به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، در این مطلب سعی کرده ایم نگاهی کوتاه و البته جامع به شرایط این روزهای پرسپولیس و مشکلاتی که این تیم با آنها دست به گریبان است، بیندازیم:
1- تاریخ معلم انسان هاست. این یعنی اینکه باید از تاریخ درس بگیریم و اشتباهات گذشته را تکرار نکنیم، اما به نظر می رسد قرار نیست در پرسپولیس کسی از اشتباهات تاریخی درس بگیرد.
چند ماه قبل یکی از عجیب ترین اتفاقات ورزش ایران رخ داد و در حالی که علی دایی سرمربی پرسپولیس به محل تمرین رفته بود، به یکباره با ورود حمیدرضا سیاسی رئیس هیات مدیره به همراه حمید درخشان مواجه شد.
پرسپولیس که فصل قبل با بدشانسی نایب قهرمان شده بود، در روزهایی که نتایج خیلی خوبی با دایی نمی گرفت، به یکباره سرمربیاش را تغییر یافته دید و هواداران شاهد حضور درخشان روی نیمکت شدند.
حواشی در آن روزها به اوج خود رسیده بود و همین مساله باعث شد تا پرسپولیس تا مدت ها رنگ آرامش را نبیند و نتواند حتی نتایج زمان دایی را کسب کند.
این سناریو به نظر می رسد قرار است در روزهای آینده نیز تکرار شود. پرسپولیسی که پس از 5 باخت پیاپی در لیگ و جام حذفی بالاخره رنگ برد را دید و حالا نیز روز پنجشنبه می تواند دومین پیروزی پیاپی اش را مقابل صبای قم جشن بگیرد، باید منتظر تغییر سرمربی باشد. این روزها صحبت از برانکو ایوانکوویچ و توافق 1.5 سال به مبلغ 700 هزار دلاری با این مربی کروات است.
پرسپولیس و هوادارانش چند ماه صدمات زیادی از اتفاقات آن زمان خوردند و به نظر می رسد مدیران این تیم می خواهند آن سناریو را در زمان حال نیز پیاده کنند.
2- تغییرات پیاپی مدیران باعث لرزان بودن نیمکت سرمربیان نیز بوده است. این موضوع در پرسپولیس فصل 93-94 کاملاً عینیت یافته است. فصل جاری با علی دایی و مدیریت علیرضا رحیمی آغاز شد، اما در میانه نیم فصل نخست سیاسی روی کار آمد و درخشان را نیز سرمربی کرد. حالا هم که نژادفلاح فقط دو روز از مدیریتش در تیم سرخپوشان پایتخت می گذرد، هدف اولش را تغییر سرمربی قرار داده و ول کن این ماجرا هم نیست.
البته نژادفلاح از هفته قبل که می دانست وارد باشگاه پرسپولیس خواهد شد، باب مذاکره با امثال برانکو و قطبی را باز کرد و این در حالی بود که او در آن زمان هیچ سمتی نداشت.
به نظر می رسد مدیریت نژادفلاح نیز نهایتاً تا پایان فصل دوام داشته باشد و با واگذاری پرسپولیس به بخش خصوصی، شاهد حضور یک مدیر جدید و با تفکراتی متفاوت خواهیم بود. به نظر شما در این شرایط پرسپولیس به موفقیت خواهد رسید؟
3- برانکو ایووانکوویچ را خیلی خوب می شناسیم؛ همان مربی که در فوریه سال 2002 به ایران آمد و سرمربی سرمربی تیم ملی ایران شد. برانکو نتایج خوبی هم گرفت و توانست ضمن قهرمانی در بازی های آسیایی 2002 بوسان، با تیم ملی به جام جهانی 2006 نیز صعود کند تا تنها صعود بی دردسر تیم ملی به بزرگترین تورنمنت فوتبال دنیا را شاهد باشیم.
برانکو پس از اخراج از ایران، به کشورش بازگشت و هدایت دیناموزاگرب را بر عهده گرفت. حضور در شاندونگ چین، الاتفاق عربستان، الوحده امارات و دیناموزاگرب دیگر تجربه های این مربی 60 ساله بود.
آخرین تجربه مربیگری برانکو بسیار تلخ بود؛ چرا که او پس از دو ماه و به دلیل کسب نتایج ضعیف با دیناموزاگرب، از سمتش برکنار شد.
برانکو از اکتبر 2013 یعنی تقریباً از 16 ماه قبل هدایت هیچ تیمی را بر عهده نداشته است. اینکه چگونه قائم مقام جدید پرسپولیس به یکباره شروع به مذاکره با این مربی می کند که نزدیک به یک دهه از آخرین فعالیتش در ایران می گذرد، سوالی است که مطمئناً بسیاری از هواداران پرسپولیس در سر دارند و البته پاسخی برای آن پیدا نمی کنند.
4- حمید درخشان تا چند هفته پس از انتصابش به عنوان سرمربی پرسپولیس، این بهانه را می گرفت که تیم را خودش نبسته است. شانسی که او آورد، این بود که خیلی زود نیم فصل فرا رسید و توانست چند بازیکن مورد نظرش را (هر چند که بیشتر آنها بی کیفیت هستند) جذب کند.
اگر قرار باشد که برانکو سرمربی پرسپولیس شود، این فرصت را ندارد که بازیکنی به خدکت بگیرد. این در شرایطی است که پرسپولیس، لیگ قهرمانان آسیا را نیز پیش رو دارد و کسب نتایج ضعیف در این تورنمنت می تواند پایه های حضور برانکو را خراب کند. در این وضعیت که برانکو می تواند نداشتن ترکیب مورد نظر را برای عدم کسب نتیجه بهانه کند، آیا بهتر نیست که تیم با درخشان به کارش ادامه بدهد؟ حداقل می توان به این امیدوار بود که درخشان بازیکنان را می شناسد و دیگر وقتی بابت این مساله از دست نخواهد داد.
5- ابهام بزرگ در قرارداد برانکو با پرسپولیس، مبلغ این قرارداد و موضوع مالیات او است. گفته شده که پرسپولیس قرار است مالیات قدیمی و 200 هزار دلاری این مربی را بپردازد تا او مشکلی بابت حضور در کشورمان نداشته باشد. این در حالی است که باید مبلغ 700 هزار دلاری قرارداد برانکو (آنچه در رسانه ها منتشر شده است) را نیز به پول های پرداختی برای جذب او اضافه کرد.
در روزهایی که پرسپولیس پولی ندارد که حتی به بازیکنان جدیدش بدهد، سوال بزرگ این است که چه کسی قرار است پول برانکو را پرداخت کند؟
در میان همه مشکلات و مصائب پرسپولیس، این هوادارانش هستند که آسیب اصلی را می بینند؛ هوادارانی که امید زندگی خیلی از آنها به موفقیت تیمشان است، اما تصمیمات غلط مدیران باعث ناامیدشدن آنها می شود.