به گزارش گروه ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، بهرام افشارزاده در گفت وگو با سایت رسمی باشگاه استقلال، درباره مسائل مختلفی صحبت کرد. مشروح این گفت و گو را در ادامه می خوانید.
از بحث خصوصی سازی استقلال شروع کنیم. اوضاع را چطور ارزیابی می کنید؟
ما جلسه خوبی با حضور وزیر محترم ورزش و اعضای هیات مدیره استقلال و پرسپولیس به همراه نمایندگان وزارت اقتصاد و دادگسترش داشتیم و قرار شد که هرچه سریعتر صورت های مالی را امضا کنیم. ما بنا به تکلیف مجمع ضمن امضای صورت های مالی، نظرات و ایراداتی که نسبت به این صورت ها داشتیم اعلام کردیم و من به عنوان مدیرعامل استقلال و کارشناس امور ورزشی توصیه می کنم که نباید در امر مهم خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس، کیفیت را فدای سرعت کرد. قطعا خصوصی سازی دو باشگاه باید صورت بگیرد و این امر به نفع این دو باشگاه است اما نباید در این کار عجله کرد و امیدوارم نهادهای ذی ربط با رعایت قوانین و در نظر گرفتن مصلحت فوتبال و هواداران دو تیم ، تصمیم گیری کنند.
عده ای معتقدند که وزارت ورزش و شخص امیررضا خادم در مشکلات فعلی استقلال و پرسپولیس نقش دارند و آنها هیات مدیره مناسبی برای دو باشگاه در نظر نگرفتند. شما چقدر با این بحث موافقید؟
از برخی از صحبت هایی که دوستان انجام می دهند تعجب می کنم. امروز متاسفانه شاهد تحریف قسمتی از تاریخ ورزش هستیم. برای من که 40 سال است در ورزش مدیریت می کنم، شنیدن این بحث ها جالب است. بی پولی استقلال و پرسپولیس مختص به امروز و دیروز نیست. از دهه 60 که می گفتند استقلال در صندوق عقب ماشین کردنوری است و پرسپولیس نیز در صندوق عقب ماشین پروین قرار دارد، مشکل بی پولی در این باشگاه وجود داشته است. باعث تعجب است که امروز کسانی از وزیر و خادم انتقاد می کنند که خود روزگاری مسبب بوجود آمدن مشکلات در فوتبال بوده اند . اما آنچه که امروز این دو باشگاه را به این روز انداخته است، گران شدن بیش از حد قیمت بازیکنان و سو مدیریت است. در مورد تصمیمات وزارت ورزش هم باید بگویم که شاید در پرسپولیس مشکلاتی وجود داشته باشد اما نباید این مسائل را تقصیر وزیر ورزش دانست. مشکلات پرسپولیس در استقلال هم وجود داشت اما من سعی کردم در آرامش این مشکلات را حل کنم که به لطف خدا، حمایت اعضای هیات مدیره و تلاش همکاران در مجموعه باشگاه استقلال توانستیم آرامشی نسبی در استقلال برقرار کنیم. البته من معتقدم که وزارت ورزش در بحث هیات مدیره ها می توانست بهتر عمل کند اما به این امر هم معتقدم که مدل در نظر گرفته شده و اجرا شده توسط وزارت ورزش، مدلی خوب و بهترین راه موجود بوده است. امیررضا خادم قهرمان ملی ما بوده و نباید بنا به مصلحت شخصی امثال خادم ها که سرمایه ورزش کشور هستند را تخریب کنیم . یادمان نرود تخریب امثال خادم که یک قهرمان تحصیلکرده بوده چیزی جز سرمایه سوزی نبوده و مانند بریدن شاخه ای است که خود روی آن نشسته ایم . ما باید منصفانه نقد کنیم.
کمی درباره بحث کمیته نقل و انتقالات و آقای نظری جویباری صحبت کنید. برخی رسانه ها تلاش دارند تا اینگونه نشان دهند که میان کمیته و آقای جویباری اختلافی عمیق وجود دارد.
به هیچ وجه اختلافی وجود ندارد. ما این کمیته را در نیم فصل اول هم داشتیم و شایعاتی که در این مورد مطرح می شود برای تخریب استقلال است. طبیعی است در هر مجموعه ای اختلاف نظر و اختلاف سلیقه وجود داشته باشد که من آن را کتمان نمی کنم. کمیته سه نفره هیات مدیره به عنوان ناظر برعملکرد باشگاه در نقل و انتقالات است. این کمیته از افراد ورزشی و فنی هیات مدیره تشکیل شده است و به عنوان بازوی مشورتی سرمربی، جلساتی با اقای قلعه نویی داشته اند و نقطه نظراتشان را درباره نقل و انتقالات با ایشان در میان گذاشته اند. با این حال این قلعه نویی است که به عنوان سرمربی تصمیم گیرنده نهایی خواهد بود چراکه در نهایت ایشان باید پاسخگوی نتایج و عملکرد تیم باشد. مسئله بعدی هم این است که بعد از قطعی شدن لیست توسط سرمربی، باشگاه برای مذاکره با بازیکنان وارد عمل می شود و این وظیفه در استقلال بر عهده معاون ورزشی، آقای نظری جویباری است.
آخرین وضعیت نقل و انتقالات باشگاه استقلال به چه ترتیب است؟
ما در حال مذاکره با تعدادی از بازیکنان و باشگاه ها هستیم. ما به آداب حرفه ای در این موضوع پایبندیم و برای جذب بازیکنانی که با باشگاه خود قرار داد دارند، تنها با باشگاه شان مذاکره می کنیم. با اینحال می بینیم که با وجود اینکه استقلال با یک بازیکن خاص قرارداد دارد، متاسفانه باشگاه ها بدون رعایت اصول حرفه ای، با این بازیکن مذاکره می کنند و بدون نامه نگاری با استقلال وارد پروسه جذب او می شوند. به هرحال من به همه همکارانم هم گفته ام که اصول حرفه ای را رعایت کنند و زمانی یک بازیکن برای ما جذب شده تلقی می شود که در هیات فوتبال قراردادش را ثبت کند و آن وقت است که از طریق سایت باشگاه آن را به صورت رسمی اعلام می کنیم.
این روزها شایعات زیادی مبنی بر جدایی ملی پوشان از استقلال مطرح است که در این راستا برخی علیه ملی پوشان شعار داده اند.
یادمان باشد که نام استقلال از هرنامی بزرگتر است. استقلال علاقمند به حفظ بازیکنی که میل به حضور در آن را نداشته باشد، نیست. من نظر کم کاری ملی پوشان استقلال را قبول ندارم اما باید بپذیریم که مقایسه عملکرد نیم فصل ملی پوشان با مدت مشابه سال گذشته این را نشان می دهد که آنها نسبت به گذشته خودشان تغییر محسوسی داشته اند. این برای هواداران، مربیان، کارشناسان و حتی خود بازیکنان مشخصا ملموس و غیرقابل کتمان است. من اجازه بی حرمتی به ملی پوشان و دیگر بازیکنان که مثل فرزندانم هستند را نمی دهم. ما باید یادبگیریم که راه انتقاد کردن، فحاشی و بی احترامی نیست. ما باید فضا گفت وگو و درست انتقاد کردن را در ورزشمان نهادینه کنیم. انتقادی که منجر به تخریب شود، به نفع ورزش کشور نیست.
در پی این مسائلی که به آن اشاره شد، جدایی چند تن از ملی پوشان از استقلال صحت دارد؟
تمامی بازیکنان با باشگاه قرارداد دوساله دارند و اختیار جدایی آنها در اختیار باشگاه است. این باشگاه استقلال است که در مورد جدایی ها تصمیم می گیرد، با اینحال هرکسی که علاقه ای به ماندن ندارد، می تواند با مراجعه به باشگاه و ارائه پیشنهادات و تامین منافع باشگاه استقلال می تواند از تیم جدا شود.
لیست خروجی استقلال را چه کسانی تشکیل می دهند؟
در مورد لیست خروجی ها پس از جذب قطعی بازیکنان، این لیست مشخص می شود.
وضعیت تیموریان به چه شکلی است؟
ما علاقمند به حفظ تیموریان هستیم اما همانطور که می دانید، این بازیکن تمایلی به ماندن در استقلال ندارد و نظرش برای ما محترم است. ما منتظریم که باشگاه ها درخواستشان را جهت جذب او، به ما اعلام کنند. پس از مکاتبات معمول تصمیمی که به نفع باشگاه و بازیکن باشد را اتخاذ می کنیم.
درحال حاضر مسئول اصلی نقل و انتقالات استقلال کیست؟
تمامی امور نقل و انتقالات توسط علی نظری جویباری و با نظارت کمیته سه نفره نقل و انتقالات و در نهایت زیر نظر مستقیم من انجام می شود.
ماجرا سفر یک ماهه شما به آمریکا و کانادا صحت دارد؟
فعلا که در تهران هستم و قرار نیست که به سفر بروم.