتیجه عقلانیت اجتماعی درحال به هم خوردن است که باید این عقلانیت به جامعه بازگردادنده شود. وی گفت : نیازمند به عقلانیت فقهی هستیم.
فیاض در رابطه با ظهور امام زمان(عج) با استناد به بیانات مرحوم آیت الله بهجت استراژی شیعه را «صلح جهانی» دانست و پیاده روی اربعین را نمونهای از پروسه ی صلح جهانی است. در واقع امام زمان(عج) پایان دهندهی جنگهای قبل از ظهور است نه آغاز کننده آن. وی ادامه داد: «جنگ جهانی» و بحث آرماگدون تحلیلی صهیونستی از آخرالزمان است که متاسفانه در سالهای اخیر برخی در داخل این انگاره صهیونیستی را پیگیری کردند. وی یکی از نتایج این دیدگاه غلط را تلاش برای نزدیک کردن زمان ظهور دانست در حالی که در ادبیات دینی ما، ظهور امرالله است و آنچه که از شیعیان خواسته انتظار فرج است نه نزدیک کردن زمان ظهور. وی تفکرعقیدتی بدنه داعش را نیز نوعی عرفان آخرالزمانی نزدیک رویکرد صهیونیستی دانست. وی در پایان گفت: باید چارچوب نظری استراتژی صلح جهانی تبیین و به دنیا معرفی گردد و دنیا تشته چنین نگاهی است.
حجت الاسلام خسروپناه: نیازمند به تولید کاربستهای عملیاتی و اجرایی بر پایه مبانی خود هستیم
در اختتمایه نشست گفتمان سازی مردمسالاری دینی پس جمع بندی و سخنرانی کوتاه دبیر علمی نشست، حجت الاسلام و المسلمین دکتر خسروپناه با موضوع «تفاوت های نظری مردم سالاری دینی و دموکراسی غربی» به ایراد سخن پرداخت.
وی گفت وقتی از دموکراسی غربی بحث می کنیم، مقصود لیبرالیزم است. لیبرالیزم هم سه دوره را پشت سرگذاشته است؛ لیبرالیسم کلاسیک، لیبرال دموکراسی و نئولیبرالیسم. در مقطعی که لیبرالیسم در مقابل سوسیالیسم و مارکسیسم قرار گرفته و تعداد زیادی از کشورهای اروپا و به ویژه بخش شرقی آن، گرایش هایی به سوسیالیسم و مارکسیسم پیدا کردند، لیبرال ها مجبور به اصلاحاتی در لیبرالیسم شدند که منجر به دمکراسی لیبرال گردید و در آن مسائلی مانند بیمه، کارگران، تامین اجتماعی و ... مطرح شد. این دست مسائل در لیبرالیسم کلاسیک وجود نداشته و در لیبرالیسم کلاسیک اصل سرمایه داری، اصالت فرد و .... مطرح بود. پس از شکست مارکسیسم در شوری سابق، لیبرال ها مجدداً به اصول اولیه لیبرالیسم بازگشتند که از آن به نئولیبرالیسم تعبیر می شود.
خسروپناه علت ذکر این تاریخچه را توجه این نکته عنوان کرد که لیبرالیسم یک جنبش اجتماعی نیست، بلکه یک ایدئولوژی اجتماعی است که به جای دین قرار گرفتته است و همهی ابعاد زندگی اعم از سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را در برمیگیرد. وی معنا و مقصود از ایدئولوژی را چگونه زیستن اجتماعی و برنامه اجتماعی دادن قلمداد کرد و افزود: از این رو دنیای بدون ایدئولوژی غیرممکن است.
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه بحث خود را با بررسی اشتراکات و افتراقات لیبرال دموکراسی و مردم سالاری دینی پی گرفت و افزود: کشور ما مردم سالاری دینی است و ادعا دارد در آن مشارکت مردم باید حداکثری باشد. البته باید ساحتهای آن مشخص شود. وی با تفکیک مشروعیت حاکم و حکومت از یکدیگر گفت: مردم سالاری دینی در مقابل نظریات کسانی مانند هابز است که از دولت مطلقه دفاع میکند، در مردمسالاری دینی نقش مردم تنها بیعت اولیه نیست بلکه آنها بازیگرات واقعی در قدرت و حکومت داری اند.
خسروپناه در مقایسه این دو نظام سیاسی گفت: اگر در ساحت کارکرد این دو مقایسه شوند، اشتراکاتی دارند. اما اگر در ساحت مبانی این دو ملاحظه شوند، فاصله این دو حدکثری است.
دکتر خسروپناه در ادامه به 7 تفاوت مبنایی مردم سالاری دینی و لیبرال دموکراسی اشار داشت و افزود: لیبرالیزم بر پایه اصالت فرد است، اما مردم سالاری دینی مبتنی بر اصالت فرد و جامعه است یعنی از نظر اسلام هم فرد و هم جامعه ما به ازای خارجی دارند. لیبرالیزم به اصالت تقدم حق و تکلیف قائل است در حالی که در مردم سالاری دینی حق و تکلیف تلازم دارند و اصولاً هیچ حقی بدون این که تکلیفی به همراه داشته باشد، متصور نیست. در لیبرالیزم اومانیسم و اصالت انسان مطرح می شود، در حالی که در مردم سالاری دینی اصل، توحید محوری است. خسروپناه افزود: البته توحید محوری به معنای نفی اصالت انسان نیست، چنانچه در منابع دینی انسان اشرف مخلوقات است ولی همین انسان در سلطنت خدای سبحان قرار دارد(توحید در خالقیت، ربوبیت و مالکیت)
وی افزود: چهارمین محور این است که لیبرال دموکراسی قائل به سوبژکتیویسم است که به معنای اصالت «فاعل شناسای انسانی» است و لذا شناخت را کلاً امری انسانی قلمداد می کند و منبعی غیر انسان برای شناخت وجود ندارد(چه انسان بتواند به حقیقت دست یابد یا نتواند). اما مردم سالاری دینی قائل به عقلانیت اسلامی است و علاوه برعقل آدمی، منبع معرفتی دیگری به نام وحی وجود دارد و این دو در کنار یکدیگرند.
پنجمین تمایز آن است که به در لیبرالیزم به علت اصالت فرد، اصالت آزادی مطرح می شود، اما مردم سالاری دینی آزادیِ در راستای عدالت موضوعیت دارد.
ششمین شاخصه لیبرالیزم، سکولاریسم است که به معنای دولت منهای دین است و این معنا اعم است جدایی دین و سیاست می باشد. در مردم سالاری دینی دولت، دینی است. خسروپناه افزود: ترکیب دین دولتی، ترکیب غلط و ضیقی است، چرا که دین فربه تر از عرصه دولت است و دولت دینی به معنی استفاده ار آموزه های دینی در عرصه دولت است.
آخرین مورد، اصالت سرمایه داری در لیبرالیزم است. در اسلام سرمایه و سرمایه گذاری پذیرفته شده است و بخش خصوصی باید فعال شود، ولی سرمایه گذاری باید در راستای عدالت باشد.
حجت الاسلام خسروپناه بخش پایانی صحبت های خود را به بررسی واقعیت های بیرونی و کنونی جامعه گذاشت و افزود: باید دید وضعیت جامعه ما عملاً کدام یک از اشکال مردم سالاری دینی، لیبرالیزم و یا سوسیالیسم است؟
خسروپناه با بررسی مصداقی وضعیت و چارچوبهای کشورهای لیبرالیستی و سوسیالیستی، گفت: وضع کنونی جامعه ما دچار یک آشفتگی است و ترکیبی ناهمگون از الگوهای لیبرالیستی و سوسیالیستی در کشور در حال اجراست.
خسروپناه ادامه داد: در کشور بخش خصوصی فعال میشود، در نتیجه شرکتهای وابسته به دولت و یا دارای پشتوانه قوی به غولهای اقتصادی تبدیل می شوند و از طرف دیگر شرکتهای کوچک ورشکست میشوند. وی عدم نظارت مناسب در نظام بانکی کشور را مسئلهای دانست که در هیچ یک از نظام های لیبرالیستی و سوسیالیستی وجود ندارد. خسروپناه افزود: نباید از این مباحث برداشت حزبی و جناحی شود.
خسروپناه افزود: این وضعیت نشانگر نقص و آسیب در عرصه های کاربردی است که از ضعف علوم انسانی در کشور ناشی می شود. وی افزود: عدهای (به ویژه مدیران میانی) علوم انسانی غرب را به صورت ناقص فرا گرفته و عیناً همان در کشور به اجرا می گذارند و نتیجه، وضع کنونی کشور در عرصه اجرا و سیاست گذاری شده است. وی در پایان رسالت کنونی جریان انقلاب را تولید کاربست های سیاست گزاری و اجرایی بر اساس مبانی مردم سالاری دینی عنوان کرد.
استاد رحیم پور ازغدی: چشم انداز آینده در مردم سالاری دینی نه جمود در اسلام و نه عدول از آن
آخرین سخنران نشست گفتمان سازی مردم سالاری دینی، استاد حسن رحیم پور ازغدی بود که با عنوان «آینده پژوهی و افقهای پیش رو» به بیان نظرات خود پرداخت.
رحیم پور گفت: در شرایط کنونی توجه جهان به اسلام شیعی در باب مفهوم حاکمیت جلب شده است. وی با اشاره به همایش چند روز گذشته سوسیالیستهای جهان در آمریکای لاتین، که برای برررسی چگونگی مقابله با آمریکا گرد هم آمده بودند گفت: در فرصت کوتاهی که برخی از آیات و روایات مربوط به عقلانیت و عدالت در نهادسازی را مطرح کردم، سران سوسیالیست از روی وجد شروع به تشویقهای مکرر کردند. رحیمپور افزود: در صورتی که وظایف خود را به خوبی انجام دهیم، چشم انداز آینده فوقالعاده روشن است. ایدئولوژیها و مکاتب قرن 19 و 20 همه به بن بست رسیدهاند و حتی آمریکاییها به جایگاه ویژه و قدرت منطقهای و بین المللی در آینده جمهوری اسلامی اعتراف دارند.
رحیم پور در ادامه به برخی سوالات مطرح در آینده پژوهی مردم سالاری دینی پرداخت که از جمله آنها، ظرفیتهای فکر جدید برای غنا بخشی به نظریه مردم سالاری دینی و روند تحولی مطلوب در این زمینه از لحاظ نظری و عملی با توجه به منابع شیعی بود.
رحیم پور با اشاره به این که شیعه بر خلاف اهل سنت که باب تشریع با رحلت پیامبر اکرم(ص) برای آنها بسته شده، 250 سال در شرایط و ابعاد گوناگون با شریعت متصل است که به شکل روایات متعدد، تفسیر آیات قرآن و سیره عملی در دسترس است. اما فقه شیعه در عصر غیبت جز در موارد محدودی، فرصت حکومتی شدن را نیافت.
رحیم پور افزود: برای اولین بار در تاریخ شیعه، ملت به رهبری یک عالم دینی استبداد و استعمار را کنار زده و یک حکومت مردم سالار با رویکرد دینی تاسیس میشود، این اتفاق با این ابعاد، اولین از نوع خود در تاریخ ادیان و تاریخ سیاسی جهان است.
استاد رحیم پور، در ادامه به منشور روحانیت امام(ره) اشاره کرد و گفت: این منشور در حوزه نظامسازی سیاسی دینی حاوی نکات مهمی است. وی افزود: در این منشور امام(ره) در باب اجتهاد و نواندیشی دینی در نظام سازی دینی، از دو جریان تحذیر میدهد که به مناقشه فقه سنتی و فقه پویا در آن زمان مربوط میشد. از یک طرف عدهای به نام نوآوری و فقه پویا کلاً فقه سنتی را نفی میکردند و از طرف دیگر عدهای به نام دفاع از فقه سنتی ابواب فقه را توقیفی (متوقف شده) دانسته و قواعد جدید فقهی را بدعت میدانستند. اما سخن حضرت امام(ره) این بود که فقه سنتی و جواهری، خود پویاست و این پویایی در درون آن وجود دارد. نه باید به نام فقه سنتی ابواب اجتهاد را بست و نه به نام فقه پویا منابع و متد اجتهاد را تغییر داد و بر همین اساس میتوان قواعد فقهی متعددی به ویژه در عرصه حکومتی تاسیس کرد. وی افزود: سنت فقهی ما بیشتر به جنبههای فردی پرداخته است و فرصت پرداختن به جنبههای اجتماعی، سیاسی و حکومتی را کم تر داشته است.
رحیم پور مواردی همچون در نظر گرفتن عامل حکومت در فقاهت، فقه حکومتی، عنصر مصلحت، مسئله موضوع شناشی و عنصر زمان و مکان را موجب پویایی و تحول در موضوعات و احکام فقهی دانست.
رحیم پور چشم انداز آینده را پاسخ به این سؤال دانست آیا می توان بدون تعطیل کردن عقل، حکومت دینی واقعاً غیرسکولار و دارای الگوهای جهانی داشت؟ که بر این مبنای امام(ره) پاسخ مثبت است.
رحیم پور یکی از اختلافات اساسی جمهموری اسلامی با گروه های تکفیری را در این نکته دانست که این گروهها از شرع تجزیه شده، گزینشی و بدون عقل صحبت میکنند، درحالی که حکومت اسلامی در منطق امام(ره) عقلانی است و ولایت مطلقه به معنای عقلانی بودن و اهم و مهم کردن شرعی است. در عین حال، این تعبیر به هیچ وجه به معنای سکولاریزاسیون نیست. وی افزود: پس چشمانداز آینده نه جمود در اسلام و نه عدول ازآن است.
رحیم پور در این زمینه به عبارتی از حضرت امام(ره) در منشور روحانیت توجه داد که:
«اجتهاد به همان سبک صحیح است ولی این بدان معنا نیست که فقه اسلام پویا نیست، زمان و مکان دو عنصر تعیین کننده در اجتهادند. مسئله ای که در قدیم دارای حکمی بوده است به ظاهر همان مسئله در روابط حاکم بر سیاست و اجتماع و اقتصاد یک نظام ممکن است حکم جدیدی پیدا کند، بدان معنا که با شناخت دقیق روابط اقتصادی و اجتماعی و سیاسی همان موضوع اول که از نظر ظاهر با قدیم فرقی نکرده است، واقعاً موضوع جدیدی شده است که قهراً حکم جدیدی میطلبد. مجتهد باید به مسائل زمان خود احاطه داشته باشد. برای مردم و جوانان و حتی عوام هم قابل قبول نیست که مرجع و مجتهدش بگوید من در مسائل سیاسی اظهارنظر نمیکنم. آشنایی به روش برخورد با حیلهها و تزویرهای فرهنگ حاکم بر جهان، داشتن بصیرت و دید اقتصادی، اطلاع از کیفیت برخورد با اقتصاد حاکم بر جهان، شناخت سیاستها و حتی سیاسیون و فرمولهای دیکته شده آنان و درک موقعیت و نقاط قوت و ضعف دو قطب سرمایهداری و کمونیزم که در حقیقت استراتژی حکومت بر جهان را ترسیم میکنند، از ویژگیهای یک مجتهد جامع است.»
رحیم پور تاکید کرد: تفاوت بین اجتهاد را از یک طرف با بدعت و از یک طرف با تحجر باید دقیق فهمید.
رحیم پور با اشاره به سخن برخی که اصل جمهوری اسلامی و انتخابات را بدعت میدانند گفت: همه روشهای عقلایی و تجربی که در راستای تأمین اهداف شرعی و احکام الهی کمک و زمینه سازی کنند، مشروع هستند حتی اگر آیه و روایت صریحی برای آن نیامده باشد.
رحیم پور افزود: یک تفکر غلط وجود داردکه اصالت را به حرمت می دهد یعنی همه چیز حرام است مگر این که نص صریح برای آن وجود داشته باشد. وی افزود: قائلین این تفکر چنین میاندیشند هر نهاد یا ساختار عقلی و تجربی، سکولاریستی است.
وی افزود: فقها و اصولیین شیعه اصالت را به حلیت می دهند و ساختارهای عقلی و شرعی در صورت مخالف نبودن با حکم شرعی، مشروع هستند.
رحیم پور ادامه داد: ضمن این که در رابطه با نقش مردم، مفاهیم درون دینی مانند شورا، بیعت، رضاالعامه، رضاالناس و ... وجود دارد. البته این مفاهیم نباید با مبانی لیبرالیستی همسان تلقی شود. وی سپس به برخی از استنادات دینی از پیامبر اکرم(ص) و امام علی(ع) در این زمینه اشاره کرد.
رحیم پور در پاسخ به این سوال که در مردم سالاری دینی در چه زمینههایی نیازمند اجتهاد و نظریه پردازی هستیم؟ گفت: در دو حوزه نیازمند نظریه پردازی هستیم.
اول،تحقیق بر روی منابع شریعت. ما به قدر کافی در این زمینه مطالعه و پژوهش نکردهایم و کارهای نشده بسیاری در این زمینه وجود دارد و متاسفانه در این حوزه دچار تنبلی و کم تحرکی هستیم. دوم، در حوزه ساختارها. این مقوله به عقل تجربی و رویکرد عقلایی مربوط می شود و باید دید با توجه به شرایط کنونی، چه نهادها، ساختارها و یا قوانینی باید تعطیل، اصلاح و یا تاسیس شوند. وی افزود: بسیاری از اصول قانون اساسی و نیز قوانین عادی بشری بوده و با توجه شرایط می تواند تغییر کند و در قانون اساسی سازوکار آن پیش بینی شده است. وی در پایان به تبصره تفسیری که در اصل 44 قانون اساسی صورت گرفت اشاره کرد و راجع برخی مصادیق دیگر را در این زمینه سخن گفت.
حسین شهبازی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص لزوم وحدت شیعه و سنی اظهار داشت: بدعت گزاران عهد حاضر و دشمنان می خواهند اولویت های دین را عوض کنند و این موضوع اصلی ترین مسئله امروز امت اسلامی است.
وی افزود: با برادران اهل سنت اختلاف نظر داریم و به قول استاد رحیم پورازغدی نمی خواهیم شیعه و سنی را مخلوط کرده و شُنی درست کنیم اما آنها برادران عزیز ما هستند و به برادران عزیز اهل سنت احترام می گذاریم.
دبیر کل جنبش عدالتخواه دانشجویی تصریح کرد: زمانی که عده ای فقط نوک دماغ خود را می بینند به خاطر اختلافات نظری با اهل سنت فحاشی و تفرقه افکنی می کنند و قطعا آنها شیعه واقعی نیستند و رهبر معظم انقلاب نیز از همین رو فحاشی به اهل سنت را تحریم کردند و برای جلوگیری از بدعت فرمودند فحاشی ها حواس جامعه اسلامی را پرت می کند.
شهبازی ادامه داد: اتحاد جبهه ای و اشتراکات زیادی با برادران اهل سنت داریم و دشمنان مشترک ما صفحه آرای اختلافات شیعه و سنی هستند که این افراد خانه شان در کنار کاخ سفید است.
وی گفت: اوباما و هم دستان آن که دشمنان قسم خورده اسلامی هستند می خواهند فرهنگ شیعه را اشاعه دهند و این فرهنگ شیعه انگلیسی بوده که کاملا مسموم است و بر ضد شیعه واقعی عمل می کند.
دبیر کل جنبش عدالتخواه دانشجویی ابراز داشت: شیعه واقعی باید برای مبارزه با یزید زمان آماده شود نه اینکه از فرهنگ ساخته شده دست دشمنان بر ضد شیعه واقعی بدعت بسازد.
شهبازی خاطر نشان کرد: اتحاد شیعه و سنی برای سال های اخیر نیست بلکه از زمان امام صادق (ع) نیز این مسئله وجود داشته است و همچنین امام خمینی (ره) پس از انقلاب پرچم دار اتحاد شیعه و سنی بودند و امروز نیز رهبر معظم انقلاب بر این مسئله تاکید دارند.
[snews] => [bimg] => NULL [tmpl] => [sdate] => 13931015121000 [pdate] => 13931015121000 [udate] => 0 [sendby] => system [publishby] => system [updateby] => system [service_id] => 11 [cat_id] => 70 [sec_id] => 201 [status] => P [lang] => FA [hint] => [author] => [author_id] => 0 [source] => 0 [most_view] => 1 [comments_view_status] => 1 [comments_form_status] => 1 [conf] => [news_type] => 1 ) [extra_content] => [related_content] => Array ( [0] => Array ( [id] => 393124 [title] => «روز جنگ با عایشه»؛ اختراع «شیعه انگلیسی»/ هدف، آبروی تشیع است [pdate] => 13931216132855 [service_id] => 4 ) [1] => Array ( [id] => 393089 [title] => جریانی در لباس یک شیعه گرم امام حسینی در حال ایجاد انحراف است/ امروز مرجعیت دروغین، شیعه را تهدید میکند [pdate] => 13931213114802 [service_id] => 4 ) [2] => Array ( [id] => 383119 [title] => شيعهنماها و سنينماها هردو ضد اسلاماند [pdate] => 13931101113536 [service_id] => 11 ) [3] => Array ( [id] => 381116 [title] => قادمون به جنگ با شیعه انگلیسی میرود [pdate] => 13931023160534 [service_id] => 12 ) [4] => Array ( [id] => 380895 [title] => «پنتاگون» حمله هکری به حساب توئیتر فرماندهی مرکزی آمریکا را تایید کرد [pdate] => 13931022224726 [service_id] => 6 ) [5] => Array ( [id] => 380891 [title] => بهتر بود مقام بلندپایهتری از سوی آمریکا در راهپیمایی پاریس شرکت میکرد [pdate] => 13931022222114 [service_id] => 6 ) [6] => Array ( [id] => 380560 [title] => فروش سربازی ابزاری برای فخر فروشی ثروتمندان است [pdate] => 13931023090504 [service_id] => 11 ) [7] => Array ( [id] => 379947 [title] => یکی از راههای توقف سرعت چشمگیر اسلامگرایی ایجاد تفرقه است/ مسلمین به مشترکات دینی چنگ بزنند [pdate] => 13931018111200 [service_id] => 11 ) [8] => Array ( [id] => 379862 [title] => وحدت فکری میان شیعه و سنی وحدت ملی را رقم میزند/ اشتراکات خود در دانشگاه را تقویت و جامعه را با خود همراه کنیم [pdate] => 13931020132110 [service_id] => 11 ) [9] => Array ( [id] => 379744 [title] => لزوم تبیین عالمانه اهداف دشمنان در ترویج شیعه انگلیسی و اسلام آمریکایی [pdate] => 13931018093536 [service_id] => 11 ) [10] => Array ( [id] => 379707 [title] => خطر شیعه انگلیسی از خطر وهابیت هم بالاتر است [pdate] => 13931017111551 [service_id] => 11 ) [11] => Array ( [id] => 379215 [title] => کشورهای غربی با ابزار تروریسم به دنبال اختلاف میان شیعه و سنی هستند [pdate] => 13931015131655 [service_id] => 12 ) [12] => Array ( [id] => 379156 [title] => شیعه و سنی باید «ید واحد» باشند [pdate] => 13931015101442 [service_id] => 6 ) [13] => Array ( [id] => 379062 [title] => تاکید بر اراده قاطع ایران برای تداوم حمایت همه جانبه از دولت عراق/ وحدت شیعه و سنی دستاورد بزرگ در راستای افزایش قدرت ملی عراق [pdate] => 13931014184610 [service_id] => 12 ) [14] => Array ( [id] => 379037 [title] => امروز وحدت شیعه و سنی از ضروریات است [pdate] => 13931014161752 [service_id] => 6 ) [15] => Array ( [id] => 378411 [title] => جوانان شیعه خود را فدای ناموس اهل سنت میکنند/ نمیشود شیعه منتظر، زندگی با جمع را بلد نباشد [pdate] => 13931011182253 [service_id] => 11 ) [16] => Array ( [id] => 377494 [title] => دیدگاه مراجع تقلید شیعه درباره خرافهای به نام «عیدالزهرا» [pdate] => 13931008111500 [service_id] => 12 ) [17] => Array ( [id] => 374268 [title] => فیلم/ تبیین شیعه انگلیسی توسط رحیمپور در جمع زائران پیاده اباعبدالله(ع) [pdate] => 13930919120500 [service_id] => 3 ) [18] => Array ( [id] => 372642 [title] => مذهب غیرسیاسی همان مهدویت مفتخورها است/ «شیعه انگلیسی» احکام اجتماعی را تعطیل کرده و تنها نشسته تا امام زمان(عج) بیاید/ داعشیهای امروز بچه سوسولهای خوارج دیروز [pdate] => 13930912130850 [service_id] => 11 ) [19] => Array ( [id] => 369105 [title] => وحدت شیعه و سنی خط استراتژیک نظام است [pdate] => 13930826172513 [service_id] => 11 ) [20] => Array ( [id] => 368499 [title] => باید شعار" مرگ بر تشیع انگلیسی و وهابی" را در تکبیرهایمان بگوئیم/ امروز برای "دو حسین" عزاداری میکنیم/ پیشبینی رحیم پور از کیفیت مرگش [pdate] => 13930823125900 [service_id] => 11 ) [21] => Array ( [id] => 363703 [title] => گوارایتان باد، شیعیان/ !یادداشت شیعه ای که آل سعود به زندان انداخت [pdate] => 13930728141209 [service_id] => 12 ) [22] => Array ( [id] => 362532 [title] => وحدت اسلامی مهمترین عنصر قدرت اسلام است/ آیا در تورات و انجیل نیز واقعهای به نام غدیر وجود دارد؟ [pdate] => 13930722180600 [service_id] => 11 ) [23] => Array ( [id] => 361489 [title] => داعش نه تنها تهدید نیست؛ بلکه فرصتی برای وحدت بیش از پیش شیعه و سنی است [pdate] => 13930717114804 [service_id] => 11 ) [24] => Array ( [id] => 263372 [title] => شیعه انگلیسی! + تصویر [pdate] => 13920629190700 [service_id] => 12 ) ) [related_content_v2] => Array ( [1] => Array ( [0] => Array ( [id] => 263372 [title] => شیعه انگلیسی! + تصویر [pdate] => 13920629190700 [service_id] => 12 [rutitr] => وبلاگ سه نقطه [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [1] => Array ( [id] => 393124 [title] => «روز جنگ با عایشه»؛ اختراع «شیعه انگلیسی»/ هدف، آبروی تشیع است [pdate] => 13931216132855 [service_id] => 4 [rutitr] => حجت الاسلام کاشانی در گفتگوی تفصیلی با «خبرگزاری دانشجو»-۲: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [2] => Array ( [id] => 393089 [title] => جریانی در لباس یک شیعه گرم امام حسینی در حال ایجاد انحراف است/ امروز مرجعیت دروغین، شیعه را تهدید میکند [pdate] => 13931213114802 [service_id] => 4 [rutitr] => حجت الاسلام کاشانی در گفتگوی تفصیلی با «دانشجو» -۱ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [3] => Array ( [id] => 383119 [title] => شيعهنماها و سنينماها هردو ضد اسلاماند [pdate] => 13931101113536 [service_id] => 11 [rutitr] => تشكلهاي دانشجويي و اساتيد دانشگاه آزاد قوچان: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [4] => Array ( [id] => 381116 [title] => قادمون به جنگ با شیعه انگلیسی میرود [pdate] => 13931023160534 [service_id] => 12 [rutitr] => در راستای لبیک دانشجویان به رهبری؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [5] => Array ( [id] => 380895 [title] => «پنتاگون» حمله هکری به حساب توئیتر فرماندهی مرکزی آمریکا را تایید کرد [pdate] => 13931022224726 [service_id] => 6 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [6] => Array ( [id] => 380891 [title] => بهتر بود مقام بلندپایهتری از سوی آمریکا در راهپیمایی پاریس شرکت میکرد [pdate] => 13931022222114 [service_id] => 6 [rutitr] => سخنگوی کاخ سفید: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [7] => Array ( [id] => 380560 [title] => فروش سربازی ابزاری برای فخر فروشی ثروتمندان است [pdate] => 13931023090504 [service_id] => 11 [rutitr] => حسین شهبازی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [8] => Array ( [id] => 379947 [title] => یکی از راههای توقف سرعت چشمگیر اسلامگرایی ایجاد تفرقه است/ مسلمین به مشترکات دینی چنگ بزنند [pdate] => 13931018111200 [service_id] => 11 [rutitr] => مسئول نهاد رهبری در دانشگاههای اصفهان: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [9] => Array ( [id] => 379862 [title] => وحدت فکری میان شیعه و سنی وحدت ملی را رقم میزند/ اشتراکات خود در دانشگاه را تقویت و جامعه را با خود همراه کنیم [pdate] => 13931020132110 [service_id] => 11 [rutitr] => یک دانشجوی اهل سنت: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [10] => Array ( [id] => 379744 [title] => لزوم تبیین عالمانه اهداف دشمنان در ترویج شیعه انگلیسی و اسلام آمریکایی [pdate] => 13931018093536 [service_id] => 11 [rutitr] => هاشمی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو» عنوان کرد: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [11] => Array ( [id] => 379707 [title] => خطر شیعه انگلیسی از خطر وهابیت هم بالاتر است [pdate] => 13931017111551 [service_id] => 11 [rutitr] => احمدی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [12] => Array ( [id] => 379215 [title] => کشورهای غربی با ابزار تروریسم به دنبال اختلاف میان شیعه و سنی هستند [pdate] => 13931015131655 [service_id] => 12 [rutitr] => جوکار در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [13] => Array ( [id] => 379156 [title] => شیعه و سنی باید «ید واحد» باشند [pdate] => 13931015101442 [service_id] => 6 [rutitr] => میرمرادزهی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو» مطرح کرد: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [14] => Array ( [id] => 368499 [title] => باید شعار" مرگ بر تشیع انگلیسی و وهابی" را در تکبیرهایمان بگوئیم/ امروز برای "دو حسین" عزاداری میکنیم/ پیشبینی رحیم پور از کیفیت مرگش [pdate] => 13930823125900 [service_id] => 11 [rutitr] => رحیم پور ازغدی در مشهد: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [15] => Array ( [id] => 372642 [title] => مذهب غیرسیاسی همان مهدویت مفتخورها است/ «شیعه انگلیسی» احکام اجتماعی را تعطیل کرده و تنها نشسته تا امام زمان(عج) بیاید/ داعشیهای امروز بچه سوسولهای خوارج دیروز [pdate] => 13930912130850 [service_id] => 11 [rutitr] => رحیمپور ازغدی در تبیین اندیشههای «تشیع انگلیسی» مطرح کرد [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [16] => Array ( [id] => 374268 [title] => فیلم/ تبیین شیعه انگلیسی توسط رحیمپور در جمع زائران پیاده اباعبدالله(ع) [pdate] => 13930919120500 [service_id] => 3 [rutitr] => فصل عزا - ۶۰ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [17] => Array ( [id] => 361489 [title] => داعش نه تنها تهدید نیست؛ بلکه فرصتی برای وحدت بیش از پیش شیعه و سنی است [pdate] => 13930717114804 [service_id] => 11 [rutitr] => دبیرکل اتحادیه جهانی زنان مسلمان: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [18] => Array ( [id] => 362532 [title] => وحدت اسلامی مهمترین عنصر قدرت اسلام است/ آیا در تورات و انجیل نیز واقعهای به نام غدیر وجود دارد؟ [pdate] => 13930722180600 [service_id] => 11 [rutitr] => استاد دانشگاه ادیان قم: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [19] => Array ( [id] => 363703 [title] => گوارایتان باد، شیعیان/ !یادداشت شیعه ای که آل سعود به زندان انداخت [pdate] => 13930728141209 [service_id] => 12 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [20] => Array ( [id] => 369105 [title] => وحدت شیعه و سنی خط استراتژیک نظام است [pdate] => 13930826172513 [service_id] => 11 [rutitr] => فرمانده سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [21] => Array ( [id] => 377494 [title] => دیدگاه مراجع تقلید شیعه درباره خرافهای به نام «عیدالزهرا» [pdate] => 13931008111500 [service_id] => 12 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [22] => Array ( [id] => 378411 [title] => جوانان شیعه خود را فدای ناموس اهل سنت میکنند/ نمیشود شیعه منتظر، زندگی با جمع را بلد نباشد [pdate] => 13931011182253 [service_id] => 11 [rutitr] => پناهیان در جمع 6 هزار دانشجو و طلبه مهدی یاور: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [23] => Array ( [id] => 379037 [title] => امروز وحدت شیعه و سنی از ضروریات است [pdate] => 13931014161752 [service_id] => 6 [rutitr] => بیگلری در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [24] => Array ( [id] => 379062 [title] => تاکید بر اراده قاطع ایران برای تداوم حمایت همه جانبه از دولت عراق/ وحدت شیعه و سنی دستاورد بزرگ در راستای افزایش قدرت ملی عراق [pdate] => 13931014184610 [service_id] => 12 [rutitr] => «شمخانی» در دیدار با «سیدعمار حکیم» مطرح کرد [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) ) ) [media] => Array ( ) [news_field] => Array ( [0] => Array ( [filed_id] => 1 [filed_name] => نوع خبر [filed_type] => C [filed_value] => ) ) [smarty_keys] => Array ( ) [live_blog] => Array ( ) [tags] => Array ( [0] => Array ( [tag] => اخبار دانشگاه [id] => 589128 [tag_id] => 364 ) [1] => Array ( [tag] => وحدت شیعه و سنی [id] => 589129 [tag_id] => 13590 ) [2] => Array ( [tag] => کاخ سفید [id] => 589130 [tag_id] => 672 ) [3] => Array ( [tag] => جنبش عدالتخواه دانشجویی [id] => 589131 [tag_id] => 3930 ) [4] => Array ( [tag] => اوباما [id] => 589132 [tag_id] => 5244 ) ) [image_tag] => Array ( ) [documents] => [comments] => Array ( ) [comments_stats] => Array ( ) [sepehr_keys] => Array ( ) ) 1به گزارش خبرنگار فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، همزمان با هفته وحدت و همچنین در راستای لبیک به اعتراض رهبر معظم انقلاب درباره تشیع مزدور MI6، جمعی از دانشجویان و طلاب در راستای روشنگری در خصوص شیعه انگلیسی و اسلام آمریکایی سایت «قادمون» را راه اندازی کردند.
لازم به ذکر است، این سایت در چند بخش افشای جریان تشیع لندنی مرتبط با MI6، نقد فتنهگران مذهبی، اطلاع رسانی اخبار مقاومت و مقابله با جریانات تکفیری جهان اسلام فعالیت خود را ادامه میدهد.
گفتنی است؛ این گروه از سه سال گذشته فعالیت خود را با نام «منتقدان جریان شیرازی» به عنوان پیشتاز مبارزه با جریان شیعه انگلیسی، در شبکههای اجتماعی آغاز کرده است.
