کد خبر:۳۸۱۳۱۹

افزایش دوام روسازی‌های بتنی با استفاده از نانو ذرات در مناطق سردسیر

محققان دانشگاه صنعتی اصفهان، در طرحی تحقیقاتی به بررسی تأثیر حضور نانوذرات بر افزایش دوام و طول عمر روسازی‌های بتنی در مناطق سردسیر پرداختند.
افزایش دوام روسازی‌های بتنی با استفاده از نانو ذرات در مناطق سردسیر

به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، در طرحی که مورد تشویق ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری قرار گرفت، محققان دانشگاه صنعتی اصفهان، تأثیر حضور نانوذرات را بر افزایش دوام و طول عمر روسازی‌های بتنی در مناطق سردسیر بررسی کرده‌اند که می‌توان از آن در صنعت راه‌سازی استفاده کرد.

 

در سال‌های اخیر، استفاده از روسازی بتنی در برابر روسازی آسفالتی، توجیه اقتصادی بالاتری دارد. همچنین در برخی موارد، استفاده از روسازی بتنی، مثل باندهای فرودگاهی که باید مقاومت بالایی در برابر فشار، ضربه و سایش داشته باشند، تنها گزینهٔ قابل استفاده است.

 

یکی از مشکلات عمده استفاده از روسازی بتنی در مناطق سردسیر، دوام پایین آن در برابر چرخه‌های یخ و ذوب است. از این رو افزایش دوام این نوع روسازی برای سهولت کاربرد آن به ویژه در مناطق سردسیر الزامی به نظر می‌رسد. هدف از انجام این کار ارائهٔ راهکاری برای دستیابی به این مهم بتن بوده است.

 

برای این منظور، محققان این طرح به بررسی اثرات استفاده از نانوذرات اکسید سیلیسیوم (نانوسیلیس) و اکسید آلومینیوم (نانوآلومین) بر خواص مکانیکی و دوام بتن پرداختند. نتایج این طرح مشکل فرسایش زودهنگام بتن و کاهش مقاومت آن در مناطق سردسیر را حل می‌کند.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار