به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، در طرحی که مورد تشویق ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری قرار گرفت، محققان دانشگاه صنعتی اصفهان، تأثیر حضور نانوذرات را بر افزایش دوام و طول عمر روسازیهای بتنی در مناطق سردسیر بررسی کردهاند که میتوان از آن در صنعت راهسازی استفاده کرد.
در سالهای اخیر، استفاده از روسازی بتنی در برابر روسازی آسفالتی، توجیه اقتصادی بالاتری دارد. همچنین در برخی موارد، استفاده از روسازی بتنی، مثل باندهای فرودگاهی که باید مقاومت بالایی در برابر فشار، ضربه و سایش داشته باشند، تنها گزینهٔ قابل استفاده است.
یکی از مشکلات عمده استفاده از روسازی بتنی در مناطق سردسیر، دوام پایین آن در برابر چرخههای یخ و ذوب است. از این رو افزایش دوام این نوع روسازی برای سهولت کاربرد آن به ویژه در مناطق سردسیر الزامی به نظر میرسد. هدف از انجام این کار ارائهٔ راهکاری برای دستیابی به این مهم بتن بوده است.
برای این منظور، محققان این طرح به بررسی اثرات استفاده از نانوذرات اکسید سیلیسیوم (نانوسیلیس) و اکسید آلومینیوم (نانوآلومین) بر خواص مکانیکی و دوام بتن پرداختند. نتایج این طرح مشکل فرسایش زودهنگام بتن و کاهش مقاومت آن در مناطق سردسیر را حل میکند.