[snews] => [bimg] => NULL [tmpl] => [sdate] => 13931023160534 [pdate] => 13931023160534 [udate] => 0 [sendby] => system [publishby] => system [updateby] => system [service_id] => 12 [cat_id] => 75 [sec_id] => 219 [status] => P [lang] => FA [hint] => [author] => [author_id] => 0 [source] => 0 [most_view] => 1 [comments_view_status] => 1 [comments_form_status] => 1 [conf] => [news_type] => 1 ) [extra_content] => [related_content] => Array ( [0] => Array ( [id] => 395585 [title] => خطر ترویج تشیع لندنی در برخی از مدارس غیر انتفاعی تهران [pdate] => 13931219081825 [service_id] => 11 ) [1] => Array ( [id] => 393089 [title] => جریانی در لباس یک شیعه گرم امام حسینی در حال ایجاد انحراف است/ امروز مرجعیت دروغین، شیعه را تهدید میکند [pdate] => 13931213114802 [service_id] => 4 ) [2] => Array ( [id] => 389663 [title] => اجازه ندهید خط میان اسلام واقعی و اسلام آمریکایی کمرنگ شود [pdate] => 13931125205000 [service_id] => 11 ) [3] => Array ( [id] => 383119 [title] => شيعهنماها و سنينماها هردو ضد اسلاماند [pdate] => 13931101113536 [service_id] => 11 ) [4] => Array ( [id] => 379902 [title] => با همدانشگاهیهای شیعهام صمیمی هستم/ اتحاد شیعه و سنی جرأت نفوذ را از دشمن میگیرد [pdate] => 13931018100649 [service_id] => 11 ) [5] => Array ( [id] => 379744 [title] => لزوم تبیین عالمانه اهداف دشمنان در ترویج شیعه انگلیسی و اسلام آمریکایی [pdate] => 13931018093536 [service_id] => 11 ) [6] => Array ( [id] => 379707 [title] => خطر شیعه انگلیسی از خطر وهابیت هم بالاتر است [pdate] => 13931017111551 [service_id] => 11 ) [7] => Array ( [id] => 379203 [title] => دشمن صفحه آرای اختلاف شیعه و سنی است/ شیعه انگلیسی ساخته دست دشمنان است [pdate] => 13931015121000 [service_id] => 11 ) [8] => Array ( [id] => 374268 [title] => فیلم/ تبیین شیعه انگلیسی توسط رحیمپور در جمع زائران پیاده اباعبدالله(ع) [pdate] => 13930919120500 [service_id] => 3 ) [9] => Array ( [id] => 372642 [title] => مذهب غیرسیاسی همان مهدویت مفتخورها است/ «شیعه انگلیسی» احکام اجتماعی را تعطیل کرده و تنها نشسته تا امام زمان(عج) بیاید/ داعشیهای امروز بچه سوسولهای خوارج دیروز [pdate] => 13930912130850 [service_id] => 11 ) [10] => Array ( [id] => 368499 [title] => باید شعار" مرگ بر تشیع انگلیسی و وهابی" را در تکبیرهایمان بگوئیم/ امروز برای "دو حسین" عزاداری میکنیم/ پیشبینی رحیم پور از کیفیت مرگش [pdate] => 13930823125900 [service_id] => 11 ) [11] => Array ( [id] => 263372 [title] => شیعه انگلیسی! + تصویر [pdate] => 13920629190700 [service_id] => 12 ) ) [related_content_v2] => Array ( [1] => Array ( [0] => Array ( [id] => 379902 [title] => با همدانشگاهیهای شیعهام صمیمی هستم/ اتحاد شیعه و سنی جرأت نفوذ را از دشمن میگیرد [pdate] => 13931018100649 [service_id] => 11 [rutitr] => یک دانشجوی اهل سنت گلستان: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [1] => Array ( [id] => 379744 [title] => لزوم تبیین عالمانه اهداف دشمنان در ترویج شیعه انگلیسی و اسلام آمریکایی [pdate] => 13931018093536 [service_id] => 11 [rutitr] => هاشمی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو» عنوان کرد: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [2] => Array ( [id] => 379707 [title] => خطر شیعه انگلیسی از خطر وهابیت هم بالاتر است [pdate] => 13931017111551 [service_id] => 11 [rutitr] => احمدی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [3] => Array ( [id] => 379203 [title] => دشمن صفحه آرای اختلاف شیعه و سنی است/ شیعه انگلیسی ساخته دست دشمنان است [pdate] => 13931015121000 [service_id] => 11 [rutitr] => شهبازی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [4] => Array ( [id] => 374268 [title] => فیلم/ تبیین شیعه انگلیسی توسط رحیمپور در جمع زائران پیاده اباعبدالله(ع) [pdate] => 13930919120500 [service_id] => 3 [rutitr] => فصل عزا - ۶۰ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [5] => Array ( [id] => 372642 [title] => مذهب غیرسیاسی همان مهدویت مفتخورها است/ «شیعه انگلیسی» احکام اجتماعی را تعطیل کرده و تنها نشسته تا امام زمان(عج) بیاید/ داعشیهای امروز بچه سوسولهای خوارج دیروز [pdate] => 13930912130850 [service_id] => 11 [rutitr] => رحیمپور ازغدی در تبیین اندیشههای «تشیع انگلیسی» مطرح کرد [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [6] => Array ( [id] => 368499 [title] => باید شعار" مرگ بر تشیع انگلیسی و وهابی" را در تکبیرهایمان بگوئیم/ امروز برای "دو حسین" عزاداری میکنیم/ پیشبینی رحیم پور از کیفیت مرگش [pdate] => 13930823125900 [service_id] => 11 [rutitr] => رحیم پور ازغدی در مشهد: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [7] => Array ( [id] => 263372 [title] => شیعه انگلیسی! + تصویر [pdate] => 13920629190700 [service_id] => 12 [rutitr] => وبلاگ سه نقطه [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [8] => Array ( [id] => 383119 [title] => شيعهنماها و سنينماها هردو ضد اسلاماند [pdate] => 13931101113536 [service_id] => 11 [rutitr] => تشكلهاي دانشجويي و اساتيد دانشگاه آزاد قوچان: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [9] => Array ( [id] => 389663 [title] => اجازه ندهید خط میان اسلام واقعی و اسلام آمریکایی کمرنگ شود [pdate] => 13931125205000 [service_id] => 11 [rutitr] => وحید جلیلی در یادواره شهدای سلامت: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [10] => Array ( [id] => 393089 [title] => جریانی در لباس یک شیعه گرم امام حسینی در حال ایجاد انحراف است/ امروز مرجعیت دروغین، شیعه را تهدید میکند [pdate] => 13931213114802 [service_id] => 4 [rutitr] => حجت الاسلام کاشانی در گفتگوی تفصیلی با «دانشجو» -۱ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [11] => Array ( [id] => 395585 [title] => خطر ترویج تشیع لندنی در برخی از مدارس غیر انتفاعی تهران [pdate] => 13931219081825 [service_id] => 11 [rutitr] => شیردل در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) ) ) [media] => Array ( ) [news_field] => Array ( [0] => Array ( [filed_id] => 1 [filed_name] => نوع خبر [filed_type] => C [filed_value] => ) ) [smarty_keys] => Array ( ) [live_blog] => Array ( ) [tags] => Array ( [0] => Array ( [tag] => قادمون [id] => 599781 [tag_id] => 399616 ) [1] => Array ( [tag] => شیعه انگلیسی [id] => 599782 [tag_id] => 30404 ) [2] => Array ( [tag] => اسلام آمریکایی [id] => 599783 [tag_id] => 30293 ) [3] => Array ( [tag] => رهبر معظم انقلاب [id] => 599784 [tag_id] => 634 ) [4] => Array ( [tag] => فضای مجازی [id] => 599785 [tag_id] => 87 ) ) [image_tag] => Array ( ) [documents] => [comments] => Array ( ) [comments_stats] => Array ( [N] => 2 ) [sepehr_keys] => Array ( ) ) 1
به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاههای کشور خطاب به حجت الاسلام شیرمردی رئیس ستاد نماز جمعه تهران نامه ای نوشت.
متن این نامه بدین شرح است:
«حجت الاسلام شیرمردی، رئیس ستاد نماز جمعه تهران
سلام علیکم
در محضر جنابعالی، سخن گفتن از جایگاه رفیع «نماز جمعه» بیهوده است چرا که جنابعالی بیش از ما دانشجویان بر اهمیت این فرصت بیتبدیل حکومت اسلامی واقفید. با این حال ذکر این نکته خالی از لطف نیست که چند مدتی است که تریبون نماز جمعه تهران به سبب حضور استاد حسن رحیمپور ازغدی و سخنان وی پیش از خطبههای نماز، اهمیتی بیش از پیش یافته است.
این ابتکار قابل تحسین، در صورتی که ادامه یابد ثمرات بسیاری خواهد داشت و ما دانشجویان از این جهت بر خود واجب دانستیم تا از ستاد نماز جمعه تهران تقدیر کنیم.
سخنان روشنگرانه استاد حسن رحیمپور در سخنرانیهای پیش از خطبه، حاوی حرفهایی بود که مدتهاست در دل دانشجویان و مردم انقلابی ایران خاک میخورد و مجالی برای بیان آن ایجاد نشده بود و قطع به یقین تریبون نماز جمعه به عنوان بزرگترین بلندگوی امر به معروف و نهی از منکر جایگاه آن است.
اما نگرانی ما از خبرهایی است که اخیرا به گوش میرسد! در خبرها شنیدهایم که قرار است جلسات مهم و اثرگذار حسن رحیمپور ازغدی –که به حق خار چشم جریان سکولاریزم و مبارز باندهای قدرت و ثروت است- را در سخنان پیش از خطبههای نماز جمعه خاتمه دهند!
البته با کمی تأمل میشود دریافت که باندهای قدرت و ثروت عزم خود را برای بایکوت این استاد فرزانه، جزم کردهاند؛ اما خدمت جنابتان عارضیم که طلاییترین نمره کارنامه ستاد نماز جمعه، در اختیار نهادن تریبون به جناب ازغدی و انقلابیونی همچون ایشان است.
از شما میخواهیم با عزمی انقلابی در مقابل باندهای زر و زور و تزویر بایستید ما دانشجویان نیز از شما حمایت خواهیم کرد. استاد رحیمپور ازغدی جان تازهای به نمازهای جمعه بخشیده است و ادامه جلسات وی میتواند این فرصت استثنایی انقلاب اسلامی را به ثمر برساند.
پیشتر نیز عرض کرده بودیم از فرصت نماز جمعه در خدمت به انقلاب اسلامی، آنطور که باید استفاده نمیشود، با حضور ایشان کورسوی امیدی باز شده است، فلذا این دریچه امید را نبندید».
[snews] => [bimg] => NULL [tmpl] => [sdate] => 13931101124853 [pdate] => 13931101124853 [udate] => 0 [sendby] => system [publishby] => system [updateby] => system [service_id] => 11 [cat_id] => 70 [sec_id] => 201 [status] => P [lang] => FA [hint] => [author] => [author_id] => 0 [source] => 0 [most_view] => 1 [comments_view_status] => 1 [comments_form_status] => 1 [conf] => [news_type] => 1 ) [extra_content] => [related_content] => Array ( [0] => Array ( [id] => 386994 [title] => اولین تندیس «نشان ابوذر» به رحیمپور ازغدی اهدا شد [pdate] => 13931115101219 [service_id] => 11 ) [1] => Array ( [id] => 386357 [title] => نطقهای انقلابی رحیم پورازغدی «افراطیون» را آشفته کرده است [pdate] => 13931113110200 [service_id] => 11 ) [2] => Array ( [id] => 385975 [title] => حضور رحیمپور ازغدی موجب بازگشت نماز جمعه به اصالت خود شد [pdate] => 13931112103900 [service_id] => 11 ) [3] => Array ( [id] => 385493 [title] => افرادی که در «فتنه» اثرگذار بودند در «دانشگاهها» پست میگیرند/ آقای رحیمپور ازغدی سکوت نکنید [pdate] => 13931110132500 [service_id] => 6 ) [4] => Array ( [id] => 385481 [title] => دولت هر نوع انعطافی به خرج داده ولی تحریمها بیشتر شد/ آمریکا میگوید ما توهین میکنیم و شما هیچ حرفی نزنید [pdate] => 13931110120700 [service_id] => 6 ) [5] => Array ( [id] => 383654 [title] => گزارش تصویری// نماز جمعه تهران [pdate] => 13931103180435 [service_id] => 2 ) [6] => Array ( [id] => 383648 [title] => حمایت قاطع از سخنان روشنگرانه «استاد رحیمپور» در پیش از خطبههای نمازجمعه [pdate] => 13931103150600 [service_id] => 11 ) [7] => Array ( [id] => 383424 [title] => سخنرانی پیش از خطبه استاد رحیمپور امید را در دلها زنده کرد/ عدهای دنبال نماز جمعه مرده هستند [pdate] => 13931102143200 [service_id] => 11 ) [8] => Array ( [id] => 383364 [title] => نمازخانه بیمارستانها باید در شان مراجعین و بیماران باشد [pdate] => 13931102115111 [service_id] => 11 ) [9] => Array ( [id] => 381676 [title] => نماز جمعهای که در آن از «فتنه، فساد اقتصادی و شیعه انگلیسی» حرفی زده نشود نماز جمعه نیست/ فشار زیادی میآورند تا دیگر سخنرانی نکنم [pdate] => 13931026152139 [service_id] => 6 ) [10] => Array ( [id] => 381264 [title] => آیتالله موحدی کرمانی نماز جمعه این هفته تهران را اقامه میکند [pdate] => 13931024114800 [service_id] => 6 ) [11] => Array ( [id] => 379078 [title] => از هر آیه قرآن میتوان موضوع سینمایی استخراج کرد/ معتقد نیستم که همه محصولات هالیوود صددرصد شیطانیاند/ «عزاداری» و «زیارت» جزئی از پروژه تشیع است [pdate] => 13931015085726 [service_id] => 4 ) [12] => Array ( [id] => 378420 [title] => برخی قمه میزنند اما پای دفاع از دین طاقت یک زخم کوچک هم ندارند/ امام زمان(عج) بهانه شده برخی هر کاری دوست دارند انجام دهند [pdate] => 13931011194200 [service_id] => 11 ) [13] => Array ( [id] => 378094 [title] => گردهمایی دانشجویان "مهدییاور" در مسجد جمکران برگزار میشود [pdate] => 13931010093400 [service_id] => 11 ) [14] => Array ( [id] => 376751 [title] => رحیمپور ازغدی: «ولایت مطلقه» به معنای عقلانی بودن و اهم و مهم کردن شرعی است/ فیاض: استراتژی «صلح جهانی» شیعه در مقابل استراتژی «نبرد آرماگدون» صهیونیزم [pdate] => 13931005081800 [service_id] => 4 ) [15] => Array ( [id] => 375829 [title] => به پاسداشت «حسن رحیمپور ازغدی»؛ فیلسوف شفاهی در مواجهه با تحجر و تجدد [pdate] => 13930929074500 [service_id] => 4 ) [16] => Array ( [id] => 374409 [title] => عکس/ رحیمپور ازغدی در جمع رزمندگان عراقی [pdate] => 13930920234000 [service_id] => 12 ) [17] => Array ( [id] => 374268 [title] => فیلم/ تبیین شیعه انگلیسی توسط رحیمپور در جمع زائران پیاده اباعبدالله(ع) [pdate] => 13930919120500 [service_id] => 3 ) [18] => Array ( [id] => 373772 [title] => نباید ابعاد عبادی و سیاسی نهضت عاشورا را از هم جدا کرد/ همه کسانی که امام حسین(ع) را تنها گذاشتند جزو مخالفان آن حضرت نبودند [pdate] => 13930917143538 [service_id] => 11 ) ) [related_content_v2] => Array ( [1] => Array ( [0] => Array ( [id] => 373772 [title] => نباید ابعاد عبادی و سیاسی نهضت عاشورا را از هم جدا کرد/ همه کسانی که امام حسین(ع) را تنها گذاشتند جزو مخالفان آن حضرت نبودند [pdate] => 13930917143538 [service_id] => 11 [rutitr] => رحیمپور ازغدی در جمع دانشجویان در کربلا: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [1] => Array ( [id] => 386994 [title] => اولین تندیس «نشان ابوذر» به رحیمپور ازغدی اهدا شد [pdate] => 13931115101219 [service_id] => 11 [rutitr] => توسط حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [2] => Array ( [id] => 386357 [title] => نطقهای انقلابی رحیم پورازغدی «افراطیون» را آشفته کرده است [pdate] => 13931113110200 [service_id] => 11 [rutitr] => جرستانیپور در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [3] => Array ( [id] => 385975 [title] => حضور رحیمپور ازغدی موجب بازگشت نماز جمعه به اصالت خود شد [pdate] => 13931112103900 [service_id] => 11 [rutitr] => امینی هرندی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [4] => Array ( [id] => 385493 [title] => افرادی که در «فتنه» اثرگذار بودند در «دانشگاهها» پست میگیرند/ آقای رحیمپور ازغدی سکوت نکنید [pdate] => 13931110132500 [service_id] => 6 [rutitr] => آیتالله جنتی در خطبههای نماز جمعه تهران: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [5] => Array ( [id] => 385481 [title] => دولت هر نوع انعطافی به خرج داده ولی تحریمها بیشتر شد/ آمریکا میگوید ما توهین میکنیم و شما هیچ حرفی نزنید [pdate] => 13931110120700 [service_id] => 6 [rutitr] => رحیمپور ازغدی در پیش از خطبههای نماز جمعه تهران: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [6] => Array ( [id] => 383654 [title] => گزارش تصویری// نماز جمعه تهران [pdate] => 13931103180435 [service_id] => 2 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [7] => Array ( [id] => 383648 [title] => حمایت قاطع از سخنان روشنگرانه «استاد رحیمپور» در پیش از خطبههای نمازجمعه [pdate] => 