به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، رفتار اصلاح طلبان این روزها نشان می دهد که اهالی این جریان تلاش بسیاری دارند تا از هرگونه انشقاق و اختلاف خودداری کنند. اما ترس و واهمه هایی نیز در بین تئوریسین های جریان اصلاحات وجود دارد که موجب شده در قبال آنها واکنش نشان دهند. یکی از نقاط ترس اصلاح طلبان، نحوه ارتباط دولت با این جریان در راستای انتخابات مجلس شورای اسلامی است که هنوز موضع دولت مشخص نشده و معلوم نیست که آیا همگرایی دولت و اصلاح طلبان برای مجلس شکل می گیرد یا خیر. اصلاح طلبان همچنین از اتحاد اصولگرایان از یک سو و فعالیت های پشت پرده محمود احمدی نژاد برای بازگشت به قدرت از سوی دیگر هراس دارند و همین عوامل سبب شده تا گاه و بیگاه حملات تند و تیزی به مخالفان داشته و حتی دولت حسن روحانی را نیز با تهدیداتی روبرو سازند.
در این باره رسول منتجب نیا قائم مقام حزب اعتماد ملی در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی راه دانا در خصوص فعالیت اصلاح طلبان در مسیر انتخابات مجلس، می گوید: جریان اصلاحات در دوره فعلی با استفاده از تجربه های گذشته با شیوه قوی وارد صحنه شده و همه شخصیت ها و احزاب فعال این جریان بر وحدت و انسجام تکیه کرده و بر آن تاکید دارند. بنای اصلاح طلبان نیز این است که با اتحاد وارد صحنه شوند و این اتفاق جدیدی است که در تداوم حضور اصلاح طلبان در انتخابات سال 92 منتهی به پیروزی حسن روحانی به عنوان کاندیدای منحصر به فرد اصلاح طلبان برای حضور در جایگاه ریاست جمهوری شد.
وی اظهار داشت: اصلاح طلبان علاوه بر اینکه دارای چهره های موجه و محبوب و اثرگذاری در جامعه هستند، اما شخص خاصی را به عنوان رهبر و تنها محور در دستگاه خود ندارند. رهبری اصلاحات به دست همه اصلاح طلبان است. اصلاحات یک روش، گفتمان و منش سیاسی است که همه اصلاح طلبان می توانند رهبری خود و جامعه زیادی را در آن برعهده بگیرند. اما در عین حال چهره های شاخصی در میان اصلاح طلبان وجود دارند که در کانون توجه مردم و اهالی جریان اصلاحات هستند. در دوره های حساس همین چهره های شاخص اصلاح طلب هستند که با همگرایی و هماهنگی اداره امور این جریان را بر عهده می گیرند. اتفاقا یکی از نقاط برجسته دوره جدید فعالیت اصلاح طلبان همین همگرایی چهره های شاخص آن است. بناهم بر این شده که از هرگونه اقدامات فردی خودداری شود تا جریان اصلاحات مورد توجه مردم قرار گیرد.
وی در پاسخ به این سوال که جایگاه خاتمی و هاشمی در جریان اصلاحات چگونه تعریف می شود، گفت: هیچ یک از آنها به صورت فردی به عنوان رهبر اصلاح طلبان مطرح نیستند و در کنار یکدیگر است که می توانند هدایت و مدیریت اصلاح طلبان را بر عهده بگیرند. هیچ کدام از آنها نیز نه خود مدعی رهبریت جریان اصلاحات هستند و نه مصلحت هست که این اتفاق صورت گیرد. چهرهایی چون آقایان هاشمی، خاتمی و عارف، همه ظرفیت و شایستگی محوریت جریان اصلاحات را دارند و خوشبختانه با یکدیگر نیز ارتباط دارند و با تبادل نظر و همفکری، جریان اصلاحات را به پیش می برند.
منتجب نیا در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا اصلاح طلبان با توجه به پیشینه آقایان هاشمی و روحانی، می توانند به طور صرف به آنها اعتماد کنند یا خیر، عنوان کرد: دوره های مختلف تاریخ سیاسی، اقتضاهای خاصی را دارد. یک فرد ممکن است در دوره ای دچار اشتباه شود یا اقتضای زمانی برخی مسائل را ایجاب کند. اما امروز همه متفق هستند. آقای روحانی هرچند عضو جامعه روحانیت مبارز بوده و هست اما امروز به عنوان کاندیدای جریان اصلاحات مطرح شده و بیشترین حمایت و پشتیبانی را از جانب اصلاح طلبان مشاهده کرده است. آقای هاشمی نیز امروز به عنوان بزرگ جریان اصلاحات مطرح است. هواداران آقای روحانی یا اصلاح طلب هستند یا در برهه های حساسی همچون انتخابات باید در جرگه اصلاح طلبان قرار گیرند.
عضو حزب اعتماد ملی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال برهم زدن بازی در دقیقه 90 توسط هاشمی و روحانی وجود دارد یا خیر، گفت: انشالله که چنین اتفاقی نخواهد افتاد و آقای روحانی و هاشمی بزرگ تر از آن هستند که دست به چنین کاری بزنند. در دوره گذشته نیز مشاهده شد که آقای هاشمی تا آخرین لحظه ایستاد و این هماهنگی ایجاد شد. الان هم تبادل نظر، جلسات و پیام ها حاکی از آن است که همه در کنار هم خواهند بود.
وی همچنین در خصوص احتمال رقابت احمدی نژاد با جریان اصلاحات در راستای انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز گفت: من فکر می کنم آقای احمدی نژاد دیگر از صحنه سیاسی خارج شده است. هر چند این جریان تلاش می کند روزنه ای برای بازگشت به قدرت پیدا کند اما کوپن آنها تمام شده و نیروی سوخته به شمار می روند. در خصوص جریان آقای احمدی نژاد باید گفت که نه نظام دیگر به آنها اعتماد دارد و نه اصولگرایان حاضر به ائتلاف با آنها هستند. بنابراین بعید است که احمدی نژاد بتواند در صحنه حضور داشته باشد تا بخواهد با اصلاح طلبان رقابت کند. فضای جامعه نیز به صورتی نیست که احمدی نژاد بخواهد با استفاده از آن به عرصه سیاست بازگردد. امروز هر روزنامه ای را که باز کنید، پرونده های اختلاس و دادگاه حامیان دولت گذشته در آن مشاهده می شود.
منتجب نیا در بخش پایانی اظهارات خود درباره احتمال هماهنگی و همسویی جریان اصلاحات و دولت در مسیر انتخابات مجلس، عنوان کرد: بعید است که هواداران دولت بخواهند بر طبل جدایی بکوبند. بیشترین هواداران دولت را اصلاح طلبان تشکیل می دهند و تعداد کمی نیز از جمع اصولگرایان و افراد مستقل، طرفدار آقای روحانی هستند. بنابراین این اقلیت معدود هم باید خود را به جمع اصلاح طلبان برسانند تا شاهد پیروزی دولت و اصلاح طلبان در کنار یکدیگر باشند. به فرض محال هم اگر دولت و اصلاح طلبان از یکدیگر جدا شوند، هم اصلاح طلبان ضرر خواهند کرد و هم جریان دولت. اما دولتی ها ضربه سخت تری خواهند خورد، چراکه جدایی دولت از اصلاحات به معنای از دست دادن حامی و پشتیبان است و بعید می دانم که هواداران دولت و آقای روحانی چنین اشتباهی را مرتکب شوند که حامیان پرقدرت خود از دست دهند.
منبع: دانا