گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»- اخبار فضای مجازی آنقدر متنوع، پرتعداد و گسترده است که کمتر کاربری توانایی بررسی همه آنها را در طول یک روز دارد. در این بین گاهی مجبور میشویم زمانهای طولانی را برای خواندن اخبار در فضای اینترنت سپری کنیم.
گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» با توجه به علاقه مخاطبان جهت آگاهی از اخبار متنوع، میکوشد تا با ارائه بسته خبری از «خواندنی ترین اخبار فضای مجازی»، کوتاهترین مسیر را برای دسترسی کاربران این خبرگزاری به اخبار جذاب و گوناگون فراهم آورد.
سقوط بالگرد در ورودی حرم امامین عسکریین(ع)
ابنا: سقوط یک هلیکوپتر نظامی ارتش عراق در محل ایست بازرسی و ورودی حرم مطهر امامین عسکریین(ع) منجر به شهادت یکی از نیروهای مردمی شد. منابع خبری در عراق از فرود اضطراری یک فروند هلیکوپتر عراقی در سیطره ورودی منتهی به حرم مطهر امامین عسکریین(ع) در شهر مقدس سامراء خبر دادند. این هلیکوپتر نظامی ارتش عراق با فرود اضطراری به علت نقص فنی در محل اولین ایست بازرسی و ورودی حرم مطهر زمین گیر شد.
در این حادثه سرنشینان هلیکوپتر مجروح و یکی از نیروهای مستقر در محل به علت اصابت ملخ بالگرد به شهادت رسید. «حسن پلارک» رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات با تأیید این خبر، سقوط هلیکوپتر عراقی در ورودی حرمین مطهر امام هادی و امام حسن عسکری سلامالله علیهما را نقص فنی عنوان کرد و از شهادت یکی از نیروهای مردمی خبر داد.
تا کنون نامی از رزمندهای که در حادثه سقوط هلیکوپتر به شهادت رسیده منتشر نشده اما همزمان گردان کتائب سیدالشهداء(ع) که وظیفه دفاع از حریم آل الله و حرم مطهر امامین عسکریین(ع) را در سامراء برعهده دارند از به شهادت رسیدن یکی از فرماندهان خود خبر داد. براین اساس، «ابوسیف الغراوی» از فرماندهان برجسته گردان کتائب سیدالشهداء(ع) روز گذشته در شهر مقدس سامراء به شهادت رسیده است.
اوضاع جهنمی موصل تحت اشغال داعش
تسنیم: استان نینوا از استانهای عراق است که در شمال غربی این کشور واقع شده است. نزدیک به 60 درصد از ساکنان استان نینوا را عربهای صنی تشکیل میدهند اما آشوری ها و ترکمن های عراقی و کردها از اقلیت های قابل توجه این استان می باشند.آشوری ها شهرستانهای تلکیف و حمدانیه در اکثریت هستند و اکثریت قریب به اتفاق اهالی شهر تلعفر که پس از موصل دومین شهرستان پرجمعیت استان نینوا می باشد ترکمن های عراق میباشند .
شهرستان عقره و قسمت شمالی شهرستان شیخان کرد نشین بوده و تحت اداره دولت محلی کردستان عراق قرار دارد. کردها در شهر موصل نیز بصورت اقلیت زندگی میکنند. همچنین اکثر اهالی سنجار در غرب استان نینوا کردهای ایزدی میباشند. شهرستانهای آن عبارتند از موصل، تلعفر، تلکیف، قیاره، سنجار، حمدانیه، زمار، شیخان، حضر و ربیعه.
پایگاه الغد پرس عراق در گزارشی به وضعیت ساکنان موصل پس از اشغال آن از سوی داعش پرداخته و آورده است: ساکنان موصل دومین شهر بزرگ عراق در جهنم آشکار پس از تسلط داعش بر آن به سر می برند.مردم موصل از هیمنه تکفیری ها بر امور ریز و درشت زندگی آنها از سیگار کشیدن گرفته تا گوشت وارداتی حکایت می کنند.
محمد ذنون که به زحمت توانسته است خود را بغداد برساند گفت: تحمل زندگی در سایه داعش ممکن نیست.در ابتدا گمان میشد که آنها موصل را ترک خواهند کرد به ویژه که شایعه شده بود که افسران ارتش سابق عراق این شهر را اداره میکنند.داعشی ها به غارت و به کنیزی گرفتن زنان میپردازند.
وی افزود: داعشیها در همه امور ساکنان موصل دخالت میکنند. تمامی سرگرمیهای ساکنان موصل را از آنها گرفتهاند و پوشیدن لباس مشابه آنچه در افغانستان رواج دارند را اجباری کردهاند.
الغد پرس گزارش داد: موصلی هایی که این شهر را ترک می کنند تنها در صورتی که مجوز از داعش داشته باشند می توانند آن را ترک کنند و شرط مجوز نیز تعهد به بازگشت به شهر است و گرنه همه منازل و دارایی های آنها مصادره خواهد شد.موصلی مسیر معمولی 400 کیلومتری را باید با طی کردن 1800 کیلومتر برای رسیدن به بغداد بپیمایند و 350 هزار دینار عراقی هزینه کنند.
صهیب یاسر از دیگران ساکنان موصل در بغداد گفت: داعشی ها قصد استفاده از ساکنان موصل به عنوان سپر انسانی در برابر حمله احتمالی هوایی یا توپخانه ای ضد داعش را دارند.آنها برای جان مردم ارزشی قائل نیستند حتی اگر همه مردم هم بمیرند برای آنها ارزشی ندارد.داعشی ها منازل شیعیان شبک و ترکمن را تصاحب کرده اند و پس از آن نوبت به مسیحیان و ایزدی ها که داعش آنها را کفر شمرد و آنها با مجبور به گرویدن به اسلام(مورد نظر داعش)، پرداخت خراج یا ترک موصل کرد.بسیاری از اعراب سنی که دیدگاه های آنها با داعش یکسان نبود نیز شهر را ترک کردند.
یاسر افزود: همه کسانی که شهر را ترک می کنند اموال و دارایی های آنها از سوی داعش تصاحب می شود. بیش از پنج هزار منزل با تمام امکانات در تصاحب داعش است و این گروهک این منازل را به اعضا خود داده است و برخی از این منازل به شکنجه گاه تبدیل شده است.
الغد پرس گزارش داد: اوضاع اقتصادی در موصل بسیار بد است. هیثم عبدالرحمن گفت: داعشی ها به تحمیل عقیده خود اکتفا نمی کنند و در همه امور دخالت می کنند.آنها حتی اجازه استفاده گوشت وارداتی را نمی دهند. فهرست اقلام ممنوعه روز به روز بیشتر می شود.
وقتی یک رئیسجمهور زمین میخورد
رابرت موگابه، رئیس جمهور نود ساله زیمبابوه، پس از سخنرانی برای طرفدارانش در فرودگاه هراره از روی پله های محل سخنرانی بر زمین افتاد. وی برای شرکت در نشست سران اتحادیه افریقا به اتیوپی سفر کرده بود و پس از بازگشت به کشور برای طرفدارانش سخنرانی کرد. محافظان موگابه بلافاصله وی را از زمین بلند کرده و داخل خودرو بردند. برخی از خبرنگارانی که این صحنه را فیلم برداری کرده بودند مجبور شدند که این صحنه را از دوربین هایشان پاک کنند. موگابه در سی ام ژانویه گذشته به عنوان رئیس دوره ای اتحادیه افریقا انتخاب شد.
منبع: واحد مرکزی
رجا: بی بی سی نوشت سازمان خیریه تحقیقاتی سرطان در بریتانیا، با استفاده از یک متد بررسی جدید، به این نتیجه دست یافته است. براساس تخمینهای قدیمیتر تصور می شد که کمی بیش از یک نفر در هر سه نفر در این کشور ممکن است به نوعی از این بیماری مبتلا شوند.
تابعیت ۴ خبرنگار بحرینی لغو شد
فارس: کمیته بین المللی حمایت از خبرنگاران، لغو تابعیت خبرنگاران بحرینی را محکوم کرد. کمیته حمایت از خبرنگاران (CPJ) لغو تابعیت 4 خبرنگار بحرینی را محکوم کرد. رژیم حاکم آل خلیفه بحرین اخیرا تابعیت 50 فعال بحرینی را لغو کرده است که در میان آنها چهار خبرنگار وجود دارند. کمیته حمایت از خبرنگاران که مقر آن در نیویورک است ، در بیانیه ای اعلام کرد : این چهار خبرنگار به نام علی عبدالامام ، عباس بوصفوان ، حسین یوسف و علی الدیری به علت بیان نظرات خود و حمایت از مردمی که برای برقراری آزادی و دمکراسی تظاهرات می کنند، تحت پیگرد بودند ولی به علت احساس خطر هم اکنون در خارج زندگی می کنند و دولت تابعیت بحرینی آنها را لغو کرده است .