13931103150600 [service_id] => 11 [rutitr] => در نامه ۹۰۰ نفر از سرحلقههای صالحین به ستاد نمازجمعه مطرح شد [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [8] => Array ( [id] => 383424 [title] => سخنرانی پیش از خطبه استاد رحیمپور امید را در دلها زنده کرد/ عدهای دنبال نماز جمعه مرده هستند [pdate] => 13931102143200 [service_id] => 11 [rutitr] => بسیج دانشجویی دانشکده فنی دانشگاه تهران: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [9] => Array ( [id] => 383364 [title] => نمازخانه بیمارستانها باید در شان مراجعین و بیماران باشد [pdate] => 13931102115111 [service_id] => 11 [rutitr] => مسئول نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی ایلام: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [10] => Array ( [id] => 381676 [title] => نماز جمعهای که در آن از «فتنه، فساد اقتصادی و شیعه انگلیسی» حرفی زده نشود نماز جمعه نیست/ فشار زیادی میآورند تا دیگر سخنرانی نکنم [pdate] => 13931026152139 [service_id] => 6 [rutitr] => سخنان انقلابی رحیمپورازغدی در پیش از خطبههای نماز جمعه: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [11] => Array ( [id] => 374268 [title] => فیلم/ تبیین شیعه انگلیسی توسط رحیمپور در جمع زائران پیاده اباعبدالله(ع) [pdate] => 13930919120500 [service_id] => 3 [rutitr] => فصل عزا - ۶۰ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [12] => Array ( [id] => 374409 [title] => عکس/ رحیمپور ازغدی در جمع رزمندگان عراقی [pdate] => 13930920234000 [service_id] => 12 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [13] => Array ( [id] => 375829 [title] => به پاسداشت «حسن رحیمپور ازغدی»؛ فیلسوف شفاهی در مواجهه با تحجر و تجدد [pdate] => 13930929074500 [service_id] => 4 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [14] => Array ( [id] => 376751 [title] => رحیمپور ازغدی: «ولایت مطلقه» به معنای عقلانی بودن و اهم و مهم کردن شرعی است/ فیاض: استراتژی «صلح جهانی» شیعه در مقابل استراتژی «نبرد آرماگدون» صهیونیزم [pdate] => 13931005081800 [service_id] => 4 [rutitr] => گزارش کامل نشست گفتمانسازی مردمسالاری دینی؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [15] => Array ( [id] => 378094 [title] => گردهمایی دانشجویان "مهدییاور" در مسجد جمکران برگزار میشود [pdate] => 13931010093400 [service_id] => 11 [rutitr] => با حضور پناهیان و رحیم پورازغدی؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [16] => Array ( [id] => 378420 [title] => برخی قمه میزنند اما پای دفاع از دین طاقت یک زخم کوچک هم ندارند/ امام زمان(عج) بهانه شده برخی هر کاری دوست دارند انجام دهند [pdate] => 13931011194200 [service_id] => 11 [rutitr] => رحیمپور ازغدی در جمع 6 هزار دانشجو و طلبه مهدی یاور: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [17] => Array ( [id] => 379078 [title] => از هر آیه قرآن میتوان موضوع سینمایی استخراج کرد/ معتقد نیستم که همه محصولات هالیوود صددرصد شیطانیاند/ «عزاداری» و «زیارت» جزئی از پروژه تشیع است [pdate] => 13931015085726 [service_id] => 4 [rutitr] => رحیم پور ازغدی در جشنواره عمار: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [18] => Array ( [id] => 381264 [title] => آیتالله موحدی کرمانی نماز جمعه این هفته تهران را اقامه میکند [pdate] => 13931024114800 [service_id] => 6 [rutitr] => رحیمپور ازغدی سخنران پیش از خطبهها [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) ) ) [media] => Array ( ) [news_field] => Array ( [0] => Array ( [filed_id] => 1 [filed_name] => نوع خبر [filed_type] => C [filed_value] => ) ) [smarty_keys] => Array ( ) [live_blog] => Array ( ) [tags] => Array ( [0] => Array ( [tag] => مردم انقلابی [id] => 610603 [tag_id] => 155858 ) [1] => Array ( [tag] => ستاد نماز جمعه تهران [id] => 610604 [tag_id] => 73892 ) [2] => Array ( [tag] => اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل کشور [id] => 610605 [tag_id] => 388163 ) [3] => Array ( [tag] => استاد رحیم پور ازغدی [id] => 610606 [tag_id] => 378354 ) [4] => Array ( [tag] => دانشجویان [id] => 610607 [tag_id] => 1498 ) ) [image_tag] => Array ( ) [documents] => [comments] => Array ( [0] => Array ( [comment_id] => 161323 [cid] => 383162 [comment_name] => 50527582n@gmail.com [comment_mail] => [comment_message] => احسنت بر این مشی عقلانی وسیطره فکری ولایتی برو بچه های انجمن اسلامی مستقل. [comment_date] => 13931101150259 [comment_ip] => 89029386 [comment_status] => P [comment_lang] => FA [changeby] => سمانه جليلي [cat_id] => 0 [parent_id] => 0 [answer] => [is_replied] => [replied_by] => [rdate] => 0 [reply_message] => [most_like] => Y [membership_id] => 0 [answer_by] => [answer_date] => 0 [country_short] => de [country_long] => Germany ) [1] => Array ( [comment_id] => 161339 [cid] => 383162 [comment_name] => عسل [comment_mail] => [comment_message] => سلام احسنت بر شما دانشجویان من هم با نظر شما موافقم ان شاءالله که سخنرانی های استاد رحیم پور همچنان ادامه پیدا کند [comment_date] => 13931101155421 [comment_ip] => 1093747917 [comment_status] => P [comment_lang] => FA [changeby] => سمانه جليلي [cat_id] => 0 [parent_id] => 0 [answer] => [is_replied] => [replied_by] => [rdate] => 0 [reply_message] => [most_like] => Y [membership_id] => 0 [answer_by] => [answer_date] => 0 [country_short] => us [country_long] => United States of America ) [2] => Array ( [comment_id] => 161349 [cid] => 383162 [comment_name] => ستایشگر [comment_mail] => [comment_message] => سلام ما دانشجویان گیلان هم با شما هم عقیده ایم . ان تنصرالله ینصرکم [comment_date] => 13931101165650 [comment_ip] => 99339165 [comment_status] => P [comment_lang] => FA [changeby] => سمانه جليلي [cat_id] => 0 [parent_id] => 0 [answer] => [is_replied] => [replied_by] => [rdate] => 0 [reply_message] => [most_like] => Y [membership_id] => 0 [answer_by] => [answer_date] => 0 [country_short] => ir [country_long] => Iran (Islamic Republic of) ) [3] => Array ( [comment_id] => 161352 [cid] => 383162 [comment_name] => عبدالله [comment_mail] => [comment_message] => به نظر بنده خطبای نماز جمعه تهران همگی بعلت کهولت سن وضعف در درک وارائه مطالب روز ومورد نیاز جامعه بویژه جوانان جذابیتی ندارند وبهتر است شورای سیاست گذاری از روحانیون جوانتر و مد نظر قراردادن گزینه های مختلف مانند اشنائی به مسائل روز ایران وجهان ،دارابودن لحن گیرا باقابلیت اجرای نطق حماسی وشور آور، حتی تن صدا مد نظر قرار گیرد وزمان آن فرارسیده که ازبرخ رفتار های سنتی بخصوص درامر مسایل حساس انقلابی خارج شویم بطوریکه برای جوانان نسل جدید جذاب باشد نه آنک سرمان بکار خودمان گرم باشد و ازمسائل مهم غافل شویم .البته استاد رحیم پور بسار مقبول است. [comment_date] => 13931101170544 [comment_ip] => 99561029 [comment_status] => P [comment_lang] => FA [changeby] => سمانه جليلي [cat_id] => 0 [parent_id] => 0 [answer] => [is_replied] => [replied_by] => [rdate] => 0 [reply_message] => [most_like] => Y [membership_id] => 0 [answer_by] => [answer_date] => 0 [country_short] => ir [country_long] => Iran (Islamic Republic of) [childs] => Array ( [0] => Array ( [comment_id] => 161421 [cid] => 383162 [comment_name] => محمد313 [comment_mail] => mdidehmah2014@gmail.com [comment_message] => خودتو به همه نسبت نده کهولت سن چه ربطی داره برا تو نداره واسه ما داره خودتو همه فرض نکن . امام هم 80 سالی داشت زمان جنگ امام خامنه ایم در 70 و خوده این و خدا عمر با برکت بدهد به این مسلم زمان حفظ الله عنه از همه بالا تر پیامبرم در کهولت سن بود اواخر. افرادی مانند ایت الله صدیقی جنتی امامی کاشانی سید احمد خاتمی بسیار برجسته اند و در دل جوانان جای دارند خودمان را جای همه نگذاریم صرفا جهت اطلاع! [comment_date] => 13931101215212 [comment_ip] => 94501682 [comment_status] => P [comment_lang] => FA [changeby] => سمانه جليلي [cat_id] => 0 [parent_id] => 161352 [answer] => [is_replied] => [replied_by] => [rdate] => 0 [reply_message] => [most_like] => Y [membership_id] => 0 [answer_by] => [answer_date] => 0 [country_short] => us [country_long] => United States of America ) ) ) [4] => Array ( [comment_id] => 161423 [cid] => 383162 [comment_name] => حامد فتاحی بافقی [comment_mail] => hamed.fattahi1992@gmail.com [comment_message] => من به شخصه اقای رحیم پور ازغدی را میشناسم و چند وقته خدا خواسته بشناسمشون و از چندین ساله صحبت هایشون را گوش میدهم واقعا به تمام معنا ایشان انسان افتاده و با علم و آگاهی و پری هستند و کمتر کسی میتواند از حرفهایشان ایراد و اشکال بگیرد چون صحبت هایشان اکثرا با استدلال و احادیث و روایات با منبع و دقیق هست و باید از ایشان بیش از این ها استفاده بشود انشالله خداوند متعال یاری گر و نگهدارشان باشد [comment_date] => 13931101220443 [comment_ip] => 2959534302 [comment_status] => P [comment_lang] => FA [changeby] => سمانه جليلي [cat_id] => 0 [parent_id] => 0 [answer] => [is_replied] => [replied_by] => [rdate] => 0 [reply_message] => [most_like] => Y [membership_id] => 0 [answer_by] => [answer_date] => 0 [country_short] => ir [country_long] => Iran (Islamic Republic of) ) [5] => Array ( [comment_id] => 161441 [cid] => 383162 [comment_name] => رضا [comment_mail] => [comment_message] => ما دانشجویان دانشگاه محلات حمایت خودمان راازاستاداعلام می داریم. [comment_date] => 13931101233049 [comment_ip] => 1533251847 [comment_status] => P [comment_lang] => FA [changeby] => سمانه جليلي [cat_id] => 0 [parent_id] => 0 [answer] => [is_replied] => [replied_by] => [rdate] => 0 [reply_message] => [most_like] => Y [membership_id] => 0 [answer_by] => [answer_date] => 0 [country_short] => ir [country_long] => Iran (Islamic Republic of) ) [6] => Array ( [comment_id] => 161463 [cid] => 383162 [comment_name] => احمد عبدی [comment_mail] => abdi6630@gmail.ir [comment_message] => ما مردم از شرق کشور هم سخنان دلنشین استاد رحیم پور را دنبال وحضور ایشان را در نماز جمعه مثمر ثمر می دانیم درود بر دانشجویان هرشیار و در صحنه [comment_date] => 13931102072855 [comment_ip] => 99115261 [comment_status] => P [comment_lang] => FA [changeby] => سمانه جليلي [cat_id] => 0 [parent_id] => 0 [answer] => [is_replied] => [replied_by] => [rdate] => 0 [reply_message] => [most_like] => Y [membership_id] => 0 [answer_by] => [answer_date] => 0 [country_short] => ir [country_long] => Iran (Islamic Republic of) ) [7] => Array ( [comment_id] => 161481 [cid] => 383162 [comment_name] => سید دیباجی [comment_mail] => [comment_message] => ما دامغانی ها و دیباجی ها حمایت قاطع خود را از مرد ولایی، استاد رحیم پور (که خداوند ایشان را از چشم بد دور نماید)اعلام می داریم. [comment_date] => 13931102090000 [comment_ip] => 98417480 [comment_status] => P [comment_lang] => FA [changeby] => سمانه جليلي [cat_id] => 0 [parent_id] => 0 [answer] => [is_replied] => [replied_by] => [rdate] => 0 [reply_message] => [most_like] => Y [membership_id] => 0 [answer_by] => [answer_date] => 0 [country_short] => ir [country_long] => Iran (Islamic Republic of) ) ) [comments_stats] => Array ( [P] => 9 [H] => 3 ) [sepehr_keys] => Array ( ) ) 1
گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو: یکی از جریاناتی که از مدت ها پیش وجود داشته اما در چند سال اخیر رشد کرده، جریانی است که در دل شیعه و در بیوت برخی از علمای قم شکل گرفته است. جریانی که با شیعه قلمداد کردن خود و اظهارعقاید غیر معقول و غیر شیعیاش در شبکههای مختلف ماهواره ای و اینترنتی، به نحوی در حال تخریب چهره اصیل تشیع است. ایجاد و بسط بدعت ها، بدون توجه به مسائل روز جهان تنها یکی از اقدامات این فرقه انحرافی است. مسئله ای که منجر به دشمنی به شیعه و ایجاد دشمنی بین مسلمانان میشود. این فرقه نخستین سفره خود را در هیئات مذهبی پهن کرده و پیروان خود را از بین بچه هیئتیهایی برمیگزیند که احساسات نابی نسبت به ائمه اطهار دارند.
با توجه به اهمیت این موضوع با حجت الاسلام کاشانی، کارشناس دینی و مدرس حوزه علمیه در باب این مسئله به گفتگو نشستیم که مشروح آن را در زیر میخوانید:
دانشجو: شیعه ناب محمدی چگونه است و چه ویژگیهایی دارد؟
حجت الاسلام کاشانی : این سوال خیلی کلی است. شیعه ناب همان کسی است که به معالِم تشیع عمل میکند، یعنی اصول اعتقادی شیعه را باور دارد.اصول اعتقادی شیعه، منابع مکتوب قرآن و روایاتی است که در اعتقادات قطعی هستند یعنی در امهات مباحث اعتقادی، شیعه به خبر واحد یا ظنیات توجهی نمی کنند. شیعه کسی است که با این دو میراث و فرآوری عقل از این دو، منابع اعتقادی خود را پیدا میکند. هر مطلبی را که پیدا کرد نگاه میکند که بزرگان و علمای شیعه در مسئله ای اتفاق نظر داشته باشند و او خلاف آنها فکر کند، خود بررسی میکند که ببیند عقایدش با آنها میخواند یا نه، بعد از این به اعتقاداتش عمل میکند. خصوصیت ویژه شیعه در پیروی است نه هوای نفس. یکی از موارد مهم در پیروی، مسئله ولایت است که در شیعه بحث ساختاری دارد.
ولایت در مرحله نخست اصالتا برای حضرت حق است، که شیعه همانند سایر مسلمین معتقد است ، امر و نهی مخصوص حضرت حق است. وقتی پذیرفت و مسلمان شد و فهمید حضرت حق حکیم و علیم و رحیم است یعنی کار عبث نمیکند و از سر رحمت دستور میدهد حتی اگر ما را به نماز دعوت میکند از شدت رحمتش است برای اینکه به مصلحت عظیمهای برسیم و دچار مفسده کبیرهای نشویم.
مرحله بعد برای دسترسی مردم به دستورات حضرت حق، رسول خاتم را فرستاده شد. لذا تبعیت از رسول خدا شرط محبت خداوند است. به همین ترتیب در ادامه آن، مسیر امامت را قرار دارد که در واقع اینجا نقطه افتراق با غیر شیعه همانند اهل سنت است. شیعه همان جایگاه معتبر ولایت را که برای رسول خدا قائل است برای اهل بیت هم قائل میشود. تا اینجا شیعه از اهل سنت جدا میشود.
مرحله بعدی، در مسیر ادامه امامت گاهی انسان به دستور خود امام عمل و گاهی هم به دستور خود امام از دستور کس دیگری پیروی میکند ادامه مسیر ولایت بحث ولایت فقهاست. این از واضحات مبانی تشیع است و من متاسفم از این که گاهی واضحات به خاطر اینکه تبیین نمیشود برای برخی عجیب یا ناآشنا وغریب است. در حالی که من احدی از بزرگان شیعه را نمیشناسم که به بحث ولایت فقیه معتقد نباشند، برخلاف بعضی از ادعاهایی که میشود. این به صورت خیلی خلاصه برخی اصول اعتقادی تشیع است.
دانشجو: آیا شیعه ناب و شیعه انحرافی داریم ؟ شیعه منحرف چگونه شکل میگیرد و ریشه هایش در چیست؟
حجت الاسلام کاشانی: همانند اکثر مسلمین، شیعه قائل است که همه اصول رفتار ما یک اسوه دارد و باید طبق آن عمل کنیم. در مسیر جاده باید به یک نقشه عمل کرد و دور شدن از این نقشه انحراف میشود. حال گاهی این انحراف فردی است همانند اینکه من زبان را کنترل نکنم و گاهی عملی و گاهی در عقیده است. شیعه انحرافی که امروز در جامعه مصطلح است؛ اول در عقیده انحراف دارد، یعنی به جای اینکه به دستورات عمل کند و نقشه راه را ببیند، گاهی نظر و هوای نفس خود را وارد آن میکند. در واقع،انحراف میتواند در سایر فرق هم باشد، اگر از آن مسیر حق دور شود، انحراف میشود.
