کد خبر:۳۸۹۷۱۷
نقوی در مراسم رونمایی از موتور جستجوی«یوز»:

امکان جستجو در یک میلیارد صفحه فارسی با «یوز»

طراح پروژه موتور جستجوی بومی «یوز» با اشاره به مزایایی استفاده از موتورهای جستجوی بومی گفت: رفع محدودیت های اطلاعاتی که براساس تحریم ها به کاربران ایرانی تحمیل می شود از مزایایی استفاده از موتورهای جستجوی بومی است.

به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، مهدی نقوی، مدیر و طراح پروژه موتور جستجوی بومی «یوز» در مراسم رونمایی از این موتور جستجوی ایرانی خاطرنشان کرد: طراحی جویشگر بومی «یوز» از ۴ سال پیش توسط نخبگان دانشگاهی و با ۸۰ نفر آغاز شد.

 

این طراح با اشاره به اهمیت موتورهای جستجوی خاطرنشان کرد: براساس آمارها ۹۳ درصد خریدهای اینترنتی و بیش از ۹۰ درصد بازدیدهای مجدد سایت‌ها توسط موتورهای جستجو انجام می‌شود ضمن آنکه ۸۵ درصد ترافیک هدفمند اینترنت نیز توسط موتورهای جستجو است.

 

وی افزود: از آنجایی که ایران رتبه ششم استفاده از موتور جستجوی گوگل را دارد و روزانه ۲۵ میلیون بازدید توسط کاربران ایرانی از موتورهای جستجو انجام می‌شود از همین روی ضرورت طراحی یک موتور جستجوی بومی در کشور بسیار لازم و ضروری است.

 

نقوی با اشاره به مزایایی استفاده از موتورهای جستجوی بومی یادآور شد: تمرکز بر نیازهای مبتنی بر زبان فارسی، تمرکز بر سرویس‌های علمی، جلوگیری از هدر رفت سرمایه و مواردی مانند خرید پهنای باند و خودکفایی در تولید موتورهای جستجو از مزایایی استفاده از موتورهای جستجوی داخلی است.

 

وی همچنین فراهم کردن بستر شناخت وب فارسی و توسعه دانش های دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی و رفع محدودیت‌های اطلاعاتی که بر اثر تحریم‌ها بر کاربران ایرانی تحمیل می‌شود را از دیگر مزایایی طراحی موتورهای جستجوی بومی عنوان کرد.

 

نقوی همچنین ادامه داد: در سال ۲۰۰۷ آژانس امنیت ملی آمریکا با تعریف پروژه «پریسم» به صورت مخفیانه اقدام به جمع آوری اطلاعات کاربران جهان کرد به طوری که ۹ شرکت بزرگ اینترنتی مانند گوگل و مایکروسافت موظف به ارائه اطلاعات خصوصی کاربران به آژانس های جاسوسی آمریکا شدند.

 

مدیر پروژه موتور جستجوی بومی «یوز» با اشاره به اینکه این موتور جستجو در گام اول یک میلیارد صفحه فارسی را پوشش خواهد داد، یادآور شد: «یوز» در گام دوم قرار است صفحات فارسی، عربی، انگلیسی را که تعداد آنها به ۶ میلیارد صفحه می‌رسد پوشش دهد که این گام منجر به دست آوردن ۳ درصد جستجوی کشور می‌شود.

 

نقوی همچنین در تشریح گام سوم موتور جستجوی «یوز» تاکید کرد: افزایش پوشش مجموعه صفحات فارسی و عربی و انگلیسی به ۲۴ میلیارد صفحه و به دست آوردن ۳۰ درصد جستجوی کشور نیز گام بعدی در توسعه موتور جستجوی «یوز» است.

 

وی همچنین با اشاره به مشخصه‌های اصلی جویشگر «یوز» اظهار داشت: مقیاس پذیری و قابلیت توسعه خطی بی‌درنگ، امکان حذف و تزریق صفحات مشخص به صورت بلادرنگ، جستجوی هوشمند و مستقیم و امکان گزارش گیری آنلاین از مهمترین ویژگی‌های موتور جستجوی «یوز» است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
United States of America
۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۸
این همه متن نوشتید ولی آدرس سایت رو ننوشتید.
3
0
محمد
۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷:۲۳
نکته قابل تاملی است
ناشناس
۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۴
yooz.ir
پربازدیدترین آخرین اخبار