«شریف منصور» هماهنگ کننده برنامه شمال آفریقا و خاورمیانه در کمیته حمایت از خبرنگاران اظهار داشت: خبرنگاران بحرینی که جرأت می کنند نظرات انتقادآمیز خود را بیان کنند، با خطرات بزرگی مواجه می شوند که نقض حقوق شهروندی و حبس آنها جزء این مجازات ها است. منصور خاطرنشان کرد: دولت بحرین باید از تعقیب، پیگرد قضائی و ارعاب اصحاب رسانه خودداری کند و به مردم اجازه دست یابی به اطلاعات را بدهد. وی افزود: دولت بحرین باید به قانون بین الملل پایبند باشد و به اعلامیه جهانی حقوق بشر و دیگر اسناد حقوقی بین المللی که امضاء کرده است ، احترام بگذارد و از لغو تابعیت شهروندان بحرینی امتناع کند.
خداحافظی با گوگل تاک
جام جم: این موضوع در قالب یک پیام به تمامی کاربران گوگل تاک فرستاده خواهد شد و به این ترتیب بهصورت اجباری باید با این سیستم قدیمی و نوستالژیک خداحافظی کرده و به سوی نسل جدید آن یعنی هنگ آوتز مهاجرت کنید. شاید اگر شما هم از روزهای قدیم اینترنت، شروع به کارکردن با این پدیده عصر مدرن کردهاید با نامهای نوستالژیکی مانند گوگل تاک و یاهو مسنجر بهخوبی آشنا باشید، یاهو مسنجر با کمترین تغییرات ظاهری به کارکرد خود ادامه میدهد ولی گوگل پس از مدتی برای ساخت سیستم جدیدی برای جایگزینی گوگل تاک اقدام کرد که این سیستم هنگ آوتز نام گرفت ولی بازهم بهصورت همزمان استفاده از گوگل تاک ادامه داشت تا اینکه این شرکت اعلام کرد که بهصورت رسمی روز 16 فوریه برابر با 27 بهمن ماه، روز پایان کار این برنامه خواهد بود.
این موضوع در قالب یک پیام به تمامی کاربران گوگل تاک فرستاده خواهد شد و به این ترتیب بهصورت اجباری باید با این سیستم قدیمی و نوستالژیک خداحافظی کرده و به سوی نسل جدید آن یعنی هنگ آوتز مهاجرت کنید. البته هنگ آوتز از نظر امنیت و سرعت و علاوه بر آن چند پلتفرمه بودن، به مراتب از گوگل تاک برتر است و با مهاجرت به این سیستم خواهید توانست بر روی پلتفرمهای همراه و دسکتاپها بهصورت همزمان از این سیستم نیرومند استفاده کنید. شایان ذکر است که استفاده از هنگ آوتز کاملا رایگان بوده و هزینهای برای شما در بر نخواهد داشت و تمامی امکاناتی که در گوگل تاک به آنها دسترسی داشتید در هنگ آوتز نیز وجود دارند. به سادگی با یک جستجو در اینترنت میتوانید این سیستم را بر روی کامپیوتر خانگی خود نصب کنید و برای تلفنهای همراه هوشمند اندرویدی نیز این برنامه بهصورت پیشفرض در امکانات این سیستمعامل وجود خواهد داشت (مجری اندروید، شرکت گوگل است).
توجیه داعش برای سوزاندن خلبان اردنی
واحد مرکزی خبر: گروه تروریستی در بیانیه ای که شبکه قطری الجزیره آن را منتشر کرد تاکید کرد اقدام این گروه در سوزاندن معاذ الکساسبه خلبان اسیر شده اردنی، قصاص اقدام او در سوزاندن افراد با انداختن بمب های هواپیمایش بود. به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، ابوخطار الیمانی یکی از سران داعش در واکنش به انتقادات گسترده از اقدام این گروه به سوزاندن معاذ الکساسبه افزود: خلبان اردنی کودکان، زنان و مردان مسلمان را با موشک های هواپیمایش می سوزاند. سوزاندن افراد با آتش در اسلام به جز در صورت اجرای حکم قصاص مجاز نیست. وی خاطر نشان کرد: الکساسبه زیر پرچم صلیبی ها می جنگید و به آنها برای قتل مسلمانان کمک می کرد. این اقدامات برای اثبات خروج او از دین اسلام کافی است.
