کد خبر:۳۸۱۱۱۵
دبیراجرایی هجدهمین دوره مسابقات نادکاپ شریف:

مسابقات نادکاپ روحیه پژوهشی دانش آموزان را تقویت می‌کند

گفت: مسابقات نادکاپ علاوه بر اینکه روحیه پژوهشی دانش آموزان را قو و ی می کند تمرینی برای اعتماد به نفس دانش آموزان است و ما امیدواریم این قضیه در سراسر کشور همه گیر شود.

به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، هادی اسماعیلی در نخستین نشست خبری هجدهمین دوره مسابقات نادکاپ شریف که امروز در مرکز خدمات فناوری دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، به تشریح اهداف این مسابقات پرداخت و گفت: هدف این است که دانش آموزانی که مستعد نانو، فناوری و رباتیک هستند آموزش‌های را ببینند که این آموزش‌ها حداقل یک ماه است.

 

وی با تاکید بر اینکه در سال جاری بیش از بیست هزار نفر در این مسابقات شرکت کردند، گفت: در سال جاری بیش از بیست هزار نفر را ساماندهی کردیم که فرآیند آموزشی برای آن‌ها تشکیل بدهیم این مسابقات نتیجه اتفاقی است که در طول سال‌ها طراحی‌های زیادی را برای دانش آموزان انجام داده‌ایم.

 

دبیراجرایی هجدهمین دوره مسابقات نادکاپ شریف گفت: از بین ۲۰ هزار نفر دو هزار و ۵۰۰ دانش آموز در مسابقات نجوم، نانو، فیزیک، سازه‌های پایدار و زیست فناوری و رباتیک شرکت کردند که امسال با کمک پژوهشکده شهید رضایی طراحی اپلیکشن اندروید هم به رشته‌ها اضافه شده است.

 

وی در ادامه افزود: فضای مسابقات به این شکل است که دانش آموزان مهارت پایه‌ای می‌بینند و در مراحل بعد مهارت‌های عمیق تری به دانش آموزان مستعد آموزش داده می‌شود.

 

اسماعیلی به تشریح روش‌های آموزش به دانش آموزان پرداخت و افزود: ما دو متد داریم یکی آموزش از طریق بازی که با این متد دانش آموزان با می‌نیمُم سیستم‌ها سرگرم می‌شوند و آموزش دوم از طریق مسابقه است که هر دوی این متد‌ها روش‌های جدید آموزشی است.


وی با اشاره به اینکه مسابقه نادکاپ در ۵۰ بخش برگزار می‌شود، گفت: نزدیک ۵۰ بخش مسابقه داریم که این در مسابقات علمی دیگر منحصر به فرد است در بخش رباتیک ۲۶ بخش، هوا و فضا ۵ بخش، نانو شیمی ۵ بخش، زیست فناوری، نجوم، سازه پایدار هر کدام ۴ بخش و بخش جدید اپلیکیشن نویسی ۵ بخش وجود دارد.

 

دبیراجرایی هجدهمین دوره مسابقات نادکاپ شریف در ادامه از استفاده از متخصصین مرتبط در رشته‌ها خبر داد و گفت: در حوزه زیست فناوری تحت نظر متخصصین مرتبط، دانش آموزان آموزش می‌بینند که این متخصصین از پژوهشکده رویان انتخاب شده‌اند در حوزه نانو علاوه بر متخصصین داخل دانشگاه ستاد و باشگاه نانو هم فعالیت دارند.


اعتقاد ما بر این است که می‌خواهیم دانشگاه فعالی در این حوزه داشته باشیم و دانشجویان در مقطع لیسانس دیگر از بعد آموزشی کار نکنند بلکه به پژوهش روی بیاورند.

 

وی به همه گیری پژوهش در مدارس تاکید کرد و گفت: پایه این اتفاق بر این است که بحث‌های پژوهشی مربوط به فناوری‌های نوین را در مدارس همه گیر کنیم و دانش آموزان نه تنها با فعالیت‌های علمی درگیر شوند بلکه از آن هم لذت ببرند.

 

وی تاکید کرد: ما قصد نداریم دانش آموزان بدون لذت به پژوهش روی بیاورند و می‌خواهیم در کنار سرگرمی و لذت بازی این کار را شکل دهیم.

 

اسماعیلی در ادامه به تنوع عرصه‌های علمی در این مسابقات اشاره کرد و افزود: در تقسیم بندی حوزه‌ها به استعدادهای دانش آموزان توجه شده وعرصه متنوعی برای دانش آموزان تهیه دیده شده چرا که در باور ما دانش آموز کم هوش و باهوش وجود ندارد.

 

وی با اعلام این خبر که زمان برگزاری مسابقات سی‌ام بهمن ماه و اول اسفندماه می‌باشد، ادامه داد: ثبت نام از دیروز در سایت IISC. SHARIF. IR شروع شده و تا ۱۷ بهمن ماه ادامه دارد در هر شهر نمایندگانی هستند که این کار را جهت دهی می‌کنند و با مشاوره‌های علمی به علاقه مندان کمک می‌کنند.

 

این مسابقات در چهار مقطع سنی سه ساله اول دبستان، سه ساله دوم دبستان، سه ساله اول متوسطه و سه سال دوم متوسطه برگزار می‌شود.

 

وی در ادامه گفت: آموزش دانش آموزان از ابتدای تابستان شروع شده و در بعضی رشته‌ها مانند رباتیک و میکروالکترونیک علاقه بیشتر بوده است.

 

دبیراجرایی هجدهمین دوره مسابقات نادکاپ در پایان خاطرنشان کرد: رقابت‌ها به صورت تیمی می‌باشد که این تیم‌ها دو یا سه نفره هستند و در هر رشته سه تیم بر‌تر وجود دارد که برای آن‌ها آموزش‌های تکمیلی نیز گذاشته می‌شود در بعضی بخش‌ها بیش از ۱۰۰ شرکت کننده داریم و حدود ۳۰۰ نفر برنده نهایی مسابقات خواهند بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار