به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، غلامرضا اسماعیلی جاوید، عضو هیات علمی گروه پژوهشی ترمیم نوری بافت جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در جلسه ژورنال کلاب معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، گفت: پس از ظهور لیزر و دستیابی بشر به نوری با کیفیت مناسب، تحول عظیمی در درمان برخی از بیماریها در حوزههای مختلف از جمله چشم پزشکی و پوست ایجاد شد اما بهدلیل گرانقمیت بودن آنها و برخی از ویژگیهای منابع لیزری، محدودیتهایی در استفاده از آنها وجود داشت.
وی افزود: با معرفی منابع نوری LED بهدلیل برخی از ویژگیها از جمله فناوری ارزان آن و استفاده در سطوح بزرگتر، موجب شد که این منبع نوری به سرعت در حوزه درمان و بهبود بیماریهای پوست و مو مورد استفاده قرار گیرد. به گونهای که در سالهای اخیر برخی از کاربردهای منابع نوری LED به صورت خانگی نیز به بازار معرفی شده است.
جاوید با اشاره به کاربردهای LED در حوزه درمان بیماریهای پوست و مو گفت: از کاربرد آن میتوان به ترمیم زخم از جمله زخمهای مزمن، سوختگیها، ریزش مو، سوختگیهای و آسیبهای مخاطی و پوستی پس از پرتو درمانی اشاره کرد. همچنین منابع نوری LED به سرعت به جایگاه ممتازی در درمان فتودینامیکی ضایعات بدخیم و خوش خیم پوستی دست یافته است. در حال حاضر از این منابع نوری به همراه حساسگرهای نوری مناسب در درمان ضایعات سرطانی و پیش سرطانی پوستی از جمله سرطان پوست سلولهای پایهای و آکتینیک کراتوزو ضایعات خوش خیم از جمله آکنه و جوانسازی پوستی استفاده میشود.
وی خاطر نشان کرد: فناوری ساخت LEDهای پزشکی کاملا در کشور وجود دارد و میتوان با تکیه بر شواهد موجود و توانمندی داخلی، منابع نوری مناسبی برای درمانهای بیماریهای پوست و مو در دسترس پزشکان و بیماران قرار گیرد.