ادعای اخراج دیپلمات ایرانی از اروگوئه
تسنیم: روزنامه هاآرتص به نقل از مقامهای رژیم صهیونیستی مدعی شد که سرویسهای اطلاعاتی اروگوئه پس از کشف وسایل انفجاری در نزدیکی سفارت اسرائیل در اوایل ژانویه، تحقیقاتی را در این خصوص آغاز کردند و این تحقیقات اکنون نشان داده است که یکی از دیپلمات های سفارت ایران، در این مساله نقش داشته است. در ادامه این ادعاها چنین مطرح شده که "دولت اروگوئه نیز خواستار دریافت اطلاعاتی از دولت ایران شده و پس از رایزنی و مشورت بین دو کشور، تصمیم گرفته است تا یکی از دیپلمات های ارشد سفارت ایران را اخراج کند."
یک مقام ارشد اسرائیلی در بیت المقدس اشغالی درباره این ادعاها به هاآرتص گفت: "اروگوئه به طور مکرر اسرائیل را در جریان تازه ترین تحولات مربوط به این اتفاق قرار داده است. در عین حال، اروگوئه تصمیم گرفته تا اخراج این دیپلمات ایرانی را علنی نکند."
8 ژانویه یک انفجار خفیف در چند ده متری یک مرکز تجاری در شهر مونته ویدئو به وقوع پیوست، جایی که سفارت اسرائیل در طبقه نهم آن قرار داشته است. نیروهای پلیس پس از جستجوی منطقه، یک وسیله انفجاری کوچک را پیدا و آن را خنثی کردند. این ساختمان نیز به طور کامل تخلیه شد.
گرچه این وسیله انفجاری دور از این ساختمان بوده ولی مقام های اسرائیلی مدعی شدند که هدف اصلی از این انفجار، آسیب رساندن به سفارت این رژیم بوده است.
مستر ظریف بر روی لباس ظریف؛
گلدوزی لباس «وزیر»، سوژه رسانه ها
شفاف: وزیر امور خارجه، در نشست خبری خود در ارمنستان، لباسی پوشید که به شدت توجه رسانه ها و شبکه های مجازی را جلب کرد. البته ما هم نگاهمان به دکمه های دیدنی پیراهن آقا «جواد ظریف» افتاد که در نوع خود برای استفاده در چنین لباسی، کم نظیر است. لباس آقای «ظریف»، وزیر امور خارجه کشورمان، و گلدوزی لبه آستینش، چند روزی است که سوژه رسانه ها و شبکه های اجتماعی شده است.
رئیس دستگاه دیپلماسی، در نشست مشترک خبری با «ادوارد نعلبندیان»، همتای ارمنی خود، که در شهر ایروان، پایتخت ارمنستان برگزار شد، لباسی پوشید که روی آن، اسم آقای ظریف، به اختصار (J.Z) («جواد ظریف») گلدوزی شده بود.
بنابراین گزارش، دیپلمات ها موظف اند همواره از پیراهن هایی استفاده کنند که آستین هایش بیش از 2 سانتی متر از سر آستین کت هایشان بلندتر باشد و برخی از چهره های سرشناس نیز به جهت نمایش اصالت پیراهن هایشان، از پیراهن های تک دوزی شده با اتیکت های شخصی استفاده می کنند.
البته در کنار این ظریف کاریِ پیراهم آقای وزیر، ما نگاهمان به دکمه های دیدنی پیراهن آقا «جواد ظریف» هم جلب شد که در نوع خود برای استفاده در چنین لباسی، کم نظیر است.
قالپاق، سیم گاز و شلنگ پراید و پژو وارداتی شد
فارس: واردات خودرو و قطعات آن در طول 10 ماه سال جاری نشان میدهد، طی این مدت نزدیک به 3 میلیارد دلار ارز از کشور خارج شده است. براساس آمارهای گمرک ایران در این مدت 2 میلیارد و 852 میلیون و 281 هزار دلار خودرو سواری با حجم زیر 2500 سی سی و انواع خودروی سبک و سنگین دیگر به همراه قطعات آن نیز وارد کشور شده است. به تعبیر دیگر در این مدت 74 هزار و 344 میلیارد و 110 میلیون تومان هزینه این واردات به کشور بوده است.
بازداشت ملکه زیبایی ترکیه به اتهام توهین به اردوغان
ملکه زیبایی سابق ترکیه گفت: «آنها ۴ ساعت برای بازجویی مرا در مرکز پلیس استانبول نگه داشتند. من در بازجوئیم به آنها گفتم من قصیده خود تنها را با هدف انتقاد از رئیس جمهور ننوشتم، این یک طنز و نوعی از آزادی بیان است، همین». مروی بویوکسراک، ملکه زیبایی سابق ترکیه به اتهام توهین به رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری این کشور، در شبکههای اجتماعی توسط پلیس بازداشت شده است.
به گزارش سایت خبری مصری «یوم الاول» بویوکسراک، طی یک قصیده شعری طنز آمیز، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه را به باد مسخره گرفته و سیاستهای او را به شدت مورد انتقاد قرار داده است. العربیه نوشت: این ملکه زیبایی قصید طنزآمیز خود را از طریق سایت شخصیاش در شبکه اجتماعی «آنستگرام» منتشر کرده است.
مروی بویوکسراک، که به مدت ۴ ساعت در مرکز پلیس توقیف و بازجویی شده بود، گفت: «من در قصیده طنزآمیزم همه رویدادهایی که در طی سه سال گذشته در ترکیه رخ داد را به باد انتقاد گرفتم. رویدادهایی که حتی قبل از انتخابات اردوغان به ریاست جمهوری اتفاق افتاد. بنابرین به شخص اردوغان اهانت نشده است قصید فقط یک طنز است و هیچگونه توهینی به رئیس جمهور اردوغان در آن نیست. و تاکید میکنم که قبل از رسیدن اردوغان به ریاست جمهوری آن را منتشر کردهام».
مروی افزود: «من پیشتر شعر طنز آمیزی در باره سرود ملی ترکیه، سرودم که توسط مجله طنزآمیز «اویکوسوز» منتشر شد. بنابرین شعر طنزآمیز جز آزادیهای بیان است». ملکه زیبایی سابق ترکیه گفت: «آنها ۴ ساعت برای بازجویی مرا در مرکز پلیس استانبول نگه داشتند. من در بازجوئیم به آنها گفتم من قصیده خود تنها را با هدف انتقاد از رئیس جمهور ننوشتم، این یک طنز و نوعی از آزادی بیان است، همین».
وی افزود: «نه گناهی مرتکب شدم و نه دزدی کردم و نه انسان بدی هستم، برای همین حتی هنگام بازداشت احساس راحتی میکردم زیرا که میدانم گناهکار نیستم و کار اشتباهی انجام ندادم». در قانون اساسی ترکیه اگر شخصی به رئیس جمهور این کشور توهین کند می تواند به یک ماه تا ۶ سال زندان محکوم شود.
دولت ترکیه در سال ۲۰۰۵ قانونی را وضع کرد که به موجب آن هر کسی به مسئولان دولتی، پلیس، کارمندان نهادهای مدنی مانند معلمین، کارمندان شهرداری و نمایندگان مجلس توهین کند، محاکمه خواهد شد. در این قانون همچنین اگر کسی به هویت مردم ترکیه یا دین آنها که اسلام است توهین کند محاکمه و مجازات خواهد شد.
داعشیها چگونه از دیالی فرار کردند؟
العالم: کمیته امنیتی استان دیاله در شرق عراق فاش کرد که گروه تروریستی داعش تشکیلات پیشرفته جعل اسناد در اختیار دارد که با کمک آن نیروهای خود را در قالب پناهنده از دیاله به استان کرکوک و منطقه کردستان منتقل می کند.
"صادق الحسینی" رئیس کمیته امنیتی شورای استان دیاله امروز پنج شنبه، اعلام کرد: داعش، دارای تشکیلات پیشرفته جعل اسناد و مدارک شناسایی است که برخی از این اسناد و مدارک در چند ماه گذشته درپی بازپس گیری مناطق تحت تصرف داعش به دست آمده است.
الحسینی در گفت وگو با السومریه نیوز خاطرنشان کرد: فرماندهان و نیروهای داعش، با اسناد و مدارک جعلی توانسته اند از استان دیاله به استان کرکوک و منطقه کردستان عراق فرار کنند. به گفته الحسینی، فرماندهان و نیروهای داعش برای ورود به استان های مختلف عراق خصوصاً کرکوک و استان های سه گانه منطقه کردستان، اسناد و مدارکی را به نام خود و به عنوان پناهنده جعل می کنند. ارتش عراق پس از چند ماه درگیری های سنگین توانست همه مناطقی را که داعش در استان دیاله تصرف کرده بود، آزاد کند.
مشاور ولیعهد ابوظبی فاش کرد:
خودداری آمریکا ازکمک به آزادی خلباناردنی
تسنیم: مشاور ولیعهد ابوظبی با اشاره به خروج امارات متحده عربی از ائتلاف بین المللی علیه داعش گفت: امارات لحظه سقوط هواپیمای خلبان اردنی تلاش کرد او را نجات دهد، اما آمریکا از کمک به امارات و اردن در این زمینه خودداری کرد.
به گزارش پایگاه خبری المسله، مشاور ولیعهد ابوظبی گفت: امارات پس از سقوط هواپیمای معاذ الکساسبه خلبان اردنی تلاش کرد او رانجات دهد اما آمریکا از کمک به ما و اردن در این خصوص خودداری کرد.
در این میان روزنامه نیویورک تایمز نوشت: امارات پس از انتشار خبر اسارت الکساسبه به دست داعش از تصمیم خود برای خروج از ائتلاف بین المللی علیه داعش خبر داد.
به نوشته این روزنامه، امارات از پنتاگون درخواست کرد با استفاده از بالگردهای فی -22 اسبری از عملیات جستجو و نجات الکساسبه پشتیبانی کند.
این منبع همچنین نوشت: امارات به دلیل نگرانی در مورد حفظ جان خلبانان خود از ائتلاف بین المللی خارج شده است.
همچنین یک مسئول نظامی آمریکایی گفت که داعش چند دقیقه پس از سقوط هواپیمای الکساسبه او را به اسارت درآورد در نتیجه تیم های جستجو و نجات نتوانستند او را پیدا کرده و نجات دهند.
به هر حال این سوال مطرح است که انگیزه و دلیل واقعی امارات برای خروج از ائتلاف علیه داعش چیست به ویژه اینکه این کشور حامی نخست هواپیماهای آمریکایی در حملات علیه مواضع داعش در سوریه و عراق بود.
در همین ارتباط مصطفی الطوسه خبرنگار و کارشناس سیاسی عرب نیز با انتقاد از این اقدام امارات آن را به نفع داعش دانست و گفت: این اقدام ضربه سنگینی به تمام کشورهایی است که سربازان خود را برای مبارزه با داعش به کار گرفتهاند.
جالب اینکه روزنامه المصریون نوشت: فعالان نظامی اردنی خلبان اماراتی را عامل تسلیم الکساسبه به داعش دانستهاند.
به گفته آنان، هواپیمای الکساسبه ضمن یک گروه پرواز در حرکت بود که هدایت و فرماندهی آن را مریم المنصوری خلبان اماراتی بر عهده داشت.
به نوشته المصریون برخی اخبار که در این خصوص درز کرده اما هنوز تایید نشده است حاکی از این است که مریم المنصوری بود که به الکساسبه دستور داد در ارتفاع پایین پرواز کند در حالی که از خطر این اقدام آگاه بود و میدانست که یگانهای چچنی وابسته به داعش ضد هوایی پیشرفته ای در اختیار دارند و حملات آنان بود که موجب سقوط هواپیمای الکساسبه شد.
این اخبار حاکی از این است که المنصوی خبر سقوط هواپیمای الکساسبه را به تیم چتربازان آمریکایی و اردنی اطلاع نداد، در نتیجه تاخیر در انتقال این خبر موجب شد داعش بتواند الکساسبه را به اسارت در آورد در حالی که امکان نجات او وجود داشت؛ زیرا خلبان اردنی توانست با استفاده از چتر نجات مسیر خود را تغییر داده و در مکانی دور از محلی که هواپیمای او مورد اصابت قرار گرفته بود سقوط کند.
پیرترین مرد جهان 112 ساله شد
جام جم: یک پیرمرد ژاپنی که در اوت سال 2014 میلادی رسما از سوی گینس به عنوان پیرترین مرد زنده جهان معرفی شد، روز گذشته (پنجشنبه) به سن 112 سالگی رسید. شینهوا اعلام کرده که «ساکاری موموی»، ساکن شهر «سایتاما» هنوز در وضعیت سلامتی مطلوبی است. ساکاری هم اکنون در یک انستیتو مراقبت های بهداشتی در توکیو زندگی می کند و به همراه دوستان و اعضای خانواده تولدش را جشن گرفته است. ساکاری در تاریخ پنج فوریه سال 1903 میلادی در استان فوکوشیمای ژاپن متولد شد. همچنین پیرترین زن زنده جهان که مدارک سن و سال او نیز از سوی گینس تایید شده یک زن ژاپنی است. این زن که میسائو اوکاوا نام دارد در سن 116 سالگی و ساکن «اوزاکا» است که ماه آینده 117 ساله می شود