به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز در مراسم رونمایی از موتور جستجوی ایرانی «یوز» خاطر نشان کرد: دهه فجر امسال فرصت ویژهای برای رونمایی از طرحهای آی تی بود.
وی افزود: صبح امروز در بازدید از پروژه «یوز» مشاهده کردم که کار مطالعاتی ویژهای برای طراحی این جویشگر ایرانی انجام شده است به طوری که بسیاری از ویژگیهای بارز موتورهای جستجوی بینالمللی در این ابزار پیاده سازی شده است.
واعظی یادآور شد: حمایت از موتورهای جستجوی بومی اقدامی در جهت رقابت با گوگل نیست بلکه این موتورهای جستجو تنها قرار است نیازمندیهای کاربران ایرانی و فارسی زبان را که علاقه مندان استفاده از زبان فارسی هستند فراهم کند.
وی بازار ایران را یک بازار رقابتی عنوان کرد و یادآور شد: طراحان ابزارهای ایرانی باید بدانند که همواره باید ارائه خدمات خلاقانه را سر لوحه کار خود قرار دهند چرا که یک طراحی صرف نمیتواند نظر کاربران ایرانی را به سمت استفاده از یک ابزار بومی جلب کند.
واعظی توجه به نیازهای مردم در فضای مجازی را جزو اولویتهای وزارت ارتباطات عنوان کرد و یادآور شد: به طراحان موتور جستجوی «یوز» و سایر ابزارهایی از این دست پیشنهاد میکنم که برای هر چه بهتر شدن این موتورها اقدامات خلاقانهای انجام دهند برای نمونه میتوانند با به کار گیری فیلترینگ هوشمند امکان دسترسی به صفحاتی که محتوای مفید دارند را از صفحات مجرمانه جدا کرده و استفاده از آن را برای مردم فراهم کنند.
وی طراحی موتور جستجوی ایرانی را راهی برای تبلیغ خط و زبان فارسی عنوان کرد و یادآور شد: طراحی یک ابزار این چنینی در صفحات مجازی میتواند به اندازهای در تبلیغ فرهنگ ایرانی اسلامی موثر باشد که جای ده ها رایزن فرهنگی را پر کند.
وزیر ارتباطات در خصوص شبکه ملی اطلاعات نیز یادآور شد: اجرایی کردن شبکه ملی اطلاعات که در ۱۰ سال گذشته همواره مطرح شده است اما به مرحله اجرا نرسیده است یکی از اولویت های اصلی وزارت ارتباطات است.
واعظی گسترش پهنای باند و محتوای داخلی را دیگر اولویتهای اصلی این وزارتخانه عنوان کرد و یادآور شد: با گسترش ابزارهای بومی و تامین نیازهای مردم، ایران، میتواند رشد قابل توجهی در حوزه ICT پیدا کند.
وی اظهار داشت: براساس هدف گذاریهای انجام شده قرار است ۷۰ درصد میزبانیها از پهنای باند داخلی و ۲۰ درصد از ترافیک خارجی تامین شود که این امر به مرور زمان و در سالهای آینده محقق خواهد شد.
وزیر ارتباطات به پژوهشگران حوزه ICT گفت: هر چه قدر که نخبگان بتوانند در مسیر ارائه خدمات نرم افزاری و سخت افزاری حرکت کنند دولت نیز وعده میدهد که حمایت تمام و کمالی از لحاظ مالی و فنی برای آنها ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه پژوهشگران حوزه ICT باید حرکت جدی را در زمینه تولید محتوای بومی انجام دهند یادآور شد: هر یک از پژوهشگران کشور که بتواند پروژههایی در حد و اندازه جهانی تعریف کنند مورد حمایت وزارت ارتباطات قرار خواهد گرفت.