در دوران هایی پیش میآید که کسانی از راه اصلی منحرف میشوند، نمونه اش در روزگار ما کسانی هستند که ظاهرا در عقاید تشیع هستند و متاسفانه به خاطر هوای نفس از الگو دور میشوند. این افراد طیف های گستردهای دارند. برخی از آنها دگر اندیش میشوند یعنی به مبانی دینی شک میکنند، برخی از آنها مِتُد تحقیق را تغییر میدهند. لذا با بعضی باورهای دین دچار مشکل میشوند.
همه این موارد ما به ازای خارجی دارند. بعضی از آنها بخشی از دین را میگیرند و برخی دیگر را رها میکنند. بخشی هم اغراض سیاسی و به خاطر مخالفت با جریانی، چون نمیخواهند تفاوت شان با دیگران معلوم شود، میگویند شیعه هستیم و ظاهرا پیروانشان هم شیعه هستند. اما نقاط حساسی در مباحث اعتقادی وجود دارد که اگر به آن توجهی نشود باعث انحراف میشود. اینان ظاهرا شیعه هستند، آداب و رسوم و نماز و روزه راهمانند بقیه انجام می دهند اما در نقطه بزنگاه تفاوتی دارد که آن باعث چرخش میشود. شیعه انحرافی در عدم عمل به دستورات است که انحرافی می شود. یعنی به جای اینکه به دستورات و سیره قطعی اهل بیت عمل کند به هوای نفس خود عمل میکند.
دانشجو: آیا پیروی از هوای نفس در بین تمام اقشار جامعه میتواند وجود داشته باشد؟
حجت الاسلام کاشانی: پیروی از هوای نفس بین همه اقشار میتواند رخ دهد و هیچ کس از آن مستثنی نیست. اما گاهی مشکلات فردی درست میکند مانند اینکه فردی چشم ناپاک داشته باشد.
اما گاهی باعث میشود که عده زیادی دچار انحراف از عقیده یا عمل خود شوند، و این همان بخشی است که امروز به عنوان شیعه انحرافی مطرح است. هر شخصی به اندازه خود از مسیر حق انحراف دارد چون عصمت ندارد و توبه میکند. مطلبی که مورد بحث است آن است که اشخاص و گروه هایی باعث انحراف در عقیده و عمل دیگران میشوند. هر انسانی به غیر از معصوم به اندازه خودش گمراهی دارد یعنی همه رفتار من با رفتار پیامبر مطابق نیست و تلاش میکنم که در طول عمرم به آن نزدیک شوم اما برخی هستند که مردم را دچار گمراهی میکنند نکته اصلی افتراق اینجاست.
دانشجو: امام خمینی (ره) تعبیری به عنوان اسلام آمریکایی به کار برده اند و امروز شاهد تعبیر دیگری مشابه آن به عنوان شیعه انگلیسی هستیم با توجه به صحبت های شما شیعه انگلیسی ریشه اش کجاست و تمایز آن با شیعه ناب در چیست؟
حجت الاسلام کاشانی: تعبیر شیعه آمریکایی، اسلام آمریکایی، شیعه انگلیسی و یا تعابیر دیگر متناسب با مسائل روز گفته شده است، و اِلا از صدر اسلام،شروع شد، از روزی که بعضی با هوای نفس خود به دستور رسول الله عمل نکردند و باعث انحراف دیگران شدند. انحراف در اسلام را برخی عملا وبعضی اعتقادا ایجاد کردند و همیشه تنازع شیعه با برخی فرق در این بوده، که تشیع دنبال برگرداندن حقیقت اسلام و اسلام حقیقی با رهبری اهل بیت به جامعه بوده است. گروه مقابل، به دنبال این بود که اجازه ندهد اهل بیت به جامعه برگردند چون آنها الگو بودند و وقتی الگو در جامعه روشن شود انحراف دیده میشود.
وجود اهل بیت در واقع چراغ هدایت بود که دیگران تا چه اندازه از حقیقت زاویه پیدا کرده بودند. این همه شهادت ها، خفقان ها، تخریب و زندانی شدن اهل بیت و یاران شان از این جهت است که، اهل بیت از جامعه دور شوند و در واقع منجربهگمراهی مردم گردد واز طرفی گمراه کنندگان کارشان معلوم نشود.
در زمان امام خمینی بانی این کار آمریکاست. کارتر به حضرت امام پیامی میدهد که کارهای شما خلاف اسلام است و امام با لبخند می فرمایند کارتر هم برای ما اسلام شناس شده است! یعنی آنها برای دین نسخهای میپیچند که آن نسخه انحراف از اسلام حقیقی است و شروع به تبلیغ میکنند. امام هم به عنوان یک مصلح اجتماعی با نشان دادن نقطه انحراف ، سعی میکند که مردم از آن فاصله بگیرند.
امروز که مقام معظم رهبری بحث شیعه انگلیسی را مطرح کردند از این جهت است، که همیشه بین عوام شیعه و بین همه عوام فرق، گاهی خطاها و نابه خردی هایی وجود دارد. امروز خطرخیلی عظیمی وجود دارد، که به اسم مرجعیت و به دروغ به اسم تشیع اصیل با حمایت شدید لجستیکی و فرهنگی انگلستان فعالیت میکند. فرق آن با گذشته در این است که دیگر کارتر نمیآید به امام بگوید که طبق اسلام عمل کنید. امروزیک نفر که ظاهرا مرجع است و هم عالم و هم طرفدار و اصیل و سنتی است سعی میکند بگوید و با این عنوان و پوشش دنبال انحراف مردم هستند. به طور مثال تا قبل از این اگر بیست سال پیش شیعه ای در برخی زمینه ها خطا میکرد خطایی فردی بود که به دستورات مرجعش عمل نکرده است. امروز همان فرد خطاهایی را مرتکب میشود و متاسفانه مرجعیتش پیروی اوست!! این فرد که تا دیروز خطا میکرد و سرزنش میشد امروز سرزنش نمیشود چون به فتوای مرجعش عمل میکند!!
انگلستان سناریوی بسیار خطرناکی برای شیعه درست کرده و آن هم این است که امروز به عنوان یک مرجع تقلید و سَلف صالح شیعه در حال ایجاد یک انحراف است. اگر اسمش را شیعه انگلیسی گذاشتند به این خاطر بوده که بسیاری از دفاتر و مراکز تبلیغاتی آنها در انگلستان است. و اِلا عرض کردم نقطه اصلی انحراف مقابل اهل بیت از صدر اسلام تاکنون، عمل نکردن به الگوی اصلی دین یعنی قرآن و اهل بیت است. کارهایی که شیعه انگلیسی انجام میدهد اصلا در سیره اهل بیت وجود ندارد و تعبیر انگلیسی هم ممکن است چند سال آینده در جای دیگر قرار بگیرد. اگر توپخانه دشمن در استرالیا باشد آن زمان میشود شیعه استرالیایی امروز توپخانه فرهنگی در انگلستان قرار دارد به این خاطر به آن شیعه انگلیسی میگویند والا شیعه انگلیسی با اسلام آمریکایی هیچ تفاوت بنیادی ندارد.
دانشجو: تمایزآن ها در چیست؟ کمی بیشتر توضیح دهید ...
حجت الاسلام کاشانی : ممکن است در شاخه و برگ ها و ظواهر فرق کنند . در زمان امام خمینی(ره) اسلام امریکایی به طور مثال در لباس ملک فهد عربستان است، او هم به دلیل عدم عمل به دستورات اسلام اصیل، ظلم پذیر است و تبعیت از استکبار میکند. هزینه ، قدرت ، نیروی نظامی و علم خود را خرج میکند ؛ حج خونین درست میکند به جای اینکه با استکبار مبارزه کند. نمایش آن روز در وهابیت اوج دارد. که امروز هم همچنان هستند...
امروز خطری جدی در درون شیعه ما را تهدید میکند، خطری که در حال سازماندهی است. جریانی که تا دیروز بیرون تشیع بودند ، وارد شیعه شدند و در لباس یک شیعه گرم امام حسینی در حال ایجاد انحراف است. کار بسیار حساس است ، جراحی این جریان بسیار حساس است ، چرا که باید هم امام حسین(ع) را حفظ کنی چون مکتب ما زنده به امام حسین است ، و هم عزاداری را حفظ کنی چون مکتب ما قائم به عزاداری برای امام حسین (ع)است، و هم میبایست این انحرافات را دور کنی. مانند این است که بخواهی رگ حیات فردی را که سرطان زده شده جراحی کنی، و اگرتیغ شما ذره ای کج و راست شود رگ اصلی زده می شود گاهی پیش می آید کسی می خواهد با مُفسد و فساد مبارزه کند ولی متاسفانه اصل را ازبین می برند. حساسیت موضوع امروز در اینجاست که متاسفانه دو طرف، به ظاهر مرجعیت شیعه است ، البته از نظر ما یک طرف ، مرجعیت غیر حقیقی است.
ادامه دارد...
[snews] => [bimg] => NULL [tmpl] => [sdate] => 13931213114802 [pdate] => 13931213114802 [udate] => 0 [sendby] => system [publishby] => system [updateby] => system [service_id] => 4 [cat_id] => 14 [sec_id] => 73 [status] => P [lang] => FA [hint] => [author] => [author_id] => 0 [source] => 0 [most_view] => 1 [comments_view_status] => 1 [comments_form_status] => 1 [conf] => [news_type] => 1 ) [extra_content] => [related_content] => Array ( [0] => Array ( [id] => 433873 [title] => شیعه انگلیسی و تسنن آمریکایی دو روی یک سکه/ دیر بجنبیم اسلام را ذبح میکنند [pdate] => 13940528084755 [service_id] => 11 ) [1] => Array ( [id] => 405832 [title] => فراخوان انتخاب شعار محرم [pdate] => 13940208145100 [service_id] => 4 ) [2] => Array ( [id] => 395585 [title] => خطر ترویج تشیع لندنی در برخی از مدارس غیر انتفاعی تهران [pdate] => 13931219081825 [service_id] => 11 ) [3] => Array ( [id] => 393169 [title] => خوشرقصی«شیعه انگلیسی» بر امواج رسانهای استکبار/ جهل برخی مداحان آنها را سرباز «تشیع انگلیسی» کرده است [pdate] => 13931219102000 [service_id] => 4 ) [4] => Array ( [id] => 393124 [title] => «روز جنگ با عایشه»؛ اختراع «شیعه انگلیسی»/ هدف، آبروی تشیع است [pdate] => 13931216132855 [service_id] => 4 ) [5] => Array ( [id] => 381676 [title] => نماز جمعهای که در آن از «فتنه، فساد اقتصادی و شیعه انگلیسی» حرفی زده نشود نماز جمعه نیست/ فشار زیادی میآورند تا دیگر سخنرانی نکنم [pdate] => 13931026152139 [service_id] => 6 ) [6] => Array ( [id] => 381116 [title] => قادمون به جنگ با شیعه انگلیسی میرود [pdate] => 13931023160534 [service_id] => 12 ) [7] => Array ( [id] => 379902 [title] => با همدانشگاهیهای شیعهام صمیمی هستم/ اتحاد شیعه و سنی جرأت نفوذ را از دشمن میگیرد [pdate] => 13931018100649 [service_id] => 11 ) [8] => Array ( [id] => 379744 [title] => لزوم تبیین عالمانه اهداف دشمنان در ترویج شیعه انگلیسی و اسلام آمریکایی [pdate] => 13931018093536 [service_id] => 11 ) [9] => Array ( [id] => 379707 [title] => خطر شیعه انگلیسی از خطر وهابیت هم بالاتر است [pdate] => 13931017111551 [service_id] => 11 ) [10] => Array ( [id] => 379203 [title] => دشمن صفحه آرای اختلاف شیعه و سنی است/ شیعه انگلیسی ساخته دست دشمنان است [pdate] => 13931015121000 [service_id] => 11 ) [11] => Array ( [id] => 374268 [title] => فیلم/ تبیین شیعه انگلیسی توسط رحیمپور در جمع زائران پیاده اباعبدالله(ع) [pdate] => 13930919120500 [service_id] => 3 ) [12] => Array ( [id] => 372642 [title] => مذهب غیرسیاسی همان مهدویت مفتخورها است/ «شیعه انگلیسی» احکام اجتماعی را تعطیل کرده و تنها نشسته تا امام زمان(عج) بیاید/ داعشیهای امروز بچه سوسولهای خوارج دیروز [pdate] => 13930912130850 [service_id] => 11 ) [13] => Array ( [id] => 339177 [title] => «عمامههای انگلیسی» و «دکتر سلام» در طرح ولایت ایلام اکران شدند [pdate] => 13930521103644 [service_id] => 11 ) ) [related_content_v2] => Array ( [1] => Array ( [0] => Array ( [id] => 381676 [title] => نماز جمعهای که در آن از «فتنه، فساد اقتصادی و شیعه انگلیسی» حرفی زده نشود نماز جمعه نیست/ فشار زیادی میآورند تا دیگر سخنرانی نکنم [pdate] => 13931026152139 [service_id] => 6 [rutitr] => سخنان انقلابی رحیمپورازغدی در پیش از خطبههای نماز جمعه: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [1] => Array ( [id] => 381116 [title] => قادمون به جنگ با شیعه انگلیسی میرود [pdate] => 13931023160534 [service_id] => 12 [rutitr] => در راستای لبیک دانشجویان به رهبری؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [2] => Array ( [id] => 379902 [title] => با همدانشگاهیهای شیعهام صمیمی هستم/ اتحاد شیعه و سنی جرأت نفوذ را از دشمن میگیرد [pdate] => 13931018100649 [service_id] => 11 [rutitr] => یک دانشجوی اهل سنت گلستان: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [3] => Array ( [id] => 379744 [title] => لزوم تبیین عالمانه اهداف دشمنان در ترویج شیعه انگلیسی و اسلام آمریکایی [pdate] => 13931018093536 [service_id] => 11 [rutitr] => هاشمی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو» عنوان کرد: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [4] => Array ( [id] => 379707 [title] => خطر شیعه انگلیسی از خطر وهابیت هم بالاتر است [pdate] => 13931017111551 [service_id] => 11 [rutitr] => احمدی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [5] => Array ( [id] => 379203 [title] => دشمن صفحه آرای اختلاف شیعه و سنی است/ شیعه انگلیسی ساخته دست دشمنان است [pdate] => 13931015121000 [service_id] => 11 [rutitr] => شهبازی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [6] => Array ( [id] => 374268 [title] => فیلم/ تبیین شیعه انگلیسی توسط رحیمپور در جمع زائران پیاده اباعبدالله(ع) [pdate] => 13930919120500 [service_id] => 3 [rutitr] => فصل عزا - ۶۰ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [7] => Array ( [id] => 372642 [title] => مذهب غیرسیاسی همان مهدویت مفتخورها است/ «شیعه انگلیسی» احکام اجتماعی را تعطیل کرده و تنها نشسته تا امام زمان(عج) بیاید/ داعشیهای امروز بچه سوسولهای خوارج دیروز [pdate] => 13930912130850 [service_id] => 11 [rutitr] => رحیمپور ازغدی در تبیین اندیشههای «تشیع انگلیسی» مطرح کرد [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [8] => Array ( [id] => 339177 [title] => «عمامههای انگلیسی» و «دکتر سلام» در طرح ولایت ایلام اکران شدند [pdate] => 13930521103644 [service_id] => 11 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [9] => Array ( [id] => 393124 [title] => «روز جنگ با عایشه»؛ اختراع «شیعه انگلیسی»/ هدف، آبروی تشیع است [pdate] => 13931216132855 [service_id] => 4 [rutitr] => حجت الاسلام کاشانی در گفتگوی تفصیلی با «خبرگزاری دانشجو»-۲: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [10] => Array ( [id] => 393169 [title] => خوشرقصی«شیعه انگلیسی» بر امواج رسانهای استکبار/ جهل برخی مداحان آنها را سرباز «تشیع انگلیسی» کرده است [pdate] => 13931219102000 [service_id] => 4 [rutitr] => حجت الاسلام کاشانی درگفتگوی تفصیلی با «خبرگزاری دانشجو»-۳: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [11] => Array ( [id] => 395585 [title] => خطر ترویج تشیع لندنی در برخی از مدارس غیر انتفاعی تهران [pdate] => 13931219081825 [service_id] => 11 [rutitr] => شیردل در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [12] => Array ( [id] => 405832 [title] => فراخوان انتخاب شعار محرم [pdate] => 13940208145100 [service_id] => 4 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [13] => Array ( [id] => 433873 [title] => شیعه انگلیسی و تسنن آمریکایی دو روی یک سکه/ دیر بجنبیم اسلام را ذبح میکنند [pdate] => 13940528084755 [service_id] => 11 [rutitr] => دانشجوی اهل تسنن دانشگاه ایلام: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) ) ) [media] => Array ( ) [news_field] => Array ( [0] => Array ( [filed_id] => 1 [filed_name] => نوع خبر [filed_type] => C [filed_value] => ) ) [smarty_keys] => Array ( ) [live_blog] => Array ( ) [tags] => Array ( [0] => Array ( [tag] => عمامه [id] => 659341 [tag_id] => 169163 ) [1] => Array ( [tag] => شیعه انگلیسی [id] => 659342 [tag_id] => 30404 ) [2] => Array ( [tag] => خطر [id] => 659343 [tag_id] => 1807 ) [3] => Array ( [tag] => وحدت شیعه و سنی [id] => 659344 [tag_id] => 13590 ) [4] => Array ( [tag] => انحراف [id] => 659345 [tag_id] => 30165 ) [5] => Array ( [tag] => شیعه و سنی [id] => 659346 [tag_id] => 29878 ) [6] => Array ( [tag] => شیعه [id] => 659347 [tag_id] => 1322 ) ) [image_tag] => Array ( ) [documents] => [comments] => Array ( [0] => Array ( [comment_id] => 172635 [cid] => 393089 [comment_name] => مهدی [comment_mail] => mehdi_1123@yahoo.com [comment_message] => اتاق فکر استکبار جهانی: امروز فقط شیعه مقابل ما ایستاده، پس باید نابود شود؛1-تفرقه بین شیعه وسنی2-ایجاد جبهه تکفیر داخل تشیع(بیت شیرازی ها) 3-دو دسته کردن شیعیان(اصول گرا --- اصلاح طلب)!!!!!!! [comment_date] => 13931213231726 [comment_ip] => 98517269 [comment_status] => P [comment_lang] => FA [changeby] => فضلاله سرزعیم [cat_id] => 0 [parent_id] => 0 [answer] => [is_replied] => [replied_by] => [rdate] => 0 [reply_message] => [most_like] => Y [membership_id] => 0 [answer_by] => [answer_date] => 0 [country_short] => ir [country_long] => Iran (Islamic Republic of) ) [1] => Array ( [comment_id] => 172695 [cid] => 393089 [comment_name] => استاد باشی [comment_mail] => [comment_message] => خیلی مطلب جالبی بود. اما مصداق ها و شواهد عینی رو اصلاً اشاره نکرده بودید. مثلاً در هیئت چه کاری می کنند که می شوند شیعه انگلیسی؟ عقایدشان چیه و ما باید چه کار کنیم؟ ضمناً غلط املایی و نگارشی هم زیاد داشتید! [comment_date] => 13931214085601 [comment_ip] => 786558210 [comment_status] => P [comment_lang] => FA [changeby] => فضلاله سرزعیم [cat_id] => 0 [parent_id] => 0 [answer] => [is_replied] => [replied_by] => [rdate] => 0 [reply_message] => [most_like] => Y [membership_id] => 0 [answer_by] => [answer_date] => 0 [country_short] => ir [country_long] => Iran (Islamic Republic of) ) [2] => Array ( [comment_id] => 181235 [cid] => 393089 [comment_name] => پوراکبریان نیاز داود [comment_mail] => devout1965@yahoo.com [comment_message] => یکی از عوامل دین گریزی و فرار مغزها و تخلیه مراکز تحقیق،پالایش، تصفیه، بازنگری، ترمیم و توسعه فرهنگ و اخلاق و دین از حضور کارشناسان واقعی و مخلص و مومن، پارادوکس حکومت دینی جاری در کشور است که آنچه در طول زمان استقرار و رسمیت آن تاکنون مشهود و محسوس بوده فاصله غیر قابل توجیه عملکرد آن با اصول و اساس و بنیاد منتج از عنوان جمهوری اسلامی و قوانین لازم الاجرای آن (ولو شامل برخی ایرادات موجود) بوده و یکی از لوازم پیشگیری تشدید پروسه تخریب دین و مذهب و اخلاقیات و فرهنگ جامعه ، ایجاد سنخیت و تناسب بین عنوان رسمی و عملکرد حکومت است. یعنی با توجه به عدم ظرفیت و امکان عملی پیاده کردن اسلام در جامعه ناشی از فاصله غیرقابل توجیه مسئولین آن و نیز برخی اقشار جامعه موجود با اسلام و عدم آشتی پذیری آنان با د [comment_date] => 13940130180011 [comment_ip] => 2156664977 [comment_status] => P [comment_lang] => FA [changeby] => فضلاله سرزعیم [cat_id] => 0 [parent_id] => 0 [answer] => [is_replied] => [replied_by] => [rdate] => 0 [reply_message] => [most_like] => Y [membership_id] => 0 [answer_by] => [answer_date] => 0 [country_short] => de [country_long] => Germany ) [3] => Array ( [comment_id] => 183130 [cid] => 393089 [comment_name] => پوراکبریان نیاز داود [comment_mail] => devout1965@yahoo.com [comment_message] => ...یعنی با توجه به عدم ظرفیت و امکان عملی پیاده کردن اسلام در جامعه ناشی از فاصله غیرقابل توجیه مسئولین آن و نیز برخی اقشار جامعه موجود با اسلام و عدم آشتی پذیری آنان با دین و مذهب مورد ادعایشان، حداقل شهامت و جسارت تغییر عنوان و موارد ادعا از واژه های مقدس و مطلقی همچون جمهوریت و اسلام به واقعیت ملموس همگان و عدم بلوف زنی در تقنین مقررات و قوانین و برنامه های غیرممکن و خلاصه عدم اشاره به دین و مذهب و اعلام رسمی سکولاریسم در حوزه حکومت و دولت به خرج داده و دین و دینداران را از فاجعه موجود توسعه بی محابای عدم شفافیت، ابهام،کذب، دوگانگی، ریا، چاپلوسی، سرسپردگی، خشونت، تکفیر علمای غیروابسته برهانیم. الحمدلله الذی هدینا لهذا و نشهد ان لااله الاهو - داود پوراکبریان نیاز [comment_date] => 13940208110126 [comment_ip] => 2156664691 [comment_status] => P [comment_lang] => FA [changeby] => فضلاله سرزعیم [cat_id] => 0 [parent_id] => 0 [answer] => [is_replied] => [replied_by] => [rdate] => 0 [reply_message] => [most_like] => Y [membership_id] => 0 [answer_by] => [answer_date] => 0 [country_short] => de [country_long] => Germany ) ) [comments_stats] => Array ( [P] => 4 ) [sepehr_keys] => Array ( ) ) 1
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»: در گفتگوی قبلی با حجت الاسلام کاشانی ، کارشناس علوم دینی و استاد حوزه، در خصوص شیعه اصیل و راههای انحراف آن از مسیر حق صحبت کریدم. اینکه چگونه می توان در قالب یک مسلمان و شیعه از دین خود بیرون رفت. در ادامه صحبتها به واژه «شیعه انگلیسی» رسیدیم که در مقابل آن «شیعه آمریکایی» مطرح شد. در نهایت به این نکته رسیدیم که؛ «امروز خطری جدی در درون شیعه ما را تهدید میکند، خطری که در حال سازماندهی است. جریانی که تا دیروز بیرون تشیع بودند ، وارد شیعه شدند و در لباس یک شیعه گرم امام حسینی در حال ایجاد انحراف است. کار بسیار حساس است ، جراحی این جریان بسیار حساس است ، چرا که باید هم امام حسین(ع) را حفظ کنی چون مکتب ما زنده به امام حسین است ، و هم عزاداری را حفظ کنی چون مکتب ما قائم به عزاداری برای امام حسین (ع)است، و هم میبایست این انحرافات را دور کنی. مانند این است که بخواهی رگ حیات فردی را که سرطان زده شده جراحی کنی، و اگرتیغ شما ذره ای کج و راست شود رگ اصلی زده می شود گاهی پیش می آید کسی می خواهد با مُفسد و فساد مبارزه کند ولی متاسفانه اصل را ازبین می برند. حساسیت موضوع امروز در اینجاست که متاسفانه دو طرف، به ظاهر مرجعیت شیعه است ، البته از نظر ما یک طرف ، مرجعیت غیر حقیقی است».
حال در اینجا به ادامه گفتگو خبرگزاری دانشجو با استاد حوزه حجت الاسلام کاشانی، میپردازیم:
دانشجو: فرقه شیرازی چگونه و چطور شکل گرفت و با چه هدفی و چند سال است که فعالیت میکند؟ راههای رشد و شاخ و برگ پیدا کردنش چگونه بوده است؟
حجت الاسلام کاشانی: این که جریان شیرازی از کی شروع شده و انگیزه شان چه بوده ؛ ممکن است اولا در این خانواده افرادی باشند آبرودارو اهل تقوا ، ثانیا چون ما مطمئن نیستیم نمی توانیم در مورد افراد اظهار نظر کنیم .
آن نکته ای که مسلم است این است که این جریان، در حال حمایت است، وارد این موضوع نمیشوم که برخی از رووس این جریان عامدا و عالما در حال خطا هستند، یا نمی فهمند که مزدورند و خودشان متوجه نمیشوند که در زمین دشمن بازی میکنند؛ من نمیدانم . چون نه از مسئولان وزارت اطلاعات هستم که اسناد این ها را داشته باشم و نه در قلوب این ها هستم. اما رفتارشان دقیقا رفتاریست که یک دشمن انجام میدهد. حال آن ها عامدا و عالما انجام میدهند یا فریب خوردهاند؛ نمیدانم.
چه کار کردند اینها؟ پس از آن که برادر آقای شیرازی ادعای مرجعیت در سی و چند سالگی کرد ، مراجع آن زمان هم تعجب کردند، برخی بؤرطان شک کردند و برخی دیگر اعلام برائت... .این جریان ادعای مرجعیت کرد و با درآمد زیادی که داشت، شروع کردند به گفتن اینکه ما یک مرجع عالِم داریم . بیش از هزار کتاب از آن برادر قبلی چاپ شد. با اين حال ايشان که بیش از ده سال پیش از دنیا رفت، آثار علمی چشمگیر و مهمی ندارد. هر عالِمی در هر زمینه ای که معروف است، ابتکارات و نقطه نظرات مهمی دارد. در حوزه علمیه نجف و قم، برادر بزرگ شیرازی هیچ گاه به عنوان فَحل بزرگ فقاهت شناخته نشد. ولی در آمد زیادی داشت. زمان او مشکلاتی پیش آمد که نظام مجبور شد او را حصر کند . تا آن زمان هر دو طرف سعی میکردند حرمت نگه دارند. مقام معظم رهبری در رحلت آقا سید محمد شیرازی در اوج انصاف و سعه صدر ، با اینکه توهینهای زیادی به ایشان شده بود ، در مورد رحلت وی پیام تسلیت فرستادند و به برادر امروزی شان تسلیت گفتند. آن ها هم بیشتر حفظ حرمت میکردند. تا اینکه برادر بعدی به صورت وراثتی به مرجعیت رسید. که شرایط علمی ایشان از برادربزرگ یعنی سید محمد هم ضعیفتر بود. هیچ بحث مهم علمی از ایشان که دلیلی بر اعلمیت او باشد، وجود ندارد.
شیرازی ها سرانجام به تاسیس شبکههای ماهوارهای روی آوردند، یعنی رسانه درست کردند. وقتی رسانه درست کردند، وجهه اجتماعی پیدا میکنند. کسی که درآنسوی دنیا زندگی میکند چه می داند این شبکه فارسی زبان که برای مرجع تقلید در قم است، چقدر براساس تشيع اصيل و روي مبنا صحبت میکند. خوب مي دانید مراجع تقلید بزرگواري چون آیت الله مکارم شیرازی در قم ، آیت الله مدرسی در عراق نیز شبکه ماهوارهای دارند. لذا بيننده عادی در بدو امر آن جریان انحرافی را از این جریان اصیل باز نمی شناسد.
آنقدر مباحث انحرافی در رسانه های آن ها مطرح شد که مجبور شدند دو رسانه را بعدها خودشان حذف کنند و اعلام حمايت نكنند. یکی شبکه «سلام» است که دیگر نسبت به آن اعلام حمایت نکردند و دیگری «فدک» برای یاسر الحبیب است . در اسناد گذشته همیشه از این شبکه ها دفاع میشد، اخیرا در سایت این مرجع از شبکه های مذکور رسما دعوت و تبلیغ نمیشود.
اين جريان آن قدر در مباحث انحرافی زیاده روی کرد که حاکمیت را وادار به اعلان برائت نمود. مثلا به خاطر ادبی که جامعه شیعه نسبت به علما دارد، ما هیچ گاه به خودمان اجازه نمیدهیم راجع به کسی که حتی پنج مقلد داشته باشد اظهار نظر و جسارت به محضر آن ها کنیم. اما متاسفانه این سایت ها شروع کردند به بی ادبی و توهین به بزرگان و مراجعی که حتی وهابیون و... اینگونه توهین نکرده ودند. این مسئله انسان را حساس میکند. یک بار ، دو بار، سه بار ، حواسشان نیست ؟
در مرحله بعد شروع به شعائر سازی کردند. به طور مثال، در شبکه ای که رسما زیر نظر این مرجع تقلید است، تبلیغ میکنند و میگویند« به عنوان شیعه در روز عاشورا در کشور عراق با ید روی زمین بخوابیم و اسب از روی ما رد شود». هر شیعه ای با شنیدن این مطلب لبخند میزند وای به حال جهان اسلام چه برسد به اروپاییان. آخر این چه عزاداری است که شما بخوابید و اسب از روی شما عبور کند؟!
یا به طور مثال بنده به آن ها گفتم «اگر هر اتفاقی را که در کربلا رخ داده شما بخواهید به عنوان عزاداری انجام دهید، دستور شرع لازم است. طبق کدام دستور؟ شما الگو دارید و عزاداریتان را طبق الگو انجام دهید. اگر قراراست همه ی اتفاقات را انجام دهید، در روز کربلا زن ها را تازیانه زدند ، شما هم زنان را جمع کنید و تازیانه بزنید» یکی از آن ها گفت :« فکر خیلی خوبی است»! بعدها دیدیم که به صورت گوشه به گوشه در حال انجام این کار هستند !
یعنی هر عملی را که نفسشان دوست دارد آن ها میخواهند به عنوان شعائر حسینی انجام دهند. و بعد میگویند شما مخالف شعائر حسینی هستید .در صورتی که خیر... بچه های رزمنده ما که حدود 300 هزار شهید داریم با «یاحسین» شهید شدند. کسی مخالف با شعائر حسینی نیست و انقلاب ما قائم به وجود حضرت سیدالشهدا و عزاداری برای ایشان است. منتها آن چیزی که شما میگویید عزاداری نیست. امام حسین حقیقت دین را تبیین میکند، شما تشیع را تخریب میکنید .
این نمونه ها باعث شده است، که برخی از دلسوزان علی رغم میل باطنی وارد شوند، این حرف ها از کجا آمده است؟ شیعه که اجتهاد به رای را قبول ندارد و باید احکامش منبعث از قرآن و روایت باشد. درضمن، اخباری نیستیم. درعلم اصول علمای شیعه به حجيت خبر واحد معتقد هستند. به شرطی روایت را حجت می دانیم که معارض نداشته باشد. بله در روایات، صحیح و سقیم است، غث و ثمین است، درست و غلط وجود دارد. این جریان روایتی را پیدا می کنند که با سیره قطعی اهل بیت مخالف است. بعد آن را عَلم می کنند و می خواهند به آن عمل کنند. درواقع تحت لِوای این می خواهند با نظام اسلامی مقابله کنند. اینکه شما تقابل می بینید؛ هفته برائت در مقابل هقته وحدت؛ سالروز قدس، روز دفاع از حرمین مطرح می شود!!. این گروه بعد شروع به گسترش جبهه مخالف کردند. اول توهین به مقدسات اهل سنت ، توهین کردن به خود اهل سنت، ناصبی قلمداد کردن تمام اهل سنت ، لعنت کردن همه اهل سنت. بعد ، شیعیان دجالی و غیر دجالی را عنوان کردند و هر کسی را که با آن ها مخالف بود دجالی معرفی میکردند .
ما اگر درست تبلیغات کنیم باید روشن شود که این جریان در طول تاریخ یک جریان بی سابقه است. چون معمولا تحلیل تاریخي کمتر صورت میگیرد، مشخص نمیشود که این جریان درحال ایجاد چه انحراف عظیمی است. ان شاء الله به زودی کتابی به عنوان «ادب اختلاف» منتشر میکنیم که سيره علمای برجسته شیعه و مدافع تشیع، را در برخورد با اختلافات و سایر مذاهب بررسی میکند.
آنها به عالِم مخالف احترام گذاشته اند و هرگز توهین نکردند و دنبال جنجال نبوده اند. نمونه آن «علامه حلّی» است . شکی وجود ندارد اگر بخواهیم نام پنج نفر از علمای برجسته و قدمای شیعه را نام ببریم که عِلم کلام بر سر سفره آن ها رشد کرده، قطعا یکی از آن ها علامه حلی است . وی شرحی به کتاب اصول فقه ابن حاجب به نام مختصر ابن حاجب دارد. وقتی میخواهد شروع کند می گوید «این کتاب در مورد امام علامه رهبر عالمان حکیم است» . یعنی از شان علمی آن عالم دفاع میکند. بله قطعا علامه حلی خود را در امور اعتقادی مُحِق ، و جناب ابن حاجب را خطاکار میداند. ولی این باعث نمیشود که علامه به وی توهین کند. علامه می گوید ابن حاجب از علمای برجسته، فاضل، دارای شانی عظیم است، اما در مباحث امامت حق با ماست.
وقتی «ابن حجر عسقلانی» این شرح را نگاه می کند، می گوید «در بین شروحی که برای ابن حاجب نوشته شده، بهترین شرح را یک عالم شیعی نوشته است».
یا مرحوم طبرسی وقتی مجمع البیان را نوشته است، برخی بزرگان اهل سنت، چون شیخ ازهر کتاب وی را می بینند میگویند «از این کتاب حیرت زده هستيم«.
از طرفی دیگر صاحب مجمع البیان که از علمای برجسته شیعه است وقتی با کتاب «کشاف» زمخشری مواجه میشود ، در مقدمه جوامع الجامع ، می نویسد که « من مجبور شدم کتاب دیگری بنویسم و از لغات و تعابیر معجز گونه و از لطائف عجیب علامه زمخشری که با حق و حقیقت مطابق است ، توشه بردارم». این گونه یک عالِم برجسته شیعه در مورد عالِم سنی با چنین تعابیری صحبت میکند.
تعابیر «شیخ سلیم بِشری» و « مرحوم شرف الدین » در « المراجعات» ؛ قطعا هر کدام خود را حق میدانند اما وقتی با هم مواجه می شوند به یکدیگر ناسزا نمیگویند و يکدیگر را تجلیل میکنند.
می خواهم بگویم این جریان انگليسي خلاف همه جریان های شیعه است. علمای شیعه حتی آن هایی که از مکتب دفاع میکنند و کتاب در نقد عقاید اهل سنت نوشتهاند، توهین نمي کردند و عقاید خود را مستدل بیان کردند.
»شیخ عبدالجلیل قزوینی رازي» یکی از بزرگان و عالمان است ؛ در کتاب « النقض» که اصلا کتاب را در نقض عقاید غیر خود نوشته، میبینیم که چقدر مودبانه صحبت کرده است. در اصل مسئله وحدت ، میگوید« ما مخالفان خود را کافر نمیدانیم ، بلی ما خود را مُحِق میدانیم و آن ها را خطاکار، ولی زبان به طعن باز نمیکنیم » یا در جایی دیگر میگوید«صد هزار لعنت خدا و ملائکه و انبیا و آدمیان و جنیان بر کسی که تهمت فحشا بر زنان پیغمبر بزند و ما او را کافر میدانیم » . جسارت به ناموس پیامبر توهینی به خود حضرت است .
حالا شما در جریان شیعه انگلیسی می بینید که کیک میپزند، و میگویند امروز، روز جنگ با عایشه است. وقتی همچنین مطلبی در رسانه ای مطرح میشود که در یوتیوپ و جاهای دیگر منتشرمیشود، وقتی یک عوام سنی و یا یک تندروی وهابی این را میبیند، که به مقدس ترین مقدساتش توهین میشود ، طبیعی است که مقابله به مثل کند. علمای برجسته شیعه چون «سید احمد بن طاووس» استاد علامه حلي؛ سید بن طاووس در ( بناء المقالة الفاطمیة ) وقتی می خواهد از یک عاِلم اهل سنت به نام «ابن عبدالبر مالکی » نام ببرد، دو خط وی را مدح می کند.می گوید« من این روایت را از عالم فاضل کبیر امام اهل حدیث نقل می کنم» . در کجا ابن طاووس توهین کرده است؟!
ده ها مورد از این مثالها وجود دارد... .
زمانی شاه اسماعیل صفوی با نظر شخصي خود و بدون اجازه علماي شيعه ،نوه ی تفتازانی را که هر دو از علمای بزرگ اهل سنت بودند، می کشد. مُحقق ثانی که در بیزاری از دشمنان خدا از افراد پیش قدم و مورد استناد اين آقايان است ، وقتی باخبر میشود که چه بلایی سر نوه ی تفتازانی امده است، به شاه طهماسب ، فرزند شاه اسماعیل اعتراض شديدي میکند و میگوید « اگر این شخص زنده بود و من عقاید شیعه را مودبانه بیان میکردم ، او قطعا میپذیرفت. و اگر میپذیرفت شهرهای زیادی که پیرو این مرد بودند ، به راه حق بر میگشتند«.
جالب است که یکی از علمای برجسته شیعه در اين بحث « مرحوم آیت االله سید محمد باقر خوانساری » که اتفاقا آقایان( اهل این جریان ) او را ولایتی و برائتی می دانند ، حتی گروه شیعه انگلیسی هم به ایشان علاقه زیادی دارند؛ ایشان میگوید« مُحِقق ثانی تا زمانی که زنده بود ، غصه میخورد که چرا یک عالم اهل سنت را به ناحق کشته اند«.
تشیع اصیل ، حرف برای گفتن، استدلال و برهان دارد و نیازی به جسارت و توهین ندارد. ابن کثیر می گوید در جلسات درس شیخ مفید همه علمای مذاهب شرکت میکردند. اگر شیخ مفید میخواست ، توهین و جسارت کند آیا شاگرد غیر شیعه هم در مجالسش میآمد ؟!
علمای بزرگ شیعه که مبانی مستحکم و توان دفاع دارند ، در اوج مهربانی مانند برادر بزرگتر نسبت به برادر کوچکترشان که احساس میکنند در تفکر و عمل خطا میکند، سعی میکنند با مهربانی او را به خود جلب کنند.
در عوض خطر عظیم این جریان ، در چند جهت است ؛ اولا این که در حال معرفی نادرست بزرگان شیعه است، که نه اینگونه نبودهاند و اهل دشنام و دشمنی بودند. و این شیعه را در بین جامعه جهانی بسیار بی ادب جلوه میدهد که تهمتي ناحق به شیعه است .و هم در فرق مسلمین منجر به کینه توزی بیشتر با شیعه میشود و بهانه به دست بهانه جویان مي دهد . بله داعشی ها ممکن است به راحتی آدم بکشند ولی زمانی ناحق میکشند و گاهی مستند به خطایی می کشند . آن ها قرار است که آدم کشی و خونریزی کنند ولی اگر بهانه به دست آن ها بدهیم که این آقایان دارند می دهند؛ مستند به این خطاها کار خود را انجام میدهند و میگویند مقابله به مثل است.
ثانيا ؛ بیداری اسلامی پس از انقلاب فراوان شده، و باعث شده عدهای آمالشان جریان انقلاب اسلامی که جریانی ظلم ستیز است باشد و بخواهند به سمت این جریان بیایند ، و عده ی زیادی به اسلام گرایش پیدا میکنند . غیر مسلمانانی که به اسلام گرایش پیدا میکنند مشکلات زیادی دارند ، چون باید از دین قبلی جدا شوند و ارتباطاشان با نزدیکان دچار مشکل میشود ، برخی خدمات اجتماعی نسبت به آن ها محدود میشود ، انسانی هم که پس از تحقیق و تفحص دین خود را تغییر میدهد قطعا نسبت به آن تعصب دارد. اکثر افرادی که در جوامع اروپایی مسلمان میشوند در ابتدا اهل سنت هستند و در فقه اهل سنت، ظلم پذیری ترویج شده است . به گونه ای که در جامعه ای حاکمی با کودتا به حکومت برسد ، حکومتش دینی محسوب می شود و مخالفت با او حرام است.
فرد تازه مسلمان شده وقتی با مسأله مواجه میشود ، دچار ابهام می شود، دنبال این میگردد آیا همه ی گروه های اسلام اینگونه ظلم پذیر هستند ؟ یا خیر. دو جریان در مقابل او قرار میگیرد ( می خواهم بگویم خطر شیعه انگلیسی در کجاست) . دو جریان در جوامع اسلامی الگوی جهادی و ظلم ستیزی دارند؛ یکی سلفيت تکفیری و دیگری تشیع انقلابی جمهوری اسلامی است. دو عامل باعث میشود که آنان نتوانند سمت تشیع بیایند، یعنی تشیع انگلیسی از مهمترین علت های عدم تبلیغ شیعه است .
یک عامل، فردی که مسلمان شده از پدر و مادر و دوستانش فاصله گرفته و با عده ای دیگر نشست و برخاست میکند. اگر بخواهد شیعه شود باید یکبار دیگر مکتبش را تغییر دهد و از این جهت دوباره دچار مصیبت هایی میشود. دو؛ او نسبت به معالِم مکتبش حب و بغض دارد . نگاه میکند و میبیند که جریان شیعه انگلیسی در مقابل او ایستاده و به مقدساتش توهین میکند . او نمیتواند به این جهت بیاید، چون کسی که با تحقیق مسلمان شده امروز صحابه پیامبر را کسانی میبیند که دین را از پیامبر گرفتند و به ما رساندند . نوامیس پیامبر را محبوبان رسول خدا میداند. حالا تشیع انگلیسی کیک درست میکند و روز مرگ یکی از همسران پیامبر را جشن میگیرد. این مسئله او را منزجر میکند .
طرف مقابل؛ یعنی تكفيريها، این مشکل را ندارد . یک سنی اگر بخواهد وهابی شود نیازی نیست که تغییر دین و مکتب دهد. یعنی یک حنفی ، حنفی باقی می ماند و تازه احساس می کند که توحیدی تر عمل میکند. ثانیا به مقدساتش توهین نمیشود و صحابه و همسران پیامبر نیز مورد تجلیل قرار میگیرد.
به نظر من این یکی از عوامل مهم است که در جریانهایی چون داعش البته نه همه جریان داعش، به این گونه است.
بله برخی از عوامل داعش ممکن است، مجرمین زندان های اروپایی باشند که با پول به گروه داعش پیوستند؛ اما افرادی هم هستند که مسلمان شدند و برای جهاد فی سبیل الله البته با تشخيص غلط به داعش خدمت میکنند.
را ه ورود به تشیع با این تبلیغات بسته است. البته این جریان هنوز بزرگ نیست که بتواند در مقابل عظمت جمهوری اسلامی بایستد . ما احساس خطر می کنیم که این غده سرطانی رشد کند. این جریان با بَد معرفی کردن شیعه اجازه نمیدهند کسی به سمت آن بیاید .
یکی از شبکه های وهابی را تماشا میکردم که سخنرانی و کل مداحی این جریان را بدون سانسور پخش کرد. یعنی شما چقدر باید اباطیل بگویید که جبهه مقابل شما، تمام دوساعت برنامه شما را بدون تعلیق و توضیح ، پخش کند ! این جریان در حال ایجاد مستندات برای تهمت های وهابیت و اسلام امریکایی برای شیعه است.
هر چه تهمت میزنند بزرگان شیعه در صدد پاسخ هستند. این مطالبی که مطرح میشود اصلا در تشیع وجود ندارد و دروغ است.مقام معظم رهبری میفرمایند: هر کسی که تشیع واقعی را معرفی کند درسته که اسم این، کار مذهبی است اما در راه وحدت اسلامی است. جهان اسلام شناخت خوبی از تشیع ندارد و خوب نمی شناسد. شما اگر حقیقت شیعه را بیان کنید طرف مقابل شما را می پسندد . چند بار رهبری در سخنرانی های خود میفرمایند که کتاب «الغدیر» وحدت بخش است چون شیعه را درست معرفی میکند .کجا به اباطیلی که به ما نسبت داده می شود اعتقاد داریم، آنها تهمت است .
اما شیعه انگلیسی در حال بی آبرو ساختن شیعه است. هر تهمتی که به شیعه در رسانههاشان زده میشود آن ها میگویند ما به آن معتقدیم. علیه شیعه و به اسم تشیع سند سازی میکنند .
کلمه « رفض» و «رافضی»، در بین عامه، غیر شیعه کلمه شنیعی است. یعنی منافقی که کافر است و برای «هَدم» دین قیام کرده، ولی تظاهر اسلامي دارد. اگر به ما رافضی میگویند، میخواهند دشنام دهند. آقایان در شبکه هایشان میگویند رافضی هستیم . کسی چون «یاسر الحبیب»تکه کلامش این است: «نَحنُ الروافض». بزرگان ما می گویند و اعلام می کنند که ما در دین خود دشنام نداریم اما آقایان رسما در شبکه های خود دشنام میدهند.
این جریان در واقع توپخانه ای تبلیغاتی است علیه شیعه در لباس یک شیعه . هر تهمتی که زده می شود آن ها می گویند بله ما معتقدیم .
شخصی را جلوی دوربین خود میآورند و طرف اعلام میکند که میخواهد مسلمان شود . به او میگویند شهادتین بگو . آن ها می گویند علاوه بر شهادتین رسما باید نام خلیفه اول و دوم را ببری و بگویی : من از فلانی بیزارم .
علمای بزرگ شیعه در مسئله قمه زنی حکم صادر میکنند که وهن مذهب است ، کنار بگذارید. آن وقت این ها یک عده عمامه به سر را میآورند قمه می زنند و فیلمش را همه جا پخش میکنند .
ادامه دارد...
[snews] => [bimg] => NULL [tmpl] => [sdate] => 13931216132855 [pdate] => 13931216132855 [udate] => 0 [sendby] => system [publishby] => system [updateby] => system [service_id] => 4 [cat_id] => 14 [sec_id] => 73 [status] => P [lang] => FA [hint] => [author] => [author_id] => 0 [source] => 0 [most_view] => 1 [comments_view_status] => 1 [comments_form_status] => 1 [conf] => [news_type] => 1 ) [extra_content] => [related_content] => Array ( [0] => Array ( [id] => 433873 [title] => شیعه انگلیسی و تسنن آمریکایی دو روی یک سکه/ دیر بجنبیم اسلام را ذبح میکنند [pdate] => 13940528084755 [service_id] => 11 ) [1] => Array ( [id] => 395585 [title] => خطر ترویج تشیع لندنی در برخی از مدارس غیر انتفاعی تهران [pdate] => 13931219081825 [service_id] => 11 ) [2] => Array ( [id] => 394588 [title] => تعریف شیعه انگلیسی ازاسلام تنها خوشایند غرب ومدرنیته است [pdate] => 13931214155309 [service_id] => 6 ) [3] => Array ( [id] => 393169 [title] => خوشرقصی«شیعه انگلیسی» بر امواج رسانهای استکبار/ جهل برخی مداحان آنها را سرباز «تشیع انگلیسی» کرده است [pdate] => 13931219102000 [service_id] => 4 ) [4] => Array ( [id] => 393089 [title] => جریانی در لباس یک شیعه گرم امام حسینی در حال ایجاد انحراف است/ امروز مرجعیت دروغین، شیعه را تهدید میکند [pdate] => 13931213114802 [service_id] => 4 ) [5] => Array ( [id] => 379203 [title] => دشمن صفحه آرای اختلاف شیعه و سنی است/ شیعه انگلیسی ساخته دست دشمنان است [pdate] => 13931015121000 [service_id] => 11 ) [6] => Array ( [id] => 374268 [title] => فیلم/ تبیین شیعه انگلیسی توسط رحیمپور در جمع زائران پیاده اباعبدالله(ع) [pdate] => 13930919120500 [service_id] => 3 ) [7] => Array ( [id] => 372642 [title] => مذهب غیرسیاسی همان مهدویت مفتخورها است/ «شیعه انگلیسی» احکام اجتماعی را تعطیل کرده و تنها نشسته تا امام زمان(عج) بیاید/ داعشیهای امروز بچه سوسولهای خوارج دیروز [pdate] => 13930912130850 [service_id] => 11 ) ) [related_content_v2] => Array ( [1] => Array ( [0] => Array ( [id] => 379203 [title] => دشمن صفحه آرای اختلاف شیعه و سنی است/ شیعه انگلیسی ساخته دست دشمنان است [pdate] => 13931015121000 [service_id] => 11 [rutitr] => شهبازی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [1] => Array ( [id] => 374268 [title] => فیلم/ تبیین شیعه انگلیسی توسط رحیمپور در جمع زائران پیاده اباعبدالله(ع) [pdate] => 13930919120500 [service_id] => 3 [rutitr] => فصل عزا - ۶۰ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [2] => Array ( [id] => 372642 [title] => مذهب غیرسیاسی همان مهدویت مفتخورها است/ «شیعه انگلیسی» احکام اجتماعی را تعطیل کرده و تنها نشسته تا امام زمان(عج) بیاید/ داعشیهای امروز بچه سوسولهای خوارج دیروز [pdate] => 13930912130850 [service_id] => 11 [rutitr] => رحیمپور ازغدی در تبیین اندیشههای «تشیع انگلیسی» مطرح کرد [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [3] => Array ( [id] => 394588 [title] => تعریف شیعه انگلیسی ازاسلام تنها خوشایند غرب ومدرنیته است [pdate] => 13931214155309 [service_id] => 6 [rutitr] => رحیمپور ازغدی در جمع طلاب: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [4] => Array ( [id] => 393089 [title] => جریانی در لباس یک شیعه گرم امام حسینی در حال ایجاد انحراف است/ امروز مرجعیت دروغین، شیعه را تهدید میکند [pdate] => 13931213114802 [service_id] => 4 [rutitr] => حجت الاسلام کاشانی در گفتگوی تفصیلی با «دانشجو» -۱ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [5] => Array ( [id] => 393169 [title] => خوشرقصی«شیعه انگلیسی» بر امواج رسانهای استکبار/ جهل برخی مداحان آنها را سرباز «تشیع انگلیسی» کرده است [pdate] => 13931219102000 [service_id] => 4 [rutitr] => حجت الاسلام کاشانی درگفتگوی تفصیلی با «خبرگزاری دانشجو»-۳: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [6] => Array ( [id] => 395585 [title] => خطر ترویج تشیع لندنی در برخی از مدارس غیر انتفاعی تهران [pdate] => 13931219081825 [service_id] => 11 [rutitr] => شیردل در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [7] => Array ( [id] => 433873 [title] => شیعه انگلیسی و تسنن آمریکایی دو روی یک سکه/ دیر بجنبیم اسلام را ذبح میکنند [pdate] => 13940528084755 [service_id] => 11 [rutitr] => دانشجوی اهل تسنن دانشگاه ایلام: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) ) ) [media] => Array ( ) [news_field] => Array ( [0] => Array ( [filed_id] => 1 [filed_name] => نوع خبر [filed_type] => C [filed_value] => ) ) [smarty_keys] => Array ( ) [live_blog] => Array ( ) [tags] => Array ( [0] => Array ( [tag] => عمامه های انگلیسی [id] => 659500 [tag_id] => 388557 ) [1] => Array ( [tag] => مرجعیت شیعه [id] => 659501 [tag_id] => 89282 ) [2] => Array ( [tag] => شیعه و سنی [id] => 659502 [tag_id] => 29878 ) [3] => Array ( [tag] => شیعه [id] => 659503 [tag_id] => 1322 ) ) [image_tag] => Array ( ) [documents] => [comments] => Array ( [0] => Array ( [comment_id] => 173094 [cid] => 393124 [comment_name] => مهدی [comment_mail] => mehdi_1123@yahoo.com [comment_message] => علما و مسئولین مواظب شیعیان انگلیسی داخل کشور خودمون هم باشن؛ خیلی از مداحان مشهور کشور هم به اونا می پیوندن!!! [comment_date] => 13931216150312 [comment_ip] => 99314492 [comment_status] => P [comment_lang] => FA [changeby] => فضلاله سرزعیم [cat_id] => 0 [parent_id] => 0 [answer] => [is_replied] => [replied_by] => [rdate] => 0 [reply_message] => [most_like] => Y [membership_id] => 0 [answer_by] => [answer_date] => 0 [country_short] => ir [country_long] => Iran (Islamic Republic of) ) [1] => Array ( [comment_id] => 173127 [cid] => 393124 [comment_name] => [comment_mail] => [comment_message] => اینها مانند خوارج از ولایت جلو زده اند! پا جای پای حضرت آقا بگذاریم که ایشان مردخدا هستند. اللهم احفظ قائدنا امام الخامنه ای [comment_date] => 13931216192610 [comment_ip] => 786512418 [comment_status] => P [comment_lang] => FA [changeby] => فضلاله سرزعیم [cat_id] => 0 [parent_id] => 0 [answer] => [is_replied] => [replied_by] => [rdate] => 0 [reply_message] => [most_like] => Y [membership_id] => 0 [answer_by] => [answer_date] => 0 [country_short] => ir [country_long] => Iran (Islamic Republic of) [childs] => Array ( [0] => Array ( [comment_id] => 174110 [cid] => 393124 [comment_name] => [comment_mail] => [comment_message] => اللهم العنه [comment_date] => 13931221041516 [comment_ip] => 1843663778 [comment_status] => P [comment_lang] => FA [changeby] => فضلاله سرزعیم [cat_id] => 0 [parent_id] => 173127 [answer] => [is_replied] => [replied_by] => [rdate] => 0 [reply_message] => [most_like] => Y [membership_id] => 0 [answer_by] => [answer_date] => 0 [country_short] => gb [country_long] => United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland ) ) ) [2] => Array ( [comment_id] => 173578 [cid] => 393124 [comment_name] => [comment_mail] => [comment_message] => خدایا مکر دشمنان اسلام را به خودشان بازگردان.آمین [comment_date] => 13931218150219 [comment_ip] => 99330311 [comment_status] => P [comment_lang] => FA [changeby] => فضلاله سرزعیم [cat_id] => 0 [parent_id] => 0 [answer] => [is_replied] => [replied_by] => [rdate] => 0 [reply_message] => [most_like] => Y [membership_id] => 0 [answer_by] => [answer_date] => 0 [country_short] => ir [country_long] => Iran (Islamic Republic of) ) [3] => Array ( [comment_id] => 174111 [cid] => 393124 [comment_name] => [comment_mail] => [comment_message] => روز جنگ با عايشه ام الفساد، بدعته، ولي اصطلاح شيعه انگليسي بدعت نيس، روز بصيرت بدعت نيس، روز غدير قم بدعت نيس، هزارتا روز رنگارنگ كه آقايون ساختن بدعت نيس خدا هدايتتون كنه [comment_date] => 13931221041720 [comment_ip] => 1843663778 [comment_status] => P [comment_lang] => FA [changeby] => فضلاله سرزعیم [cat_id] => 0 [parent_id] => 0 [answer] => [is_replied] => [replied_by] => [rdate] => 0 [reply_message] => [most_like] => Y [membership_id] => 0 [answer_by] => [answer_date] => 0 [country_short] => gb [country_long] => United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland [childs] => Array ( [0] => Array ( [comment_id] => 174174 [cid] => 393124 [comment_name] => Hossein [comment_mail] => Oghab7@chmail.ir [comment_message] => سلام اگه واقعا فرق اینارو نمیدونید بیشتر تحقیق کنید کدوم یکی از بدعت های جمهوری اسلامی به زعم شما عامل از بین برنده وحدت مسلمون هاست؟ [comment_date] => 13931221155459 [comment_ip] => 1123635683 [comment_status] => P [comment_lang] => FA [changeby] => فضلاله سرزعیم [cat_id] => 0 [parent_id] => 174111 [answer] => [is_replied] => [replied_by] => [rdate] => 0 [reply_message] => [most_like] => Y [membership_id] => 0 [answer_by] => [answer_date] => 0 [country_short] => us [country_long] => United States of America ) ) ) ) [comments_stats] => Array ( [P] => 6 [N] => 6 ) [sepehr_keys] => Array ( ) ) 1به گزارش گروه فرهنگی "خبرگزاری دانشجو"، در آستانه اربعین حسینی و همزمان با راهپیمایی عظیم دلدادگان آستان حضرتش از سراسر جهان به سوی کربلای معلی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نخستین دوره «جایزه جهانی اربعین» را در ایران و دیگر کشورهای جهان برگزار میکند.
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، متن فراخوان منتشر شده به شرح ذیل است:
باسمه تعالی
فراخوان «جایزه جهانی اربعین»
سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نخستین دوره «جایزه جهانی اربعین» را همزمان با اربعین حسینی 1393 شمسی، 1436 قمری و 2014 میلادی، برگزار میکند. علاقمندان در ایران و دیگر کشورهای جهان میتوانند با ارسال عکسهای خود در این جایزه شرکت نمایند.
عکسهای ارسالی ثبتشده توسط تلفن همراه و یا دوربینهای عکاسی، باید در موضوعات ذیل باشند:
•1- پیادهروی عظیم اربعین حسینی در کشور عراق
•2- برگزاری مراسم اربعین در ایران و دیگر کشورهای جهان
•3- صحنههای دلدادگی و ابراز ارادت به حضرت اباعبدلله الحسین (ع) در ایام اربعین در جای جای جهان
•4- رخدادهای مهم در ارتباط با اربعین در کشورهای مختلف جهان
•5- موضوع آزاد پیشنهادی ارسالکننده اثر مرتبط با اربعین حسینی
مشخصات عکسهای ارسالی:
تعداد عکسهای ارسال شده در هر موضوع با تلفن همراه و دوربین عکاسی، حداکثر 5 اثر در نظر گرفته شده است.
ارسال عکسها باید از طریق ایمیل Arbaeen@icro.ir صورت گیرد.
عکسهای ثبتشده توسط دوربینهای عکاسی معادل حداکثر ۱۰۰ کیلو بایت و نیز ارسال سی دی در اندازه 50 در 70 سانتیمتر با ۳۰۰ دی پی آی، صورت گیرد.
عکسهای با کیفیت اصلی بر روی سی دی، به نشانی تهران، بزرگراه رسالت، روبروی در شمالی مصلی، مجتمع امام خمینی (ره)، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ادارهکل روابط عمومی و اطلاعرسانی ارسال شوند.
ارسال عکسهای با تلفن همراه نیز، از طریق ایمیل مذکور ارسال شود.
ذکر مکان ثبت عکس الزامی است.
شرکت در این بخش برای عموم آزاد است و شرط سنی ندارد.
آثار دریافتی توسط هیأت داورانی متشکل از اساتید برتر عکاسی کشور، مورد ارزیابی قرار گرفته و به سه اثر برگزیده دیپلم افتخار و جایزه ویژه اهدا، خواهد شد.
به صاحبان 3 اثر برگزیده نخست ایرانی، جایزه سفر 10 روزه به عتبات عالیات و به 10 نفر برتر خارجی، جایزه سفر 10 روزه به مشهد مقدس و دیگر اماکن زیارتی کشورمان، تعلق میگیرد.
به 10 نفر بعدی، جوایز نفیسی اهدا میگردد.
مهلت ارسال آثار:
مهلت ارسال آثار از 21 آذر ماه مصادف با اربعین حسینی تا 21 دی ماه به مدت یک ماه میباشد.
آثار برگزیده:
آثار برگزیده علاوه بر دریافت جایزه، در قالب «نمایشگاه عکس اربعین» در ایران و نیز رایزنیهای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای دیگر جهان، به نمایش درخواهد آمد.
مالکیت آثار دریافتی متعلق به دبیرخانه جایزه میباشد.
این جایزه در سالهای آینده به آثاری در بخشهای دیگر هنری اهدا، خواهد شد.
[snews] => [bimg] => NULL [tmpl] => [sdate] => 13930919142943 [pdate] => 13930919142943 [udate] => 0 [sendby] => system [publishby] => system [updateby] => system [service_id] => 4 [cat_id] => 14 [sec_id] => 73 [status] => P [lang] => FA [hint] => [author] => [author_id] => 0 [source] => 0 [most_view] => 1 [comments_view_status] => 1 [comments_form_status] => 1 [conf] => [news_type] => 1 ) [extra_content] => [related_content] => Array ( [0] => Array ( [id] => 378322 [title] => فراخوان موسسه تحقیقات سلامت در راستای جمعآوری طرحهای پژوهشی [pdate] => 13931011111317 [service_id] => 11 ) [1] => Array ( [id] => 374350 [title] => برگزاری مراسم اربعین حسینی در بیش از ۲ هزار امامزاده کشور [pdate] => 13930919153700 [service_id] => 4 ) [2] => Array ( [id] => 374307 [title] => فیلم/ مداحی ضداستکباری میثم مطیعی در عراق [pdate] => 13930919131800 [service_id] => 3 ) [3] => Array ( [id] => 374294 [title] => میرعمادی: اجتماع میلیونی مسلمانان در اربعین حسینی اقتدار جهان اسلام را به رخ مستکبران عالم میکشد [pdate] => 13930919135942 [service_id] => 11 ) [4] => Array ( [id] => 374268 [title] => فیلم/ تبیین شیعه انگلیسی توسط رحیمپور در جمع زائران پیاده اباعبدالله(ع) [pdate] => 13930919120500 [service_id] => 3 ) [5] => Array ( [id] => 374142 [title] => «نجف»، جایی برای آمادگی زیارت اربعین [pdate] => 13930918223054 [service_id] => 9 ) ) [related_content_v2] => Array ( [1] => Array ( [0] => Array ( [id] => 374294 [title] => میرعمادی: اجتماع میلیونی مسلمانان در اربعین حسینی اقتدار جهان اسلام را به رخ مستکبران عالم میکشد [pdate] => 13930919135942 [service_id] => 11 [rutitr] => کنگره ۱۱۰ شهید دانشجوی لرستان؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [1] => Array ( [id] => 374307 [title] => فیلم/ مداحی ضداستکباری میثم مطیعی در عراق [pdate] => 13930919131800 [service_id] => 3 [rutitr] => فصل عزا - ۶۱ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [2] => Array ( [id] => 374268 [title] => فیلم/ تبیین شیعه انگلیسی توسط رحیمپور در جمع زائران پیاده اباعبدالله(ع) [pdate] => 13930919120500 [service_id] => 3 [rutitr] => فصل عزا - ۶۰ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [3] => Array ( [id] => 374142 [title] => «نجف»، جایی برای آمادگی زیارت اربعین [pdate] => 13930918223054 [service_id] => 9 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [4] => Array ( [id] => 374350 [title] => برگزاری مراسم اربعین حسینی در بیش از ۲ هزار امامزاده کشور [pdate] => 13930919153700 [service_id] => 4 [rutitr] => حجت الاسلام احمد شرفخانی خبر داد [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [5] => Array ( [id] => 378322 [title] => فراخوان موسسه تحقیقات سلامت در راستای جمعآوری طرحهای پژوهشی [pdate] => 13931011111317 [service_id] => 11 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) ) ) [media] => Array ( ) [news_field] => Array ( [0] => Array ( [filed_id] => 1 [filed_name] => نوع خبر [filed_type] => C [filed_value] => ) ) [smarty_keys] => Array ( ) [live_blog] => Array ( ) [tags] => Array ( [0] => Array ( [tag] => جایزه جهانی اربعین [id] => 563661 [tag_id] => 195548 ) [1] => Array ( [tag] => فراخوان [id] => 563662 [tag_id] => 1652 ) [2] => Array ( [tag] => مسابقه [id] => 563663 [tag_id] => 390 ) [3] => Array ( [tag] => امام حسین (ع) [id] => 563664 [tag_id] => 81508 ) ) [image_tag] => Array ( ) [documents] => [comments] => Array ( ) [comments_stats] => Array ( ) [sepehr_keys] => Array ( ) ) 1به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از بیرجند، بمناسبت فرا رسیدن اربعین حسینی دو کاروان زیارتی از دانشجویان دانشگاههای خراسان جنوبی به تعداد 80 نفر از دانشجویان دختر و پسر روز گذشته عازم عتبات عالیات و کربلای معلی شدند.
همچنین قرار است جمعی از دانشجویان منتخب دانشگاه بیرجند 21 آذرماه جهت دیدار با مقام معظم رهبری در روز اربعین به تهران اعزام شوند.
[snews] => [bimg] => NULL [tmpl] => [sdate] => 13930920105249 [pdate] => 13930920105249 [udate] => 0 [sendby] => system [publishby] => system [updateby] => system [service_id] => 11 [cat_id] => 70 [sec_id] => 201 [status] => P [lang] => FA [hint] => [author] => [author_id] => 0 [source] => 0 [most_view] => 1 [comments_view_status] => 1 [comments_form_status] => 1 [conf] => [news_type] => 1 ) [extra_content] => [related_content] => Array ( [0] => Array ( [id] => 374307 [title] => فیلم/ مداحی ضداستکباری میثم مطیعی در عراق [pdate] => 13930919131800 [service_id] => 3 ) [1] => Array ( [id] => 374268 [title] => فیلم/ تبیین شیعه انگلیسی توسط رحیمپور در جمع زائران پیاده اباعبدالله(ع) [pdate] => 13930919120500 [service_id] => 3 ) [2] => Array ( [id] => 374124 [title] => گزارش تصویری// پنجاه کیلومتر تا کربلا، همپای عزاداران اربعین حسینی [pdate] => 13930918185555 [service_id] => 2 ) [3] => Array ( [id] => 374074 [title] => فیلم/ نجف تا کربلا عشق است،موکب موکب اش رحمت [pdate] => 13930918151153 [service_id] => 3 ) [4] => Array ( [id] => 374055 [title] => کاروان بنیاد ملی بازیهای رایانهای به کربلا میرود [pdate] => 13930918143206 [service_id] => 12 ) [5] => Array ( [id] => 373742 [title] => ۲۰۰ دانشجوی بسیجی اصفهان به کربلای معلی اعزام شدند [pdate] => 13930917130800 [service_id] => 11 ) [6] => Array ( [id] => 373243 [title] => اعزام ۱۸۰ دانشجوی یزدی برای حضور در پیادهروی اربعین حسینی [pdate] => 13930916092005 [service_id] => 11 ) ) [related_content_v2] => Array ( [1] => Array ( [0] => Array ( [id] => 374074 [title] => فیلم/ نجف تا کربلا عشق است،موکب موکب اش رحمت [pdate] => 13930918151153 [service_id] => 3 [rutitr] => فصل عزا - ۵۸ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [1] => Array ( [id] => 374124 [title] => گزارش تصویری// پنجاه کیلومتر تا کربلا، همپای عزاداران اربعین حسینی [pdate] => 13930918185555 [service_id] => 2 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [2] => Array ( [id] => 374268 [title] => فیلم/ تبیین شیعه انگلیسی توسط رحیمپور در جمع زائران پیاده اباعبدالله(ع) [pdate] => 13930919120500 [service_id] => 3 [rutitr] => فصل عزا - ۶۰ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [3] => Array ( [id] => 374307 [title] => فیلم/ مداحی ضداستکباری میثم مطیعی در عراق [pdate] => 13930919131800 [service_id] => 3 [rutitr] => فصل عزا - ۶۱ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [4] => Array ( [id] => 374055 [title] => کاروان بنیاد ملی بازیهای رایانهای به کربلا میرود [pdate] => 13930918143206 [service_id] => 12 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [5] => Array ( [id] => 373742 [title] => ۲۰۰ دانشجوی بسیجی اصفهان به کربلای معلی اعزام شدند [pdate] => 13930917130800 [service_id] => 11 [rutitr] => مسئول بازسازی عتبات بسیج دانشجویی اصفهان خبر داد: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [6] => Array ( [id] => 373243 [title] => اعزام ۱۸۰ دانشجوی یزدی برای حضور در پیادهروی اربعین حسینی [pdate] => 13930916092005 [service_id] => 11 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) ) ) [media] => Array ( ) [news_field] => Array ( [0] => Array ( [filed_id] => 1 [filed_name] => نوع خبر [filed_type] => C [filed_value] => ) ) [smarty_keys] => Array ( ) [live_blog] => Array ( ) [tags] => Array ( [0] => Array ( [tag] => اعزام دانشجویان به کربلا [id] => 564226 [tag_id] => 79997 ) [1] => Array ( [tag] => اخبار دانشگاه [id] => 564227 [tag_id] => 364 ) [2] => Array ( [tag] => دانشگاههای خراسان جنوبی [id] => 564228 [tag_id] => 220744 ) [3] => Array ( [tag] => اربعین حسینی [id] => 564229 [tag_id] => 4483 ) ) [image_tag] => Array ( ) [documents] => [comments] => Array ( ) [comments_stats] => Array ( ) [sepehr_keys] => Array ( ) ) 1
البته دشمنانشون هم زیاد شده
خدا همراه استاد در این جهاد علمی
سرورتون برای دانلود مشکل داره. همش ارور میده و کامل دانلود نمی کنه!