امیر مصطفی علیجانی، مخترع روش جدید سنتز پاک نانو ذرات نقره با استفاده از میوه کیوی در گفت و گو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در خرم آباد، با اشاره به اینکه در اختراع ثبت شده نانو ذرات نقره با استفاده از عصاره کیوی در زمانی کمتر از یک ساعت سنتز شده اند، گفت: این نانو ذرات ابعادی حدود 20 نانومتر دارند و حداقل برای مدت 18 ماه بدون ته نشینی پایدار هستند.
وی افزود: روش های متعددی برای سنتز سبز نانو ذرات نقره با استفاده از میکرو ارگانیسم ها، قارچ و عصاره گیاهان انجام شده است؛ اما مشکلی که در این روش ها وجود دارد مشکل ناپایداری نانو ذرات هاست؛ چرا که با این روش ها بعد از مدتی نانو ذرات رسوب کرده و محلول دو فازی تشکیل می شود.
مخترع روش جدید سنتز پاک نانو ذرات نقره با استفاده از میوه کیوی گفت: نانو ذرات نقره سنتزشده به روش پاک به دلیل عدم وجود مواد شیمیایی در ترکیب خود هیچ گونه خطری برای انسان نداشته و در کاربردهای آنتی باکتریال و مواد ضد عفونی کننده در بیمارستانها و مراکز بهداشتی پتانسیل بالایی دارند.
وی با اشاره به اینکه سنتز پاک نانو ذرات نقره با استفاده از میوه کیوی نمونه خارجی ندارد، تصریح کرد: این روش یک روش سنتز جدید برای تولید نانو ذرات نقره است و در واقع چون در آن از مواد شیمیایی استفاده نمی شود در نتیجه هم هزینه های استفاده از آن پایین است و هم در مواردی که پای انسان و محیط زیست در میان است روش بی خطری است.