به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، علی اکبر سیاری معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری امروز با موضوعات پوشش ملی مبارزه با سرطان با اشاره به اینکه 40 درصد موارد سرطان قابل پیشگیری از طریق مردم است گفت: آنچه که مسلم است آلودگی هوا تغذیه و آب ناسالم همگی از موارد سرطان زا هستند و نقش مردم در پیشگیری از سرطان بسیار چشمگیر است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: نقش مردم در تشخیص زودهنگام سرطان و همچنین تغییر سبک زندگی بسیار موثر است و مردم می توانند با تغییراتی که مشاهده می کنند در تشخیص زودهنگام سرطان کمک کنند و ما درصدد هستیم تا یک برنامه جامع برای سرطان با حضور وزیر و معاونین آن پیش بینی کنیم.
وی افزود: سرطان موضوعی است که همه ما باید درگیر آن باشیم و در تمام حوزه های پیشگیری، ثبت سرطان و تشخیص درمان به صورت جدی فعالیت کنیم.
سیاری در ادامه با اشاره به هزینه های سالیانه ناشی از سرطان گفت: سالانه 1200 میلیارد تومان هزینه دارو و درمان سرطان است، 2500 میلیارد تومان هزینه مستقیم درمان در سرطان است و به طور کلی 8500 میلیارد تومان هزینه مستقیم و غیرمستقیم سالیانه در خصوص سرطان است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار داشت: برخی از این موضوعات و اقدامات که در حال حاضر در حال انجام است پیرامون تحقیقات در خصوص سرطان است و ما در حال حاضر آئین نامه ای را در دست تهیه داریم که با مسئولیت وزیر و کمیته ای با مسئولیت معاونان وزیر که دستورالعمل جامع سرطان است که در بخش های پیشگیری تشخیص و درمان و همچنین پس از آن تسکین تهیه می شود.
وی ادامه داد: زمانی هر کس مبتلا به سرطان می شد قطعا فوت می کرد اما خوشبختانه امروز 50 درصد تا 5 سال و 40 درصد تا 10 سال عمر می کنند که این موضوع بسیار به تشخیص زودهنگام و همچنین درمان به موقع بستگی دارد.
سیاری در ادامه بیان داشت: ما درصدد هستیم یک برنامه جامع سرطان در وزارت بهداشت اجرا کنیم که کار بزرگی است و پیش از این انجام نشده که امیدواریم بتوانیم آن را به خوبی پیش ببریم.
مخالفت صدا و سیما با عدم تبلیغ مواد غذایی سرطان زا
معاون بهداشت وزارت بهداشت در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» مبنی بر اینکه یکی از موضوعات موثر در شیوع سرطان تغییر سبک زندگی است به ویژه در بخش تغذیه و در این خصوص تبلیغات صدا و سیما نیز بسیار موثر است و اینکه آیا وزارت بهداشت نظارتی بر این تبلیغات دارد یا خیر گفت: آنچه که در خصوص صدا و سیما می توان مطرح کرد این است که ما بارها متذکر شده ایم که مواد غذایی ناسالم و سرطان زا نباید تبلیغ شوند اما با این پاسخ مواجه شده ایم که ما در قبال دریافت هزینه برای آنان تبلیغ می کنیم و در صورتی که شما نیز هزینه ای را تقبل کنید برای شما نیز تبلیغ خواهیم کرد اما قطعا تبلیغ مواد غذایی ناسالم نباید صورت بگیرد و در این زمینه بتوانیم کار موثری انجام دهیم.
در ایران بالاترین سود را تولیدکنندگان و واردکنندگان دخانیات دارند
وی در ادامه در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران در خصوص راهکارهای وزارت بهداشت در جلوگیری از استفاده کمتر از دخانیات در کشور گفت: شش استراتژی در بحث کنترل دخانیات مطرح است که بحث اول و مهم آن می تواند افزایش قیمت دخانیات باشد چرا که در حال حاضر یکی از کارهایی که در ایران بالاترین سود را برای تولید کننده و وارد کننده دارد بحث دخانیات است.
وی ادامه داد: شاید هزینه تمام شده یک بسته سیگار سیصد تومان باشد اما زمانی که به دست خریدار می رسد 3600 تومان است که در همین راستا ما دو کارشناس جهانی را دعوت کرده بودیم که بررسی کنند و فرمولی را ارائه دهند که مالیات دخانیات براساس آن محسوب شود و این اقدام به سرانجام نیز رسید که در سال اول دو هزار میلیارد تومان و در طول پنج ساله 11 میلیارد تومان درآمد برای خزانه را داشت اما در کمیسیون تلفیق متاسفانه این موضوع وتو شد و باید این سوال را مطرح کرد که دلیل این کار چه بود.
سیاری تصریح کرد: در برخی مواقع اعلام شد که با این کار ممکن است قاچاق افزایش پیدا کند اما همان گونه که اعلام شده یک هزار تریلی سیگار قاچاق وارد کشور می شود و این نمی تواند به صورت سازمان یافته نباشد و به نظر من نمایندگان باید در این خصوص پاسخگو باشند.
ابلاغ دستورالعمل برخورد نیروی انتظامی با استعمال دخانیات در اماکن عمومی
معاون بهداشت وزارت بهداشت در ادامه بیان داشت: خوشبختانه وزارت صنایع دستورالعمل بسیار مهمی را ابلاغ کرد که براساس آن نیروی انتظامی می تواند با کمک همکاران وزارت بهداشت در خصوص استعمال دخانیات در اماکن عمومی برخورد کند.
دولت درصدد است برای پارازیت حد تعیین کند
وی در ادامه در خصوص بحث پارازیت و تاثیر آن در شیوع سرطان گفت: همان گونه که آلودگی هوا سرطان زاست تشعشعات نیز می تواند سرطان زا باشند اما در آلودگی هوا حد و مرزی برای میزان مضر بودن وجود دارد در بحث تشعشعات نیز همین گونه است اگر از میزانی بیشتر باشد قطعا سرطان زاست اما این استانداردها در خصوص آلودگی هوا به صورت جهانی اعلام شده است اما در خصوص پارازیت استاندارد جهانی وجود ندارد که دولت درصدد است برای پارازیت نیز یک حد مشخص تعیین کند.